Дневникът на Чичо Дидко

Темата е заключена.
Прескочи до:
Деян

22.04.20
18:34

22.04.2020 г.

Изхвърляне от земя- 15х1 на ръка с 24-ката през 1 мин. и след 3 мин. пауза 15х1 на ръка с 18-ката без почивка;
Пуш с 18-ката - 3х10 на ръка;
Гребане с дебелия ластик-3х15.

С 24-ката го давам с повече почивки за по-сигурно, все пак тренирам вкъщи, а и дръжката е по-лъскава и хлъзгава. То не, че и с 18-ката не може да сговня, ама все пак. От миналия път джиткам с ръкавици и хвата е доста по-добър. В 2-3 аптеки питам за течен магнезий и ми викат за разтривки и мазане ли. А аз: не, за вдигане на тежести, за да не се хлъзга. Отговарят, че нямат такъв. Да не би да е един и същ, та да съм се разминал.

От утре започвам една 14 дневна диетка. Явно ми трябва по-екстремно сваляне на началните кила, пък после по-леко ще го давам. Правил съм я и съм свалял едно 6-8 кг. А и като знам, че има точно предписано какво да ям, е друго, пък и психически ми е по-добре. А така все кривя с някой десерт, тестено, алкохол и т.н. Общо взето калориите някои дни са макс около 800, другаде са по 300-500 на ден ама това е положението. Като цяло яйца, месо и салати в повечето дни. Но протеина е като гледам 50-60 гр. в най-добрите дни. Е, имаш и по един мръсен ден, но не мисля да прекалявам. Не знам и колко мускул ще замине, ама пък 14 дни са все пак........колко пък да замине. Просто като начало целта е бързо да падна под 100 кг., пък после ще се мисли за рекомпозиции.
С оглед на горното, през този период ще е общо взето гиревой спорт, лицеви, напади, малко изолации с ластици, т.е. раздвижващо и не в голям обем. Ще видя енергия дали ще е налице дори и за това.

И една снимка на текущата “форма”, с която стартирам, т.е. 110 кг., но това е положението.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.04.20 18:36.

Bart Simpson

22.04.20
18:36

През минута?

Деян

22.04.20
18:38

казано от Bart Simpson на 22.04.20, 18:36:

През минута?

Да, много е почивката. Мога и по-бързо с 24-ката, но като начало така. Играя на сигурно и шанса да ми се изплъзне пудовката го свеждам до минимален риск. Не, че нямам сила или съм изморен много.
Основното е, че не съм отиграл движението и ако го правя бързо формата отива. Пробвал съм и в рамената започва дискомфорта. А като си се нагаждам, е ок.
Барт, аз не съм млад и натрениран като теб все пак 😎 Работя с по-леки кг. Но мисля, че и 32 ка ще изхвърля без проблем, ще пробвам като имам възможност.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.04.20 18:44.

22.04.20
19:00

В аптеките е магнезиево олио, а на теб ти трябва течен магнезий за катерене.
https://www.decathlon.bg/techen-magnezij-strong-grip-id_8387693.html
http://eshop-gorgona.com/bg/turizym/magnezii-torbichki/magnezii/techen-magnezii-simond-liquid-chalk-0.html

Деян

22.04.20
19:09

Ясно, Илийка 😎

22.04.20
19:34

През минута?

И аз се чудя, дали не е изпуснал една нула на тези килограми.
Дидо, ти не си се изпотил, майна

22.04.20
19:44

Успех с “диетката”

Деян

22.04.20
19:44

казано от CottageCheese на 22.04.20, 19:34:

През минута?

И аз се чудя, дали не е изпуснал една нула на тези килограми.
Дидо, ти не си се изпотил, майна

Ами не съм 😎
Обаче и в момента усещам дискомфорт в дясното рамо след заниманието.......като например свия ръката в лакътя и започна разтваряне встрани. Нещо с тая ръка не правя явно нещата като хората. Боли ме и понякога на пуш пресата.
Та с оглед горното подхождам внимателно, защото е очевидно, че някъде в движенията нещата куцат.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.04.20 19:44.

23.04.20
08:03

казано от Деян на 22.04.20, 18:34:

22.04.2020 г.

Общо взето калориите някои дни са макс около 800, другаде са по 300-500 на ден ама това е положението. Като цяло яйца, месо и салати в повечето дни. Но протеина е като гледам 50-60 гр. в най-добрите дни.

Малеее, а аз се оплаквам, че 1500 кал. на ден са ми малко. Плюс това и свалям на тях.
Много малко храна е това за 14 дни. Да няма “йо-йо” после ....

Мнението беше редактирано от Marcheto на 23.04.20 08:08.

Деян

23.04.20
08:22

Ами то мисля по-скоро ще метна основно водата. Правил съм го и преди, като след тез 14 дни си минавам на по-чисто хранене и свалих още.  Държах така известно време, примерно около година и после надебелях, ама му и отпуснах края с храната. Тръгнах с диетата и от 117 станах под 110 г. След това ядях в лек дефицит и стигнах за няколко месеца до 95-97 кг. Стоях под 100 и после леко леко върнах до 105 и ги държах както казах известно време.
Абе ще видим, трябват поне като начало по-екстремни мерки. Ако не съм ок, ще вдигна калориите.

23.04.20
09:01

Давай, давай - не ги слушай, не са малко, нищо няма да ти стане, ти имаш запаси. Браво Дидо, много добре си го решил с малко по-стегната диета да стартираш.

Според нáуката, дори 6 седмици на 800 Ккал дневно не се отразяват по никакъв начин негативно на здравето. С тея 2 седмици дори няма да огладнееш като хората.

Деян

23.04.20
09:14

Ще видим, Димо как ще съм с енергията. Да не вземе да ми се извие свЕт докато изхвърлям гюлетата 😀 Но да, запаси има доволно. Сутринта се измерих и на обиколки, за да е ясно на финала колко ще е паднал мускуло. Но то и това няма да е ясно, защото може да е мазнинка. Чудя се дали да не си взема БЦАА по този повод и да го пия около треновете. Но не на прах, дето е овкусен, а на хапчета.
Иначе ето я диетата-небезизвестното японско чудо, даже и по дати съм си я разписал:
23.04 и 30.04 – закуска: горчиво кафе, обяд: две твърдо сварени яйца, вечеря: парче месо и салата с лимон;
24.04 и 01.05. – закуска: горчиво кафе и сухар, обяд: две твърдо сварени яйца, вечеря: шунка, салата и чаша кисело мляко;
25.04 и 02.05 – закуска: горчиво кафе, обяд: плодове и зеленчуци, вечеря: две твърдо сварени яйца;
26.04 и 03.05 – закуска: горчиво кафе, обяд: две твърдо сварени яйца и сок от моркови, вечеря: две твърдо сварени яйца, шунка и салата;
27.04 и 04.05 – закуска: горчиво кафе и настърган морков с лимон, обяд: риба с домат, вечеря: пропуска се;
28.04 и 05.05 – закуска: горчиво кафе, обяд: пилешко филе, вечеря: две твърдо сварени яйца и морков;
29.04 и 06.05 – закуска: горчиво кафе, обяд: парче месо и плод, вечеря: по желание.

Bart Simpson

23.04.20
09:15

За да стане йо-йо, трябва първо да тръгне надолу играчката, Марче, та чак тогава да му мисли Дидо, накъде ще отиде.
Аз нямам опасения за йо-йо ефект при него.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.04.20 09:16.

Деян

23.04.20
09:19

казано от Bart Simpson на 23.04.20, 09:15:

За да стане йо-йо, трябва първо да тръгне надолу играчката, Марче, та чак тогава да му мисли Дидо, накъде ще отиде.
Аз нямам опасения за йо-йо ефект при него.

Т.е. не вярваш, че ще издържа и тъй като няма да сваля кг., няма и как да върна нещо, което не е свалено 😄
Ще видим!

23.04.20
09:21

А...алкохола?

казано от Деян на 23.04.20, 09:14:

...небезизвестното японско чудо...

Само за протокола - кое му е японското на тва чудо ? :D Нудлите ли, морските дарове ли, водораслите ли, рибата ли?

23.04.20
09:35

казано от Деян на 23.04.20, 09:14:

Ще видим, Димо как ще съм с енергията. Да не вземе да ми се извие свЕт докато изхвърлям гюлетата 😀 Но да, запаси има доволно. Сутринта се измерих и на обиколки, за да е ясно на финала колко ще е паднал мускуло. Но то и това няма да е ясно, защото може да е мазнинка. Чудя се дали да не си взема БЦАА по този повод и да го пия около треновете. Но не на прах, дето е овкусен, а на хапчета.
Иначе ето я диетата-небезизвестното японско чудо, даже и по дати съм си я разписал:
23.04 и 30.04 – закуска: горчиво кафе, обяд: две твърдо сварени яйца, вечеря: парче месо и салата с лимон;
24.04 и 01.05. – закуска: горчиво кафе и сухар, обяд: две твърдо сварени яйца, вечеря: шунка, салата и чаша кисело мляко;
25.04 и 02.05 – закуска: горчиво кафе, обяд: плодове и зеленчуци, вечеря: две твърдо сварени яйца;
26.04 и 03.05 – закуска: горчиво кафе, обяд: две твърдо сварени яйца и сок от моркови, вечеря: две твърдо сварени яйца, шунка и салата;
27.04 и 04.05 – закуска: горчиво кафе и настърган морков с лимон, обяд: риба с домат, вечеря: пропуска се;
28.04 и 05.05 – закуска: горчиво кафе, обяд: пилешко филе, вечеря: две твърдо сварени яйца и морков;
29.04 и 06.05 – закуска: горчиво кафе, обяд: парче месо и плод, вечеря: по желание.

Здравей
не знам, какво се опитваш да постигнеш с тази диета, но без интензивно движение няма да стане! Освен тренировките с тежести... трябва си бягане, ходене и те така :-)

23.04.20
09:38

казано от Христо Атанасов на 23.04.20, 09:35:

Здравей
не знам, какво се опитваш да постигнеш с тази диета, но без интензивно движение няма да стане! Освен тренировките с тежести... трябва си бягане, ходене и те така :-)

По 30км поне....аха...

Деян

23.04.20
09:39

Чичо Дидко, знае-споко.
А иначе при такъв дефицит отслабваш с или без тренировка. Кое нямало да стане, с какъв аргумент. Та аз преди нищо не съм тренирал и свалих доста мазнина-съдейки по талия и гръдна най-вече.
Но стига акъли, наясно съм с позитиви, негативи и кое и как при подобни диети 😎

Кръстев, така се казва, не знам защо и не е измислено от японци, а в САЩ май.
Общо взето това си е нещо като кето, с ниски калории и без млечни.

Мнението беше редактирано от Деян на 23.04.20 09:41.

Bart Simpson

23.04.20
11:56

Дидо, направи един колаж.
Първата ти снимка във форума итази последната.

Деян

23.04.20
12:11

казано от Bart Simpson на 23.04.20, 11:56:

Дидо, направи един колаж.
Първата ти снимка във форума итази последната.

Че съм си същия дебелак ли......и какво 😀
Барти, нещо имам чувството, че не ми се кефиш напоследък, все намираш повод и без повод да фЪрлиш по нещо “против”. То не ми дреме де, защото очевидно и ти отговарям. Причините не знам, а и не ме интересуват. Все пак държа да го отбележа.

Bart Simpson

23.04.20
12:16

Разбира се, че можеш да отбележиш каквото и да е според това как си асимилирал казаното от някой.
Аз ти предложих колажа за да видиш очевидното, което смятам, не виждаш единствено ти, а именно че си гониш опашката и ако не спреш да се въртиш в кръг..... Знам ли, може би това, с безрезултатноста при твоите усилия е сигнал за силен и непримирим характер.
А за това дали ти се кефя сега и дали съм преди, не знам какво да ти кажа, нямам много силно изразено мнение.
Аз не общувам с теб, а с твоите мнения, те не отразяват личноста ти, а моментни настроения.
Просто според мен трябва да се събудиш, затова ти предложих колажа, може да помогне.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.04.20 12:24.

23.04.20
12:28

Според мен пък точно това е начина - да се хване сериозно с храната, дори с риск да е малко крайно. Явно с “ще си хапвам както и колкото ми се яде” не става.

едит: относно колажа, аз не съм сигурен как си бил Дидо когато си почнал да пишеш, та щеше да ми е интересно да видя има ли и каква е промяната.

Мнението беше редактирано от Димо на 23.04.20 12:29.

Bart Simpson

23.04.20
12:29

Това от личен опит ли?....🙂

23.04.20
12:30

казано от Bart Simpson на 23.04.20, 12:29:

Това от личен опит ли?....🙂

Абсолютно.

Но дори няма нужда да е от личен опит. Досегашния опит на Дидо е по-показателен.

Мнението беше редактирано от Димо на 23.04.20 12:31.

Деян

23.04.20
12:35

Аз тия работи си ги знам. Ама и ти имаш снимки от преди, дето си изглеждал далеч по-добре.
И само визията ли е показател според теб, а не как се чувстваш. В началото се вдървявах от 15 клека със СТ, сега съм клякал 110 за 2-3 бройки. На много движения се подобрих, някъде с по 20-30 кг. и т.н. Да, резултатите не са ми впечатляващи, но все пак далеч не съм както в началото. Мерките ми на много места пораснаха при едно и също ЛТ.
А дори да си прав, не разбирам защо въобще ей така от нищото се включваш, за да ми кажеш колко не съм се справял. Не съм видял да пишеш в нечий друг дневник, как еди кой си бримчи вече години със същите кила, не е мръднал визуално, та даже и доста назад се е върнал и с тежести и с какво ли ни. А такива има доста, къде по обективни причини, къде не. Не ти казвам да не пишеш в дневника ми-пиши си, но имам предвид темите които отваряш. Може пък да те дразнят поредните ми амбиции за нещо, които пак ще останат неизпълнени, де да знам.
Живи и здрави, да сме тук, пък като и ти станеш на близо 50 г., да те видим редовен ли ще си с тренировките години наред, как ще изглеждаш, колко ще вдигаш и най-важното ще имаш ли контузии, болежки и т.н. Сигурно ще си в по-добра форма, пожелавам ти го.

Мнението беше редактирано от Деян на 23.04.20 12:37.

Bart Simpson

23.04.20
12:37

На кого отговаряш?

Деян

23.04.20
12:42

казано от Bart Simpson на 23.04.20, 12:37:

На кого отговаряш?

Е на теб, не се ли вижда по въпросите, които засегна.

Bart Simpson

23.04.20
12:50

Просто същите могат да се отнесат и към Димас.
Виж, приемай го както искаш, твоя работа, щом се чувстваш по-добре от преди-това е много добре.

23.04.20
12:58

Здравей, Дидо
Четя ти редовно дневника, но не обичам да пиша. Искам да изкажа едно мнение, да ти дам един съвет като “почти набори”, с който може и да  не се съобразиш. Ще бъда максимално кратък.
Защо искаш да отслабнеш???
1 Да си красив на 50 - действай за 14 дни ще имаш някакъв успех, а после.../не знам за къде бързаш/
2 Да си здрав- не съм съгласен с метода ти.
За 14 дни няма да свалиш 10 кг мазнина /и за три месеца е трудно/, а това е важното в случая: колко кг мазнини си загубил-колко см от талията са си “отишли”, а не колко кг общо тегло си свалил за х дни. Първите 4-5 кг са вода и се връщат веднага.
В моя дневник пише колко съм отслабнал, а сега ще ти кажа накратко как го направих:
1 Поставих си цел 3-4 кг месечно/по кантар/-т.е. по 1 кг на седмица. Не знам точни калории, но ако са повече от 1кг вдигах количеството храна и обратното..
2 Опитах и успях да хапвам минимум три пъти на ден по-малко, така че да не чувствам глад/под никакъв предлог/- така или иначе мойто бе за 10 месеца.
3 Спрях бързите въглехидрати а бавните ги ограничих-гледах да не изпадам в “кетоза”-дразни ме миризмата от потта.
4. 30 мин бягане с нормално/старческо/ темпо са около 200-300 калории. Аз предпочитах да бягам и да ям отколкото да лежа и да мисля за храна и да се чувствам гладен.
5….......
Извинявай, за дългия пост, но сме “почти набори” и за външния си вид не помислих ме 30 години - та сега ли...

Деян

23.04.20
13:02

казано от Bart Simpson на 23.04.20, 12:50:

Просто същите могат да се отнесат и към Димас.
Виж, приемай го както искаш, твоя работа, щом се чувстваш по-добре от преди-това е много добре.

Ами не могат да се отнесат към него. Той не ми говори за гонене на опашка и безрезултатност, по които твърдения основно взех отношение 😉
Апропо, от тук натам всякакви мнения, които съдържат дори малко критика или неодобрение, а и най-вече основно заяждане /защото твоите в последно време към мен са все такива/ и т.н. ще се трият веднага. Ще се одобряват само тези с хвалебствия, захлас, прехлас, както и от сорта на: Еваларка Бате Дидко 😀
Изключение правят разбира се дори и по-крайни критикарски мнения на 4-5 човека от форума, които няма нужда да упоменавам. Там ми е медец да ме критикуват, а и защото винаги ще науча нещо ново 😎

казано от Цветан на 23.04.20, 12:58:

Здравей, Дидо
Четя ти редовно дневника, но не обичам да пиша. Искам да изкажа едно мнение, да ти дам един съвет .....

Тия работи ги знам. Кило мазно ти е 9000 кк примерно и т.н. по въпроса.
Не, няма да ги върна така килата, ако не се оливам с яденето-вече пробвано, ако си чел по-горе разговора с Марчето.
Най-малкото, поне като начало тялото да олекне малко. Не е все едно да мъкнеш 110 кг.  и талията да ти е 104 см. или да си 96-97 кг.  с талия 10 см. по надолу. Пък нека да не е свалено само мазно.......на мен талията и така ми пада, което със сигурност не е мускул.
Трябва да се тръгне поне при мен малко по-строго. Ако пък започне да ми става зле, ще вдигна леко калориите и така.

Мнението беше редактирано от Деян на 23.04.20 13:10.

23.04.20
13:15

Не си ме разбрал
Направи го за себе си.

23.04.20
13:18

Всички които го съветвате Дидо да не влиза в крайности (а то за 110 кила мъж да яде по малко за 2 седмици даже не е няква крайност) може би пропускате психологическия елемент и мотивацията.

Bart Simpson

23.04.20
13:20

Дидо, напомняш ми мен, когато не разбирах какво ми пишат хората, дали заради незнание, дали заради езикова бариера(бях много силно отвикнал от българския език и възприемах много неща криво).
Но сега е време да видим дали съм схванал подхода, който повечето имаха.
Аз искам да те уверя с абсолютна честност, че съм добронамерен.
Ако не ти е харесало казаното има два вариянта-или не си ме разбрал или си ме разбрал, но не ти се харесва истината.
Направи си колажа, ти предложих за да те мотивира от това, че имаш напредък или че нямаш-нещо като уин-уин.
Виждам, че не си ок иняма да ти се бутам повече, но да чакаш някакви евалища за няма нищо, не знам, слушай си медеца и така, със здраве.

23.04.20
13:24

казано от Димо на 23.04.20, 12:28:

Според мен пък точно това е начина - да се хване сериозно с храната, дори с риск да е малко крайно. Явно с “ще си хапвам както и колкото ми се яде” не става.

Един път да съм абсолютно съгласен с теб :D
Според мен ако Дидо устиска това, ще тръгне в правилната посока...Пък и вече и пудовки си купи :D

23.04.20
13:32

казано от James Hinks на 23.04.20, 13:24:

Един път да съм абсолютно съгласен с теб :D

Еее, доживяхме! (плеснали с ръце и се прегърнали :D )

казано от James Hinks на 23.04.20, 13:24:

Според мен ако Дидо устиска това, ще тръгне в правилната посока...

Ми има го този момент. Аз като един човек на крайностите ще кажа че като гладувам известно време да направя някакъв дефицит и да сваля малко мазно, после като мина на по-нормално хранене.. ами съобразявам се повече. Викам си: “е, кво - затва ли гладува толкова? Да си засереш всичките усилия и всичко постигнато заради едната лакомия ли?” :(

Bart Simpson

23.04.20
13:50

Веднага - другия вариянт-толкова изгладувах, сега за едно сладоледче ли ще се обърне каруцата...... И тя се обръща.
Пичове-или.. Или.

Деян

23.04.20
13:55

Мога да устискам, Бат Сашо от към търпене на глад. Стига да не ми прилошее нещо или хептен да отмалея. Даже още не съм ял нищо днес, трябва нови яйца да варим, че Великденските ойдоха.
Сега ще си запиша мерките и периодично може да слагам докато трае процеса, да следя кое и как. Ще описвам храна и тренове, т.е. всичко. Та това е от сутринта:

Кг.-109.3
Врат-46 см.
Раменна отпуснат -130 см.
Гръдна отпуснат с издишан въздух и през зърната-120 см.
Ръце- лява 43 см., дясна 42 см.
Талия с шздишан възух и стегнат без гълтане на корема /същото е и през пъпа/-104 см.
Гъз-112 см.
Бедра-65 см.
Прасци-40 см. ляв и 39 см. десен.
По-късно ще опиша и заниманието, ако има.

23.04.20
13:56

казано от Bart Simpson на 23.04.20, 13:50:

Веднага - другия вариянт-толкова изгладувах, сега за едно сладоледче ли ще се обърне каруцата......

Ааа, не. Ти явно не си лакомник :) За лакомника няма нужда да има повод да се награждава. На мен винаги ми се яде сладолед, нямам нужда да си измислям поводи :D

Майтап, майтап, ама малко ми се губи твоята теза каква е. Дидо иска да пробва отначало с малко по-радикален дефицит и после вече да види какво да прави. Со фар - со гуд. Аз подкрепям. Ти какво предлагаш като алтернатива?

Bart Simpson

23.04.20
14:00

Аз първо се възхищавам на упорството му и го поздравявам.
Аз както винаги ще го тъчкам за цигарите и алкохола, макар че покрай краша в нашия бранш и аз малко се подпирам на тез измамни благини.
Надявам се с моите мнения от по-горе да се е ядосал ползотворно, но всичко свързано с намесването ми в разговора произтича от това, че не вярвам.
И да, не съм лакомник, но имам и аз хранителни абстиненции, но си ги боря с воля и в най-тежките моменти-извинения няма.
Познаваш ме, за мен във всичко има само една посока.
А, Дидо, не знам какви снимки си ми гледал, но от моментната ми форма, може би съм бил само по добре деня преди 13/03

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.04.20 14:06.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1