Сваляне на килограми

Темата е заключена.
Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

13.08.19
11:33

В потрес съм, ще емигрирам.

13.08.19
11:33

Здравей. Аз съм човек, който е бил много дебел и е свалил до някакво нормално и адекватно тегло и визия и искам да ти споделя, че го направих без гладуване, тридневни фастове и безкрайно кардио. Бях сит през цялото време, вдигам тежко, ходя повече пеш. Това не е единственият начин да свалиш, но в дългосрочен аспект е един от по-добрите начини да задържиш. Това, което ти правиш, сериозно ще увреди здравето ти - гладуване, захранване с вредна храна, малко белтъчини на ден. Белтъчините не са просто храна, ключови са за работата на ендокринната и имунната системи. Нещо по-лошо, виждам болестно поведение в описания режим, както писа и Мая - анорексия https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anorexia-nervosa/symptoms-causes/syc-20353591. Моят съвет е да консултираш с лекар диетата си, да видим какво ще ти кажат, но също и с психолог. Не го пиша, за да те обидя, а, защото се притесних за теб от това, което прочетох. Извинявам се, че пиша на “Ти”.

13.08.19
11:43

Неприятното в случая Ади е че си се почувствала кофти и че ти се е създало кофти чувство и асоциация с фитнеса. Не знам как точно е било и какви са били подбудите на присъстващите, но напълно разбирам защо си се почувствала така и това е важното в случая. Мога само да ти дам алтернативна гледна точка.

В залата много си личи когато някой е нов и не знае какво прави и това че са ти предлагали помощ съвсем не е задължително да е свалка. Тези конкретните не ги знам, но е най-нормалното нещо някой, който прекарва всеки ден във фитнеса и тренировките са съществена част от живота му, да се опита да ти помогне със съвет, бил той и непоискан. Първо защото може да се контузиш като не знаеш кое и как, и второ защото това го интересува и иска да си предаде знанията на някой. Дали има нещо стойностно за предаване може да е съмнително (наслушал съм се на тъпи съвети породени от комбинация от увереността че изобщо съветващия знае нещо и алтруизма му и да учи другите), но не е задължително да е с някаква зла или пошла умисъл че са ти предлагали помощ и съвети.

Клякането със щанга изобщо не е за някой, който влиза за пръв път в живота си във фитнес. Аз пак казвам че не съм бил там и не знам точно как е станало, но ако си се навряла под някоя щанга, която изглежда не по силите ти, най-нормалното нещо е някой да ти предложи да те “пази” както казваш. За да не се претрепеш и осакатиш. Мен ме пазят като клякам ако не съм уверен в тежестта, аз редовно пазя някакви пичове като клякат без да съм гей или да се възбуждам от търкане с мъже. И не само че може да се случи да се докоснат предници и задници, ами и при пазенето при клек се промушват ръцете отпред на торса където са ти циците и това е предпазна мярка да не се претрепе клякащия ако залитне напред. Вече ако някой тъпак е злоупотребил със ситуацията да се търка преднамерено в теб е съвсем друга история. Просто ти казвам че тази позиция е съвсем в реда на нещата и така се пази при клек с един човек.

И последно, не искам да те убеждавам в нищо, но ако имаш и най-малкото съмнение, че действията на мъжете в залата не са били съвсем преднамерени да ти правят сексуален тормоз, ако си промениш виждането за ситуацията, може лично за себе си да излезеш от ситуацията не със съзнанието на жертва, което е важно в общожитейски план, и също и да не зачеркваш фитнеса като принципно място и занимание. Смени фитнеса, вземи си приятелка или приятел (може от френдзоната 😄 ) които да идват с теб и да ти показват нещата, за твое добро ще е. Всички, които ти казват че дори и да свалиш 7 килограма може да не се харесаш накрая в огледалото са абсолютно прави. Увиснала кожа и кокали не са секси. Като сваляш подкожните мазнини е хубаво да имаш мускулчета отдолу които да се покажат. И не, не се притеснявай че ще станеш огромна като бодибилдър. То аз искам да стана и с години не мога, та какво остава за момиче. С тренирането със съпротивление ще понаправиш някое и друго мускулче да изглеждаш тонизирана и по-атлетична (”стегната” както обичат да казват жените) като свалиш килограмите, които искаш.

Мнението беше редактирано от Димо на 13.08.19 11:47.

13.08.19
11:51

казано от Brown Bomber на 13.08.19, 11:33:

В потрес съм, ще емигрирам.

Като те гледам колко пътуваш  и че си идваш само за почивка в България - практически си си жив емигрант 🙂

13.08.19
11:55

казано от Деян на 13.08.19, 10:28:

И аз, Нервак като упоменах тази “другата”, за Флайс имах предвид. Иначе в настоящата, освен нормалния поток от мъже, бая от посетителите са си много натокани пичове. Готини, млади, отворени, много от тях очевидно на препарати и с коли пред залата започващи от 30-40 бона, така като ги гледам. Обаче и те не правят такива простотии и не се врат на никоя нова или непозната мацка.  Явно е до хора, просто на такава зала е попаднала. Но бързо, бързо както казах може да ги разкара. Стига да няма някакви брутални нахалитети. То обикновено, по-простоватите и с нисък статус мъже, са именно такива.

хххахахаха ,от години само чета форума, но това е най-хомосексуалното мнение , което съм чел! Ти по тия набедени “пичове” направо лиги точиш, що не им предложиш теб да те пазят на клека, да отървеш мацките от погледите. А да, и кой нормален мъж не гледа дупетата на жените във фитнесите? Никой не говори за натрапчиво зяпане, но да стоиш на няколко метра и да не хвърлиш едно око трябва да си съвсем гей.

Деян

13.08.19
12:13

казано от Янко К на 13.08.19, 11:55:


хххахахаха ,от години само чета форума, но това е най-хомосексуалното мнение , което съм чел! Ти по тия набедени “пичове” направо лиги точиш, що не им предложиш теб да те пазят на клека, да отървеш мацките от погледите. А да, и кой нормален мъж не гледа дупетата на жените във фитнесите? Никой не говори за натрапчиво зяпане, но да стоиш на няколко метра и да не хвърлиш едно око трябва да си съвсем гей.

От години четеш форума, ама май само четеш.........що не пишеш, бе ;-) ПС-гледам сега си се регнал и това ти е първото мнение. Интересно наистина.
Иначе: един мъж може да вдигне емоцията на една жена, без да е нужно да се върти около нея барабар с още няколко гавази, като ясно вижда, че очевидно я притесняват и ѝ пречат да тренира. Конкретния случай е точно такъв и по този начин не се прави. Ако знае как да подходи, тя сама ще поиска да я пази ;-) А с такъв подход /изключвам варианта на Димо, дето ама наистина е можело да имат хората добри намерения/, дори мацката да си го е “мернала” на пръв прочит, си проваля шанса. Но такива мъже в случая, са обикновено мъжете без избор, тъй като като тях се мятат постоянно на подобни мацки-а те от своя страна, са атакувани ежедневно и навсякъде-на улица, в офиса, във фейса, в инстата, в заведенията....навсякъде. Ок, нахвърли се-затова си мъж, ама преди това разкарай приятелчетата си малко по-далеч, т.е. в другия край на залата.
Ама естествено е иначе да гледаме мацките, кой ти е казал дори и да не гледаш или да заговориш, но случаят тук е друг.
И какво общо имат хората, които дадох за пример. Явно не вникваш-казвам, че хора, които са по-харесвани от жените, дори защото са само по-готини, не се мятат по този начин.
Толкова за “хомосексуалното” мислене.

Мнението беше редактирано от Деян на 13.08.19 12:25.

13.08.19
12:24

Аз,предлагам момичето да качи снимка на дупето си ! Да видим дали келешите имат извинение за тази своя грозна постъпка.

казано от Аделина Христова на 13.08.19, 07:18:

Ако искам някой да ме сваля ще отида в някоя дискотека или бар просто??

В кой бар ходиш да те свалят?

казано от Аделина Христова на 13.08.19, 07:18:

и зад мен точно застанаха няколко момчета и падна едно супер досадно и гадно гледане в дупето ми.

Имам сходен проблем, редовно идват и започват да се дупят по клин пред мен, нечовешко е.

 

 

В който и бар да отида,винаги ме свалят. Имена на дискотеки ли да ти цитирам?
Сходен проблем...хах е по анцуг ли да тренирам? В кой век живееш...

Иначе тези въпросните бяха точно такива,дето Деян е описал. Някакви мускулести и напомпани,дето имам чувството,че ще се спукат,гелосани и се снимаха само. За колата им не знам,но останалото доста прилича на тия ,които той определи.

Иначе залата е малка квартална зала в Люлин,не е някоя голяма верига като пулс и флайс. Със сигурност няма да стъпя повече там,мисля да им пиша имейл с оплакване.
Ще ходя да си тичам и да си правя упражнения сред природата,където не е пълно с такива нахалници.

Мнението беше редактирано от Аделина Христова на 13.08.19 14:11.

13.08.19
14:32

Слагаш си слушалки и си тренираш, казваш “не, благодаря” и продължаваш като те заговорят. Някак си не мога да си представя някой как би продължил така да те “сваля” ако не покажеш интерес. Но пък и никога не ми се е случвало в зала някой да се държи по подобен начин, хората които тренират (и да, даже и тия дето изглеждат много напомнани) много добре знаят колко усилия се изискват за да постигнеш каквото и да е. 🙂

По темата иначе - ако спреш да гледаш кантара и започнеш да тренираш с тежести ще постигнеш много повече, но всичко си е твое решение. Успех.

Съжалявам за неприятните емоции, които си имала, но това не е причина да зачеркнеш генерално тренировките във фитнес зала.

Нека мине малко време, да се успокоиш от този шок, потърси си друга зала и опитай пак. Дадоха ти съвет да бъде с приятел/ка - това не е лоша идея. Да не си сама поне в началните ти стъпки в залата.

Не сме били там, за да знаем какво точно се е случило, но съдейки по описанието ти, не е нещо, което да е обичайно случващо се в залите.

Че мъжете гледат - гледат.
Че и жените гледат - гледат.
Има и опити за свалки (и от двата пола).
Това се случва не само в дискотеките и не само във фитнесите. Човещинка.

Но отъркване и нарочно търсене на физическа близост като описаното от теб - аз поне не съм ставала свидетел за 10 години из залите. Изключая случаите при пазене на клек, когато това е възможно. Такава близост обаче при клек става при пазене на наистина големи килограми.
А ти си била само с лоста - изобщо не му е трябвало на този да се доближава толкова до теб, та може би наистина е постъпил не окей.

Накратко:
изчакай да мине време
опитай в друга зала
вземи приятелка
опитай това със слушалките
бъди учтива, но напълно категорична, когато не искаш нещо

13.08.19
19:54

Гледам и не вярвам на ушите си какви сте ги писали 🙂🙂

Днес хапнах малко бисквити и прясно мляко за закуска,за захранване след фаста. Мисля,че така е по-добре 🙂

Плана за храна до края на деня е - пиле с ориз за обяд и диня със сирене за вечеря.

Ще опитам да потичам днес и да направя малко клекове.

Успешен ден на всички 🙂

Здравейтер,някой може ли да ми даде мнение за този продукт?

https://shop.bb-team.org/muscle-tech-hydroxycut-hardcore-elite?sku=279

Четох отзиви,че е добър и се свалят доста мазнини с него.
Иначе днес сутринта се премерих и бях точно 50.0 кг ,че вчера преядох с череши и имах разтройство цял следобяд...

Днес мисля да хапна някое сладоледче следобяд 🙂🙂🙂

15.08.19
08:18

Аз мисля, че доста преекспонираш ситуацията. Не, че не е възможно да те свалят в залата и не, че не е пълно с тъпаци, ама чак толкова... колкото и дребна и податлива да изглеждаш.... предвид снимката ти, изглеждаш атрактивна, но повярвай ми, клек дори и с лоста може да изглежда като фаза на епилептичен гърч и сякаш наистина имаш нужда от някаква помощ. Отказвам да приема, че някой просто ще те напомпа изотзад. Като не искаш да те пазят - не даваш. Винаги когато ми липсват доверените спотъри изрично предупреждавам, че лоста ми се пипа само тогава, когато видят, че се занитя долу или че се навеждам нанякъде. Изобщо не коментираме, че ако си блее някой докато влизам под лоста, се е случвало да изглежда, че аз тормозя някого. 😂

И за да не изглежда, че сипвам с черпака просто така, те каня да идем да тренираме заедно някой ден. Категорично нямам нито желание, нито намерение, с най-вече капацитет да ти се меся на тренировката. Просто така, за кураж. И на мен всички първи посещения в нови зали/на нов вид тренировки са ми стресиращи. Ако желаеш -пиши на лично.

Добро утро на всички!

Храната вчера:

8:00 - кисело мляко с мюсли
12:00 - 1 краставица с 2 резенчета кашкавал
16:00 - сладолед 🙂
след това нямах апетит и не съм се хранила
доста вървене през целия ден отбелязвам,днес вече ще имам тренировка

Успешен ден на всички 🙂))

казано от БПН на 15.08.19, 08:18:

Аз мисля, че доста преекспонираш ситуацията. Не, че не е възможно да те свалят в залата и не, че не е пълно с тъпаци, ама чак толкова... колкото и дребна и податлива да изглеждаш.... предвид снимката ти, изглеждаш атрактивна, но повярвай ми, клек дори и с лоста може да изглежда като фаза на епилептичен гърч и сякаш наистина имаш нужда от някаква помощ. Отказвам да приема, че някой просто ще те напомпа изотзад. Като не искаш да те пазят - не даваш. Винаги когато ми липсват доверените спотъри изрично предупреждавам, че лоста ми се пипа само тогава, когато видят, че се занитя долу или че се навеждам нанякъде. Изобщо не коментираме, че ако си блее някой докато влизам под лоста, се е случвало да изглежда, че аз тормозя някого. 😂

И за да не изглежда, че сипвам с черпака просто така, те каня да идем да тренираме заедно някой ден. Категорично нямам нито желание, нито намерение, с най-вече капацитет да ти се меся на тренировката. Просто така, за кураж. И на мен всички първи посещения в нови зали/на нов вид тренировки са ми стресиращи. Ако желаеш -пиши на лично.


Здравей и ти благодаря много за мнението и предложението.
Мисля,че ще ми трябва някакво време да се отърся от този шок,пък и в следващите седмици искам да използвам хубавото време да потренирам навън,но ти благодаря за загрижеността 🙂

Здравейте,

За жалост уикенда свърши,а с него и моренцето за тоя месец :((((
През последните 3 дни почти не съм се хранила,главно пих 😄 Според мен съм прекалила доста с калориите от алкохол,затова днес и утре само на вода.
48.7 кг бях на гладно и гола сутринта,тоест съм почти наполовина на целта си! Още по-мотивирана съм,имам само още 2 седмици да сваля тези пусти 3.7кг.

Поздрави и успешен ден

19.08.19
13:49

Попрочетох за какво иде реч тук и не можах да се въздържа да не ти драсна.

1. Освен ако не се състезаваш в някой спорт, който налага влизане в категория, то аз друга нормална причина за смъкване на еди колкото си кг до еди коя си дата не виждам. Никой мъж, никое мероприятие не заслужават да жертваш здравето си. Който те харесва, ще те харесва и обича каквато си. Най-важното- ще иска да си здрава.

2. Относно здравето - мислиш, че е шега това, което са ти написали, че можеш да си навредиш. Ще те разочаровам - не е! Няма да се усетиш веднага. Споко! Цикълът ще започне да закъснява и косата ще започне да ти пада. Няма и да се усетиш как ще стане, но при тези нездравословни щуротии, които правиш, тези ефекти са ти почти в “кърпа вързани”.  Голяма работа като си 45кг на тази височина и нямаш цикъл... Няма да си жена. В даден момент обаче ще поискаш да си и тогава те чака по-трудният процес , а именно да оправиш поразията. Лекари, хормони, неизбежното наддаване...

Съветът ми е мнооого добре да си помислиш и да се информираш до какво водят крайните диети, екстремното смъкване на килограми и теглото много под нормата при жените.
Сигурна съм, че имаш 350 други качества, по които да те оцени един интелигентен човек и това дали си + 3,7кг след 2 седмици няма да е от значение. Ако пък не могат да видят в теб това, което си, то не си заслужава и минимални усилия и внимание от твоя страна.

казано от June101 на 19.08.19, 13:49:

Попрочетох за какво иде реч тук и не можах да се въздържа да не ти драсна.

1. Освен ако не се състезаваш в някой спорт, който налага влизане в категория, то аз друга нормална причина за смъкване на еди колкото си кг до еди коя си дата не виждам. Никой мъж, никое мероприятие не заслужават да жертваш здравето си. Който те харесва, ще те харесва и обича каквато си. Най-важното- ще иска да си здрава.

2. Относно здравето - мислиш, че е шега това, което са ти написали, че можеш да си навредиш. Ще те разочаровам - не е! Няма да се усетиш веднага. Споко! Цикълът ще започне да закъснява и косата ще започне да ти пада. Няма и да се усетиш как ще стане, но при тези нездравословни щуротии, които правиш, тези ефекти са ти почти в “кърпа вързани”.  Голяма работа като си 45кг на тази височина и нямаш цикъл... Няма да си жена. В даден момент обаче ще поискаш да си и тогава те чака по-трудният процес , а именно да оправиш поразията. Лекари, хормони, неизбежното наддаване...

Съветът ми е мнооого добре да си помислиш и да се информираш до какво водят крайните диети, екстремното смъкване на килограми и теглото много под нормата при жените.
Сигурна съм, че имаш 350 други качества, по които да те оцени един интелигентен човек и това дали си + 3,7кг след 2 седмици няма да е от значение. Ако пък не могат да видят в теб това, което си, то не си заслужава и минимални усилия и внимание от твоя страна.

Здравей,благодаря ти много за мнението!
Не го правя заради мъж,заради мероприятие е. Като цяло вече се доближавам до целта си и мисля след като сваля още 1 килограм да започна да поддържам. Големия ми проблем са тренировките! Не мога да намеря мотивация и това е.... като започна да тичам или да правя друго кардио и някакво гласче в главата ми се обажда “спирай,Ади,няма смисъл,не трябва да ти е тежко,трябва да ти е лекичко и приятно” и се отказвам.. някакси ми е слаба психиката за тренировки,колкото и смешно да звучи.
Ако съм в група обаче,както на зумбата няма никакви проблеми! Времето направо си лети! Това ме навежда да мисълта,че трябва да си намеря другарчета,с които да спортувам. Така ще може взаимно да се дърпаме напред. Някой да знае дали се провеждат някакви такива групови тренировки някъде в София?

Поздрави

Деян

20.08.19
14:28

Аз пък си мисля, че тук има доста млади и ячки момчета, които с радост ще приемат предизвикателството да те обучат на движенията ;-) Хем ще си имаш компания и няма да се притесняваш да посещаваш залата, хем ще понаучиш нещо и ще е полезно за здравето и визията ти ;-)

20.08.19
16:21

казано от Деян на 20.08.19, 14:28:

Аз пък си мисля, че тук има доста млади и ячки момчета, които с радост ще приемат предизвикателството да те обучат на движенията ;-) Хем ще си имаш компания и няма да се притесняваш да посещаваш залата, хем ще понаучиш нещо и ще е полезно за здравето и визията ти ;-)

Е да,ама трябва да са обвързани или гейове за да не я свалят🙂По-добре с някоя колежка да е 🙂

Деян

20.08.19
16:27

казано от Ivailo Dimitrov на 20.08.19, 16:21:

Е да,ама трябва да са обвързани или гейове за да не я свалят🙂По-добре с някоя колежка да е 🙂

Викаш де ти тренировка и обучение :-)

Здравейте хора,

за съжаление малко лоши новини около мен. Във вторник припаднах както се возих в градския транспорт и след това 2 дни в болница на системи...Казаха ми,че проблема е в това,че не съм се хранила в последните 24ч. Казах им,че съм издържала и по 80 без храна и не съм имала проблем...
Както и да е,сега вече съм по-добре и ще се възстановявам. Мисля да отида на диетолог,сега съм 44 килограма. Близки ме посъветваха да отида при диетолог Анна Пейчева за да ми направи хранителен режим.
Някой работил ли е с нея?

Поздрави

Мнението беше редактирано от Аделина Христова на 30.08.19 10:23.

Иван

30.08.19
08:24

Какъв диетолог - ти си за психиатър.

Постигна целта.

Така добре ли ти е сега?
С извинение, ще бъда циничен - ние казахме ли, че идеята ти е лоша?

Започвай да се храниш... спешно, качествено и достатъчно!

Т. Тодорова

30.08.19
11:34

Аз сериозно продължавам да си мисля, че може би някой просто си троли.
Не разбирам как е възможно друго... на тая възраст.

🙄

30.08.19
14:57

За какво ти е диетолог ? Ще ти каже какво да ядеш, ти няма да я послушаш, ще си правиш своето и ще си припадаш на разни места.
Или наистина някой троли или това момиче го чака тежък живот.

30.08.19
16:53

малко тролче

Т. Тодорова

30.08.19
17:28

Ама глей колко хора повлече 😄

То бие отвсякъде на тролщина, особено ония порно разкази от фитнеса, дето сто човека й дадоха загрижени съвети. 😃
Не може нормален човек да пише такива тъпотии. 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.08.19 17:31.

30.08.19
17:54

казано от Т. Тодорова на 30.08.19, 17:28:

Ама глей колко хора повлече 😄

То бие отвсякъде на тролщина, особено ония порно разкази от фитнеса, дето сто човека й дадоха загрижени съвети. 😃
Не може нормален човек да пише такива тъпотии. 😄

т’ва че не сме достатъчно секси рандъм мъже да се търкат в наш’те задници докато клякаме, според мен си е само наш проблем

Т. Тодорова

30.08.19
18:21

Пускам сълза 😢 и се заемам с нещо, че скуката до страшни неща води.

🙂

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1