11.09.19
13:24
Здравейте колеги и приятели,
След 2 месеца лутане по брокери и сайтове за имоти, реших да отворя тази тема във форума, където се надявам хора от района на Варна или по-запознати с тази област, да успеят да ми помогнат... Искам да си купя къща, но се оказва, че повечето, които гледам са в райони с много тъмнозелени.
Брокерите се правят на ни лук яли - ни лук мирисали и като видиш за какво иде реч в селото, се кръстиш от глава до пети и се чудиш защо изобщо си ги бил тези километри и ” няма много цигани” явно означава - ‘Те са само на центъра” или “Те излизат само нощно време.”
Както и да е, разводних темата. Това, което търся е:
от 120кв, двор минимум 800кв ( ако е над това ще е супер, по възможност озеленен и поддържан), 3 и повече спални - цялостно или частично обзаведена, масивна ограда, ако има допълнителни постройки или летни градини, сайвани ( много хубава българска дума...) ще е супер, ако има и вече обработваема почва, за да започна напролет да си седя доматито - пак супер.
Цената варира.. по принцип е до 70К ЕUR, но в крайна сметка може и да стигнем до 100 ...
Ако имате и познат брокер, който прави разлика между малко тъмнозелени и 1/3 от населението на Бангладеш, моля пратете ми координати, ще черпя бира или ракия.
А да - търся да я купя за целогодишно живеене. Осъзнах, че градът не ми понася, искам да си отида на село.
Темата беше редактирана от Блажка на 11.09.19 14:06.
NOW Foods L-Carnitine Liquid 3000 mg
Течен Л-карнитин
Bartscher Ролки за вакуумиране 300424
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
Още предложения от BB-Shop
11.09.19
15:07
Здравей,
мога да ти препоръчам селото на баща ми / баба ми - село Рудник. Намира се на 35км от Варна точно на пътя свързващ Варна-Бургас
Цените на имотите според няколко сайта за имоти са до 70к Е за нови и около 30к Е за стари ( поне според мен цените не са реални и след преговори цената би трябвало да падне поне с 10-15к Е ).
(+) : няма много патладжани ( тъмно зелени )
редовен автобус сутрин и вечер ;
най-близкото село с големи магазини, аптеки е на 10км
морето е на има-няма 10мин с кола
зелоно, чисто , с доста гори около него
казани за варене на ракия + 1-2 кръчми 😄
бензиностанция на края на селото
(-) : няма лекар, аптека ( 10км до такива )
два магазина с ограничен избор .. ( 10км до най-близките по-големи )
няма училице , за детска градина не зная ( училището беше превърнато в такава, но не зная дали още работи).
Слагам няколко линка към сайтове с обяви:
http://rudnik-varna.holmes.bg/pcgi/home.cgi?act=5&f1=0&f2=1&f3=0&f4=?????? ?????&f5=?. ??????
https://www.alo.bg/obiavi/imoti-prodajbi/kashti-vili/?region_id=3&location_ids=659
Ако имаш въпроси пиши
Мнението беше редактирано от Тодор Пенев на 11.09.19 15:17.
11.09.19
15:52
Зависи дали искаш на село или местност малко извън града, ако е второто ти препоръчвам в района на Банова Чешма или Ален Мак до Свободния, мангали няма, но под 100к EUR трудно ще намериш това, което търсиш. В обратната посока, хубаво е на местност Ракитника. Иначе, ако искаш на село до града, с. Приселци не е лошо и е близко, май няма мангал или почти няма, колега си купи и живее там. Като цяло, толкоз мангали, като в района на София нямаме 🙂.
Да, благодаря и на двамата, сега харесах един имот в Приселци, два в Бяла и още два в това Близнаци... явно доста са паднали цените, защото преди 2 месеца същите тези къщи бяха 100 или над 100 сега са паднали между 85 и 95.. което означава, че и със свалянето на цената и договаряне, стига всичко да е наред с имота... виждам вече светлина в тунела.
Харесах и една в село Орешак... просто е уникална, някой нещо за това село?
@Bomber хем искам на село, хем не искам чак да няма аптека или магазина да работи вторник и четвъртък до 11… като в моето село до Монтана.
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.09.19 16:00.
11.09.19
16:22
Приселци е голямо село и до града е магистрала, след 50 год може да е квартал, преди беше известно с автоморгите, но бизнеса им потъна. Може да видиш и в Долен и Горен Близнак, те са след него. Иначе, ако толкоз те е страх от мангали, само за с. Чернево се сещам, че са концентрирани, иначе там е хубаво и има нови къщи.
казано от Brown Bomber на 11.09.19, 16:22:
Иначе, ако толкоз те е страх от мангали, само за с. Чернево се сещам, че са концентрирани, иначе там е хубаво и има нови къщи.
И питаш... просто има голяма вероятност често да оставам сама, мен в Стрелбище ме беше страх, докато свикна, че не живея в една стая в студентски град 😄
Блажка е страхливка, признавам си!
А и не мога да стрелям, пък един прЕател ми каза, че стрелбата по тъмнозелени, които са влезли в двора ти, е незаконна и ще го отнеса аз...
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.09.19 16:53.
Ааами близо до Варна е град Аксаково, който преди беше селце. Зад канала на юг (тоест от долната страна на езерото) са Звездица и Константиново. Галата минава за квартал,но преди беше селце и е малко отдалечено от Варна. За Галата, Звездица и Константиново се минава през Аспаруховия мост. Много близо до Варна са на запад Тополите и Казашко. На север Кичево и Орешак. Кичево беше хубаво селце навремето (от години не съм ходил там).
12.09.19
17:48
Приселци- близо е до Варна и има млади семейства.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 12.09.19 17:50.
19.05.20
15:56
Значи от личен опит за къща/вила в село, първото нещо ,което се гледа е :
- дали има цигани в селото
- ако няма, но има в съседното село
13.09.22
17:53
Здравейте! Бих ви препоръчал да търсите къща в селата: Рогачево, Оброчище, Църква, Кантарджиево.
казано от Блажка на 11.09.19, 15:59:
Харесах и една в село Орешак... просто е уникална, някой нещо за това село?
Хубаво е селото. Около 15 минути с кола до Варна. Има и автобус. Проблемът със селата, които са на платото е, че ако е тежка зимата там се усеща. Не е като във Варна или на юг от Варна. Иначе Орешак си е много добре.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече