12.04.20
12:12
Димо, това последния ти цитат си е метафора. Не го мисля сериозно.
А иначе меря не толкова, че нямам търпение да порасна, а да следя как вървя. Т.е. дали запазвам мускула при падане на теглото и обиколката на талията примерно. Но и това не е точен показател, тъй като може обиколките на ръцете да падат, но да е поради намаляването на мазното, а реално мускула да не е мръднал. Но все пак. Например не съм пораснал на тегло, но бедрата от известно време са по-големи. Което е добър показател според мен.
Плюс това аз никога не съм бил податлив на кой знае какво качване на маса. Дори и като млад, какво остава сега при много по-различни негативни фактори. По-скоро, ако успея да сваля не малко количество мазнини, ще заприличам на някой бивш много леко понапълнял спортен гимнастик 😀, но не и на културист. Такава форма съм имал и в най-добрите си години, т.е някъде около 22-24, така че.......
Но все съм си дебел и непостоянен в храненето, та и горепосочената форма май ще си е мираж.
Мнението беше редактирано от Деян на 12.04.20 12:50.
12.04.20
16:20
След малко почвам. За мезетата и основното няма да говоря, ама като гледам какво се надува тепърва във фурната, няма да го подмина, макар да избягвам тестени 😀
14.04.20
18:35
14.04.2020 г.
Изхвърляне от земя-5х1 на ръка с 18-ката и 10х1 на ръка с 24-ката;
Лицеви- със СТ-40, с червения ластик-20, 20, 18, 16, със зеления-6;
Френско на пода с 18-ката-3х15;
Кик бек за трицепс с ластик-3х15;
Суинг с 18-ката-20.
Всичко през минута.
Пробвах и флор преса с 18-ката, но много ми убива на ръката, явно има тънкост при хвата. Като се опитам пък да наместя да не ми убива, някак не ми е комфортно на рамото. Ще го отигравам и това.
14.04.20
18:37
Дидо, без видео е много сухо, така само насипана инфо, дай да видим изхвърлянето, да полафим, че скука мори добитъка.
14.04.20
18:51
Е другия път ще снимам, щом искаш. Даже на следващото занимание, което мисля да е утре, с предвидените разни дърпания, гребания и т.н., ще врътна по едно изхвърляне на ръка специално за теб, та и да има върху какво да се коментира.
Ма тури и ти нещо.
14.04.20
18:53
Днес не можах да се вдигна за тренировка.
14.04.20
18:58
Те ти метане от земя, сенсея каза, че се ядва.
14.04.20
19:06
Ами аз не разбирам, вижда ми се иначе много добре.
За моето пък си представям какво ще кажат, със сигурност няма да е за казване. Не ми е трудно много, но предполагам е бая хамалска история на тоя етап. Все пак с пудовки съм от кажи речи от седмица, а от земя пробвах за първи път след като масово така ми препоръчаха.
14.04.20
19:09
Аз тъкмо се замечтах да метна 50-ка над главата и си еб@ майката със залите.
Трябваше да дойде при мен една щанга от на Сашо залатаа за да мога да си тренирам пълноценно, номе предаде един несериозник.
Ся ще кажат, че и така мога да си тренирам пълноценно и е така, но мотивацията ми без лост е друга, едвам се накарвам да хвана пудовката, а гребния тренажор го върнаахме, оказа се страшна тояга.
14.04.20
19:20
Абе и на мен мотивацията ми е друга, не е като в залата. Може би, ако живеех в къща или си имах помещение с лежанки, щанги, дъмбели и стойка, щеще да е ок.
Тая дето мяташ 32 ка ли е.
Мнението беше редактирано от Деян на 14.04.20 19:20.
14.04.20
19:22
33
16.04.20
16:05
16.04.2020 г.
Гребане с двата дъмбела едновременно-12х10;
Разтваряне с дъмбели за рамо-5х10;
Сгъване за бицепс с крив лост-3х10;
Чуково - 2х10.
На гребането през 30 сек., на другото през минута.
Днес си тръгнахме бая по-рано от работа, та почти веднага отидох да поджиткам с дъмбелчетата и щангичката. Иначе след изхвърляниятя с пудовките, след това ден два си ме стягат леко рамене и доста по-осезаемо предмишници и около лактите. Вчера също не бях много ок след изхвърлянията във вторник. Сигурно на движението при спускането на пудовката нещо не правя като хората, не е като да не съм правил движения засягащи раменете, лактите и т.н. От чуково или борческо например с 20 кг. дъмбел в серии с по 8-10 повторения след това нямам никакъв дискомфорт в лакти и предмишници, а пудовка 24 кг. за сингли или 1-2 повече, ме “удря”. Колкото и хамалската да изхвърлям, все пак има доста по-осезаемо участие на редица други мускулни групи, за разлика от едноставното чуково и др. Пък не е и да не разтварям за рамене наред с раменните преси, демек няма някаква новост за мускулите там, та да са изненадани и да ги тресе треска.
Е, да уточня, че не са накакви сериозни болки-просто трески в рамене и предмишници, и леки болки около лакътя. Първият ден като джитках с 24 ката ми се отрази доста потресаващо и болезнено вечерта 😎 Сега леко полеко свиквам.
Та днес не съм хващал пудовка, поради което не съм снимал и обещания на Барт клип.
Храна до тук - около 900 калории: П-50 гр., В-26 гр., М-55 гр.
Добавки: магнезий след ставане и пудра след заниманието.
16.04.20
19:56
Не се знае кога ще впиша пак тези дни, та тренирал днес не тренирал, уморен не уморен, врътнах по едно изхвърляне от земя да видя как изглежда формата отстрани. Знам, знам- пак плавно и без достатъчно експлозивност. А и траекторията сигурно е зле, особено второто. Иначе пускам по усет, не се замислям как да го правя.
Поне на постелка и без чехли 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 16.04.20 20:07.
16.04.20
20:24
Моето мяса на твоето
16.04.20
20:27
казано от Деян на 16.04.20, 19:56:
Не се знае кога ще впиша пак тези дни, та тренирал днес не тренирал, уморен не уморен, врътнах по едно изхвърляне от земя да видя как изглежда формата отстрани. Знам, знам- пак плавно и без достатъчно експлозивност. А и траекторията сигурно е зле, особено второто. Иначе пускам по усет, не се замислям как да го правя.
Поне на постелка и без чехли 😎
Таза трябва да ти е по-ниско в стартовата позиция , пудовката максимално близо до тялото (по-към теб 5-6-10см) и до централната линия. Тва движение е на квадрицепси и трапец основно, за разлика от изхвърлянето със суинг, където е на задно бедро и глутеус. По едно време се бях заинатил да го правя за хиляди бройки :Д та бях с обувки с повдигната пета, за да е по-близко до щангисткото движение.
Ама честно казано, на теб ти трябват просто суингове, евентуално и тласкане от ракната позиция, по много бройки и често.намери си някаква прогресия там да си я следваш. Ето ти пример, всяка минута за 20 минути по 5 суинга с 24 до хоризонтал, тва са 100 суинга за тренировката. Ако искаш да прогресираш ,добавяш суингове, и така увеличаваш плътността постепенно докато накрая евентуално 20 минути суингваш почти без почивка.(не е невъзможно) Същото може и с тласкането да се приложи.Доста обем тряя да направиш, докато почнеш да я усещаш пудовката така че да ти кеф и лекота да правиш по-сложните движения. От фитнес гледна точка сначовете няма да ти дадат много повече от суинговете, а са доста по-трудни технически, за да са безопасни и удобни за редовно трениране.
П.П.
Слагам дисклеймър за горното, следи си пулс и кръвно все пак :Д
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 16.04.20 20:43.
16.04.20
20:36
казано от CottageCheese на 16.04.20, 20:24:
Моето мяса на твоето
Ехе, твоето със сигурност е бая по-добро.
казано от Joe Musashi на 16.04.20, 20:27:
Таза трябва да ти е по-ниско в стартовата позиция , пудовката максимално близо до тялото (по-към теб 5-6-10см) и до централната линия. Тва движение е на квадрицепси и трапец основно, за разлика от изхвърлянето със суинг, където е на задно бедро и глутеус. По едно време се бях заинатил да го правя за хиляди бройки :Д та бях с обувки с повдигната пета, за да е по-близко до щангисткото движение.
Моето е предимно на рамо и бицепси май 😂 ..... даже на второто добутах. Абе ще се подобрява.
Пф-мислех даже да слагам щангетите, ама за толкова малко обем и такава тежест няма смисъл. Но може да ги ползвам за кростренажора, че бос ми убива 😀
ПС, кръвното не знам вдига ли се и колко при суинга, не съм го мерил, ама и не съм правил в бройки. Пулса сигурно ще скочи, но като цяло единствено ми скача повече при клек или тяга в повече бройки, т.е. около 15 ина. И като казвам скача, разбирай 100-110. В покой ми е от 60 до 70, средно и най-често около 65. Отделно от това, на другите движения, като лежанки, гребания, раменна преса и т.н. дори в повторения 8-10 до почти отказ, трудно стига и минава 100. Е, сигурно на някой интервал или кръгова ще го вдигна повече, но аз не тренирам така. И при супер серии, т.е. двусети, да кажем лег и гребане, раменна и набиране, и т.н. пак съм ок.
Ще пробвам като начало с 18 ката това 5 за 20 мин. всяка мин., да видя как ще се отрази. Но това ще го промушвам между другото, да кажем в дни, когато ще правя само него.
Мнението беше редактирано от Деян на 16.04.20 21:16.
16.04.20
21:47
казано от nervak на 16.04.20, 21:42:
Кръвното единствено ,освен на клек ми е скачало на суинг...
Ами аз не съм го мерил веднага след движение, а след зала сигурно докато се прибера ми пада, тъй като е общо взето в норма. Последно време, да не кажа вече доста време, когато ми е скачало е била само горната. Даже долната понякога пада и под 80, при положение, че при мен общо взето нормата ми е била около 130-135/90. И когато съм вдигал долната ми е кофти. Примерно 150-160 горна не ги усещам. За сега държа фронта.
Ей, не съм пил от Цветница 😂
И аз не съм го мерил...след 25х50 видях черни кръгове,колкото пъти стигах до 25,толкова пъти ги виждах)))))))
16.04.20
22:02
Абе какво да ти кажа, не трябва да се прекалява. При мен, преди да започна да ходя на зала, си ми бе високо и с лекарства. Нищо не съм променял при тях, но от как се захванах с тежестите, редовно кръвното в покой ми се нормализира и го вдигам доста по-рядко. Та си казах: тъй или иначе съм бил постоянно кажи речи с високо, по-добре да го вдигам в залата 3-4 часа седмично, а през другото време да съм общо взето ок, сравнено с 24/7 с високо, но без да тренирам, защото не трябвало да вдигам тежко. Даже имам чувството, че с по-тежко на тежките движения за 2-4 повторения съм по-добре /както преди 2 г. ми дадоха акъл/, сравнено с по-леко и повече бройки. Нищо, че кардиолозите казват хипертониците да са правили повече бройки-15-20. Повече не ми е проблем, ама не на клек или тяга. И затова там си бримча в ниски. Повече бройки правя на машините и скрипците, и изолиращите.
Мнението беше редактирано от Деян на 16.04.20 22:03.
Таза ниско, другата ръка я ползвай за замахване също не се подпирай, опитвай се да генерираш скорост при старта , можеш да почнеш с високо изтегляне по-лесно е технически. Пудовката е гадна с дебела дръжк това също пречи.
17.04.20
00:21
казано от ISB на 17.04.20, 00:08:
Таза ниско, другата ръка я ползвай за замахване също не се подпирай, опитвай се да генерираш скорост при старта , можеш да почнеш с високо изтегляне по-лесно е технически. Пудовката е гадна с дебела дръжк това също пречи.
Ами аз както казах, малко силово го правя за сега, но отчитам забележките. Все пак, така и не разбрах, каква е по-голямата полза с от земя, сравнено с махане във въздуха-суинг със снач. Очевидно е по-експлозивно движение от земя.
Дидо,не търси предимства или недостатъци,а прочети пак съветите на Мусаши и Котидж.
Защото,пак ще има лакардии от сорта на : Пудовките ми преебаха кръста,рамената,лактите и китките !
Спускането ти е много зле(не само то,де), при Барт,спускането е една идея по-добре от твоето.
17.04.20
13:04
казано от Гюлето на 17.04.20, 10:45:
Дидо,не търси предимства или недостатъци,а прочети пак съветите на Мусаши и Котидж.
Защото,пак ще има лакардии от сорта на : Пудовките ми преебаха кръста,рамената,лактите и китките !
Спускането ти е много зле(не само то,де), при Барт,спускането е една идея по-добре от твоето.
Кога е имало лакърдии, че нещо ми е преебано. Единствено за няколко годишния ми престой тук съм казвал, че набиранията в надхват /лятото на 2017 г./ ми прецакаха брахиорадиалиса, което от доста време вече е почти отшумяло. Ако някога нещо съм казвал, съм използвал думи като напрежение, мускулна треска и болка, но не и прецакване- в смисъл контузия и т.н.
Иначе щом на Барта спускането било идея пред моето........ми, че аз тогава съм много добре бе 😀 Апропо вчера гледах клипове-един пич, очевиден майстор гиревик спускаше директно пред него с права ръка и надхват. Така и правеше изхвърлянето. От долу до горе и обратно, все едно пудовката върви в някакъв канал. Та явно не е казано да се прави точно по определен начин.
И понеже стана дума за клипове, направих един по повод коментарите в дневника на Муди Уотърс, относно изписването на цифри с крака. Врътнах едни от 1 до 10. Не знам от тоя ъгъл дали нещо се разбира. Е, аз като си гледам краката легнал, ми се види, че е ясно общо взето какво се “пише”. Малко след като започне, качеството е по ок.
Мнението беше редактирано от Деян на 17.04.20 13:05.
Я пробвай сега едни далеч по-малки цифри да изписваш - краката да не слизат под 20-25 градуса ъгъл спрямо пода и да не се вдигат на повече от 40-45 да видиш дали има разлика. ;)
И изпънатки кълките...и първо пиши с единия крак,а после с другия...като не сваляш никой)))
Мнението беше редактирано от nervak на 17.04.20 13:56.
17.04.20
14:01
Аз отдавна съм те забелязал, че имаш доста контрол при коремните натоварвания.
17.04.20
14:30
Това обяснява някои неща. Аз си мислех, че упражнението се прави от вис.
ПП: От това вече ми стана по-добре :D
17.04.20
14:38
Така е, Барт, но въобще не правя нито планк, нито някакви преси. А докато ходех на зала, през една две тренировки вдигам краката от стенд до 21 и това е. Естествено има къде по-натренирани в това отношение, но не съм виждал по залите хора с около моите ръст, тегло и процент мазнини /дори не говоря за възраст/, които поне да се доближават. Може да си ми е и някакъв ген или пък мускулна памет от преди над 25 години, когато се въртях по лостовете. Ама едва ли. Като цяло, по което и време на живота ми да е било, подобни движения не са ми били никак трудни. Мразех коремните преси, че ме заболяваше кръста, не толкова коремните мускули.
Муди, ама ти за писане от вис ли бе говориш 😎 Набран ще опитам-вдигам краката без проблем, ама ако вися на ръце ми е трудно......на ръцете.
Иначе докато си цъкахме тук, направих предложението на Мусашката:
5-ци в 20 серии, всяка 5-ца в рамките на минутата, като приключих на 19.18 мин. Първите 10 с 18-ката /от които 8 американски, т.е. до над глава/ и вторите 10 с 24-ката до хоризонтала. Исках да видя как ще съм. Та веднага след последната серия, кръвно 158/80 и пулс 70, а 10 мин след това кръвно 135/82 и пулс 67. Пулса го меря освен на апарата и ръчно с пипане. Толкова си е. Но и с тия 5 ци в рамките на минутата няма как да го кача много.
И с оглед бележките на Нервака и Боби, се постарах да се коригирам наведнъж. Сигурно още ще има какво да се желае, но .... Та от 1 до 10 с редуване на краката, като след това без почивка - с двата крака от 1 до 15.
Мнението беше редактирано от Деян на 17.04.20 20:12.
17.04.20
15:40
Всеки си има по нещо “даром” аз познавам един пич нищо не тренира, прасеца му като телешки джолан дееба.
казано от Muddy Waters на 17.04.20, 14:30:
Това обяснява някои неща. Аз си мислех, че упражнението се прави от вис.
ПП: От това вече ми стана по-добре :D
От вис също е добра идея. :D Да не вземе да ти стане прекалено добре. :)
Дидо, сега пък с един крак. :) Това с двата заедно долепени един до друг се прави.
Иначе добре се справяш наистина.
17.04.20
18:55
казано от Boby_ на 17.04.20, 17:02:
Дидо, сега пък с един крак. :) Това с двата заедно долепени един до друг се прави.
Иначе добре се справяш наистина.
Ами Нервака така каза да пробвам, нали посочих, че ще угодя и на двамата 😎 Та първо с редуване и после и с двата.
Може и още по-добре със сигурност.
Мнението беше редактирано от Деян на 17.04.20 19:04.
18.04.20
13:23
18.04.2020 г.
Напади СТ-4х10 и 1х12 на крак през 1 мин.;
Полуклек с 24-ката в поза като за суинг и без заключване, т.е. постоянно напрежение-21;
Повдигане за прасец с лека пауза на 1/2 от движението-3х35.
Такова напомване и вдървяване на краката от нападите и то със СТ, макар без откази, не съм имал нито при клек, нито при лег преса или хакен клек на машина, при които съм бил много по-близо до отказите. Страхотно е това упражнение.
Храна: до тук само едно капучино сутринта и протеинова пудра след заниманието.
Добавки: магнезий след ставане и пудрата.
18.04.20
21:31
Ей едно творение на жената. Изпече 7-8 козунака, два от които с шоколад отидоха. Другите ще чакат след 24.00 ч. 😎
Има разбира се наред с другите и по-забавно боядисани и рисувани яйца.
Мнението беше редактирано от Деян на 18.04.20 21:44.
19.04.20
11:59
19.04.2020 г.
Суинг с 24-ката на гладно - 20х5 за 19.20 мин. ЕМОМ.
Толкова за днес.
Не ми е някаква супер трудност, просто на последните серии вече си се поизпотявам осезаемо. Е, има все пак умора, но ще карам постепенно, че ми е ново движение. Въпросът е, когато хептен олекне, какво да правя като първа стъпка-да увелича бройките, да се опитам да съкратя времето, да увелича сериите и съответно и минутите или?
Суинга както казах ще е в дните, в които не правя друго, та така ще правя нещо почти всеки ден.
19.04.20
12:41
казано от Деян на 19.04.20, 11:59:
19.04.2020 г.
Суинг с 24-ката на гладно - 20х5 за 19.20 мин. ЕМОМ.
Толкова за днес.Не ми е някаква супер трудност, просто на последните серии вече си се поизпотявам осезаемо. Е, има все пак умора, но ще карам постепенно, че ми е ново движение. Въпросът е, когато хептен олекне, какво да правя като първа стъпка-да увелича бройките, да се опитам да съкратя времето, да увелича сериите и съответно и минутите или?
Суинга както казах ще е в дните, в които не правя друго, та така ще правя нещо почти всеки ден.
Увеличи плътността, тоест бройките за минута(Не че не ти го написах в първия пост :)) ). Иначе като помислиш че много си заякнал на пудовки, имаше някъде клип на една бивша съфорумка където прави 100 суинга с 24 до хоризонтал в серия...
П.п. Това 5 в началото на всяка минута ти го предложих , под презумпцията че си тотално декондициониран на тия неща и ти трябва умерено и постепенно натоварване и да можеш да го изкараш, а не е идеята да те удари като парен чук един път тренировката и да приключиш с пудовките. Ти така имаш 50тина секунди почивка, ама като станат 15 суинга почивката става 30тина сек, работата се утроява.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 19.04.20 12:47.
19.04.20
12:51
Ясно, Мусашка-кой да чете 😎 Ще вдигна на 6, после на 7 и така.
То не знам основно до якост ли е, по-скоро ми се види издръжливост. Днес започнах да използвам повече тялото при даване на инерцията за замаха, както и пудовката да отива по-назад между краката, та и движението вече поолеква. Щото баш в началото май повече на сила го удрях и не давах голям тласък с тялото.
Хм, бая натренирана е била съфорумката. Помня и една, дето клякаше 15 пъти със 100 кг. на лично тегло малко над 60 г. по спомен. Ама аз съм възрастен човек, не мога да се сравнявам с младежта 😉
Опс, не го описах в трена, ама сутринта малко след като се къбудих направих 100 повдигания на крака от лег.
20.04.20
16:39
20.04.2020 г.
Изхвърляне от земя и с лашкане, както дойде: 10 мин. с 18-ката и 5 мин. с 24-ката. Е, и с известни къси почивки.
Храна до тук: 2 яйца.
Мнението беше редактирано от Деян на 20.04.20 16:41.
21.04.20
22:14
21.04.2020 г.
Лицеви опори СТ- 100 бройки, разбити в бързи помпи 3х20 и другото серии с по 15, 15, 10 с бавни ексцентрици;
“Кросоувър” с ластик от долу на горе с редуване на ръцете и бавен ексцентрик-3х15 на всяка ръка;
“Кросоувър” с ластик пред гърди-2х30.
Щях и да греба с гюлетата, ама много късно стартирах и отиде. Нищо де-утре. Пф, докарах го до мускулна група на ден 😎
Всъщност току що се замислих за нещо по тоя повод. Та тия дето така или иначе джиткат по мускулна група веднъж седмично, защо повечето от тях тренират в тридневно разделение, от сорта например на бутащи, дърпащи, крака или гърди с бицепс, гръб с трицепс и рамо с крака и т.н., вместо да правят една група на ден и да тренират 5 дни седмично, та дори и някъде с почивка между тях. Или пък 4 дни, като някъде ще са повече мускулни групи. То обема за седмицата ще е същия, ако си правят едни и същи протоколи. Да, има условности, но говоря принципно, след като ще е веднъж седмично.
Храна: обяд-свинска пържола с малко пържени картофи; след работа-малко хляб Вита с 3 яйца, шпеков салам, сирене, маслини и лютеница; вечеря -спагети болонезе.
Добавки: магнезий след ставане и пудра след джиткането.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече