Мнение относно програмата ми за покачване на тегло през зимния сезон?

Здравейте, октомври е! Смятам до към март, април да приемам повече калории от колкото са ми необходими за да мога да качвам тегло. Примерно меню.                                  Закуска: Омлет (6 цели яйца, 20 гр кашкавал, 5 гр краве масло).                            Обяд:250-300 гр месо (печено)+150 гр ориз или 150 гр хляб.                                Вечеря:250-300 гр месо или риба (печени)+150 гр ориз или 150 гр хляб.                          Програма: лег с щанга 2х6-8, военна преса с щанга прав 2х6-8, румънска тяга с щанга 2х6-8, клек с щанга зад врат 2х6-8, Набирания с широк хват пред гърди 2х10-12, кофи на успоредка 2х10-12, колелце за корем от колене 2х12-15.              Ще изпълнявам програмата 3 пъти седмично. Понеделник, сряда и петък.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

15.10.18
10:45

Това хранене сметнато ли е спрямо калории и макронутриенти?

15.10.18
10:57

Зависи колко килограма си и какво правиш по цял ден и колко тренираш, но това на мен ми изглежда като хранене за сваляне.

И смяташ да не хапнеш салата или плод 6 месеца ли?

Според мен са ти малко упражненията. На колко ще ги разделиш?

Висок съм 171 см, тежа 63.5 кг, имам колит за това избягвам плодове и зеленчуци, и за това приемам бял хляб и ориз, а не картофи, бобови и тн. Смятан в един ден да правя всичките движения кофи, набиране, лег, тяга, клек и преса над глава. Три пъти седмично, понеделник, сряда и петък, по две тежки серии за всяко упражнение, така за седмица се събират 6 тежки работни серии.

15.10.18
15:18

За 63 кг храната става. И щом ще ги правиш всичките в 1 ден, упражненията са достатъчно. Вече може да се замислиш да слагаш и допълнителни тежести на упражненията със собствено тегло като ти олекнат. И набиранията пробвай различни хватове - успореден или на халки и се наблюдавай дали надхвата не ти създава някакви болежки. СЪщо и различни тяги пробвай, не само румънска.

Пий и някакви витамини - хем за апетит, хем и да не се разболееш от скорбут щом не ядеш плодове и зеленчуци.

Мнението беше редактирано от Димо на 15.10.18 15:21.

Добре, ще включа витамини, румънската я усещам по благоприятно и безопасно върху кръста ми, другата която мога да включа след време е частична (rack pulls) нея също добре я усещам, избрал съм си широк хват на набиранията, защото искам да си разширя гърба, в момента правя 2х10-12, когато мога да направя 2х12-15 ще добавя тежест, на кофите също мисля да добавя тежест!

15.10.18
20:15

казано от Васил Стефанов на 15.10.18, 18:04:

избрал съм си широк хват на набиранията, защото искам да си разширя гърба

Широкия хват НЕ е равен на широк гръб! Даже напротив.

казано от Васил Стефанов на 15.10.18, 18:04:

Добре, ще включа витамини, румънската я усещам по благоприятно и безопасно върху кръста ми, другата която мога да включа след време е частична (rack pulls) нея също добре я усещам, избрал съм си широк хват на набиранията, защото искам да си разширя гърба, в момента правя 2х10-12, когато мога да направя 2х12-15 ще добавя тежест, на кофите също мисля да добавя тежест!

Пробвай с раменнен хват или малко по-широк. И вместо да добавяш тежест, добави серии.

Най-добре почни 5х5.

5х5 не е ли повече за сила от колкото за маса, в момента се набирам доста широко, ще стесня хвата. Може да пробвам и подхват, при широкия брадичката ми стига до лоста, а при подхват, мога да се набера, докато гърдите ми опрат лоста. Искам да попитам също, пия по 2 кафета едно след друго преди тренировка и винаги ми помага да си подобря спортните постижения. Вредно ли е, пия го без захар, не консумирам енергийни напитки и коли, правят ме тревожен и не са много полезни, докато кафето ме тонизира, дава ми настроение и тонус.

16.10.18
10:10

“Някакви витамини” по никакъв начин не компенсират лошото хранене. Има буквално неизчерпаемо количество плодове, зеленчуци, кореноплоди, бобови, ядки и семена, които да включиш в храната си. В момента , консумирайки само бял хляб и варен ориз не получаваш абсолютно никакви значими хранителни вещества, освен чисти въглехидрати и то най- бързо усвоимите, с гликемичен индекс колкото кристалната захар.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.10.18 10:12.

В момента пиша това мнение от една клика. Имам записан час за гастроентеролог. Пълнозърнести хляб, овеса, бобовите култури, картофите ми причиняват разстройство и газове.Ако си позволя да хапна нещо подобно, на следващия ден ще ходя минимум 5 пъти до тоалетна. Въпреки че от ориз и хляба, пак ги има тези аномалии но с една идея е по добре. Също и доста често изпражненията са ми доста тънки понякога и съпроводени с обилно количество слуз. Често ми се и гади и трудно качвам килограми. Според мен е колит. Но гастроентеролога, ще каже. Да се надявам че не е нещо по сериозно. Иначе в миналото, 150 гр овес за закуска, а за обяд и за вечеря боб, леща, грах, черен хляб, картофи, но на този етап няма как.

16.10.18
10:54

Звучи като доста сериозно състояние. Добре си се насочил към лекар.
Как ти се отразяват варени плодове и зеленчуци- ябълки , целина и моркови, например? Варената/печена тиква е много благоприятна за стомашни неразположения. А зеленчуци като броколи, спанак и пр.? Консумираш ли ферментирали храни и кисело мляко за полезни бактерии?

От киселото мляко ме хваща разстройство, дори от половин кофичка. Дори тогава се засилва и слузта в изпражненията. След кофичка мляко, веднъж дори ходих голямо количество бяла слуз. Единствено съм добре, когато не се храня, днес за прегледа съм станал в 4 часа и още нищо не съм як, пак имам проблеми, но сравнително по малки. Надявам се да не е нещо сериозно

Ходих на лекар, оказа се синдром на раздразненото дебело черво. Изписаха ми смазмомен 3х1, някакви капки, забравих името, 30 минути преди хранене х20 капки и едно да на билкова основа при тежък запек. Каза ми че от него ще се изхождам нормално на сутринта. Започнах терапията от днес, газовете намаляха, изпражнението стана що годе нормално и болките в корема почти изчезнаха. Каза да се храня със всичко, само да избягвам пържено, много мазно и кисело и прясно мляко. Сега като бял човек, ще си направя на обяд салата от домати и краставици, мисля да изям и 1-2 банана  днес. Благодаря на всички за отговорите и загрижеността! 🙂

17.10.18
10:11

Според мен опитай елиминационна диета  за да разбереш кое как ти действа конкретно. Доматите са крайно дразнещи за стомаха. По-добре ги консумирай обелени и добре сготвени. Лекарствата само маскират симптомите, но те са временно решение и е невъзможно да те излекуват, единствено строгата диета може да държи нещата под контрол.

17.10.18
11:13

казано от Queen Cobra на 17.10.18, 10:11:

По-добре ги консумирай обелени и добре сготвени.

Аха...за да са по-кисели.

казано от Queen Cobra на 17.10.18, 10:11:

Лекарствата само маскират симптомите, но те са временно решение.

Е ,стига де.

Bart Simpson

17.10.18
11:16

Кисели са само ако ги солиш предварително или докато се готвят.
Готвен домат се соли чак когато изключиш котлона- стара сицилиянска поговорка.
😉

17.10.18
11:32

Не знам досега да има лечение на това състояние. То си е хронично и човек си живее с него. Спазмолитици и разхлабителни се пият няколко дни и това е. Майка ми е с такива храносмилателни проблеми - ами живее се, но ако не се ограничаваш, нищо не помага
http://medicalnews.bg/blog/2016/07/11/Д-р-Радислав-Наков-15-от-българите-имат-с/

Обелих днес два домата, не съм ги солил. Също хапнах и краставица, която също беше обелена. Салатата, като цяло беше без сол. Честно казано, най добре се чувствам от НВД-ВМ. Днес след обед предполагам е било от салатата, получих подуване и ходих до тоалетна разтройство. Изпражнението имаше и специфична миризма. До обяд бях добре, на закуска изядох 6 яйца+30 гр кашкавал запечени в 10 гр краве масло на керамичен тиган. Нямах проблеми, до обяд. Освен да започна ВМ-НВД, без ядки, плодове и зеленчуци, и да си купя някакви витамини за да компенсирам липсата на витамини!

21.10.18
20:06

казано от Васил Стефанов на 16.10.18, 10:00:

5х5 не е ли повече за сила от колкото за маса

Масата е право пропорционален резултат от силата.

По просто казано, ако подложиш тялото ти на прогресивно натоварване, с правилното хранене ще покачиш мускулната си маса, тъй като всяко едно човешко същество (от тази планета) притежава нещото наречено адаптация. Споко, няма да станеш плондер с 60 санта ръки.
Но преди да почнеш да правиш каквото и да е било, трябва да си оправиш ранъчката. Лошо хранене ще даде лоши резултати, също както и незапознаване на упражненията със свободни тежести.

Мнението беше редактирано от NotFatJustBalkan на 21.10.18 20:09.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1