Дневникът на Чичо Дидко

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.04.20
17:32

казано от Димо на 06.04.20, 15:36:

казано от Boby_ на 06.04.20, 14:51:

Като почнат да ми плащат да си троша китките с нея, ще стане професионална. :D

Къде са сега всички дето ми обясняваха че нищо им няма на китките от пудовките.

нищо им няма ни на китки ни на предмишници, трябва да завъртиш ръката и тва е.
Не ви се получава на някои, защото пудовките се работят със стотици повторения на тренировка. Ако си начинаещ , взимаш 16ка и правиш примерно 20 мин сначове колкото можеш.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 06.04.20 17:40.

Деян

06.04.20
17:43

Усещам как ще заеба дъмбелите и кривата щанга, дето си ходя да си джиткам в другото жилище. То те са от смърдящите и цапащите, та и затова седят там. Ще си довлека обаче пак ластиците и стойките за лицеви и хайде на гиревоя 😀
Развъртях вече малко суингове няколко тръстъра и така. Даже пробвах напади, държейки гюлето с двете ръце-изпънати и между краката. Пък и да отворят залите, не ми пречат ежедневни цъкания с него.

ПС, Мусаши.....ич не ми арЕса т,ва с тия стотици повторения, 20 мин. разни сначове 😂 Ще ме изгърби тая 24-ка чак за толкоз. То и 20-ката и тя сигурно с такива протоколи.
Май ще сглобя нЕкое подобие на интервал дейба.

Мнението беше редактирано от Деян на 06.04.20 17:48.

06.04.20
17:48

Вече не се чувствам като хипстър с тая плудовка

06.04.20
18:30

казано от Деян на 06.04.20, 17:43:

ПС, Мусаши.....ич не ми арЕса т,ва с тия стотици повторения, 20 мин. разни сначове 😂 Ще ме изгърби тая 24-ка чак за толкоз. То и 20-ката и тя сигурно с такива протоколи.
Май ще сглобя нЕкое подобие на интервал дейба.

еми , знам че няма да ти хареса ред пила ама такава е реалността. Не искам да те съветвам нищо конкретно де , защото се опасявам че си прекалено рисков с тия цигари хипертония затлъстяване и тн. смисъл , дисклеймър малко :Д ама в общия случай говорех.

Деян

06.04.20
18:46

То аз няма да стигна до там, че тия рискове да влязат в действие, просто защото доста по-бързо ще ми падне силата 😄
Аз м/у друго си чета тук, пиша си и има няма завъртя някой суинг, някое обръщане, изтласкване и т.н. Нещо почна да ми пари около глезените. От суинговете ще е май 😄

И какво ще рече дисклеймър в случая-принципно в правото е отказ от права/отговорност.
Бе ти безотговорен ли ме нарече 😀

Мнението беше редактирано от Деян на 06.04.20 18:53.

06.04.20
19:00

казано от Деян на 06.04.20, 18:46:

То аз няма да стигна до там, че тия рискове да влязат в действие, просто защото доста по-бързо ще ми падне силата 😄
Аз м/у друго си чета тук, пиша си и има няма завъртя някой суинг, някое обръщане, изтласкване и т.н. Нещо почна да ми пари около глезените. От суинговете ще е май 😄

И какво ще рече дисклеймър в случая-принципно в правото е отказ от права/отговорност.
Бе ти безотговорен ли ме нарече 😀

не, аз се отказвам от отговорност, ако си причиниш вреди от много трениране с пудовката подведен от моя пост.

Деян

06.04.20
19:07

Аааа, абе аз няма да го последвам като съвет. Слаб/неиздръжлив съм за такива работи, дето ги посочи. Споко.
Ще се джитка с разни 8-чи и 10-ки в серия или пък нещо сингълчета, двойки, тройки с къси паузи и това е. Ще понауча обаче и малко техниката на движенията, че съм аджамийче с това гюле.
Пф, започна да ми припарва тук там, освен на глезените. Дейба и гюленцето 😎

07.04.20
10:01

казано от Димо на 06.04.20, 16:28:

Е много ясно че не съм тренирал пудовки, ако ги бях тренирал - “пени се, не пени ще го ям” т.е. ще ги хваля, да няма да се самоизкарам балък че съм се потрошил :D

Както казах, шегувам се. За протокола - пробвал съм тренировки с пудовки, но както вече няколко пъти казах, имах дискомфорт и направо болка в дясната китка - аз го отдадох на стара травма, но няколко души се изредиха да ми обяснят как няма никав проблем с китките при пудовките, а сега виждам че и Боби смята че нещо се случва с китките точно при пудовките.

Според мен проблем с китки винаги ще има, ако не знаеш как да тренираш с гюлетата.
И аз първите 2 дни така смятах. След като се поинтересувах малко повече за техниката в този спорт, осъзнах, че това не е силово движение. Тук сила и натиск не помагат.
Помага координция, ефирност на изпълнение, техника , дишане и т.н.
За мен лично китките са стабилизатор, върху тях не бива да пада тежестта. Те, пръстите и дланите само придържат гюлето. Тука роля имат краката, върховото движение, релаксацията, прихващането, замаха, контрабаланса и т.н и т.н.
Ако човек не е добре координиран, не умее да прихваща лесно с гледане, за мен това би му отнело месеци, години, за да има правилно изпълнение. И тук мога да говоря от първо лице. Мислех,че е по-лесно ,но се оказа че съм тръгнала с голямата кошница и си трябва отработване и отдаденост .

Деян

07.04.20
10:07

Не знам кое върху кое пада, явно не съм изпълнявал правилно или пък защото движенията са нови за мен, ама вчера вечерта едвам съм заспал от болки в ръцете. Лакти, предмишници, китки. Гъзо, а и основно задните бедра също бяха с усещането, че нещо е правено там :-) Не трябваше още от първия път така да се юрна. Не, че е кой знае колко, ама ей го на какъв бе резултата.
Иначе днес съм си почти ок де :-)

07.04.20
10:19

казано от Деян на 07.04.20, 10:07:

Не знам кое върху кое пада, явно не съм изпълнявал правилно или пък защото движенията са нови за мен, ама вчера вечерта едвам съм заспал от болки в ръцете. Лакти, предмишници, китки. Гъзо, а и основно задните бедра също бяха с усещането, че нещо е правено там :-) Не трябваше още от първия път така да се юрна. Не, че е кой знае колко, ама ей го на какъв бе резултата.
Иначе днес съм си почти ок де :-)

Хаха, те ако всеки път така се контузваха състезателите с по 32кг и нагоре, трябваше в спешното да са след всяко състезание! Например  снач  с по над 200 повторения.
Давай по-полека и всичко ще е наред ;)

07.04.20
10:42

Честито! 24-ката е универсална гира, ако трябваше да имам само една, сигурно щях да съм с такава. За заучаване, обаче, може да дойде малко тежка. Аз бих си добавил и една 16-ка, пък ако те дразни винаги можеш да се отървеш от нея по-късно. Иначе е нормално да се претовариш с първо влизане, като понаучиш обръщането после всичко ще се нагласи:-)

Деян

07.04.20
11:11

казано от StefanR на 07.04.20, 10:42:

Честито! 24-ката е универсална гира, ако трябваше да имам само една, сигурно щях да съм с такава. За заучаване, обаче, може да дойде малко тежка. Аз бих си добавил и една 16-ка, пък ако те дразни винаги можеш да се отървеш от нея по-късно. Иначе е нормално да се претовариш с първо влизане, като понаучиш обръщането после всичко ще се нагласи:-)

Благодаря :-)
Ами за продължително или дори малко по-дълго развяване си ми идва бая тежка. Но аз въобще не бях запознат как се тренира с пудовка. Ей от вчера чета някакви неща за по-продължителни тренировки, като време. Но пък не е казано, че не можеш да си джиткаш в сингли, двойки и каквото се сетиш, а трябва непременно да правиш суинг 20 мин. :-) Вчера като влязох в магазина точно до входа имаше 20-ка и тая 24-ка. Хванах ги една по една, малко обръщане, малко изтласкване и си викам 24-ката ми е ок. А пък като ѝ свикна ще ми олекне. Не съм и се замислял, че с нея ще правя по 20-30 обръщания в серия или разни такива неща. А и продавачите ме гледаха странно :-) Все пак трябва да се старая да не я изпусна, че ще стане мазало.

Мнението беше редактирано от Деян на 07.04.20 11:15.

Деян

07.04.20
18:39

07.04.2020 г.

Днес малко /наистина малко/ руски суингове с пудовката, демек до нивото на раменете, с редуване на ръцете, с две ръце, както и с редуване с една ръка няколко опита до над глава. Още съм възпален от вчера тук там, а и като вдигна до над глава и “тресне” пудовката в ръцете си имам явно натъртено и ме боли осезаемо. Преебава ми малко и движението в очакване на болката. Ще трябва някакви неща да слагам там, та да не бие директно в ръцете. Може би е и въпрос на свикване. Пробвах току що пак с накитниците, които качих по-високо. Пак си усещам, ама докато не се “натренира” мястото, така ще е.
Иначе днес по план трябваше да правя рамене и трицепси, ама къде ти 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 07.04.20 18:51.

Деян

08.04.20
14:18

Аз пък си седя и си “цъкам” в офиса, т.е. наистина се работи здраво в момента, тъй като някои неща не стават от вкъщи, а като ме няма някои дни и после се трупа бая работа за отмятане ...... та седя си аз и получавам от жената няколко снимки. Тя си е нон стоп хоум офис и понеже определено ѝ липсва движението, взела та си поръчала една “закачалка” -  както заявяват мнозина, че впоследствие в това се е превръщало даденото съоръжение по-долу. Прати ми и схема, при която изначално изтръпнах, ама после видях, че основните неща са си сглобени и остават само едрите.
Та :-)

Мнението беше редактирано от Деян на 08.04.20 23:39.

Деян

09.04.20
17:40

Днес си взех още една по малка пудовка от 18 кг., с цел да уча техниката на това или онова. Нестандартни кила май, ама нямаше 16 ка.
Та 15-ина минути изхвърляне и суинг с 18-ката и след това 5х2 на ръка изхвърляне с 24-ката. Абе друго е като си позагрял с по-леката. А и сега с 24-ката не ме боли така, когато ми опира в ръката. Слагам и клип на последната двойка, с оглед плювни върху техниката ми. Не го мисля, вдигам както го чувствам, че ми е удобно. А и все пак съм пълен новобранец с тия гюлета.
Качеството на клипа пак се разваля при качване в тубата, ама какво да направя.

09.04.20
17:59

Хич не ти е лоша стратегията за тренировка. Пускаш да говорят разни отвратителни хора по телевизора и си го изкарваш на гюлето...

Деян

09.04.20
18:06

Ами 99 % “гледам” BTV по това време. Върна се от работа и тв си цъка. А вечерта по-късно въртя да засека някой филм и така.
Нямам потребност по време на заниманието непременно да е музика, а по-скоро да има говорене, реклами и т.н. Аз не мога например да ида на зала и да сложа слушалките с музиката-пречи ми да тренирам така. Е, ако в залата нещо свири ок, но пък се чува и глъчката от хора и така.

Bart Simpson

09.04.20
18:25

Много ти е лека тази пудовка и нямаш никакъв контрол и ряз на движението, експлозивност-0
Само я вееш.
Поне я оставяй на земята и бууууум-право нагоре, някаква форма, така си малко като пране на морски бриз.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.04.20 19:11.

09.04.20
18:28

Дидо има най добрата техника и е най-як от вдичко ! Кой от вас си чеше корема докато изхвърля???
Ще мълчите

Мнението беше редактирано от CottageCheese на 09.04.20 19:18.

Деян

09.04.20
18:32

казано от Bart Simpson на 09.04.20, 18:25:

Много ти е лека тази пудовка и няюаш никакъв контрол и ряз на движението, експозевност-0
Само я вееш.
Поне я оставяй на земята и бууууум-право нагоре, някаква форма, така си малко като пране на морски бриз.

Под право нагоре имаш предвид все едно обръщане от земя с изтласкване, така ли. Т.е. изхвърляне. То май са различни неща/движения-това за което говориш и което правя аз. Не съм се замислял-просто целта ми бе общо взето с един замах да иде над главата.
А и не ми е много лека, като за начинаещ. Защото ако техниката куца, а тя със сигурност куца, ще се прецакам някъде директно с по-тежко.

ПС,.....Котидж, забърсвах ръката, че леко се запоти от предните серии 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 09.04.20 18:33.

10.04.20
09:50

Със захвата трябва да си поиграеш, промяна на мястото, извиване малко на китката в посока да не е водоравна.. не мога да го усетя точно, но определено те бие в китката като се завърти. Посъбери бройки с по-леката, ще се напипа движението.
П.С. Моля те, не по джапанки, даже килима ми се вижда в повече.

10.04.20
10:01

казано от Bart Simpson на 09.04.20, 18:25:

Много ти е лека тази пудовка и нямаш никакъв контрол и ряз на движението, експлозивност-0
Само я вееш.

Точно защото му е лека са тия неща и движението му е плавно. Какъв ряз и каква експлозивност да търсиш с лек уред???

Деян

10.04.20
10:05

казано от StefanR на 10.04.20, 09:50:

Със захвата трябва да си поиграеш, промяна на мястото, извиване малко на китката в посока да не е водоравна.. не мога да го усетя точно, но определено те бие в китката като се завърти. Посъбери бройки с по-леката, ще се напипа движението.
П.С. Моля те, не по джапанки, даже килима ми се вижда в повече.

А, не ми пречи килима. Виж за джапанките, ще ги свалям.
Иначе както казах, именно за това я взех по-леката, та да заучавам и свиквам на движенията. То и в апартамента няма как да си на 100 %, т.е. говоря за случаите при които напъваш до последно, с риск да изпуснеш пудовката.
Вчера гледах различни техники на разни водещи гиревици и гиревойки :-) Например някои при люшкането долу, т.е. когато пудовката върви към между краката ти, извъртат така китката, че палецът сочи назад, а кутрето напред пред теб. Други пък държат посоката на дланта, с кокалчетата напред и т.н.
Ще отигравам различни варианти- с махове, с изхвърляне от земя и т.н.

Джеймс, абе не ми е много лека. “Раменна преса” с нея не правя с лекота в няколко бройки, даже малко пуш трябва. Може пък сигурно защото не ми е удобна и не съм свикнал, притиска ме на ръката и някак движениято ми е криво.

Мнението беше редактирано от Деян на 10.04.20 10:08.

10.04.20
10:12

Раменната преса с пудовка е малко особено движение и там определено много трудно може да очакваш някакви по-сериозни килограми. Но тая 24-ка определено ти е лека.

Иван

10.04.20
10:21

Аз съм потресен, че ходиш с джапанки у вас :))))) сори за спама

Деян

10.04.20
10:33

казано от Иван на 10.04.20, 10:21:

Аз съм потресен, че ходиш с джапанки у вас :))))) сори за спама

Ами колкото и да е чисто, не обичам усещането, че може да си изцапам чорапите или пък босия крак......да ми се полепват разни неща ;-) Плюс това се ползват, когато ходя, а не когато седя по дивани и столове, т.е. колко пък да ходя напред назад вкъщи.
А и ако си малко по-досетлив, може да се сетиш и за друга причина. То е Божа работа и човек не може да избяга от съдбата си, но все пак. В голяма част, а и особено в кухнята долу са плочки - нали се сещаш, ако някой уред нещо му се прецака заземяването и ти си бос на плочките ;-) Ама това не ди е дошло на акъла.
Не го приемам за спам, споко.

Деян

10.04.20
18:14

10.04.2020 г.

Напади с малката пудовка /18 кг./ - 10х5 на крак.
Малко пружиниране в долна поза при напад с пудовката.😀

Ами това е за днес. Усещам си леко “възпалени” раменете и предмишниците, като ще дам почивка на горната част един ден поне. Не, че предните дни толкова съм тренирал де, но така се чувствам.

Деян

11.04.20
16:54

11.04.2020 г.

Сутринта около час след ставане, на гладно:
Кростренажор-2 мин.
Изхвърляне с пудовка от земя-10х1 с 18-ката на ръка и 5х1 с 24-ката на ръка;
Лицеви опори-30;
Повдигане за прасец с 24-ката-3х30.

В 16.00 ч.
Кростренажор-2 мин.
Лицеви опори-5х20;
Гребане с 24-ката с по-бавен ексцентрик-5х10 на ръка;
Разтваряне с ластик встрани-3х15 на страна;
Изтегляне до гърдите с 24-ката и с взимане от земя-1х20;
Концентрирано с ластик за бицепс-3х15 на ръка без почивки между смяната на ръцете и сериите;
Кикбек с ластик за трицепс-3х15 на ръка без почивки между смяната на ръцете и сериите;
Едностранно повдигане за трапец с 24-ката-1х35 на страна.

Тц, тц, тц, вече и двуразово бримча-сутрин гиревой, следобяда малко по билдерски 😎
А на тоя измислен домашен кростренажор си е направо тренировка за крака дори и на 1-ва степен. Но така малко да вдигна пулса и затопля тялото преди тежестите 😀

Та така, приключих, измерих си 44 см. на лява ръка и 43 см. на дясна ръка, забърках си пудрата доволно и седнах да релаксирам 😎

Храна: само на едни макарони на фурна съм до тук и две капучинота.

Добавки: магнезий след ставане и пудра след заниманието.

Мнението беше редактирано от Деян на 11.04.20 17:01.

11.04.20
17:16

С тая тежест и с твоето темпо ми се струва много малко това, което правиш с плудовката. По добре направи някой десет минутен комплекс

Деян

11.04.20
17:34

казано от CottageCheese на 11.04.20, 17:16:

С тая тежест и с твоето темпо ми се струва много малко това, което правиш с плудовката. По добре направи някой десет минутен комплекс

Неее, ще си имам ден само за гиревой. Сутринта ей така врътнах извън планираното за следобяда, защото не се сдържах. То от как ги взех няма ден, в който нещо да не съм правил с тях. Обаче явно някъде техниката куца, след като макар и с толкова малко обеми ме болят предмишници и раменете при въртеливи движения. Или просто и защото тези движения с пудовките са нови за тялото......или пък и двете.
Ще разнообразявам със заниманията в дните, в зависимост как се чувствам. Като им посвикна на гюлетата ще ги бримча по начина, за който говориш. Все пак никой не е застрахован, ама не мога да си позволя вкъщи да тренирам в близост до отказ или да видя аха, аха ще мога ли още едно повторение, което усещам, че мога и да не изпълня и да изпусна гюлето.
Другия път ще пробвам флор пресата дето я правиш, че днес сутринта забравих, а го мислех.

Мнението беше редактирано от Деян на 11.04.20 17:47.

11.04.20
17:46

Не ги разбирам много, но сигурно е защото ръцете си ги ползвал само за бицепс и трицепс и затова те болят, не знам.
Почни с някой комплекс със суинг и после Почни да учиш другото, аз поне така започнах, макар че имах разписана програма. Имах доста зор с упражненията над глава, а може би беше и страх и бая време цъках само суинг по 100на броя на тренировка

Деян

11.04.20
17:52

казано от CottageCheese на 11.04.20, 17:46:

Не ги разбирам много, но сигурно е защото ръцете си ги ползвал само за бицепс и трицепс и затова те болят, не знам.
Почни с някой комплекс със суинг и после Почни да учиш другото, аз поне така започнах, макар че имах разписана програма. Имах доста зор с упражненията над глава, а може би беше и страх и бая време цъках само суинг по 100на броя на тренировка

Напротив, напоследък така повече сгъвам с изолиращи, сравнено с преди, ама пак са по-малко от базовите още когато си ходех на зала. До преди кризата, години не съм спирал с лежанките и раменните преси. Набирах си се, кофи чат пат и т.н. Пък и тягата ми стана редовна. Бях спрял обаче обръщането.

11.04.20
18:11

Аз съм те запомнил със сгъване то за бицепс :д

Деян

11.04.20
18:44

казано от CottageCheese на 11.04.20, 18:11:

Аз съм те запомнил със сгъване то за бицепс :д

Ами то си пише в дневника, кое колко. Даже веднъж /скоро беше/ написах, че сгъването за бицепс ми е най-нелюбимото. И ако го е имало в повече, сравнено с друг път, е от как си цъкам вкъщи. Ама пак не е в повече от лицевите, гребанията и т.н. Явно на такова описание за съответния ден си попаднал.
Димо пък чак и той така ме е запомнил, щом лайква 😀.......от къде, бре-кога.
Както и да е, къв културяга съм ако нямам изолиращо за бицепс 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 11.04.20 18:44.

12.04.20
10:00

Почни да учиш другото, аз поне така започнах, макар че имах разписана програма.

Искате схеми, ама бягате от тях и после защо не става...

12.04.20
10:14

казано от James Hinks на 12.04.20, 10:00:

Почни да учиш другото, аз поне така започнах, макар че имах разписана програма.

Искате схеми, ама бягате от тях и после защо не става...

Търсим лекото, при теб такова няма 😁
Аз по-добри резултати с друго освен твоите тренировки съм нямал, а не е като да не съм експериментирал. Даже сега пак не следвам схемата на 100%

12.04.20
10:16

Ще ти перефразирам Гичин Фунакоши:
Да търсиш лекото означава да разбереш тежкото. Лекото, тежкото - всичко е въпрос на време.

Деян

12.04.20
11:37

Все пак, поне при мен тия пудовки ще се ползват по-често докато трае ограничението за достъп до зала, колкото да имам активност с някакви тежести, да разнообразя с нови движения, а и да не вкарвам в апартамента цапащите дъмбели. За тях ще имам един ден седмично, там където си седят. Да не говорим, че и в залата има бая избор на пудовки, та даже и по двойки с еднакви килограми, ако съм заложил основно на гиревой. Ама аз за сега не съм. Не знам, дори и да спазвам строго определена схема, колко пък ползи да извлека в рамките на месец или малко повече....дай Боже да не е много дълго. Ами то докато зауча и свикна с техниката, за да мога да извличам ползите, залите ще отворят. Поне така се надявам.
Ама кой да знае, може и да ми хареса с времето. Ще си отигравам за сега техниката на това или онова, както и да има някакво натоварване, но не е казано непременно да следвам определен протокол, за да я зауча. Дали ще права сингли, двойки, тройки, дали ще е през минута или 10 секунди, това по отношение техниката мисля няма значение.......или пък има-де да знам. Вече като тя е ок, може да започна нещо конкретно като схема, ако все още залите не работят.
А пък при хората, на които гюлетата са основно занимание, вече е друго.

12.04.20
11:48

казано от James Hinks на 12.04.20, 10:16:

Ще ти перефразирам Гичин Фунакоши:
Да търсиш лекото означава да разбереш тежкото. Лекото, тежкото - всичко е въпрос на време.

На втората тренировка ми сложи 70кг лег при 75кг лично тегло и ми се стори мега тежко, после бутах 120 и 70те не бяха нищо.
Дали щях да бурна 120,ако не ме беше накарал да вдигам 70 - едва ли и сега щях съм ги правил..

12.04.20
11:58

казано от Деян на 11.04.20, 18:44:

Димо пък чак и той така ме е запомнил, щом лайква 😀.......от къде, бре-кога.

Аз почти не чета кой кви упражнения, килограми правил, и т.н. - всеки си тренира както му е кеф, аз съм последния който щи държи сметка. Но съм запомнил от теб все че припомпваш бицепса и все им мериш обиколките, явно са важни за теб. И сега видях потвърдение че и някой друг му е направило впечатление.

казано от Деян на 11.04.20, 18:44:

къв културяга съм ако нямам изолиращо за бицепс 😎

Именно, за кво са газираш ся - хем искаш да си културист и да имаш големи бицаги, хем пък се сърдиш хората като с това те асоциират. Някаква вътрешна драма да нямаш?

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1