Програма с базови упражнения

Привет. От утре мисля да сменям досегашната си програма с такава, която включва основно базови упражнения. Може ли мнение за тази? Задължително след всяка тренировка ще включвам упражнения за корем. Нещо да добавя, изключа, съвет? Благодаря.

Ако изпълняваш всичко правилно и тежест която те “предизвиква” от друго няма смисъл.
Многоставни упражнения - натоварват цялото тяло.

Деян

09.05.19
10:01

казано от Малина Илиева на 08.05.19, 17:24:

Може ли мнение за тази?

Ами това си е един от класическите варианти на Бил Стар за 5х5, само където е преработен на 5х8. И набирането в подхват е заменено с горен скрипец - за който не си описала, но предполагам следва да е в подхват, тъй като целта очевидно е да се замести набирането. Другото което е, обикновено клека се слага пред тягата-поне така е по програмите. В едни от вариантите на конкретната посочена от теб преработена програма, клека например в различните дни не е с една и съща тежест, а в други варианти е. То какви ли не разновидности вече на 5х5.
Тук ЦЪК са изброени някои от тях, но има и други. В твоят случай, е преработен първия вариант, посочен в статията.
Също така, основното предназначение на 5х5 е покачването на сила и маса, т.е. всяка седмица покачваш тежестта на движенията с 2.5 или 5 кг., като се препоръчва храненето да е в излишък. Някои даже я определят, като чисто билдърска програма. Не, че и от 5х8 няма да има ползи, но например при дефицит, не знам при толкова повтарящи се движения седмично, дали ще можеш да се възстановяваш, защото обемът ще скочи още. Нека и другите се включат. То затова и при този вариант има разлики в тежестите-например при клека, 5х5 в първата тренировка ти е с еднаква тежест, във втората с 20 % по-ниска тежест от първата тренировка, а в третата тренировка тежестта се покачва във всяка серия. И вече през следващата седмица, на движенията от първата тренировка през предходната седмица покачваш тежестта. Например, ако в понеделник си клякала с 50 кг., лег с 40, раменна с 30, следващата седчица ти стават съответно 55 кг., 45 кг. и 32.5 кг. или пък повишаваш с по-малко, за да можеш да си изпълниш сериите. Абе много детайли има, подготвителни периоди при някои варианти ....писано, писано, обсъждано и така. Общо взето програмата в класическите ѝ варианти, се прави около 3 месеца. Но и тази предполагам ще ти свърши работа. Слушаш тялото си, възстановяваш се, а и след като тренираш с базови, както горе казаха, успех ще има.

Мнението беше редактирано от Деян на 09.05.19 10:48.

Много благодаря. Да, набирането е заменено с горен скрипец в случая. Само че аз искам да свалям и килограми все още. Та...Не ми се ще яденето да ми е в излишък. Даже напротив. Преди тренировка пия  Animal cuts , който като цяло ми дава доста сила за тренировка.  До момента бях на програма- гръб бицепс, гърди трицепс, крака рамо. Почивах само един ден в седмицата.

29.06.20
21:20

Как върви програмата?

03.05.21
22:06

страхотни съвети :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1