Нещо ново !

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.02.19
17:10

казано от Queen Cobra на 13.02.19, 17:06:

Блаже, от някоя друга година съм се отказала да давам акъл.
На различни места съм споделяла мнението си и то е , че трябва да се спазва балансирано хранене, с месо, мляко, яйца, риба, зеленчуци, пълнозърнести продукти и бобови. За мен примерно 400 гр. месо/риба на ден са нормални, при рестриктивен режим може да се намалят на 250-300. Най- добре човек да си планира 2 манджи и да си ги яде , без да се налага да мисли кога какво и по колко. Желанието за сладко и дояждане е просто страничен ефект от липсата на основно хранително меню.

Абсолютно съм съгласна, но нека да е направено спрямо енергоразхода за деня, който се изчислява лесно по една, две формули. Масово забелязвам из дневниците напоследък - почти никакви тренировки и същевременно количество храна за човек, който тренира като Vess примерно, то тя дори не поема толкова храна, сега като се замисля.
Е, в този случай как се очаква да си постигнат целите. Себе си оставам на страна, аз съм друг случай, искам да махам мускулна маса, което се оказва НАЙ-ТРУДНОТО предизвикателство в живота ми.

Ако аз искам да свалям много килограми, първото нещо което ще направя, е да спра да си готвя храната, защото на готвена храна много по-трудно се изчисляват калории. Месото и рибата се пекат или се задушават, зеленчуците отделно, така по-лесно се контролират мазнините като зехтин, масло, олио и т.н., с които обикновено всички начинаещи прекаляват.

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.19 17:13.

13.02.19
17:28

Има 3 операции една върху друга, за 4 години. Долната стена на корема и е толкова слаба, че контрола е почти нулев - за това има дихателни упражнения за да възвърне поне малко контрол върху съответната мускулатура. Планкове, къси коремни преси и лицеви опори от колене сигурно е най-неподходящото, което може да прави в момента, тъй като при силна горна част и слаба долна при жени пролапса на матката става сериозна опасност, спрямо това какво съм чел. Та - няма да са само клекове, ще си тренира цяло тялото с многоставни движенията, в момента идеята е да свикне да се движи поне малко и да се съобразява как се храни поне малко, без да се стига до някакви генерални и големи промени, тъй като в конкретния случай те не работят, а плавна промяна на хранителни и двигателни навици. Или не плочки до лятото, а коренна промяна , която не при всички става с щракване на пръсти, колкото и да ни се иска.

Мнението беше редактирано от Мартин на 13.02.19 17:29.

13.02.19
17:39

Съгласна съм с теб, няма как да прочета целия дневник наведнъж, щом е така - нека действа, но въпросът е, че момичето е във форум за фитнес и здравословен начин на живот, а яде неща, с които няма как да си постигне целта, особено при нейната физическа активност...
Затова може някоя друга майка примерно, защото аз не съм майка и явно в качеството си на
не-майка не мога да давам съвети... да даде съвет за храната ПОНЕ.

Просто майката на три деца, която тренирам, също е раждала и трите си деца с цезарови сечения и няма проблеми...

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.19 17:41.

13.02.19
17:39

Блажка, кефиш ме, защото (според мен) умееш да мотивираш. 
Наистина трябват повече действия и по-малко оправдания.
Аз, като тежката артилерия при жените 🙂, искам да кажа само, че нещата се променят бавно. Наистина, и аз искам с 3 листа маруля и 1 яйце да съм си ОК цял ден, но нещата не стоят така. Има хормонални фактори, има затвърдени (за съжаление) навици, които се разчупват по-бавно при някои и по-бързо при други хора, има и фактори като бременности и операции (тук не съм никак веща и избягвам да се изказвам по тази тема), има стресови фактори, особено при майките с по 2-3 малки деца, а понякога - има и оправдания. 🙂
Но съм съгласна с това, че промени трябва да се правят, иначе нищо няма да се промени. С годините килата само се увеличават, а не намаляват от самосебе си. Трябва някакви действия да се предприемат. И за мен важи с пълна сила (много ясно).

Мнението беше редактирано от Елена на 13.02.19 17:57.

13.02.19
17:45

Няма 2 еднакви раждания!
3 операции за 4 години е ужасен стрес за организма. Възстановяването е тежко и продължително. Тялото се адаптира бавно, особено след три бременности толкова близко една до друга. При едни става по-бързо, при други по-бавно, няма универсално време за възстановяване.
Важно е желанието за промяна и усилието, което полага, гледайки три малки деца, да отдели време и за себе си.

Мнението беше редактирано от Marcheto на 13.02.19 17:48.

13.02.19
17:50

Блажке, а каква е била  физическата форма и навиците на спомената от теб майка преди и между бременностите? Какъв е бил предишния спортен опит? Колко тежки са били ражданията и как е протекло възстановяването след това. Адмирации за постигнатото от въпросната жена, но дали тя не е изключение от общото и не е съвсем подходящо да се дава като пример?

13.02.19
17:58

Сега е най-добрата и форма, познавам я отпреди първото раждане, а третото беше доста тежко, даже си спомням, че аз я надъхвах дълго време да се върне  в залата, имахме спор, разсърди ми се, след една година се върна, 2 години по-късно кляка със 150кг. Но трябва да кажа, че тя винаги се е хранила на много стриктен режим, дори и като беше бременна с лудетините. Това мога да ти кажа, това знам.

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.19 17:58.

13.02.19
18:04

Т.е. има някаква стабилна основа, от която да стартира. Свикнала е с тренировките и спазването на стриктен режим. Иначе казано, освен трите операции - нищо друго общо с конкретната ситуация. За това няма как да се съглася, като кажеш, че след като един човек го може - всички го могат.

13.02.19
18:15

казано от Мартин на 13.02.19, 18:04:

Т.е. има някаква стабилна основа, от която да стартира. Свикнала е с тренировките и спазването на стриктен режим. Иначе казано, освен трите операции - нищо друго общо с конкретната ситуация. За това няма как да се съглася, като кажеш, че след като един човек го може - всички го могат.

Не,  не го казвам. Само се включвам с мнение, че с това хранене и с тези тренировки няма как да свали излишните килограми, нищо повече не твърдя.

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.19 18:15.

13.02.19
18:29

Съгласен съм с теб - няма да свали. Не е това целта, както писах по-рано.

Мнението беше редактирано от Мартин на 13.02.19 18:30.

13.02.19
19:53

Блажке, твоята приятелка хап вземала ли е?

Bart Simpson

13.02.19
19:58

Тц

14.02.19
07:09

казано от Brown Bomber на 13.02.19, 19:53:

Блажке, твоята приятелка хап вземала ли е?

И аз като кляках 200 бях на чисто 🙂))))
Тук говорим за общо физическо състояние, а не това, че има и амбиции да се състезава. От стероидите жените напълняват, качват кила, особено в силовите спортове, стига с тая ЗОБ за сваляне на килограми. Просто Мартин е прав, че тя и бременна не е спирала да се движи и да тренира и не е качвала повече от 8 килограма ( и то с момченцето ) по време на бременност и си е връщала старите килограми за 1 месец. Просто много внимава какво яде, както казах и КОЛКО яде.

14.02.19
07:46

Без да имам претенции, че разбирам от хап, но не съм съгласен. Да е жива и здрава, но не давай друг път такива примери.

14.02.19
09:34

Добре, ще ти дам други примери от форума, защото ми е дошло до гуша хора да извиняват с бременност наднормено тегло, а не с влошен начин на живот..
Силвето, Веси, Vess,  Зозо, Марчето, Радост ( сори ако пропускам някого, ама тези дневници чета) дебели ли са? Отделно мога да ти кажа още 20 мои приятелки, които не са качили повече от 8кг по време на бременност. Тук не говорим за релеф, големи мускули, преси и т.н., говорим за здравословно тегло.

Аз, ти или бб-тийм сме виновни за това, че те не се хранят правилно и после като има кажеш 2-3 съвета ти казват - ма ти не си раждала, не знаеш какво е. Еми именно защото може би мисля за деца, не смятам да забременявам преди да съм чукнала едни 58-60 кила, че после да си правя дневник тука и да рева, че съм дебела. И да чакам съжаление и мотивация да направя нещо по въпроса. И като ми дадат няколко съвета, да казвам - ооо не, няма как да стане, още не мога да се настроя за такава промяна.
Всичко е характер и манталитет. Единственото за което съм съгласна, е че не всеки има характера да постигне желаната визия.
Хич не ме касае кой какво мисли за мен, така че си казвам мнението, все пак е форум.

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.02.19 09:46.

14.02.19
09:53

Пак се превъзбуди нещо. Ето, че има и други по-добри примери от Форума.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 14.02.19 10:39.

14.02.19
12:12

Блажке, по-спокойно че ще качиш кортизол и после пак ще ходиш да се чудиш как да намаляш мазнините в бедрата. По  време на бременност и след раждане има и емоционални, и хормонални промени. Не е само до изразходени и приети калории. Признаването на съществуващ проблем е първата крачка към решаването му. Няма универсални съвети действащи при всички еднакво, главно поради различията в характер и мотивация. Слабите да го духат е тъп мотив. Нещо като старите да мрат.

14.02.19
12:27

Мартине, знам как да си намалявам мазнините в бедрата, в момента искам да си махна мускулите на бедрата, ето това все още не знам как става. Най-малко пък ме касаят мазнините, не се смятам за мазна, смятам се за тежка, защото имам мускулна маса, която повечето нормални жени нямат. Нали правиш разлика между кила от сланини и кила от мускули + междумускулна мазнина.
И пак да кажа, че не съм против дневниците на майките, които искат да свалят килограми, а против отношението. Цялата схема е, или да седиш и да си мълчиш и да гледаш един дневник с 0 прогрес, или недай си Боже да решиш да се намесиш  - веднага си най-черната и най-злата. Кучетата лаят, керванът си върви.

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.02.19 12:31.

14.02.19
12:35

Правя разлика. Ама като гледам как подскачаш, май от сарказъм ирония не отбираш. Чисти каквото искаш и прави каквото искаш, казах ти в конкретната ситуация какво и как - от тук нататък разговора е безсмислен. Само се чудя защо нито една от изброените като примери от теб жени, не се нае да дава акъл, въпреки че са минали по този път,  а ти реши че знаеш отговорите на всички въпроси. На сила се взима, не се дава...

14.02.19
12:39

На никого вече не му се занимава да пише по такива дневници, където ще бъде анатемосан и натирен, това е причината.
Вариант 1 - Ти не си раждала
Вариант 2 ( ако си раждала) - Е, ти си друг тип човек, затова не си напълняла.Ти си на зоб. Ти си бивша спортистка, ти си Аватар...

Освен това нищо не съм казала по всички въпроси и се съгласих с теб за упражненията, казах само, че храната не ми е подходяща за режим на сваляне - с това завърших.

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.02.19 12:44.

14.02.19
12:54

Има и един друг съществен момент при дамите ,които желаят да свалят някой друг килограм-много от тях имат и работа...
Блажке кажи примера , който даде...какво работи?работил?

14.02.19
12:54

Бременноста(втората най-вече) за мен си беше оправдание да се тъпча и това си е факт за огромна част от жените. Много оправдания съм срещала + “хормонални проблеми” - като че ли това пречи да не се ядат джънк и да се движи човек. Аз много пъти съм казвала на моите близки, че най-голямата промяна в по-здравословен начин на живот е в главата, а не в тялото. Дано повече хора се осъзнават навреме и без крайности разбира се.

Нервак, със сигурност тук има и работещи дами, а и такива с дете/деца + работа 🙂 И не са някакви маниаци, а просто искат да са във “форма”(не кръгла де).

Мнението беше редактирано от Radost на 14.02.19 12:55.

14.02.19
12:58

казано от nervak на 14.02.19, 12:54:

Има и един друг съществен момент при дамите ,които желаят да свалят някой друг килограм-много от тях имат и работа...
Блажке кажи примера , който даде...какво работи?работил?

В момента работи като рецепционистка, първата и смяна започва в 6:00, а втората и свършва в 23:00, знам че работи 6 дни в седмицата, 1 почива.

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.02.19 12:59.

14.02.19
13:00

казано от Radost на 14.02.19, 12:54:

Нервак, със сигурност тук има и работещи дами, а и такива с дете/деца + работа 🙂 И не са някакви маниаци, а просто искат да са във “форма”(не кръгла де).

Така де,точно това исках да кажа,че имат и друга заетост освен децата,,,а не само децата  и това как изглеждат.
Времето, с което разполагаш също е сериозен фактор.

казано от Блажка на 14.02.19, 12:58:

В момента работи като....

В момента казваш...може, ти се виждаш с нея.Докато работеше залата в128мо  ,друго говореше същата дама,докато тренираше с Димо.

Мнението беше редактирано от nervak на 14.02.19 13:05.

14.02.19
13:05

Абе хора, жената има 3 операции за 4 години! Вие осъзнавате ли за какво иде реч?! За какви други фактори говорите?

Мнението беше редактирано от Marcheto на 14.02.19 13:15.

Bart Simpson

14.02.19
13:05

Моята мацка, не изяде един шоколад, не изпи едно кафе и не изпуши една цигара от деня с двете черти, до деня на последното кърмене.
След това опита да изпуши една цигара, и от тогава не е пушила.
Не е измрънкала нито веднъж, не е била нервна, не е била депресирана, не се е оправдавяла.
Работи до седмия месец, после по ред причини изкара два месеца в болница, започна рбота когато дребния стана на шест месеца.
Света е пълен с оправдания, дали ще е бременност, дали ще е плешивост, слабост, болест, състояние няма значение.
Блажке, за хора, които намират най-естественото и изконно за продължаването на вида ни нещо за оправдание да са едри,  няма смисъл да се хАбиш.
Примерите, които даде са чудесни.
Спомням си когато на Марчето едното от момчетата се дипломира, а тя беше копала някакви двойни смени и после на тренировка, направо ми се насълзиха очите тогава.
Ето ви пример.

Bart Simpson

14.02.19
13:07

Сестра ми, две деца и двете секцио.
Стоматолог по цял ден на крак и стрес, тренира четири пъти седмично.
Набор 74’ е ама изглежда на 20.
Ето ви пример.

Bart Simpson

14.02.19
13:08

Тук има трениращ с ДЦП.
Ето ви пример.

14.02.19
13:13

казано от Bart Simpson на 14.02.19, 13:07:

Сестра ми, две деца и двете секцио.
Стоматолог по цял ден на крак и стрес, тренира четири пъти седмично.
Набор 74’ е ама изглежда на 20.
Ето ви пример.

Ето ви и друг:
Съпругата ми -две деца,без цекцио)))
Работата няма да я коментирам,щот аз лично от нея ще се обеся на касата на вратата,но тя си я харесва.
Набор 78…не изглежда като 20,но е близко)))
Не тренира нито един ден в седмицата))),не е тренирала нищо никога)))
Няма проблеми с килата,от как сме се запознали)))

14.02.19
13:23

[date=“1547242532”] Тренировките ми нямат цел - просто са част от ежедневието ми, като някаква физическа хигиена на тялото или физиологична нужда. Не са обременени от нужда за промяна, постижения, съревнование и т.н. - просто си ги има, спокойни и ежедневни, без да бързам за никъде и за нищо. Предполагам, че пиша това, повлиян от темата за бийчбодито, в която не мога да участвам :( , защото не мога да измисля нищо, което да искам да променя по мен до лятото ... мога да се пострижа или да пусна коса 🙂 Не мисля и че едно лято е важно за “физическата ми хигиена” на този етап, след ... март месец ще станат 18 години редовен спорт на “успоредка и лост”. Тъжно ми е за мои приятели и познати, на които съм предлагал същото още преди 2, 5, 10 и дори 15 години, но не са се навили, търсейки бърз няколко месечен ефект и от година на година да се влошават, не правейки нищо. А аз продължавам да им предлагам, а те продължават да отлагат и да си търсят “няколкото месеца” и за съжаление да се влошават. Продължават да търсят супер системата, да мислят че трябва зала за мускули или кардио за отслабване, да подценяват лекото, да надценяват тежкото, да търсят вълшебното хапче и да не вярват в простичките неща:
Тялото ни се нуждае от движение или “се разваля”.
Никога в миналото на вида ни не сме имали толкова толкова много енергия в “храната”.
Никога не сме били толкова изолирани от природата и сезонните промени.
Ние не сме дебели или слаби, ние сме болни от цитираните по-горе неща.
Постоянство е най-добрата система.
Образа ни в огледалото е това, което правим или не правим в момента.

Защо бе хора

  - Dymag

Тази промяна се цели. Промяна в начина на мислене. И достигане на мотивацията и решимостта на хората от дадените примери от Блажка и Барт. Не промяна в килограмите - те са следствие. Това и написах още в първото мнение, ама кой да чете - акъл да се дава е къде-къде по-лесно...

Мнението беше редактирано от Мартин на 14.02.19 13:25.

14.02.19
13:26

Позволявам си да се включа, защото съм майка, една от онези качила много килограми по време на бременността. И на мен ми е писнало да слушам оправдания по площадките на по-пълничките майки как нямат време, как не ставало и т.н.
Моята история е следната:
3 бременности
2 раждания, секцио
последния път качих 30 кг
никога не съм имала физическа култура, не съм спортувала каквото и да било.
След второто раждане излязох от болницата 80 кг (влязох да раждам 86кг)
В момента съм 56-57 кг, смятам, че изглеждам доста добре, спортувам между 5 и 7 пъти в седмицата, нямам баби, които да ми помагат. Работя 5 дни в седмицата на бюро.
Обаче намирам време да ходя на фитнес, табата, пилатес и не знам още какво. Всичко е въпрос на желание и организация.
Обикаляла съм по улиците с количката и кутиите с пържоли, другите майки ми се смееха. Сега нещата не стоят така.
При мен какво помогна - рязко увеличих водата, започнах да се храня с повече протеини, което ме държеше сита, вкарах много зеленчуци в дневното си меню, въглехидрати ядях до обяд. След обяд - торти, пасти, кифли...да съм яла до обяд
Без жертви не става, не може да се разчита само на спорта или на 100 клека.
Аз запонах с питалатес, полека-лека. След това започнах да ходя на малко по-динамични групови спортове, купих си карта за фитнес.
Това в комбинация с ежедневните задължения покрай децата - няма начин да не даде резултат.
Наистина не е лесно, много по-лесно е да си хапваш, да си почиваш, да си мрънкаш, обаче времето си минава и файда няма.
Водя, воля, хубава храна и спорт.
Това е моя съвет.

Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 14.02.19 13:28.

Bart Simpson

14.02.19
13:27

И ся кво излезе, че говорим за едни и същи неща, така ли?
😁
Аз се намесих само защото мразя мрънкачи.

14.02.19
13:30

казано от Gina Atanasova на 14.02.19, 13:26:

Позволявам си да се включа, защото съм майка, една от онези качила много килограми по време на бременността. И на мен ми е писнало да слушам оправдания по площадките на по-пълничките майки как нямат време, как не ставало и т.н.
Моята история е следната:
3 бременности
2 раждания, секцио
последния път качих 30 кг
никога не съм имала физическа култура, не съм спортувала каквото и да било.
След второто раждане излязох от болницата 80 кг (влязох да раждам 86кг)
В момента съм 56-57 кг, смятам, че изглеждам доста добре, спортувам между 5 и 7 пъти в седмицата, нямам баби, които да ми помагат. Работя 5 дни в седмицата на бюро.
Обаче намирам време да ходя на фитнес, табата, пилатес и не знам още какво. Всичко е въпрос на желание и организация.
Обикаляла съм по улиците с количката и кутиите с пържоли, другите майки ми се смееха. Сега нещата не стоят така.
При мен какво помогна - рязко увеличих водата, започнах да се храня с повече протеини, което ме държеше сита, вкарах много зеленчуци в дневното си меню, въглехидрати ядях до обяд. След обяд - торти, пасти, кифли...да съм яла до обяд
Без жертви не става, не може да се разчита само на спорта или на 100 клека.
Аз запонах с питалатес, полека-лека. След това започнах да ходя на малко по-динамични групови спортове, купих си карта за фитнес.
Това в комбинация с ежедневните задължения покрай децата - няма начин да не даде резултат.
Наистина не е лесно, много по-лесно е да си хапваш, да си почиваш, да си мрънкаш, обаче времето си минава и файда няма.
Водя, воля, хубава храна и спорт.
Това е моя съвет.

Браво, машина! Ето това вече заслужава моите адмирации!

14.02.19
14:47

ОРЕЛ И ОХЛЮВ

На върха на една липа
сред Стара планина
орелът съгледал гадинка нищожна,
гърбата,
рогата,
по-мръсна от змията,
от дявола по-грозна!...
- Какво ли е туй нещо тука? -
извикал Царят на въздуха. -
А, виждам, охлюв!... Игралото
на естеството,
животец във една черупка,
подвижна кратунка,
гневът или смехът на Божеството...
Кажи ми, жалко то творенье,
как се покачи тъй високо?
- С пълзенье! -
извика
рогатата гадинка.

14.02.19
16:12

И да добавя към баснята, постната от Мартин: (почти) всеки е бил “охлюв”, но и всеки може да стане “орел”. 🙂
Капка по капка - вир. 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.19 16:22.

Bart Simpson

14.02.19
16:23

Ако всички можехме да станем орли щяхме да измрем от глад или да станем канибали.
Небето е отредено само за някои.

14.02.19
16:27

Да, разбирам какво искаш да кажеш. Има логика и истина, но аз имах предвид, че човек трябва да се стреми да става все по-добър. 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.19 16:27.

Bart Simpson

14.02.19
16:32

Защо, ако няма лоши какво ще работят чичковците полицаи?
Ако няма болни няма ли да се попренаселим?
Защо прасетата не се опитват да летят, защото знаят, че няма да стане.
Защо са щастливи, защото се приемат каквито са.
Живота е кратък, тр да е весел, да има смях, да има пиене, секс, забавления, а не кариери, богатство.
Така го виждам аз.
Орела е орел защото някъде, някога се е родила много силна гарга, която е решила да се опита да лети по- високо, по- бързо и е научила децата си.
Не е важно ние да надскачаме себе си, а децата ни да надскочат нас.

14.02.19
16:35

Никой не може да надскочи себе си, но може да бъде най-добрата версия на себе си, като това не изключва да се радваш на живота. И аз съм за баланса.
Когато се грижиш за себе си, си и по-щастлив, мисля.

Дано Вики да не се откаже.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.19 16:38.

Bart Simpson

14.02.19
16:42

Ели, просто ми е скучно и си бърборя, такива неща ми се въртят обаче в главата.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1