25.07.19
12:13
Здравейте! Аз съм на 23, висок съм 176 см и тежа 62 килограма.. и не.. не съм жена 😄. Ям и тренирам редовно вече втора седмица, откъм телосложение съм доволен донякъде, но още съм си щиглец, релефа и мускулатурата, която имам е останала от предишен “стаж” във фитнеса, но тогава бях 15 килограма нагоре и започнах да свалям и тренирам... там ми беше грешката.. започнах да се тровя с кафета за да подтискам апетита и други маймунджулъци, но това ми изигра лоша шега.. свалих 12 килограма за малко повече от месец да кажем два хайде.. после спрях да тренирам, заради проблем с рамото и така и не поднових.. сега обаче дилемата е, че си останах около 60-64 килограма и само се въртя на тях, не мога да си възвърна апетита, а без храна и енергията ми липсва, грохвам на 3то или 4то упражнение. Да минем към въпроса.. помогнете ми как да кача килограми, като чистенето им после не го мислете, честно, и коремче да пусна само може да ме накара да се усмихна щастлив хахаха. Знам как да тренирам, с тренировките нямам проблем, но за първи път опирам до това да ми се налага да качвам маса и наистина не съм наясно нито какво да ям, кога да ям и как да ям, камо ли кои са правилните добавки. Посъветвайте ме, всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря ви предварително! 😁
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНай-лесната първа стъпка е да започнеш да ядеш по-калорични храни, които нямат голям обем. Сушени плодове, кашкавал, сирене, мазна риба, ядки. Разбираш накъде бия.
Вариант е и да си правиш смутита, примерно хвърляш 2 банана, овес, протеин, фъстъчено масло (не се хващай за съдържанието, ти си слагай каквото обичаш) в миксера и после пиеш. Лесни калории.
Друг съвет, който бих ти дала е едно от яденията ти да е на крак. Това е повече психологическо, не се чувстваш така наяден отколкото като ядеш на маса.
Не мисля, че имаш нужда от кой знае какви добавки. Можеш да почнеш да взимаш креатин и евентуално магнезий за по-добро възстановяване. Всичко останало си го набавяй от храната, така или иначе бълкваш.
Обърни и внимание на тренировките си. Щом ще качваш маса, на легни на многокомпонентните - тяга, клек, военна преса, лежанка, набирания, гребане и тн.
Бързо ще почнеш да качваш от свинско месо. Наблягай доста на него. Отделно като добавки креатин да те хидратира, витамини и ако искаш по бързо да качиш - гейнър. Тук силно ще ти препоръчам universal aninal mass, креатина пак universal - тук варианта неовкусен мисля, че е най-добре, а витаминити каквито прецениш че те устройват.
Сашко, постави си го за цел това с качването. Когато човек следва някаква цел с цялото си същество и влага 100% от себе си, няма как да не я постигне. Казваш, че нямаш апетит. Е, в началото може да се наложи да ядеш малко насила. Тъй като съм спец по качването 😄 (това е шега, повечето потребители знаят защо го казвам), мога да ти препоръчам да ядеш повече полезни мазнини (ядки, тахани, зехтин) и висококалорични полезни въглехидрати (сушени плодове например). Аз бих подходила така: включвам 50 г ядки към нормалното хранене и карам така 1-2 седмици. После включвам 50 г сушени плодове, като ядките си остават и не намалявам количеството на другата храна даже малко я увеличавам. Важното е да става постепенно. 🙂 Всеки е различен обаче. Но апетитът идва с яденето, така че просто трябва да започнеш.
Мнението беше редактирано от Елена на 25.07.19 15:12.
25.07.19
15:24
Аз ще почвам да качвам октомври. И мисля да си сметна BMRа и да започна с добавяне на 500 калории. И разпредели така 30% протеин, 60% въглехидрати, 10% мазнини. После ще следя какво се случва и ако е нужно ще има промени. Едно време когато целях качване не съм следил какво ям. Но помня, че бях останал доволен от следните продукти BSN true mass, GASPARI size on.
Мнението беше редактирано от LilSaint05 на 25.07.19 15:25.
25.07.19
16:24
Благодаря ви за съветите и идеите! Ще са ми от полза наистина! 🤘🏻
26.07.19
12:12
казано от Unrivaled на 25.07.19, 14:38:
Отделно като добавки креатин да те хидратира, витамини и ако искаш по бързо да качиш - гейнър.
казано от Елена Биларева на 25.07.19, 15:11:
мога да ти препоръчам да ядеш повече полезни мазнини (ядки, тахани, зехтин) и висококалорични полезни въглехидрати (сушени плодове например).
Ей, нямате спирка в писането на глупости, бросайънс и качването на сланини 😄 Като ви чете човек, ще каже, че сте по 110 кила мускули и сте яки като тежкотоварни коне...
Гейнъри, креатин, витамини, полезни мазнини и полезни въглехидрати...Кои мазнини са полезни за него и кои въглехидрати и защо е така, за един приятел питам 😄
Яко месо, максимално мазно, мазна морска риба, карантии и субпродукти, яйца, млечни и сурови зеленчуци на воля. Плюс задължително силово трениране. Така се качват мускули, не с глупости на килограм!
казано от James Hinks на 26.07.19, 12:12:
казано от Unrivaled на 25.07.19, 14:38:
Отделно като добавки креатин да те хидратира, витамини и ако искаш по бързо да качиш - гейнър.
казано от Елена Биларева на 25.07.19, 15:11:
мога да ти препоръчам да ядеш повече полезни мазнини (ядки, тахани, зехтин) и висококалорични полезни въглехидрати (сушени плодове например).
Ей, нямате спирка в писането на глупости, бросайънс и качването на сланини 😄 Като ви чете човек, ще каже, че сте по 110 кила мускули и сте яки като тежкотоварни коне...
Гейнъри, креатин, витамини, полезни мазнини и полезни въглехидрати...Кои мазнини са полезни за него и кои въглехидрати и защо е така, за един приятел питам 😄
Яко месо, максимално мазно, мазна морска риба, карантии и субпродукти, яйца, млечни и сурови зеленчуци на воля. Плюс задължително силово трениране. Така се качват мускули, не с глупости на килограм!
Към нещата, които си изброил трябва да добавиш тия “глупости”, за да качваш бързо.
26.07.19
15:39
Кажи честно 😄
Ти колко килограма си качил с тия неща, пак за оня приятел питам 😄
26.07.19
16:38
Ей така се прави, за три месеца.. 🙂
казано от James Hinks на 26.07.19, 15:39:
Кажи честно 😄
Ти колко килограма си качил с тия неща, пак за оня приятел питам 😄
За 2 месеца на Evolution test, ecdysterone, tribulus, екстракт от коприва, протеин по 4 дози, анимал пак по 1 пакет на ден и креатин успях да покача 6 килограма, постиженията се качиха драстично +35 на лежанка, +40 клек, + 60 на мъртва тяга. Съответно 175, 180, 240. Лично тегло 90 кг на 172, процент мазнити 17-18. А дали ще ми повярваш вече си е твой пробрем.
казано от James Hinks на 26.07.19, 12:12:
Яко месо, максимално мазно, мазна морска риба, карантии и субпродукти, яйца, млечни и сурови зеленчуци на воля.
Аз малко offtopic, ама да питам защо без въглехидрат (ориз, картофи)?
Просто е пропуснал да ги допълни вероятно или ги визира в зеленчуците. Лично аз за набавяне на въглехидрати предпочитам бобовите храни с цел повече изчистване.
За 2 месеца на Evolution test, ecdysterone, tribulus, екстракт от коприва, протеин по 4 дози, анимал пак по 1 пакет на ден и креатин успях да покача 6 килограмa…..
Отклонявам се от темата,но това като пари колко излезе ?
26.07.19
18:09
казано от Unrivaled на 26.07.19, 17:58:
Просто е пропуснал да ги допълни вероятно или ги визира в зеленчуците. Лично аз за набавяне на въглехидрати предпочитам бобовите храни с цел повече изчистване.
Нали знаеш, че от анимал пака трябва да пиеш по 2 пакета на ден?
26.07.19
18:48
Изкарах всички добавки натрупани в шкафа, очаквам с почерпените бросайънс знания от теб, да кача след месец най-малко до 200 лег, 300 клек и 350 тяга.
Предлагам на Сашко да потренира по-дълго от една седмица, преди да се чуди защо не качва.
казано от Гюлето на 26.07.19, 18:03:
За 2 месеца на Evolution test, ecdysterone, tribulus, екстракт от коприва, протеин по 4 дози, анимал пак по 1 пакет на ден и креатин успях да покача 6 килограмa…..
Отклонявам се от темата,но това като пари колко излезе ?
Някои от нещата бяха от чужбина на now и излизаха на около 30 процента от зената тук, но иначе като цяло около 1000 лева без храната, само добавки. Бях взел и 60 консерви телешко по 600 грама, които бяха голям плюс.
казано от charlie brown на 26.07.19, 18:09:
казано от Unrivaled на 26.07.19, 17:58:
Нали знаеш, че от анимал пака трябва да пиеш по 2 пакета на ден?
Да знам, но прецених, че и по едно ще ми върши работа. Забравих и допълнително цинк по 50 милиграма на ден.
26.07.19
19:50
1000 лв. добавки ?! Кое състезание спечели после?
26.07.19
20:06
от 6 години не съм пил протеин и всякакви глупости..креатин също...витамини и минерали веднъж на година)).....Протеина ми е по-малко от 1 гр/кг лично тегло на ден....И пак съм си добре))....
Виье нарьед ли стье въобще?!)))). Всичко е яко бачкане! Без него качват само анаболните педали)))
26.07.19
20:15
Ако изредените добавки излизат 1000 лв за месец, значи оправдаваш очакванията за висок интелект.
26.07.19
21:23
казано от Brown Bomber на 26.07.19, 20:15:
Ако изредените добавки излизат 1000 лв за месец, значи оправдаваш очакванията за висок интелект.
А как ли тези дето ги продават/произвеждат,търкат ръце ?
Дайте малко по зряло. Това са прохождащи хора, малки още. Нормално е да правят грешки и да не са запознати с основите. Те се трупат с времето и правилните учители. Когато няма кой да ти покаже, а пък имаш пари, става така. Не всеки човек има природен интелект, на базата на който да се учи, без да направи куп грешки. Вместо да ги храните им давайте информация, не че ще я приемат, но така е правилно.
26.07.19
23:17
Като дойде някой зрял човек и се изкаже в безсмислената тема с мъдър и поучителен пост, разваля всичко 🙂
1000 лева за два месеца. Исках да изглеждам подобре, постигнах го. Ако си мислите, че без тренировки ще стане сте в грешка. Не виждам какъв ви е проблема? Не искате, не взимайте? Кое състезание? Аз тренирам, за да се чувствам и изглеждам добре. Не ми пука какво мислите по въпроса. Добавките не действали? Не бе действат, но трябва да правиш зверски тренировки, да се храниш перфектно и те вече са в плюс, но тука като гледам сте много на ти с всичко и няма смисъл да ви пиша.
казано от Carbohydrate на 26.07.19, 20:06:
от 6 години не съм пил протеин и всякакви глупости..креатин също...витамини и минерали веднъж на година)).....Протеина ми е по-малко от 1 гр/кг лично тегло на ден....И пак съм си добре))....
Виье нарьед ли стье въобще?!)))). Всичко е яко бачкане! Без него качват само анаболните педали)))
Всеки сам си преценява как му е добре. И ако си мислиш, че с анаболи се качва без “яко бачкане” си в грешка. И това, че има хора, които са избрали прекия път, не е причина да ги наричаш педали. Всеки си има глава на раменете.
27.07.19
09:05
казано от Unrivaled на 27.07.19, 08:16:
Всеки сам си преценява как му е добре. И ако си мислиш, че с анаболи се качва без “яко бачкане” си в грешка. И това, че има хора, които са избрали прекия път, не е причина да ги наричаш педали. Всеки си има глава на раменете.
Съгласен съм, но да се върнем към темата, дали Сашко има нужда от хранителни добавки.
казано от Brown Bomber на 27.07.19, 09:05:
Съгласен съм, но да се върнем към темата, дали Сашко има нужда от хранителни добавки.
Съгласен съм, че първите няколко месеца единствено от витамити може са има нужда, но след това ако иска да продължи да качва по интензивно те се включват.
27.07.19
12:16
казано от Carbohydrate на 26.07.19, 20:06:
Виье нарьед ли стье въобще?!)))). Всичко е яко бачкане! Без него качват само анаболните педали)))Всеки сам си преценява как му е добре. И ако си мислиш, че с анаболи се качва без “яко бачкане” си в грешка. И това, че има хора, които са избрали прекия път, не е причина да ги наричаш педали. Всеки си има глава на раменете.
защо, ти такъв ли си, анаболен?
1500 лв *3 мес и ще спечелиш купа България
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.07.19 12:18.
27.07.19
12:32
И с препарати, и с хранене и т.н. и т.н., ако генетично не си предразположен да си атлетичен и по-лесно да качваш мм, то при правилно хранене и тренировки, които постоянно да спазваш години, разбира се ще постигнеш нещо, но спреш ли режима, ще загубиш много по-бързо постигнатото и особено натрупаната мм. Т.е. щиглеца много бързо ще стопи мм, спре ли да тренира интензивно и да яде, както е ял. Просто защото конкретния организъм си е такъв.......хомеостаза ли му викаха. Решението е просто да не спира, за да запази/надгражда резултата. То и при по-надарените генетично го има това като последица, но не е същото.
И като туриш чертата, за чий са ти всички тез схеми, та толкоз протеин, та онолкоз въглехидрати, та така, та иначе години труд. Блъскаш си там за здраве, ядеш що годе прилично без педантични сметки, стремиш се да подобряваш силата без да го мислиш, пък що годе по-хубавата визията ще си дойде от само себе си.
28.07.19
19:12
Здрасти!
От добавки нямаш нужда.
За храната и качването на тегло - увеличаваш я, а на какви продукти да наблягаш, виж в мнението на James Hinks.
Въпреки че си уточнил, че знаеш какво да правиш в тренировките, би ли споделил какви всъщност са те?
Не е без значение.
казано от Unrivaled на 26.07.19, 17:39:
покача 6 килограма, постиженията се качиха драстично +35 на лежанка, +40 клек, + 60 на мъртва тяга. Съответно 175, 180, .
Снимай лега и клека...,че да имаш лег 140 и клек 140…тягата така или иначе не е нещо.
казано от nervak на 28.07.19, 22:25:
покача 6 килограма, постиженията се качиха драстично +35 на лежанка, +40 клек, + 60 на мъртва тяга. Съответно 175, 180, .
Снимай лега и клека...,че да имаш лег 140 и клек 140…тягата така или иначе не е нещо.
и аз ще взема да кача 6кг и ще дръпна 200кг тяга 😂, а на лежанката ще съм най-доволна 😀 Така да ставаше...
29.07.19
11:31
казано от James Hinks на 26.07.19, 15:39:
Кажи честно 😄
Ти колко килограма си качил с тия неща, пак за оня приятел питам 😄За 2 месеца на Evolution test, ecdysterone, tribulus, екстракт от коприва, протеин по 4 дози, анимал пак по 1 пакет на ден и креатин успях да покача 6 килограма, постиженията се качиха драстично +35 на лежанка, +40 клек, + 60 на мъртва тяга. Съответно 175, 180, 240. Лично тегло 90 кг на 172, процент мазнити 17-18. А дали ще ми повярваш вече си е твой пробрем.
Тоест ако тренираш яко и ядеш яко, няма да качиш без добавки, така ли? 😄
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече