10.02.19
14:28
И те така ? Здравейте! Две поредни бременности, две раждания, две бебета и има няма 25 кила +. Без много разсъждения почнах фитнес и нов начин на хранене. Тежко ми е, нездравословно, кръвна захар горе, холестерол горе и въобще грозна картинка.
Накратко какво правя. Започнах фитнес с треньор + нов начин на хранене. Гадното е, че кърмя, а и спазвам безмлечна диета, заради алергия към белтъка на кравето мляко на малкото. :( Та...основно ям салата + месо, яйца, ядки, семена. Което е ок според мен.
Начални данни - 31 г., 90 кила, 170 висока, никакво движение 6 г.
Две операции секцио за последните две години. През 8 месеца. Чувствам се обаче добре да тренирам и като цяло не ме опъва нищо от разрезите.
Какво искам? Искам да махна корема, да отслабна поне с 20 кила и да създам нормален и здравословен начин на живот.
Колко често тренирам? Според треньора трябва да наблегна на силовите упражнения. Тренировки 6 дни в седмицата, редувани 3 дни тренитовки, 1 ден почивка и пак. Програмата която ми създаде:
Първи ден - гръб и бицепс
Втори ден - гърди и трицепс
Трети тен - рамо и крака
След всяка тренировка правя повдигане на краката от лег, защото абсурд да направя пълна коремна преса в момента, имайки предвид неукрепналите мускили на корема и пихтията, която нося.
Иска ми се да започна някакъв л-карнитин, но към момента, заради кърменето не мога.
Иии днешната тренировка е за гръб и - пътека 15 мин. загряване, гребане с дъмбел (3 кг.) 5х20; хоризонтален скрипец (15 кг.) 5х20; сгъване с крив лост (8кг.) 5х20, сгъване с дъмбел 3 кг. 5х20; хиперекстензии 5х20; повдигане на краката от ле 5х15, 15 мин. пътека.
Закуска - 3 бъркани яйца, половин авокадо, 2 домат.
Обяд - пилешко филе около 200 гр. + зелена салата
Следобяд - барче кокос и чиа 30 гр.
Вечеря - свински джолан около 200 гр. + салата цвекло и морков.
Вода за деня - около 2.5 л.
Кафета - 2
Ами това ми е като начално представяне! ? Вие сте. До скоро.
Темата беше редактирана от Малина Илиева на 13.08.22 20:27.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Малина Илиева на 10.02.19, 14:28:
Гадното е, че кърмя, а и спазвам безмлечна диета, заради алергия към белтъка на кравето мляко. :( Та...основно ям салата + месо. Което е ок според мен.
Кое му е ок на нвд по време на кърмене?
10.02.19
14:55
Не му е ок, но предвид това, че спазвам безмлечна, без телешко и без соя диета, заради АБКМ на детето.. не ми остава нищо друго... Затова реших все пак да пробвам диета с малък прием на въглехидрати. Малката е на почти 11 месеца. Тоест не я кърмя интензивно, а само сутрин и вечер. Отворена съм за други предложения за хранителен режим 🙂
Мнението беше редактирано от Малина Илиева на 10.02.19 14:55.
Нищо друго не остава, освен телешко, млечни и соя???
Алергиите при новородени са следствие от храненето на майка им обикновено, но тази тема е дълга и не е за тук.
Успех.
10.02.19
17:02
Ще се радвам да дадете идеи за меню, което не съдържа млечни, телешко и соя, което не е ниско въглехидратно, и с което ще свалям килограми. Наистина.
Относно алергиите при бебета. Причината за появата им съвсем не е единствено хранителният режим на майката по време на бременност. Но по този въпрос посещаваме детски алерголог и не смятам, че това въобще е тема на настоящия дневник. Успех и на вас 🙂
Здравей!
Честит дневник!
За хранене без телешко и млечни, както и без соя, мога да препоръчам този блог. Той всъщност е вегетариански. Допълнително бих добавила риба и морски дарове към менюто. Също така птичи меса.
Успешно и приятно постигане на целите!
10.02.19
17:50
казано от Кико Сан на 10.02.19, 17:18:
Здравей!
Честит дневник!
За хранене без телешко и млечни, както и без соя, мога да препоръчам този блог. Той всъщност е вегетариански. Допълнително бих добавила риба и морски дарове към менюто. Също така птичи меса.
Успешно и приятно постигане на целите!
Много благодаря! Много полезен сайт. Със сигурност ще го разгледам и открадна идеи.
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 17:02:
Ще се радвам да дадете идеи за меню, което не съдържа млечни, телешко и соя, което не е ниско въглехидратно, и с което ще свалям килограми. Наистина.
Казвам го с най-добри чувства и желание да помогна, но, как захранваш две деца, след като нямаш елементарно познание за видовете храни?
Мисля че нещата при теб са изтървани доста отдавна и съвети във форум няма да доведат до нищо полезно. Има нутриционисти, които, макар и не блестящи, знаят доста относно храненето както на възрастни, така и на деца. Най-добре си организирай среща с подобен специалист,ако искаш наистина нещо да се промени. Не че и сама няма да се справиш, но е добре да имаш някакви базови познания, върху които да можжеш да импровизираш.
10.02.19
20:42
Благодаря за мнението. Не ми бяхте полезна. За съжаление. Ще съм благодарна да подминавате дневника ми за в бъдеще.
И все пак не споделихте идеи за менюто, за което стана дума, и най - вероятно нямате деца и т. Н. Наистина не се чувствайте длъжна да коментирате повече. Ще се радвам на адекватни мнения и съвети, даващи конкретни критики, полезна информация и надъхващо настроение. Всичко хубаво 🙂
Докато търсите надъхване вместо истината, и безплатни съвети, вместо консултация със специалист, няма да имате никакъв успех. Това беше много конкретна и адекватна насока.
Както вече писах - успех.
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 17:02:
🙂
Първо добре дошла и успех с желанието да си по-добра версия на себе си.
Аз меню няма да ти давам готово, първо защото не знам какво обичаш и какво можеш да ядеш по отношение на алергиите, но ще ти препоръчам да се научиш да си пишеш и смяташ калориите и вече ако трябва със специалист да определите колко калории трябва да приемаш за да отслабваш предвид че кърмиш. НВД също не работи ако не си в калориен дефицит.
10.02.19
21:48
Благодаря за приветстването. Не, аз не искам примерно меню от вас. 🙂 Такова съм си изготвила. Смятането на калории е добра идея. 🙂
10.02.19
21:58
Много жалко, че влизайки тук получавам мнения от рода “защо си губиш времето в бб теам, върви при специалист” и “всичко е загубено при теб”, Смятах, че идеята на този форум и дневници е друга. Благодаря на всички, които се включиха. Останете със здраве и положително настроение.
10.02.19
22:12
казано от Димо на 10.02.19, 22:04:
Ама какво я слушаш Маргито, тя според нея всички сме суперзле 😄
Аааа усетих аз, че има такава тенденция 🙂 Иначе веднага получих лично съобщение от нея - “Знаеш много, но въпреки това си 90 кила”. Което нали е все едно да идеш на фитнес и да ти кажат “какво правиш тук, ти си дебел” вместо “Добре дошъл, не се отказвай” 🙂 Нищо де, трябва да има и такива като Маргито. Бай дъ уей, мога ли да меря порцията хранете с ръка, както е описано в ръководството тук в сайта. Наистина му е много трудоемко с две щъкащи бебета около мен да хвърчат и везни😁
Значи, да бъдем обективни: Марги за много неща е права, друг е въпросът как ги поднася. 🙂 И на мен при първото ми влизане във форума да ми кажат, че съм изпусната работа и т.н., и аз ще се разочаровам.
Малина, не се отказвай! Постепенно ще научиш много неща. За консултация с диетолог/нутриционист не мога да коментирам. И аз мисля, че и сама можеш да се ориентираш, макар че ще отнеме време.
Успех и от мен!
10.02.19
22:19
Аз няма да се откажа или поне не днес, ххахах, но са ми странни е такива типажи Маргини. 🙂
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 22:19:
Аз няма да се откажа или поне не днес, ххахах, но са ми странни е такива типажи Маргини. 🙂
Това е уводен тест за издръжливост 🙂
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 22:12:
Иначе веднага получих лично съобщение от нея - “Знаеш много, но въпреки това си 90 кила”.
Не аз ти писах, а ти ме засипа с поне 5 съобщения. 😆 Аз нямам навика да пиша лични съобщения на непознати.
Няма да се меся повече тук, както обещах. Не ме намесвайте и вие.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.19 22:29.
10.02.19
22:57
казано от Margi на 10.02.19, 22:29:
казано от Малина Илиева на 10.02.19, 22:12:
Иначе веднага получих лично съобщение от нея - “Знаеш много, но въпреки това си 90 кила”.
Не аз ти писах, а ти ме засипа с поне 5 съобщения. 😆 Аз нямам навика да пиша лични съобщения на непознати.
Ами то и да се намесваш - файда няма. Вече няколко човека споменаха, че това е типично поведение за теб. Явно и хормоните си казват думата де 🙂 Позволих си да хвърля поглед на твоя дневник.
10.02.19
23:14
И аз като теб избягвам личните съобщения, че току виж ги изпраскали публично. Да не говорим и че не могат да се трият, та трябва акаунта да си трия, ако искам да изтрия лично съобщение. : Д
Димо, ти си виновен. Сложи едно рамо и се почна - Много сме, силни сме.
Тъкмо си викам, още една майка дойде, скука ще е, то пък излезе сербез. :>>
10.02.19
23:22
казано от Gogo на 10.02.19, 23:14:
Няма да се меся повече тук, както обещах. Не ме намесвайте и вие.И аз като теб избягвам личните съобщения, че току виж ги изпраскали публично. Да не говорим и че не могат да се трият, та трябва акаунта да си трия, ако искам да изтрия лично съобщение. : Д
Димо, ти си виновен. Сложи едно рамо и се почна - Много сме, силни сме.
Тъкмо си викам, още една майка дойде, скука ще е, то пък излезе сербез. :>>
Гогу, майките не ги ли толерирате тука? 😁 Викаш скучни са ви. 😁
Иначе да, на Маргаритката шестата чакра ми е много непонятна тема. И слава Богу. 😁 Вкъщи имам две зверчета, които по цял ден ми чистят енергийното поле. А тя седнала да ми обяснява как съм ги захранвала, разбираш ли.. И да ми препоръчва Маги Пашова. Оф аман!
11.02.19
00:25
Вий ш видите накрая като си останат Марги и Лили.
11.02.19
10:05
Здрасти и добре дошла!
Въглехидратите само по себе си не са страшни и не мисля, че при твоя начин на живот в момента е добра идея да ги орязваш така.
По-скоро се ориентирай към равномерно балансиран режим - ще имаш повече позитиви от него, ще ти е и доста по-лесен за спазване и е по-подходящ за теб в този момент.
Не мога да разбера защо при махането на телешкото, соята и млечните продукти заради алергиите, смяташ, че не ти остава друг избор, освен месо, ядки и зеленчуци.
Въглехидрати не се срещат само при млечните, така че варианти има много как да добавиш повече източници.
За тренировките - вероятно си започнала отскоро и още е рано да прецениш как се чувстваш, и не бих искала да ви се бъркам така в работата с треньора обаче такъв тип разделение на мускулните групи и 6 дни седмични тренировки - излишно и много е за теб.
Мисля, че на този етап са ти достатъчни 3-4 тренировки (през ден), за цялото тяло или пък горна/долна част (2 тренираш, 1 почиваш).
Успех! 🙂
Абсолютна съм съгласна, че с 6 тренировки седмично може да се получи обратния ефект на претренирането -> умора -> стрес -> водна задръжка ->кортизол ^ -> омазняване = забавяне или спиране на свалянето на килата. Наскоро писах май в моя дневник, че съм станала привърженичка на балансираното и по-малко хранене + по-кратки тренировки. Смятам, че не тряба да се разчита непременно на това, ако тренираш повече да си позволяваш да ядеш повече... може би ако си мъж - да... и пак не е константа.
А относно психическите фактори, на мен винаги ми е действало мотивиращо да ми кажат истината в очите, а не да ми замазват очите. Така че има различни хора и различни типове мотивация. Успех!
Аз като един адвокат на смятането на калории и на апликейшъна с който ми се струва най-лесно да го правиш, да си кажа да си инсталираш MyFitnessPal и да го разгледаш и да почнеш да си пишеш храната.
Ето ти и една вдъхновяваща история от сайта на майфитнеспал.
https://community.myfitnesspal.com/en/discussion/10726373/i-ve-lost-43-kg-so-far-since-january-2015
И малко мотивация в картинки пак от форума на мфп:
https://community.myfitnesspal.com/en/discussion/1167854/photo-only-success-stories/p1
Мнението беше редактирано от Димо на 11.02.19 12:57.
Слагам и аз един линк. Това е сайт, който чета често и в който са описани success stories на хора, свалили от 5-10 до 100 кг.
Има и интервюта с фитнес модели. Те дават примерни режими и съвети за хранене и тренировки.
Weight Loss Stories
11.02.19
14:13
Страшни сте! Ето такива отговори, критики, насоки и съвети очаквах тук. 🙂
Действително и на мен ми се видя супер натоварващо 6 пъти в седмицата, като се има предвид, че и една тренировка е около 1.5 ч. + това, че иска на всяка тренировка да ми включва по едно ново упражнение. Освен всичко каза, когато имам време да се опитвам да правя коремни преси вкъщи и да се движа повече през деня. Но...явно цели максимално натоварване. След 4 поредни тренировки днес почивам. Имам мускулна треска, но като цяло се чувствам добре. Излизаме с децата на разходка, върша домакинската работа + игри с тях и не ми е драма.
Димо, мерси за приложението. Сега ще инстална. 🙂
Блажка, съгласна съм, че понякога е по-добре да ти кажат в очите истината, но се издразних на това, че Марги се намеси в начина, по който захранвам децата си, защо бебето ми имало алергия и пр. Съвсем смятам, че това не е темата тук. Просто го вметнах като инфо. 🙂
Относно храненето, вчера го коментирах и с инструктора и неговото мнение е ,че по -скоро трябва да се насоча към балансирано и разнообразно хранене, а не към строга НВД. Та ще вървя в тая посока.
Иии понеже не съм изморена.. 😄 Обмислям довечера да ходя да тичам, но да не омажа съвсем нещата. 😄 и утре да не мога да ида на фитнес дори. Не знам.
Използвам да дам малко отчет от днес:
Почивен ден от фитнеса. Движение - разходка с децата - бутане на количка и тичане по едно двугодишно 😄:
Хапване:
9:30 - кафе и овес (чист с вода)
12:30 - салата около 300 гр. - зелена, един домат и малко краставица +1 варено яйце.
19ч. - пилешко филе на грил тиган 120 гр. + салата 200 гр. (маруля, морков, лук, краставица, домат и лук).
Мнението беше редактирано от Малина Илиева на 11.02.19 19:27.
Вмъквам се само лекичко да кажа че почивката прави шампиона - важно е да си оставяш време да се възстановиш, дори когато се чувстваш “добре”.
Успех с целите 🙂
Препоръчвам ти поне докато не свалиш едни 15-20кг да забравиш за тичането. За да не излезе, че съм злонамерена, ще ти кажа, че и аз преди да си сваля 10-те излишни килограми също не тичах, правех степер и ходех на пътека на наклон. Дори и в момента с 10 отдолу пак, както се вижда по дневника ми изпитвам болки на средно дълги дистанции.
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.02.19 17:43.
Подкрепям Блага за небягането. В оная мотивационна история дето я постнах жената която свалила 40 кила нищо друго не е спортувала - само ходене.
11.02.19
19:30
Да, имате право! Ще изляза да походя около час. 🙂 я да питам - нямам кухненска везна и на око действам с порциите. Та да купувам ли везна?
казано от Малина Илиева на 11.02.19, 19:30:
Да, имате право! Ще изляза да походя около час. 🙂 я да питам - нямам кухненска везна и на око действам с порциите. Та да купувам ли везна?
Ами би било добре поне в началото, после ще свикнеш горе долу и на око с основните неща - овес, ориз, картоф... това, което ядеш най-често 🙂
И според мен е добре да се инвестира в една електронна везна.
Аз, въпреки че имам опит с меренето, откривам, че когато съм по-гладна, 70 г овесени ядки (примерно) ми се виждат като 40. 😄 Ако са овесени ядки е ОК, ама ако е някакво по-тлъсто месо, ядки или мазнина, има голямо значение за общите калории. Така че аз съм за везната.
Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.19 20:10.
Електронната везна е най-добрата ми инвестиция в спортна насока. Поне няколко месеца ще трябва да теглиш, докато не развиеш око и усет за продуктите, които ползваш най-често. След 2-3 години теглене и мерене вече съм като калибриран окомер и почти не слагам на кантарчето, но отначало доста се изненадвах кое колко може да тежи. И в двете посоки.
11.02.19
21:09
Голямата инвестиция, 10 лв. е моята 🙂 На мен ми е интересно и приятно да меря, но не всеки му идва така.
казано от Queen Cobra на 11.02.19, 21:09:
Голямата инвестиция, 10 лв. е моята 🙂 На мен ми е интересно и приятно да меря, но не всеки му идва така.
Е, да, ама “инвестицията” може да има голяма възвръщаемост. 🙂
Е то и на мен невинаги ми идва отвътре да меря, но е важно (според мен).
Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.19 21:18.
То всеки иска такива инвестиции - малко начално пари, много възвръщаемост и то в кратки срокове да почне.
11.02.19
21:48
О не, тук не става дума за пари. Те са по 10-20 лв., по-скоро, че е хамалогия. А на мен денят ми р брутална лудница. Понякога буквално нямам време да пикая, а на фитнес ходя чак след като мъжът ми се прибере от работа. Но да, хубаво е да знам колко ям все пак.
Безплатен и безценен съвет: имай предвид че за отслабването храната е в пъти по-важна от фитнеса. Много много много по-важна.
Ако трябва да избереш между това да отидеш на фитнес или да си направиш нещо, с което ще се наядеш нормално и няма да посегнеш към джънковете и да си прескочиш калориите за деня, или да си приготвиш храната за 1-2-3 дни напред и да знаеш какво и колко ще изядеш, винаги избери да отделиш внимание на храната.
12.02.19
11:58
казано от Димо на 11.02.19, 22:15:
Безплатен и безценен съвет: имай предвид че за отслабването храната е в пъти по-важна от фитнеса. Много много много по-важна.
Добре, че не е платен...
Еднакво важни са. Не може да изтренираш лошата диета, както не може да добиеш здравословните ползи от физическото натоварване и с най-добрата диета.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече