разболях се нещо, настинка и два дни извън строя, днес още ме боли гърлото и ми е отпаднало :/
Вече съм съвсем по-добре, правих си тест за корона от аптеката и беше отрицателен, два дни не бях на работа, в понеделник съм нощна. Вълнувам се, щото ще ми е първата нощна. Днес имах сила да правя упражнения. Йога/пилатес по 10 и 15 мин от любимата ми YT учителка, после 5 минуни упражнения за ръцете пак от нея. Дорева ми се и съм доволно изморена. <3 Днес се теглих и 70,1, от което съм супер щастлива, щото не съм напълняла, въпреки че съм си вкъщи вече 4-ти ден. Все още не ми се излиза, въпреки витамин Д навън.
Яде ми се нещо сладко и ще си търся рецепта. Но пък ми трябва и пасатор с различни приставки, трябва да търся рецепта без ел.уред.
Поздрави.
Това е дневник и няма да крия :D днес направих 10 мин тичане, леко - 1,47 км. Беше ме шубе от кучета, но всичко беше наред. После вечерта правих стречинг, 35 мин :D и това. Сутринта май бях пак същите кг като вчера. Ядене пак въвеждах в МФП. Харесва ми да го правя, дано продължа и като съм на работа.
Направих пак любимото ми - паниран кашкавал. Салата с цвекло, моркови и ябълка също.
Мнението беше редактирано от kotka на 28.02.21 23:26.
привет, изгубих се, нощни съм и не е толкова зле, но тр да си следвам приоритета отново, а позабравих и ядох вредни/тежки храни :/
вчера ядох две салати цезар и не помня какво друго, не се тъпках, не бях гладна, посто сутринта ми стържеше стомаха, без глад, сигурно от нощните, после правих супер леката ин йога 20 мин, днес съм 71,9
днес бях същите кг сутринта. трудно ми беше да правя yoga for fat loss или правих easy yoga
сега съм на фризьор и првди да вляза само гледах кроасанчетата, храната, която се рекламира, въможностите да се натъпча
пих монстър уж без захар, резенче кашкавал и 20 фъстъка
Мнението беше редактирано от kotka на 16.03.21 22:56.
70,6 днес, леко депресарско е положението с корона, локдауна и т.н., социалните ми контакти значително са намалели, добре, че са супер колегите ми, с които общувам и семейството ми ♥️ очаквам вече лятото, да се стопли, вече над 5 дни не съм се тъпкала 🥰
70,3 усещам се по-добре вече, не това дебелото 😂 от миналата седмица; готвих днес и така се изморих, ходих за пилешки гърди, после ги панирах, другите ги пека в момента и си полегнах...взех един кг...да има и за следващите дни... не знам хората какво правят, купуват ли си по-скоро готова храна, имат трикове за бързо готвене ли, аз ли лесно се измарям 😀
70,3 четох инфо за отслабване и там пишеше, че нали изгорените кашории от упражнения са мн приблизително, което си ми е ясно, но си мисля, че е пи добре да не го въвеждам във mfp
това правих днес и 10 мин йога за релакс :)
Мнението беше редактирано от kotka на 23.03.21 18:05.
70,2 усещам си мускули на вътрешната част на бедтото за първи път през живота ми 😻
69,4 знам, че ни казахте да не де вталясвам :) в кг, но засега смятам, че ми помага да съм по-дисциплинирана. Вчера вечерта ми беше скучно и си мислех да ям съпреки, че си бях изяла достатъчно и не чувствах истински глад. Заспах си без да ям, дори сега сутринта пак не чувствам глад.
във варна съм от седмица, не правих йога, напразно си носих мата, не съм се тъпкала, но първите три дни хранетонми беше мн странно, последно като се теглих бях 70,4. страх ме е да се кача и да се претегля. сега с затоплянето на времето ми се струва, че ще ми е доста приятно да започна да тичам отново.
69/165, според вас дали съм твърде тежка за леко бягане?
Мнението беше редактирано от kotka на 10.04.21 09:05.
Аз не бягам, нямам представа има ли някакви норми за тегло, при което не е препоръчително да се тича. Но не смятам, че ти си толкова тежка, че да се откажеш от това да опиташ известно време да включиш една такава рутина към тренировките си и да прецениш имаш ли ползи от нея.
Струва ми се, че тренираш малко хаотично опитваш едно, после ти хрумва второ, после трето и на нито едното не даваш достатъчно дълго време шанс да сработи.
Концентрираш се излишно в килограмите, концентрирай се в пътя, който трябва да извървиш до поставената цел “х килограми” - ментално здраве, сън, храна, тренировки.
така, от седмица не съм се теглила, промени ми се обстановката и не съм се настроила все още
казано от kotka на 10.04.21, 08:27:
69/165, според вас дали съм твърде тежка за леко бягане?
Изобщо не си тежка. Имам познати, които бягат маратонски дистанции при по-лошо съотношение. Освен това, Юсаин Болт е 95 кг, само за размисъл.
Привет. Супер отдавна не съм писала тук. Миналата година започнах да ходя по 1-2 пъти на фитнес, упражнения с тежести и собствена тежест. Никакво кардио. Стегнах се определено доста, сравнено с преди. Първият месец, когато започнах с упражненията, се стремях да въвеждам храната в МФП. Но после се започна с биндж епизодите отново. Карантината от 10 дни използвах, за да се запася с енергия - 4-5 кг нагоре.
Днес правих 10 мин. от nike training interval training.
Оп. Последният ми пост е от 11.03.22, а днес е 19.11.22.
Не знам дали да започна от положително, или от недолството си от самата себе си. Но хайде с положителното. Чувствам се добре - не се чувствам разплута. Онзи ден със свободно темпо направих над 10 минути на stair master-a. Ръката не ме боли понякога.
Но не съм отслабнала - въртя се около 75, 73 :/ не ми е леко, не съм изчистена, отстрани изглеждам зле. Отпред и отзад се одобрих, но отстрани си личат сланинките.
Когато не съм на работа от няколко седмици, понякога си броя калориите. Все още като ми е тъпо, си хапвам, понякога.
Искам да се меря всеки ден и да видя резултати - да сваля сланинка.
казано от rallito на 10.04.21, 10:27:
Концентрираш се излишно в килограмите, концентрирай се в пътя, който трябва да извървиш до поставената цел “х килограми” - ментално здраве, сън, храна, тренировки.
Днес съм 73,8 кг, -1 сравнено с вчера. Знам, че това не е най-важното. Но пък имам да се хваля с друго - 13 мин на stair master-a, 5 крос тренажор и 10 колело вчера. Накрая едното коляно почна да се обажда. Не правих никакви други упраженения, щото си имах мускулна на ръцете.
Ходих на фитнес, където преди ходих и ми беше терсене, защото се връщам на място, където съм започвала да тренирам преди, а дори съм по-тежка отпреди😄 Но преодолях тези глупости и не се отказах.
Интересно, че веднъж след като свикнах да си вземам душ след потене, хич не ми е приятно да се прибирам неизкъпана. Та май ще трябва да си мисля за фитнес с чисти душове. Ако знаете някой такъв в София, кажете.
Също така вчера се спрях на 1500 ккал 💪🏻
Днес бях съшите кг като вчера.
Направих 15 мин степ мастър на 8 ниво през повечето време и 1 минута пауза по средата, за да си поема въздух.
Почти 10 въртене на колело. След стълбите така хубаво се изпотих, че колелото беше като едното нищо, не си давах зор.
После 15 мин йога за разтягане.
Храненето ми е ок мисля, но на работа не мога да си тегля храната. Мислех си да си взема везна, но ми се струва, че ще стане много сложно.
Приблизително си представям, че съм приела 1500 ккал, но дали е това истината, не знам.
казано от kotka на 21.11.22, 22:07:
Храненето ми е ок мисля, но на работа не мога да си тегля храната. Мислех си да си взема везна, но ми се струва, че ще стане много сложно.
Ако се храниш в заведение, не пишат ли грамажите в менюто? Друга опция е вместо да си носиш везна в работата, да си приготвяш храна от вкъщи и да си мериш всичко у вас.
Мнението беше редактирано от rallito на 22.11.22 11:56.
казано от rallito на 22.11.22, 11:55:
казано от kotka на 21.11.22, 22:07:
Ако се храниш в заведение, не пишат ли грамажите в менюто? Друга опция е вместо да си носиш везна в работата, да си приготвяш храна от вкъщи и да си мериш всичко у вас.
Има стол на работа и храната доста ми харесва. А и цената е доста добра. Та засега не си предствям да си нося храна.
днес
сутрин - 73,0 кг
4 серии
15 екстензия 30 кг
15 навътре 20 кг
клекове
бързи 30 20 30 8
11 мин stair master
12к стъпки
яденето дори не се опитах да го въведа в мфп все още
за вечеря ядох в джанъм на витошка, адана кебапа не ми допадна
Мнението беше редактирано от kotka на 22.11.22 22:28.
73,0
днес нищо не тренирах, само се разходих 7к стъпки
утре и в петък ще съм хоум офис
пак съшите кг
калории около 1740
вечерта бях на ресторант и допуснах бая да огладнея и поръчах салата цезар, която беше с много кашкавал, и телешко. Него поне не успях да изям и си го взех за вкъщи
ходих 8600 крачки, ходих до мола и там краката ми и колената си усещах доста уморени.. после като хапнах ми дойде силата
за утре ме е страх колко ще покаже кантара
ама както и да е, мисля да ходя утре на тренировка
Днес бях 72.6 - приятна изненада, ходих на много лека йога и малко се разходих.
Въведох 1495 ккал, от които 2 са бао барчета - с пиле и скариди - въведох ги за 640 ккал.
Забелязах, че и с едно се бях заситила, друг път може да не си взимам две или да ги ям за две хранения.
Гърба и ръцете ми се чувстват натоварени. Мисля заради цъкането на комп и телефон, не за друго. Иначе уикенд е ^^
Искам ми се дадобавя, че преди малко изпитах глад и киселите краставички ме спасиха, да не надхвърля калориите.
Мнението беше редактирано от kotka на 26.11.22 11:27.
днес пак 72,6
броих калории, само един солен кекс от бредланд нз колко е реално
правих само лека йога 40 мин
доволна съм, че си приготвих нещичко за вечеря с телешка кайма
айде утре се надъхвам за тренировка сутринта, ходи ми се и на сауна 😄
същите кг като вчера, но да видим утре
днес бая зле, никаква тренировка, и накрая изядох 500 кал сладко, та съм на 2000
ядосвах за някакви неща и не успях да се спра да не ям
update - не се спрях докато не направих 3000 кал сигурно :/
над месец не бях правила такива тъпчения, поне да си бях взела пица 😄
Мнението беше редактирано от kotka на 28.11.22 09:23.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече