Глад за сладко и отслабване

12.11.18
02:39

Здравейте.
Така моята историята е такава че тренипрам от февруари,март до юли свалих 7кг.грубо казано
10см от талия и 7см от ханш
След което лятото тренирах всеки ден и по 2пъти но постоянно свалях качвах едни 1 2кг.
Както и да е бях спряла стриктни диети 1-2 месеца(септември,октомври) и преди 1 2 седмици реших пак да започна НВД но какво се случва
През седмицата нямах проблеми имах моменти на лек глад но не е фатално и вчера осетих зверски глад ставам чак щях да припадна хапнах малко мляко с извара сее1 не ям нищо реших да хапна ориз г/д се заситих.Преяде ми се сладко изядох 1бонбон и започнах да тренирам чак започна мн да ми се яде сладко и изядох срамни количества направо нз къде го прибрах и не ми стана тежко нз какво става не е за 1ви път напоследък мн често ми се случва да ми се яде сладко а преди никога не ме е изкошавало

Темата беше редактирана от Gergana Pavlova на 12.11.18 02:42.

12.11.18
08:56

Здравей Гергана.
Всичко това говори , че храненето ти не е балансирано.Глад за сладко идва от липсата на  полезни мазнини в храненето ти Поне това е моят опит.

12.11.18
09:07

Добре аз ям мазнини и мляко и ядки и сирене риба но може би като количество са малко

12.11.18
09:35

Ако се храниш НВД би трябвало да компенсираш намаленото количество въглехидрати с полвзни мазнини.Но ако и те са в недостатъчни количества както си написала по-горе то тогава протеина е доминиращ. Явноима  дисбаланс в храненето ти. Какво е храненето ти обикновенно от към протеин , въглехидрaти, мазнини?Спиш ли достатъчно?Тренировките какви са?Имаш ли зареждане?Дай малко повече инфо .

Мнението беше редактирано от Maria Kenen на 12.11.18 10:21.

12.11.18
10:46

Добре ще напиша примерно какво ям:
Тъй като ставам доста рано
Закуска 6:30: 4белтъка с 50г сирене,50г филе елена и лютеница
10ч. Кисело мляко с овесени ядки,лениво семе  и 1малък банан
11ч 30г бадеми
13:30 консерва риба тон със салата маруля и краставици
17:00 200г пилешко филе със салата спанак киноа и домати
18:30 тренировка
20:30 200г извара суроватъчна със салата домати и краставици
Зареждане нз кога да правя
Тъй като след 1седмица диета и умирам за сладко преди не ми се е случвало
Тренирам всеки ден
3дни ходя на табата,високо интензивни тренировки
3дни правя силови за цялото тяло

Мнението беше редактирано от Gergana Pavlova на 12.11.18 10:54.

12.11.18
11:50

Според мен изразходваш много повече енергия отколкото приемаш с храната.След тежката интензивна тренировка имаш нужда от зареждащо ядене.Изварата не е подходяща храна в случая.Пилешко или риба със салата и малко зехтин.Изварта може да я хапнеш преди лягане.
Гледай да набавяш мазнини от авокадо, зехтин , мазни риби , орехи, кокосово масло, по тлъсто месо.Млечните продукти са бъкани с палмово масло и нишесте.Тях по-добре ги избягвай.
Зареждащо хранене също може да включиш на всеки 8 - 10 дни.Изяш нещо мръсно без угризение но само едно.Не цял ден да ядеш мръсно - бургер , пица.
Двете най-важни хранения за деня са закуската и храненето след тренировка.В закуската включи 1-2 цели яйца и другото белтъци.Това филе елена и лютеницата незнам за какво са ти 🙂Протеина трябва да пресъства във всяко хранене.Заедно с протеина и фибри.

Мнението беше редактирано от Maria Kenen на 12.11.18 12:04.

12.11.18
11:59

Да и това ми проблем след тренировка яденето тъй като тренирам вечер до скоро тренирах сутрин и не ми беше проблем а сега през седмицата мн често малко след това лягам съм 11 примерно и не знам как да си направя храната мерси за съветите ще обмисля нещата 🙂

12.11.18
12:07

Задължително оправи следтренировъчното хранене първо.
Аз също тренирам силово в калориен дефицит.Имам зелена ябълка след тренировка.И вечеря задължително - протеин и зеленчуци ( салата или задушени)

12.11.18
12:31

Защо мислиш, че тренираш силово и за какво е зелената ябълка след тренировка?

12.11.18
12:50

казано от Queen Cobra на 12.11.18, 12:34:

казано от Brown Bomber на 12.11.18, 12:31:

Защо мислиш, че тренираш силово и за какво е зелената ябълка след тренировка?

Бомбър, станах ти фен напоследък. 🙂
Иначе Мария се придържа към класически културистични принципи, малко като в списанията от преди 15 год.

А аз какво да правя 😄
Няма да ям зелена ябълка след тренировка ок ще махна изварата ще ям пилешко ама не мога само на месо то омръзва на обяд тогава какво да ям

12.11.18
18:04

По темата- очевидно въглехидратите са ти малко, а като цяло е възможно и калориите да са ти малко. Не е нужно да се придържаш към нисковъглехидратна диета. Едно хранене с балансирани макроси (45-50% въглени) ще ти свърши по-добра работа в дългосрочен план.
Ако е държиш да си на НВД, а протеинът е константа, то следва да запълваш всички останали калории с мазнини- както правилно ти казаха по-рано. Но това са доста мазнини, които просто ги няма в описаната от теб храна. Смятала ли си калории и количество мазнини, въглехидртати и протеин?
Да изпитваш глад по цял ден не е нито полезно, нито ефективно.

12.11.18
22:20

казано от Queen Cobra на 12.11.18, 18:04:

По темата- очевидно въглехидратите са ти малко, а като цяло е възможно и калориите да са ти малко. Не е нужно да се придържаш към нисковъглехидратна диета. Едно хранене с балансирани макроси (45-50% въглени) ще ти свърши по-добра работа в дългосрочен план.
Ако е държиш да си на НВД, а протеинът е константа, то следва да запълваш всички останали калории с мазнини- както правилно ти казаха по-рано. Но това са доста мазнини, които просто ги няма в описаната от теб храна. Смятала ли си калории и количество мазнини, въглехидртати и протеин?
Да изпитваш глад по цял ден не е нито полезно, нито ефективно.

Не не изпитвам глад през целия ден по скоро към обяд понякога само леко иначе калориите ми идват към 1500
Да знам че бъркам в диетата иначе няма да се получава така.. но не знам как и се дразня депресиран се защото както имам воля и изведнъж прибавям всичко
Правя нещо а накрая никакви резултати..

Мнението беше редактирано от Gergana Pavlova на 12.11.18 22:22.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1