Гинекомастия или хормоните ?

Здравейте!! 🙂
Казвам се Петър и съм на 14 години, тежа 49 килограма и съм висок 168см. Искам да споделя проблема си и да ви помоля за съвети. Таа когато бях на 13 години в дясното ми зърно се образува нещо като твърда бучка, в началото не обърнах внимание, но след време и в лявото зърно де появи същата бучка. Когато си натисна зърната боли и самите зърна стоят някак си по-изпъкнали. Както казах съм на 14 години и си тренирам смисъл правя коремни преси, планкове, набирания, лицеви и т.н. също така почти всеки ден карам колело и като цяло ялото ми е в доста добра форма, искам да ви попитам за това със зърната ми гинекомастия ли е или е просто от хормоните. Също така бих искал да ме посъветвате как да се отърва от тези бучки ( без операция )

Благодаря предварително !! 🙂

Петре, този въпрос следва да зададеш към лекар. На подобни въпроси свързани със здравето не е добре да се търси отговор в публичен форум.

Сподели на родителите си и нека те заведат при личния ти лекар като за начало. Ако той прецени, че има необходимост, ще те пренасочи към специалист.

06.06.19
18:07

Прекалено много си отложил посещението при лекар, не отлагай, а направо отивай, за да може да се оправиш по бързо.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1