10.02.19
14:28
И те така 🙂 Здравейте! Две поредни бременности, две раждания, две бебета и има няма 25 кила +. Без много разсъждения почнах фитнес и нов начин на хранене. Тежко ми е, нездравословно, кръвна захар горе, холестерол горе и въобще грозна картинка.
Накратко какво правя. Започнах фитнес с треньор + нов начин на хранене. Гадното е, че кърмя, а и спазвам безмлечна диета, заради алергия към белтъка на кравето мляко на малкото. :( Та...основно ям салата + месо, яйца, ядки, семена. Което е ок според мен.
Начални данни - 31 г., 90 кила, 170 висока, никакво движение 6 г.
Две операции секцио за последните две години. През 8 месеца. Чувствам се обаче добре да тренирам и като цяло не ме опъва нищо от разрезите.
Какво искам? Искам да махна корема, да отслабна поне с 20 кила и да създам нормален и здравословен начин на живот.
Колко често тренирам? Според треньора трябва да наблегна на силовите упражнения. Тренировки 6 дни в седмицата, редувани 3 дни тренитовки, 1 ден почивка и пак. Програмата която ми създаде:
Първи ден - гръб и бицепс
Втори ден - гърди и трицепс
Трети тен - рамо и крака
След всяка тренировка правя повдигане на краката от лег, защото абсурд да направя пълна коремна преса в момента, имайки предвид неукрепналите мускили на корема и пихтията, която нося.
Иска ми се да започна някакъв л-карнитин, но към момента, заради кърменето не мога.
Иии днешната тренировка е за гръб и - пътека 15 мин. загряване, гребане с дъмбел (3 кг.) 5х20; хоризонтален скрипец (15 кг.) 5х20; сгъване с крив лост (8кг.) 5х20, сгъване с дъмбел 3 кг. 5х20; хиперекстензии 5х20; повдигане на краката от ле 5х15, 15 мин. пътека.
Закуска - 3 бъркани яйца, половин авокадо, 2 домат.
Обяд - пилешко филе около 200 гр. + зелена салата
Следобяд - барче кокос и чиа 30 гр.
Вечеря - свински джолан около 200 гр. + салата цвекло и морков.
Вода за деня - около 2.5 л.
Кафета - 2
Ами това ми е като начално представяне! 🙂 Вие сте. До скоро.
Темата беше редактирана от Малина Илиева на 13.08.22 20:27.
Pure Nutrition Mind Matrix
Формула, подрепяща мозъчната дейност
NOW Foods Full spectrum minerals
Комплекс от минерали
Blackroll Blackroll Blackbox Mini
Комплект мини уреди за самомасаж
Pure Nutrition Milk Thistle Complex
Магарешки бодил
Blackroll Blackroll Mini
Мини фоумролер
Ostrovit Milk Thistle 700 mg
Екстракт от Магерешки бодил
Още предложения от BB-Shop
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 14:28:
Гадното е, че кърмя, а и спазвам безмлечна диета, заради алергия към белтъка на кравето мляко. :( Та...основно ям салата + месо. Което е ок според мен.
Кое му е ок на нвд по време на кърмене?
10.02.19
14:55
Не му е ок, но предвид това, че спазвам безмлечна, без телешко и без соя диета, заради АБКМ на детето.. не ми остава нищо друго... Затова реших все пак да пробвам диета с малък прием на въглехидрати. Малката е на почти 11 месеца. Тоест не я кърмя интензивно, а само сутрин и вечер. Отворена съм за други предложения за хранителен режим 🙂
Мнението беше редактирано от Малина Илиева на 10.02.19 14:55.
Нищо друго не остава, освен телешко, млечни и соя???
Алергиите при новородени са следствие от храненето на майка им обикновено, но тази тема е дълга и не е за тук.
Успех.
10.02.19
17:02
Ще се радвам да дадете идеи за меню, което не съдържа млечни, телешко и соя, което не е ниско въглехидратно, и с което ще свалям килограми. Наистина.
Относно алергиите при бебета. Причината за появата им съвсем не е единствено хранителният режим на майката по време на бременност. Но по този въпрос посещаваме детски алерголог и не смятам, че това въобще е тема на настоящия дневник. Успех и на вас 🙂
Здравей!
Честит дневник!
За хранене без телешко и млечни, както и без соя, мога да препоръчам този блог. Той всъщност е вегетариански. Допълнително бих добавила риба и морски дарове към менюто. Също така птичи меса.
Успешно и приятно постигане на целите!
10.02.19
17:50
казано от Кико Сан на 10.02.19, 17:18:
Здравей!
Честит дневник!
За хранене без телешко и млечни, както и без соя, мога да препоръчам този блог. Той всъщност е вегетариански. Допълнително бих добавила риба и морски дарове към менюто. Също така птичи меса.
Успешно и приятно постигане на целите!
Много благодаря! Много полезен сайт. Със сигурност ще го разгледам и открадна идеи.
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 17:02:
Ще се радвам да дадете идеи за меню, което не съдържа млечни, телешко и соя, което не е ниско въглехидратно, и с което ще свалям килограми. Наистина.
Казвам го с най-добри чувства и желание да помогна, но, как захранваш две деца, след като нямаш елементарно познание за видовете храни?
Мисля че нещата при теб са изтървани доста отдавна и съвети във форум няма да доведат до нищо полезно. Има нутриционисти, които, макар и не блестящи, знаят доста относно храненето както на възрастни, така и на деца. Най-добре си организирай среща с подобен специалист,ако искаш наистина нещо да се промени. Не че и сама няма да се справиш, но е добре да имаш някакви базови познания, върху които да можжеш да импровизираш.
10.02.19
20:42
Благодаря за мнението. Не ми бяхте полезна. За съжаление. Ще съм благодарна да подминавате дневника ми за в бъдеще.
И все пак не споделихте идеи за менюто, за което стана дума, и най - вероятно нямате деца и т. Н. Наистина не се чувствайте длъжна да коментирате повече. Ще се радвам на адекватни мнения и съвети, даващи конкретни критики, полезна информация и надъхващо настроение. Всичко хубаво 🙂
Докато търсите надъхване вместо истината, и безплатни съвети, вместо консултация със специалист, няма да имате никакъв успех. Това беше много конкретна и адекватна насока.
Както вече писах - успех.
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 17:02:
🙂
Първо добре дошла и успех с желанието да си по-добра версия на себе си.
Аз меню няма да ти давам готово, първо защото не знам какво обичаш и какво можеш да ядеш по отношение на алергиите, но ще ти препоръчам да се научиш да си пишеш и смяташ калориите и вече ако трябва със специалист да определите колко калории трябва да приемаш за да отслабваш предвид че кърмиш. НВД също не работи ако не си в калориен дефицит.
10.02.19
21:48
Благодаря за приветстването. Не, аз не искам примерно меню от вас. 🙂 Такова съм си изготвила. Смятането на калории е добра идея. 🙂
10.02.19
21:58
Много жалко, че влизайки тук получавам мнения от рода “защо си губиш времето в бб теам, върви при специалист” и “всичко е загубено при теб”, Смятах, че идеята на този форум и дневници е друга. Благодаря на всички, които се включиха. Останете със здраве и положително настроение.
10.02.19
22:12
казано от Димо на 10.02.19, 22:04:
Ама какво я слушаш Маргито, тя според нея всички сме суперзле 😄
Аааа усетих аз, че има такава тенденция 🙂 Иначе веднага получих лично съобщение от нея - “Знаеш много, но въпреки това си 90 кила”. Което нали е все едно да идеш на фитнес и да ти кажат “какво правиш тук, ти си дебел” вместо “Добре дошъл, не се отказвай” 🙂 Нищо де, трябва да има и такива като Маргито. Бай дъ уей, мога ли да меря порцията хранете с ръка, както е описано в ръководството тук в сайта. Наистина му е много трудоемко с две щъкащи бебета около мен да хвърчат и везни😁
Значи, да бъдем обективни: Марги за много неща е права, друг е въпросът как ги поднася. 🙂 И на мен при първото ми влизане във форума да ми кажат, че съм изпусната работа и т.н., и аз ще се разочаровам.
Малина, не се отказвай! Постепенно ще научиш много неща. За консултация с диетолог/нутриционист не мога да коментирам. И аз мисля, че и сама можеш да се ориентираш, макар че ще отнеме време.
Успех и от мен!
10.02.19
22:19
Аз няма да се откажа или поне не днес, ххахах, но са ми странни е такива типажи Маргини. 🙂
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 22:19:
Аз няма да се откажа или поне не днес, ххахах, но са ми странни е такива типажи Маргини. 🙂
Това е уводен тест за издръжливост 🙂
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 22:12:
Иначе веднага получих лично съобщение от нея - “Знаеш много, но въпреки това си 90 кила”.
Не аз ти писах, а ти ме засипа с поне 5 съобщения. 😆 Аз нямам навика да пиша лични съобщения на непознати.
Няма да се меся повече тук, както обещах. Не ме намесвайте и вие.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.19 22:29.
10.02.19
22:57
казано от Margi на 10.02.19, 22:29:
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 22:12:
Иначе веднага получих лично съобщение от нея - “Знаеш много, но въпреки това си 90 кила”.
Не аз ти писах, а ти ме засипа с поне 5 съобщения. 😆 Аз нямам навика да пиша лични съобщения на непознати.
Ами то и да се намесваш - файда няма. Вече няколко човека споменаха, че това е типично поведение за теб. Явно и хормоните си казват думата де 🙂 Позволих си да хвърля поглед на твоя дневник.
10.02.19
23:14
И аз като теб избягвам личните съобщения, че току виж ги изпраскали публично. Да не говорим и че не могат да се трият, та трябва акаунта да си трия, ако искам да изтрия лично съобщение. : Д
Димо, ти си виновен. Сложи едно рамо и се почна - Много сме, силни сме.
Тъкмо си викам, още една майка дойде, скука ще е, то пък излезе сербез. :>>
10.02.19
23:22
казано от Gogo на 10.02.19, 23:14:
Няма да се меся повече тук, както обещах. Не ме намесвайте и вие.И аз като теб избягвам личните съобщения, че току виж ги изпраскали публично. Да не говорим и че не могат да се трият, та трябва акаунта да си трия, ако искам да изтрия лично съобщение. : Д
Димо, ти си виновен. Сложи едно рамо и се почна - Много сме, силни сме.
Тъкмо си викам, още една майка дойде, скука ще е, то пък излезе сербез. :>>
Гогу, майките не ги ли толерирате тука? 😁 Викаш скучни са ви. 😁
Иначе да, на Маргаритката шестата чакра ми е много непонятна тема. И слава Богу. 😁 Вкъщи имам две зверчета, които по цял ден ми чистят енергийното поле. А тя седнала да ми обяснява как съм ги захранвала, разбираш ли.. И да ми препоръчва Маги Пашова. Оф аман!
11.02.19
00:25
Вий ш видите накрая като си останат Марги и Лили.
11.02.19
10:05
Здрасти и добре дошла!
Въглехидратите само по себе си не са страшни и не мисля, че при твоя начин на живот в момента е добра идея да ги орязваш така.
По-скоро се ориентирай към равномерно балансиран режим - ще имаш повече позитиви от него, ще ти е и доста по-лесен за спазване и е по-подходящ за теб в този момент.
Не мога да разбера защо при махането на телешкото, соята и млечните продукти заради алергиите, смяташ, че не ти остава друг избор, освен месо, ядки и зеленчуци.
Въглехидрати не се срещат само при млечните, така че варианти има много как да добавиш повече източници.
За тренировките - вероятно си започнала отскоро и още е рано да прецениш как се чувстваш, и не бих искала да ви се бъркам така в работата с треньора обаче такъв тип разделение на мускулните групи и 6 дни седмични тренировки - излишно и много е за теб.
Мисля, че на този етап са ти достатъчни 3-4 тренировки (през ден), за цялото тяло или пък горна/долна част (2 тренираш, 1 почиваш).
Успех! 🙂
Абсолютна съм съгласна, че с 6 тренировки седмично може да се получи обратния ефект на претренирането -> умора -> стрес -> водна задръжка ->кортизол ^ -> омазняване = забавяне или спиране на свалянето на килата. Наскоро писах май в моя дневник, че съм станала привърженичка на балансираното и по-малко хранене + по-кратки тренировки. Смятам, че не тряба да се разчита непременно на това, ако тренираш повече да си позволяваш да ядеш повече... може би ако си мъж - да... и пак не е константа.
А относно психическите фактори, на мен винаги ми е действало мотивиращо да ми кажат истината в очите, а не да ми замазват очите. Така че има различни хора и различни типове мотивация. Успех!
Аз като един адвокат на смятането на калории и на апликейшъна с който ми се струва най-лесно да го правиш, да си кажа да си инсталираш MyFitnessPal и да го разгледаш и да почнеш да си пишеш храната.
Ето ти и една вдъхновяваща история от сайта на майфитнеспал.
https://community.myfitnesspal.com/en/discussion/10726373/i-ve-lost-43-kg-so-far-since-january-2015
И малко мотивация в картинки пак от форума на мфп:
https://community.myfitnesspal.com/en/discussion/1167854/photo-only-success-stories/p1
Мнението беше редактирано от Димо на 11.02.19 12:57.
Слагам и аз един линк. Това е сайт, който чета често и в който са описани success stories на хора, свалили от 5-10 до 100 кг.
Има и интервюта с фитнес модели. Те дават примерни режими и съвети за хранене и тренировки.
Weight Loss Stories
11.02.19
14:13
Страшни сте! Ето такива отговори, критики, насоки и съвети очаквах тук. 🙂
Действително и на мен ми се видя супер натоварващо 6 пъти в седмицата, като се има предвид, че и една тренировка е около 1.5 ч. + това, че иска на всяка тренировка да ми включва по едно ново упражнение. Освен всичко каза, когато имам време да се опитвам да правя коремни преси вкъщи и да се движа повече през деня. Но...явно цели максимално натоварване. След 4 поредни тренировки днес почивам. Имам мускулна треска, но като цяло се чувствам добре. Излизаме с децата на разходка, върша домакинската работа + игри с тях и не ми е драма.
Димо, мерси за приложението. Сега ще инстална. 🙂
Блажка, съгласна съм, че понякога е по-добре да ти кажат в очите истината, но се издразних на това, че Марги се намеси в начина, по който захранвам децата си, защо бебето ми имало алергия и пр. Съвсем смятам, че това не е темата тук. Просто го вметнах като инфо. 🙂
Относно храненето, вчера го коментирах и с инструктора и неговото мнение е ,че по -скоро трябва да се насоча към балансирано и разнообразно хранене, а не към строга НВД. Та ще вървя в тая посока.
Иии понеже не съм изморена.. 😄 Обмислям довечера да ходя да тичам, но да не омажа съвсем нещата. 😄 и утре да не мога да ида на фитнес дори. Не знам.
Използвам да дам малко отчет от днес:
Почивен ден от фитнеса. Движение - разходка с децата - бутане на количка и тичане по едно двугодишно 😄:
Хапване:
9:30 - кафе и овес (чист с вода)
12:30 - салата около 300 гр. - зелена, един домат и малко краставица +1 варено яйце.
19ч. - пилешко филе на грил тиган 120 гр. + салата 200 гр. (маруля, морков, лук, краставица, домат и лук).
Мнението беше редактирано от Малина Илиева на 11.02.19 19:27.
Вмъквам се само лекичко да кажа че почивката прави шампиона - важно е да си оставяш време да се възстановиш, дори когато се чувстваш “добре”.
Успех с целите 🙂
Препоръчвам ти поне докато не свалиш едни 15-20кг да забравиш за тичането. За да не излезе, че съм злонамерена, ще ти кажа, че и аз преди да си сваля 10-те излишни килограми също не тичах, правех степер и ходех на пътека на наклон. Дори и в момента с 10 отдолу пак, както се вижда по дневника ми изпитвам болки на средно дълги дистанции.
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.02.19 17:43.
Подкрепям Блага за небягането. В оная мотивационна история дето я постнах жената която свалила 40 кила нищо друго не е спортувала - само ходене.
11.02.19
19:30
Да, имате право! Ще изляза да походя около час. 🙂 я да питам - нямам кухненска везна и на око действам с порциите. Та да купувам ли везна?
казано от Малина Илиева на 11.02.19, 19:30:
Да, имате право! Ще изляза да походя около час. 🙂 я да питам - нямам кухненска везна и на око действам с порциите. Та да купувам ли везна?
Ами би било добре поне в началото, после ще свикнеш горе долу и на око с основните неща - овес, ориз, картоф... това, което ядеш най-често 🙂
И според мен е добре да се инвестира в една електронна везна.
Аз, въпреки че имам опит с меренето, откривам, че когато съм по-гладна, 70 г овесени ядки (примерно) ми се виждат като 40. 😄 Ако са овесени ядки е ОК, ама ако е някакво по-тлъсто месо, ядки или мазнина, има голямо значение за общите калории. Така че аз съм за везната.
Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.19 20:10.
Електронната везна е най-добрата ми инвестиция в спортна насока. Поне няколко месеца ще трябва да теглиш, докато не развиеш око и усет за продуктите, които ползваш най-често. След 2-3 години теглене и мерене вече съм като калибриран окомер и почти не слагам на кантарчето, но отначало доста се изненадвах кое колко може да тежи. И в двете посоки.
11.02.19
21:09
Голямата инвестиция, 10 лв. е моята 🙂 На мен ми е интересно и приятно да меря, но не всеки му идва така.
казано от Queen Cobra на 11.02.19, 21:09:
Голямата инвестиция, 10 лв. е моята 🙂 На мен ми е интересно и приятно да меря, но не всеки му идва така.
Е, да, ама “инвестицията” може да има голяма възвръщаемост. 🙂
Е то и на мен невинаги ми идва отвътре да меря, но е важно (според мен).
Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.19 21:18.
То всеки иска такива инвестиции - малко начално пари, много възвръщаемост и то в кратки срокове да почне.
11.02.19
21:48
О не, тук не става дума за пари. Те са по 10-20 лв., по-скоро, че е хамалогия. А на мен денят ми р брутална лудница. Понякога буквално нямам време да пикая, а на фитнес ходя чак след като мъжът ми се прибере от работа. Но да, хубаво е да знам колко ям все пак.
Безплатен и безценен съвет: имай предвид че за отслабването храната е в пъти по-важна от фитнеса. Много много много по-важна.
Ако трябва да избереш между това да отидеш на фитнес или да си направиш нещо, с което ще се наядеш нормално и няма да посегнеш към джънковете и да си прескочиш калориите за деня, или да си приготвиш храната за 1-2-3 дни напред и да знаеш какво и колко ще изядеш, винаги избери да отделиш внимание на храната.
12.02.19
11:58
казано от Димо на 11.02.19, 22:15:
Безплатен и безценен съвет: имай предвид че за отслабването храната е в пъти по-важна от фитнеса. Много много много по-важна.
Добре, че не е платен...
Еднакво важни са. Не може да изтренираш лошата диета, както не може да добиеш здравословните ползи от физическото натоварване и с най-добрата диета.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече