Сваляне на килограми

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте на всички,казвам се Аделина и съм на 22 години.
Целта на дневника ми е да следя прогреса си в следващия месец,през който искам да сваля 7 килограма. Висока съм 168см и тежа 52кг,целта ми е да стана 45 до началото на септември.
Никога не съм спазвала стриктни диети,винаги съм яла доста и не съм пълнеела,но имам мазнини в долната част на корема,които искам да изчезнат.
Опита с тренировките ми се свежда до 3 месеца тенис като бях ученичка и отскоро ходя на зумба.
Знам,че най-важна е диетата и трябва да намаля сладкото и газираното.Приятелки ме посъветваха да пробвам така нареченото периодично гладуване (или фастинг ако не се лъжа?). И преди съм имала периоди,в които не съм яла нищо по 30+ часа,така че като за начало си поставям за цел да издържа 72ч гладуване. После ще се храня 3 дни и мисля пак да продължа така ако имам добър резултат.
Какво мислите за тази диета? Всякакви съвети относно упражнения и хранене са добре дошли,искам просто да сваля колкото се може повече килограми до началото на септември.

Надявам се да получа много съвети,успешен ден на всички 🙂

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Привет!

Периодичното гладуване не е това, което си мислиш (явно).
Поставената цел е безумна, твоето тегло и в момента е поднормено.

Ревизирай цялостната си идея и премисли генерално нещата.

Да си 45 kg при този ръст нито е красиво, нито е съвместимо с добро здравословно състояние.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.08.19 09:34.

06.08.19
10:03

72 часа гладуване ? Звучи ми супер за скъсяване на живота !

06.08.19
10:13

казано от Lubo на 06.08.19, 10:03:

Ще се аргументираш ли защо реши така?

06.08.19
10:41

Явно просо искаш  да се стегнеш, а начина не е с глад, а с тренировки. Не гледай кантара, а как се чувстваш. Почни да ходиш на фитнес и не си давай абсурдни срокове.

06.08.19
10:47

казано от Иван Марков на 06.08.19, 10:13:

Нека направя предположение - на Любо му причернява и му се ратреперват коленцата ако пропусне закуската и се опитва да си представи да не яде 3 дни нищо и споделя собствените си страхове.

Моля,дайте ми съвети как да постигна тази цел възможно най-бързо. Много съм мотивирана и бих направила всичко. Имам причина да искам да сваля тези килограми до началото на септември!

Без никакво лично отношение - аз такъв съвет не бих ти дал, тъй като той ще навреди на здравето ти.

06.08.19
11:36

С уточнението че не е изобщо хубаво да стигаш до там, че много вероятно ще ти повлияе на здравето и на хормоните, ще си прецакаш цикъла и най-вероятно ще се и контузиш нещо, ето на теория какво трябва да направиш за да свалиш 7 килограма тегло за 25 дни (изобщо няма да са само мазнини 7 кг):

7 килограма са приблизително 54000 Ккал. Делиш на 25 дни, значи трябва да си на ~2150 Ккал дефицит на ден. На теб калориите ти за ден за поддържане на теглото са примерно 1600. Да кажем че ще ядеш средно по 800 Ккал на ден просто за да се поддържаш жива (това са 3 пакета солети и една салата без зехтин). Това ти е дефицит от 800 Ккал на ден. До 2150 остават 1350 Ккал. Това са 3-4 часа бягане средна скорост на някой с твоите килограми, или 5 часа колело, или 2 часа кросфит/бокс/плуване/табата-пауързумби и т.н. много интензивни занимания. Ами това е. Ядеш по 800 Ккал храна на ден и бъхтиш между 2 и 5 часа кардио и силови тренировки всеки ден и поне на теория след 25 дни ще си 7 килограма по-лека.

Ако е за кантар на спортно състезание и е много важно да си с точно това живо тегло претеглена, може и да пробваш да се обезводниш деня преди кантара.

п.с. Мале, мале - сега ти видях снимката.. от тук надолу още 7 кг щом искаш.. не е лека твоята...

Мнението беше редактирано от Димо на 06.08.19 11:37.

06.08.19
12:00

казано от Димо на 06.08.19, 10:47:

Нека направя предположение - на Любо му причернява и му се ратреперват коленцата ако пропусне закуската и се опитва да си представи да не яде 3 дни нищо и споделя собствените си страхове.

Не виждам причина за закачливото отношение. Не съм от хората с голям апетит, мога да пропусна закуската, обяда и да не треперя. Нямам нищо против гладуването, но не виждам с какво допринася ... освен с гладуване ?
Не съм достатъчно вещ за да се аргументирам, но през последните години се появи тенденция за някакви крайни диети. Имам достатъчно приятели и роднини в медицинските среди, които ми разправят за пациенти докарали си неприятни състояние в следствие на “абе има една диета в нета и доста приятелки я прилагат...”, еми по-важно от здравето няма. Всяка една диета според мен трябва да бъде щадяща организма. Момичето очевидно е слабо ... и иска да свали 7 килограма. И  без това е слаба ама и споменава 72 часово гладуване. По принцип нейно си е здравето, но вие като по-опитни пичове е редно да и избиете от главата такива мисли за нейното добро.

06.08.19
12:07

Закачам се Любо, просто аз си правя 72-часово гладуване чат-пат и знам че нищо ми няма и знам и как реагират хора като им кажа и ме изкарват луд, че щял съм да умра, да припадна, да колабирам и т.н. а ти сега казваш как щял да се скъси живота, а всъщност при опити с мишки, системното недохранване в разумни граници удължава живота и спрямо нормално хранените, и спрямо прехранваните. Също 72 часа глад е границата, след която тялото посяга много рязко към мускулите за храна и градивни материали, затова и при най-здравите мъже не се препоръчва повече от 72 часа.

Истината е че разликата между мен - 100 кила мъж и 50-килограмовото момиче Аделина е от небето до земята. Изобщо за жените не се препоръчва фастене повече от няколко часа, съвсем не е като при мъжете положението. Не съм гледал каква е физиологичната обосновка за това, но щом и в най-хардкор сайтовете за IF не препоръчват дълги фастове за жени, значи според мен си има причина.

06.08.19
12:18

Първия ми коментар беше насочен изцяло към нейния казус. Както ти каза 72 часа гладуване при теб е едно, при нея е друго. Ако искаш си гладувай и повече, щом ти понася.
Храненето и тренировките, освен хубава визия, трябва да имат за цел да подобряват здравословното състояние на трениращия, а не обратното, както е и в много случаи.

Та затова и написах това по-горе и все още го мисля:
Жена - 22 години , 168 височина, 52 кг
Цел да свали 7кг , да стане 45 кг и споменава, че мисли да изпробва 72 часа гладуване за да го постигне.

06.08.19
12:19

казано от Lubo на 06.08.19, 12:00:

казано от Димо на 06.08.19, 10:47:

Не виждам причина за закачливото отношение. Не съм от хората с голям апетит, мога да пропусна закуската, обяда и да не треперя. Нямам нищо против гладуването, но не виждам с какво допринася ... освен с гладуване ?
Не съм достатъчно вещ за да се аргументирам, но през последните години се появи тенденция за някакви крайни диети. Имам достатъчно приятели и роднини в медицинските среди, които ми разправят за пациенти докарали си неприятни състояние в следствие на “абе има една диета в нета и доста приятелки я прилагат...”, еми по-важно от здравето няма. Всяка една диета според мен трябва да бъде щадяща организма. Момичето очевидно е слабо ... и иска да свали 7 килограма. И  без това е слаба ама и споменава 72 часово гладуване. По принцип нейно си е здравето, но вие като по-опитни пичове е редно да и избиете от главата такива мисли за нейното добро.

В случая не става въпрос за питащата , а за твърдения . Има достатъчно общодостъпни изследвания, че периодичното гладуване води дори до намаляване процеса на стареене, а не за скъсяване на живота. Мисля, че още в първия пост се обясни на питащата , че грешно е разбрала интервалното . Проблемът е че се мисли в посока диета или временно решение на проблема, а не изграждане на режим и хранителни навици, които могат да се поддържат и занапред. Чул някой от някъде за интервалното гладуване, хвърлят се някви часове , без да се помисли изобщо какво е най подходящо за индивидуалния случай. Самото пък интервално има множество варианти- 16/18,  войнска, омад , еат-стоп-еат и т.н. Нещо повече това, че интервалното действа добре при някои хора не значи, че ще действа добре и е подходящо за други. Режимът трябва да е подбран спрямо субективните критерии, а не щото някой казал прави 72 часа фаст и ще постигнеш целите си. По същество интервалното не значи да не ядеш, а да приемаш дневните калории в определени часове. Тоест ако на ден приемаш 2000кк за да поддържаш тегло в сутрин обед и вечер, при интервалното за да поддържаш пак ще приемаш 2000 кк, но няма да са на закуска обяд и вечеря. Ползите са насочени главно към инсулиновата чувствителност , отделянето на хр и прочие.
Напоследък едни хора питат без да знаят какво питат, а други отговарят без да знаят какво отговарят и лека полека всичката полезна информация и дискусия взе да изчезва.

Мнението беше редактирано от I`M на 06.08.19 12:22.

06.08.19
12:38

Виж сега - просто е. Съгласявам се с това което си написал. Отговарям без да съм достатъчно навътре в нещата. Има обаче едно НО. Момичето иска бързи резултати и изглежда, че и тя не е навътре в материята, тоест ще направи нещо без да е достатъчно запозната. Очевидно не е чела достатъчно, мотивирана е (както тя е написала), но мотивацията и не е стиганала до там да за поинтересува кое е добре и кое не.
Вместо да ме хващате мен на прицел защо съм бил отговарял, хванете нея и на много достъпен език и обяснете в няколко реда, че рискува здравето си.

Аделина, каква е причината да искаш да си 45 кг на 168 см ръст, и да свалиш 7 кг за един месец?

Аз лично съвет как да го направиш няма да ти дам, защото не е разумна цел. Съветвам те да я премислиш, с оглед здравето си.

казано от Димо на 06.08.19, 11:36:

7 килограма са приблизително 54000 Ккал. Делиш на 25 дни, значи трябва да си на ~2150 Ккал дефицит на ден. На теб калориите ти за ден за поддържане на теглото са примерно 1600. Да кажем че ще ядеш средно по 800 Ккал на ден просто за да се поддържаш жива (това са 3 пакета солети и една салата без зехтин). Това ти е дефицит от 800 Ккал на ден. До 2150 остават 1350 Ккал. Това са 3-4 часа бягане средна скорост на някой с твоите килограми, или 5 часа колело, или 2 часа кросфит/бокс/плуване/табата-пауързумби и т.н. много интензивни занимания. Ами това е. Ядеш по 800 Ккал храна на ден и бъхтиш между 2 и 5 часа кардио и силови тренировки всеки ден и поне на теория след 25 дни ще си 7 килограма по-лека.

Искаш да кажеш,че трябва да приемам само 800 калории на ден и да тренирам по няколко часа на ден за да станат нещата? Ок,звучи адски трудно,но съм пределно мотивирана и ще се справя! Някой има ли идея какви тренировки да добавя към зумбата за да горя повече калории и мазнини?

Всъщност сега като се замислих 3 дена без храна означава,че няма да приема и 1 калория. Значи тези 2400 общо за 3те дни мога вече да ги смятам като “изгорени”. Между другото вече 16ч съм на фаст и се чувствам супер! Мисля,че без проблем ще издържа.

Вероника,причината е ,че просто искам да махна мазнините в долната част на корема.

06.08.19
13:44

Еми ... пробвахме се хора 😄

06.08.19
13:50

казано от Аделина Христова на 06.08.19, 13:35:

Вероника,причината е ,че просто искам да махна мазнините в долната част на корема.

Нямаш мазнини там, имаш излишен товар в главата. Първо трябва него да махнеш.
Свалянето на килата няма да те направи по-харесвана, успешна и готина. Няма да ти реши проблемите и да ти оправи живота. Просто ще ти докара още такива, както психически, така и физически.

Петко,няма нужда да си толкова груб!
Нямам никакъв излишен товар в главата,просто имам цел и съм готова на всичко да я постигна.
И може би е моя грешка,че не се изразих правилно. Не говорех за мазнини,а по-скоро за крушовидната форма на тялото ми в долната си част (широка талия и ханш,което изглежда смешно). Не знам дали ме разбирате,но прикачвам една снимка за да покажа.

Моя тип тяло е като това най-вляво с паласките,искам да стане като това в средата.

06.08.19
14:11

Не съм груб, откровен съм и знам за какво говоря.
Нямаш проблем с тялото. “Проблема” е само в главата ти.

06.08.19
14:13

В голяма заблуда си,ако мислиш че като свалиш от 50 кг. на 45 кг. и хоп - перфектните пропорции !
Като ти гледам снимката (ако си ти на нея ), ми се струва че си от най-десният тип на картинката.
Казаха ти го вече - не прави такива глупости: 3 дена глад и прочие ! Ще загубиш всякаква женственост,освен другите проблеми,които са възможни !

п.п. Лично на мен, 1,68 / 45-50 кг. дилаф - не би ми харесал 🙂

06.08.19
14:23

Вече на няколко пъти повтаряш

просто имам цел и съм готова на всичко да я постигна

Прикрепи към мотивацията малко разум и ще постигнеш успех. Искаш да свалиш мазнина от долната част на корема - много варианти има. Да постигнеш ефекта от снимката която си приложила - вече не съм толкова сигурен. С трениране и правилно хранене ще има резултат, но това с ханша .... в твоя случай ... та това са си кокали. Освен да те стиснат с менгеме ... 😄

06.08.19
14:26

Изглеждаш прекрасно (съдейки по профилната снимка). Нямаш нищо излишно, нито мазнини, нито паласки, нито нищо ... Не ти трябва да сваляш нито грам. Даже можеш да натрупаш малко мускулна маса.
Не се занимавай с глупави диети и не си създавай излишни тревоги! 
Гледай си младостта и се радвай на живата !

Мнението беше редактирано от Marcheto на 06.08.19 14:49.

06.08.19
14:27

Искаш да кажеш,че трябва да приемам само 800 калории на ден и да тренирам по няколко часа на ден за да станат нещата?

Горе-долу такава е математиката. Но пак ти казвам че е много вероятно да си навредиш на здравето и да се контузиш. Особено ако нямаш предишен опит с хранителни режими и спорт. И яж все пак нещо, недей съвсем гладна да стоиш с дни. По-добре да ти дам някакви съвети, отколкото сама да направиш проучване, да стигнеш до липовона, 10-дневната водна лунна диета, да се забиеш във фитнеса и да си прецакаш някое сухожилие като ти липсва техника или някви други такива тъпотии.

Някой има ли идея какви тренировки да добавя към зумбата за да горя повече калории и мазнини?

2 часа пауър зумба или там стронг бай зумба ли как се казва, от обикновената ще ти трябват 4-5 часа на ден за тази математика. Други неща, които можеш да правиш ти казах някои - бягай, карай колело, плувай, можеш също да качваш стълби - до осмия етаж пеша, оттам с асансьора до долу и пак качваш нагоре, скачай на въже, ходи под наклон на пътечката във фитнеса, клякай, правѝ бърпита, джъмпингджакове - ще видиш в интернета как се правят ако не знаеш.

06.08.19
14:59

Сега се сетих, можеш и със секс да комбнинираш зумбата. Трябват ти 3-4 часа на ден секс, но трябва да е активен - не разчитай че дори и с толкова секс на ден ще свалиш 7 кила за 25 дни в мисионерската. Ще съчетаеш полезното с приятното, а и риска от контузия е сравнително малък. 🙂

gggddd

06.08.19
15:10

казано от Димо на 06.08.19, 14:59:

Сега се сетих, можеш и със секс да комбнинираш ...

Оралната любов горяла 100 калории за половин час. : Д

Мнението беше редактирано от gggddd на 06.08.19 15:11.

06.08.19
22:18

Не говорех за мазнини,а по-скоро за крушовидната форма на тялото ми в долната си част (широка талия и ханш,което изглежда смешно).

Подобни “оплаквания” ме докараха до анорексия преди доста години. Колкото и килограми да свалиш, това няма да доведе до желаните резултати в огледалото, защото структурата на тялото(формата) няма да се промени особено. Но за сметка на това ще си докараш доста травми...физически и психически.
  Както са казали по-горе - 52кг на 168см дори са малко и със сигурност ти липсва мускулна маса, която би направила силуета ти по-стегнат и съразмерен. Щом смяташ, че си по-скоро с крушовиден тип тяло, наблегни на силови упражнения за гръб/рамене/гърди. Ако качиш малко маса в горната част на тялото ще изглеждаш в пъти по-добре, от колкото ако свалиш навсякъде тия опасни за сегашното ти тегло 7 килограма.
  Ако си ти на профилната снимка - хубаво момиче си 🙂 Имаш нужда единствено от малко спорт(не бих препоръчала кардио) и здравословни хранителни навици. Периодичното гладуване не е подходящо и според мен.
  И още нещо....каквото и да е събитието, за което се готвиш - съмнявам се да налага особена промяна във визията ти. За такъв кратък период не е адекватно да си поставяш подобни цели.
  Поздрави 🙂

06.08.19
22:42

Това което ти е писал Петко не е грубост а истина. Това което ти е писала Мая също. Много вероятно е да не го разбереш сега. Това което мога да те посъветвам е да мислиш за хората които те обичат и това какви притеснения може да им докараш и то такива които могат да им причинят проблеми и на тях. Нещата не свършват до септември, имаш цял живот на разположение. Но като стане всичко или нищо, шанса да изгубиш е много по-голям.

П.С - Димо, а към теб бих искал да отправя забележка, като очаквам да разбереш.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.08.19 22:45.

Мисля,че прекалено много залитате в крайността,че мога да си навредя на здравето.
Все пак ако усетя,че ми става нещо на здравето моментално ще прекратя режима. Съгласна съм абсолютно с вас,че няма нищо по-важно от здравето.

Вече съм на 34ч. фаст

Тренировката вчера следобяд:

30мин пътека под наклон 6км/ч
30мин колело средно 15км/ч
Извивки в страни с диск 5кг,но ме заболя малко кръста и прекратих

около 2 литра вода за деня

Успешен и усмихнат ден на всички 🙂

07.08.19
10:12

казано от Аделина Христова на 07.08.19, 06:53:

Мисля,че прекалено много залитате в крайността,че мога да си навредя на здравето.
Все пак ако усетя,че ми става нещо на здравето моментално ще прекратя режима. Съгласна съм абсолютно с вас,че няма нищо по-важно от здравето.

Вече съм на 34ч. фаст

Тренировката вчера следобяд:

30мин пътека под наклон 6км/ч
30мин колело средно 15км/ч
Извивки в страни с диск 5кг,но ме заболя малко кръста и прекратих

около 2 литра вода за деня

Успешен и усмихнат ден на всички 🙂

Тренирай с тежести кото клек и уредити за долна част. От това, което разбрах искаш да промениш фигурата си, а това ще стане като натрупаш малко мускулна маса, а не като стопиш останалата с глад. Ако стане това ще изглеждаш дори по отпусната въпреки, че си намалила сериозно теглото си. Преосмисли всичко и почни да приемаш повече белтъчини към нормалния си хранителен режим, тренирай редовно и си дай време, за да постигнеш целите си. Ако някои не те харесва защото си с по крушовидна фигуро, то той не заслужава вниманието ти. Помисли какво искаш наистина.

Някои негативни неща по линия на здравето не се проявяват на момента, а след време, така че когато се усетиш, може вече да е късно.

Твое си е решението в крайна сметка. Поне сме ти дали друга гледна точка, за която не беше подготвена.

62ч. фаст

Тренировката беше 1 час тичане - 12км

Нещо с водата съм много зле,трябва да наваксвам днес.

Нямам търпение вече да се наям.

Поздрави и успешен ден.

Снощи към 11 вечерта след приключване на фаста изядох 1 голяма пица от Доминос. Просто не успях да издържа... :( цял ден я мислех
Днес досега съм яла 1 активия и 1 праскова, следобяд мисля да си направя една салата,а вечерта някакъв плод.
За тренировка днес не знам дали ще има време,но ходене ще се събере над 10км със сигурност.

Поздрави и успешен ден 🙂

09.08.19
11:46

Е, бива - 2400 Ккал от пицата разделени на 3 дни, точно по 800 Ккал храна на ден, ОК е, но си много много далече от дефицита, който ти трябва за 7 килограма в 25 дни, дори и с бягането по 1 час на ден. Не те подкокоросвам да почнеш да бягаш по 2-3 часа, аз от самото начало ти казвам какво е нужно за такова сваляне, за да видиш че е прекалено и не е по силите на нормален човек и да намалиш малко очакванията си и да забавиш желаното темпо. Настрой се че щеотнеме повечко време, така няма да се разочароваш.

Т. Тодорова

09.08.19
12:17

казано от Аделина Христова на 09.08.19, 11:37:

Снощи към 11 вечерта след приключване на фаста изядох 1 голяма пица от Доминос. Просто не успях да издържа...

И все по-рядко ще издържаш. Да се захраниш с пица след фаст е меко казано брутално. За психиката, за дисциплината, за храносмилането.
След активията с трите плодчета може би пак ще скъсаш синджира и така до безкрай. Накрая ще си прецакаш здравето и/или психиката, а и току-виж постигнеш обратния ефект и се нашишкаш.

Изказаха се хора с опит и образование в сферата на храненето и тренировките, изказаха се и хора, преминали през страховити диагнози - загубено от тяхна страна време. Не съм от тия самозванци, които пръскат мъдрост наляво и надясно по такива теми, но някои неща правят впечатление и с просто око.
Силно се надявам, че никой, който открива теми във форума чрез гугъл, няма да тръгне по тоя път, най-вече аудиторията на подрастващите.

Успех.

09.08.19
12:32

Удължи ги на 2-3 месеца, почни да си ги разпределяш тея калории равномерно всеки ден - да не гладуваш, яж повечко протеин, само на салати и праскови ще се спихнеш, и ще стане работата. То се иска много решителност и малко злоба даже 🙂 А дали накрая ще си доволна от резултата - ще видиш и ще кажеш.

Carbohydrate

09.08.19
14:25

казано от Т. Тодорова на 09.08.19, 12:17:

казано от Аделина Христова на 09.08.19, 11:37:

Снощи към 11 вечерта след приключване на фаста изядох 1 голяма пица от Доминос. Просто не успях да издържа...

И все по-рядко ще издържаш. Да се захраниш с пица след фаст е меко казано брутално. За психиката, за дисциплината, за храносмилането.
След активията с трите плодчета може би пак ще скъсаш синджира и така до безкрай. Накрая ще си прецакаш здравето и/или психиката, а и току-виж постигнеш обратния ефект и се нашишкаш.

Изказаха се хора с опит и образование в сферата на храненето и тренировките, изказаха се и хора, преминали през страховити диагнози - загубено от тяхна страна време. Не съм от тия самозванци, които пръскат мъдрост наляво и надясно по такива теми, но някои неща правят впечатление и с просто око.
Силно се надявам, че никой, който открива теми във форума чрез гугъл, няма да тръгне по тоя път, най-вече аудиторията на подрастващите.

Успех.

това да не го прочете  у някой български професор?))

Carbohydrate

09.08.19
14:31

Значи нямало значение колко ядеш, важдото е да е под минимума ти, а сега казват, че не е така)))...Е как е в крайна сметка?! Нали е под минимума?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.08.19 14:53.

Т. Тодорова

09.08.19
14:33

Разбирам, че накърних репутацията на мокрия ти блян и нямаше как да не захапеш, за да я отмъстиш. 😄

Ако е необходимо професор да ти каже, че това, което прави тая девойка, не е окей, разпечай си всички нАучни изследвания, с които разполагаш и си запали един хубав огън с тях. Да не кажа друго.

Carbohydrate

09.08.19
14:38

казано от Т. Тодорова на 09.08.19, 14:33:

Разбирам, че накърних репутацията на мокрия ти блян и нямаше как да не захапеш, за да я отмъстиш. 😄

Ако е необходимо професор да ти каже, че това, което прави тая девойка, не е окей, разпечай си всички нАучни изследвания, с които разполагаш и си запали един хубав огън с тях. Да не кажа друго.

така, това бяха думите ти, но не виждам основното, а то е:
Защо в другите дневници пишете, че не е важно колко и кога ядеш, ако си в калориен дефицит, а сега твърдите, че е много много важно, след като е пак в калориен дефицит с тия калории?! По същество давай! Виждам че искаш да кажеш, че си умна, ами давай, обясни ми това!))

Т. Тодорова

09.08.19
14:48

Не знам кои сме НИЕ, но аз ТАКОВА нещо не съм казвала.
Твърденията ми от последните дни се свеждат до:
1) има значение КАКВО ядеш
2) не е безобидно тъпа грешка да фастиш/караш на полу-глад и после да се натъпчеш до гърлото с пица

Не ми приписвай чужди изказвания, ако обичаш.

И след като си визирал и мен в предния пост, в който ни обобщаваш с думата к.рви, ще те помоля да си мериш приказките или да си ги насочваш на някъде, където биха ти ги толерирали.

Приключих тук.
———

Аделина, извини ме за излишния спам, разчисти си, ако искаш, като натиснеш флагчето под всяко мнение, което не смяташ, че има място тук.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.08.19 14:51.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1