23.04.20
14:16
Аз също се нареждам сред лакомниците.
Никога не ми е липсвал апетит.
Най-много съм свалял
с разделно хранене, на често по малко, циклично хранене 20 и повече часа глад.
Задължително бягане,защото след това не ми се пие.
Ако правя само щанги освирепявам.
И аз наближавам петдесетака .
Нещата определено не са като на 30 или 40.
Трябва да се ограничава храненето,обаче като че ми е по трудно от преди.
Денем не ми е проблем да не ям или да хапвам леко,обаче вечер не мога,няма заспиване.
Между другото от дългите фастове, преди няколко години получих остра форма на рефлукс ,защото вечер се наплющявах с огромни количества храна,плюс два три литра бира.
Скоро хленчех,че не ям нищо уж .
Синът ми ,който също е спортист ми сметна калориите и се оказа че са над 5000…
Не че ми пука особено как излглеждам,целта ми е качеството ми на живот да е на ниво и го постигам .
Но с годините наистина нещата стават трудни...воля воля и много физически стрес.
Вън на студа, в кал ,жега,дъжд.
И пот да се лее.
Че навремето кой ти отопляваше зала,зимата тренирахме с фесовете и ръкавици,лятото задух.
Поздрави..
23.04.20
14:30
Що да ти се дрязня, бре Барт. Просто ми направи впечатление. Явно тая ситуация се отразява на хората, колкото и да не го усещат.
Не знам, имаше период, в който ми се струваше, че си в по-добра визуална форма, но може и да бъркам. Все тая. За силово не коментирам, защото при липса на щанги, е нормално да има спад.
Ся имам аз една теория /лирично отклонение, без много сериозни нАучни аргументи/ за нещата. Ясно е, че има някаква хомеостаза и организмът се стреми да си върне предходното положение. И то основно да си понатрупа пак мазнинка. Ок, обаче ние ще му позволим да си гони по-високо лично тегло, на каквото е свикнал, но не с такива мастни натрупвания. С две думи, храниш се и тренираш така, че връщането на някакви кила /далеч не предните/, да е под формата предимно на мускули и омазняване сведено до минумума. Или: “Ок тяло, ти бе 110 кг., сега си 85-90 и си искаш обратно килата или поне част от тях. Добре, ще ти позволя да стигнеш 95-100 кг., ама щеш не щеш, няма как да ги туриш на мазно, защото чрез храната и тренировките, които ти подавам, единствената ти възможност е да ги сложиш на мускули. Друга нямаш”
😀😀😀😀😀
Всъщност целия процес, ако си решил да правиш мускул и си в подобно положение, е общо взето такъв-първо отслабни, пък после давай прецизно.
И това горното са само съждения и малко да се посмеем, реално предпочитам да съм 85-90 кг. и по-атлетичен, от колкото 100 кг., с по-изразена мускулатура.
Оп, станаха ми варените яйца.
23.04.20
14:36
Мисля, че си постигна целта-уплътни един час.
А може и просто да ревнувам от Начко....... Има такава симптоматика.... 😂
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.04.20 14:41.
казано от Деян на 23.04.20, 13:55:
Мога да устискам, Бат Сашо от към търпене на глад. Стига да не ми прилошее нещо или хептен да отмалея. Даже още не съм ял нищо днес, трябва нови яйца да варим, че Великденските ойдоха.
Сега ще си запиша мерките и периодично може да слагам докато трае процеса, да следя кое и как. Ще описвам храна и тренове, т.е. всичко. Та това е от сутринта:Кг.-109.3
Врат-46 см.
Раменна отпуснат -130 см.
Гръдна отпуснат с издишан въздух и през зърната-120 см.
Ръце- лява 43 см., дясна 42 см.
Талия с шздишан възух и стегнат без гълтане на корема /същото е и през пъпа/-104 см.
Гъз-112 см.
Бедра-65 см.
Прасци-40 см. ляв и 39 см. десен.
По-късно ще опиша и заниманието, ако има.
Можеш да си мернеш ИТМ - то ще е доста точно
1. (средната стойност на мерките от снимката в мм.)* умножено по 27
2.(теглото в килограми / делено на 0,454)
3. ИТМ в % = т. 1 / т. 2 * 10
4. Количеството мазинка = т.3 * 0,92*100
При мен
1. Средна стойност на мерките е 10,2 мм * 27 = 275
2. Теглото 95 кг * 0,454 = 209
3. (275 / 209) * 10 = 13.2 %
4. 13.2 % *0.92 * 100 = 12.1 кг мазнинка :-)
Мнението беше редактирано от Христо на 23.04.20 15:35.
23.04.20
15:39
Бе 33-34 % съм сигурно. Не разбрах много кое и как да смятам с тези символи “*”, “/”, кое деля, кое умножавам, ама все тая.
казано от Деян на 23.04.20, 15:39:
Бе 33-34 % съм сигурно. Не разбрах много кое и как да смятам с тези символи “*”, “/”, кое деля, кое умножавам, ама все тая.
Среднат астойност на мерките от снимката в милиметри. Зщипваш кожата със сланината и мериш колко е дебело уреда се нарича калипер мисля че но става и с обикновен шублер
гърди, под гърди, бицепс, талия, ханш, бедро, прасец, трицепс, гръб, кръст. и тяхната средна стойност
Има си готови калкулатори в интернета. Щипеш с калипера и въвеждаш и той ти казва накрая. Но все тая, давай действай в правилната посока Дидо, като ги докараш под 10% вече ще мериш по-прецизно :)
23.04.20
19:27
23.04.2020 г.
Суинг с 18-ката с редуване на ръцете- по 50 броя на ръка, 20+20 - 20+20-10+10.
Т,вай за днес.......всъщност имам и едни стълби с бърза крачка до 6 ти етаж с две тежки торби 😎
Храна: 2 горчиви кафета; 2 варени яйца; 270 гр. пилешка пържола от бут и салата от маруля.
КК-736, П-90 гр., М-40 гр., В-3 гр.
Доста рано вечерях, та ако нещо хептен притреперя, може към 22.00 да хапна 1 ябълка или един банан.
Толкова.
Мнението беше редактирано от Деян на 23.04.20 19:27.
24.04.20
21:33
24.04.2020 г.
Кростренажор-по 100 “завъртания” на крак.
Напади СТ-3х10 на крак;
Лицеви-3х30;
Гребане с пудовка-3х10 на ръка;
Разтваряне встрани с ластик-3х10 на ръка;
Концентрирано с ластик-3х10 на ръка;
Кик бек с ластик-3х10 на ръка;
Повдигане за прасци с пауза при 1/2 от движението-3х30;
Повдигане на крака от лег без допир долу-50.
Всичко през минута.
Абе от ниските калории ли, от липсата на въглени ли, но нещо съм отвеян. Сутринта едвам изкачих 6 ти етаж. В смисъл не задъхан, не висок пулс, а просто силата в краката пълен блокаж. Все едно клякам до отказ.
Иначе тренировката бе за тонус, не искам да напъвам много в това състояние, с бавни ексцентрици и подобни. Лицевите и гребанията бяха в темпо 1-0-1.
Кръвното и то преди да си пия вечерта хапчетата, долна граница 68, пулс 59…..заеби.
Иначе диетката си я спазвам като принцип и вид храна, т.е. не е например парче месце, а повечко. Не са 2 яйца, а примерно 2 цели и 1 белтък. Следобяда хапнах ябълки, но е позволено ако не си ок. Иначе днес за вечеря имах шунка, ама заместих с пилешките пържоли от вчера, че много изпекохме и останаха. В дните с бая слаба храна ще почивам, най-много някой суинг. А и от него вчера с уж 18-ката, днес ме боляха ръцете тук там и опъваше яко бицагата.
Относно един ден с такова ядене, резултата е 1.1 кг. надолу и по 1 см. спад в ръце, бедра и талия 😮 Иначе меренето е без грешка, т.е. така е на 100%, щото всеки ден се меря. Не помня от кога не съм слизал под 109 кг., а днес 108.2. Не съм отекъл, подути крака и глезени, та да кажеш. Явно бая вода си държа, щом като за един ден съм метнал толкоз.
Храна: горчиво кафе; 2 цели яйца и 1 яйчен белтък; 2 ябълки; пилешки пържоли, зелена салата, кисело мляко.
КК-1120, П-97, М-46, В-65.
Ей я и вечерята
Мнението беше редактирано от Деян на 24.04.20 21:36.
казано от Деян на 24.04.20, 21:33:
Абе от ниските калории ли, от липсата на въглени ли, но нещо съм отвеян. Сутринта едвам изкачих 6 ти етаж. В смисъл не задъхан, не висок пулс, а просто силата в краката пълен блокаж. Все едно клякам до отказ.
Ще ти трябва малко време да привикнеш. Толкова време е свикнал организма ти да се чуди кво да ги прави толкова много калории и кръвна захар, сега ще му трябва малко време да се мобилизира да работи с по-ограничен бюджет.
казано от Деян на 24.04.20, 21:33:
Кръвното и то преди да си пия вечерта хапчетата, долна граница 68, пулс 59…..заеби.
Че това не е ли хубаво? Да ти е по-ниско кръвното и пулса да ти е нормален? Защо заеби?
25.04.20
08:09
Е хубаво е, ама толкова ниско не е било, особено долната граница 😎
Той пулса в покой все си ми е малко над 60. Медикамента, който пия и му оказва влияние, го взимам в 6.00-7.00 ч. сутринта, но и 24 часа след това и преди пак да съм го пил, си е около 60 и нещо. Защо въобще ми го дадоха това лекарство, при положение, че пулса никога не ми е бил висок, не знам. Сигурно влияе и на други неща, както чета, а и за всеки случай.
Пф, днес съм само на кафе, плодове на обяд и яйца вечерта.
Мнението беше редактирано от Деян на 25.04.20 09:10.
25.04.20
20:27
25.04.2020 г.
Малко преди обед на гладно, т.е. на едно кафе:
Кростренажор-3 мин.
Хаотични изхвърляния, обръщания, раменни преси /не изтласквания/ и клекове с 18-ката и 24-ката - 15 мин. с леки паузи между движенията.
Бях казал, че няма да пипам днес, ама като гледам гюлетата и не се сдържам. Очевидно от обръщанията малко се повъзбуди болката в свивката, но е повече към предмишницата. Та ако нещо не е ок с времето, няма да ги натискам. При изтласкването си имам една болка в рамото на дясната ръка, която усещам и след това при ротации. При раменна преса обаче, т.е. все едно с дъмбел нещата заспиват. С 24-ката ми е тежко така да държа ръката встрани, та си ги правя с 18-ката.
Относно гладът, защото си е така, малко давам от себе си чат пат, както и вчера казах. Като например сега на вечеря, вместо само 2 сварени цели яйца добавих и 2 белтъка и кофа кисело мляко. Не съм добре иначе, бая малко ми е тази храна по предписание. А, че белтъчното хранене те държало сит, пък и видиш за по-дълго време, както де що прочета се твърди, при мен с пълна сила не важи /казвам го вече за не знам кой път/. Да, за деня може да не съм ял, та и от там УЖ да съм гладен и незаситен, ама не може да изяждам по 250-270 гр. пържоли, измерени в изпечено състояние, плюс няколко стотин грама салата и още със ставане от масата да чувствам пак глад, макар в стомаха да съм сложил 500 гр. поне храна. А за след няколко часа да не говорим. Ситост-нула на квадрат на степен 10 парсека 😀 Като се отчете и факта, че аз не съм много въглехидратен човек.
Иначе да си ходя напред назад, енергията е обичайната. Даже днес цъкнахме до Кауфланд и взехме още малко тежести и за жената, да си разтваря /снимката по-долу/, само дето нещо лепенките на дръжките са здраво залепени и донякъде ги отстранихме. Но ще ги махнем, че ме дразнят.
Килата сутринта - 107.8 кг.
Добавки: магнезий след ставане.
Храна- горчиво кафе в 8.30 ч.; ябълки, круши и морков в 14.30 ч.; 2 цели яйца, 2 яйчни белтъка и кофа кисело мляко 3.6 % в 20.00 ч.
КК-777, В-103, М-28, П-38.
25.04.20
20:43
който каза, че белтъчините засищат, нищо не знае за храненето))....яж си порционално варен ориз и месо и бъди щастлив и сит ;)
25.04.20
20:49
казано от Rldik Ridik на 25.04.20, 20:43:
който каза, че белтъчините засищат, нищо не знае за храненето))....яж си порционално варен ориз и месо и бъди щастлив и сит ;)
Не знам, може аз да съм изключението, поради което казвам, че при мен не важи. При болшинството може и да е така. Може пък и да е от малкото храна на дневна база, но и при нормално хранене пак не съм ок. Поне веднъж на ден трябва някакъв въглен, но не плодове. Я картоф, я ориз, боб, лещичка, филийка две хляб, макар не с бяло брашно и т.н. Едно поне от тези за деня.
Мнението беше редактирано от Деян на 25.04.20 20:52.
26.04.20
19:35
26.04.2020 г.
Днес без тренировки.
Добавки: магнезий при ставане.
Храна: горчиво кафе; две яйца и морков; ябълка; скумрия на фурна, зелена салата и 3 сухара.
КК-1040, В-70 гр., М-48 гр., П-70 гр.
И движението на килата:
26.04.20
19:59
Айде така до 95 и си къртач.
26.04.20
20:02
Еваларка, бате Дидо 😁
26.04.20
20:42
Благодаря, не знам до къде ще изкарам. Една седмица със сигурност, за втора ще видя. Някак не ми е тамън нещо. Не е като да ми се лежи, не е като да ми се вие свят, не е като да ми пристъргва, едно такова чувствам в тялото.....абе все едно нещо не е ок, но поносимо 😎
То иначе идеята е да тръгна отнякъде просто и после вече ще мина на по-олекотен режим с чисто хранене и по-малко въглени. Няма и да бухам много протеин и мазнини. Протеина ще го гледам да е поне 100-110 гр. Днес четох нещо много интересно, като препоръка и особено полезно за трениращи и като го сметнах, така си е. Т.е. система 5/2 - 5 дни ядеш даже на баланс, не дори в дефицит, а в двата дни в които не тренираш ядеш по 800 кк с малко въглен или без, разпределени в 2 хранения през 12 часа. И излиза, че при 20 % ежедневен дефицит, ако ям цяла седмица така, са същите калории на седмична база, както ако ям на баланс 5 дни и 2 от тях са с по 800 кк. Даже няма и нужда да фаствам. То аз ако не ям тесто и десерти и не пия, даже баланса трудно ще стигам-в моя случай 2500-2600 кк.
Ами ето я сметката-2500 кк с 20% дефицит са 7х2000=14000 седмично. 2500 кк на баланс х5 дни са 12500 кк + 2х800 /два дни/, т.е. 1600= 14100.
Забравих одеве да кажа-бедрата и ръките си стоят както след първия ден, обаче гръдната е паднала с цели 5 см. Меренето е еднотипно, колкото и леко да кривна, 5 см. са това, а не някакви мм. Заеби-бая водица съм имал в торса.
Мнението беше редактирано от Деян на 26.04.20 20:43.
Нищо няма да ти стане с по-малко храна, ако не се товариш физически. Това е психологическа нагласа, а пък тялото привиква.
Първата седмица ми беше замаяно, след това бях супер. Ако усетиш глад или премаляване, една препечена филийка с мед, ама хубав мед и си ти.
Аз започнах да хапвам месо и тн .. и да ти кажа хем е вкусно уж, хем ми е тежко и не ми е чак толкова добре.
Хапвай много плодове и зеленчуци, по-големи салата и всичките бобени и зърнени храни. Ако пък консумираш сирене и пълнозърнест хляб ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.04.20 20:49.
26.04.20
20:59
Кала, в моя случай въглени почти не се ядат и почти всеки ден имаш яйца. Явно основно да съм само на протеинови храни и ежедневно яйца е проблема. То такава е схемата.
Иначе да-мушнеш някоя филийка, нещо сладичко и си ти.
Барт, и на 95 съм си шкембо ако съм гол. За по потник се ядва. Имам една по-стара снимка на 96-97 кг., когато започнах да джиткам. Други не намерих, тъй като не ги и пазя, за да не пълня паметта на телефоните. А и то няма нищо за гледане.
Иначе четириглавите започнаха да се очертават, както и прасците още повече.
Гледай сега, за 1 месец ще ти е тежко, ама нищо няма да ти стане, дори и с този режим. Само не забравяй зеленчуците, трябва да са много и другото важно нещо е тези яйца, да са проверени. Най-добре ако са домашни и знаеш как се гледат животните.
А пък ако свикнеш да си организираш така храната, че да не ядеш повече отколкото трябва, няма да има нужда да спазваш разни такива, аз не съм голям привърженик...
27.04.20
08:31
Е, от магазина е всичко-нямам друг избор 😎
27.04.20
11:35
казано от Деян на 26.04.20, 20:59:
Имам една по-стара снимка на 96-97 кг., когато започнах да джиткам.
Помня я тая снимка. Ти на нея си много по-атлетичен, отколкото на оная от миналат седмица.
27.04.20
11:41
казано от James Hinks на 27.04.20, 11:35:
казано от Деян на 26.04.20, 20:59:
Имам една по-стара снимка на 96-97 кг., когато започнах да джиткам.
Помня я тая снимка. Ти на нея си много по-атлетичен, отколкото на оная от миналат седмица.
Е по-слаб съм на килограми, нормално е да изглеждам и по-добре :-) Сланината на никого не прощава. Иначе какво излиза, като турим чертата - вдигам вече 3 г. и изглеждам по-зле от на няколко месеца тренировки. Все пак сега се надявам, че ако отново сваля до 95-97 ще съм още по-добре, сравнено със снимката, защото предполагам, че и мм е повече. Но това вече не ми е водещо.............шА ставам като Логан Върколака :-)
27.04.20
11:55
Трябва да ти е водещо да не допускаш пак толкова да затлъстееш. На тая възраст трябва да са ти водещи 3 неща в тренировките и едно във визията - сила, издържливост, нормална мобилност, възможно по-нисък % подкожни мазнини, като горната граница е 20 и то преко сили...
27.04.20
12:03
казано от James Hinks на 27.04.20, 11:55:
Трябва да ти е водещо да не допускаш пак толкова да затлъстееш. На тая възраст трябва да са ти водещи 3 неща в тренировките и едно във визията - сила, издържливост, нормална мобилност, възможно по-нисък % подкожни мазнини, като горната граница е 20 и то преко сили...
Да, съгласен съм, но това с мазнините не знам кога ще стане. В момента съм около 33-34, поне такива сметки дава калкулатора, въз основа на тегло, ръст, мерки на някои места и т.н. Но предполагам съм около това.
Иначе вече няколко дни кръвната захар сутрин е в норма, сигурно щото не пия алкохол и не ям десерти. То такава тенденция и преди съм проследявал, без да съм на диета, но при спряно пиене и вредни неща. Иначе не ми е била в диабет, ама над 6.1 доста често - 6.3, 6.4 и т.н. След хранене обаче 2 часа си ми е винаги доста ок - при норма 7.8 два часа след храна, не стига 7, т.е. имал съм проблем само с тази на гладно. Кръвното и то ми идва май ниско, защото съм свикнал в по-горната част на нормата, т.е. около 130, 130 и нещо на малко над 80. А сега някакви стойности под 70 долна и около 120 горна. Не ми е лошо, но нещо съм като отвеян.
Ще го мисля и няма напълно да махам въглените, че и някакви камъчета тук имам последните години в бъбреците, а кетото предразполага към това. От многото месо и киселинност на кръвта. Всичко ще е умерено, както вече казах, като ще се старая въглените /както пък ти ми каза/ да идват само от зеленчуци - да разбирам нали не само салати, а бобови, чат пак варени или печени картофи и т.н.
27.04.20
12:09
казано от Деян на 27.04.20, 12:03:
и киселинност на кръвта
Хипоталамусът се грижи за киселиността на кръвта, не бери грижи...:D
Кетоацидоза няма как да успееш да си докараш, без да имаш диабет тип 1.
27.04.20
12:44
казано от James Hinks на 27.04.20, 12:09:
казано от Деян на 27.04.20, 12:03:
и киселинност на кръвта
Хипоталамусът се грижи за киселиността на кръвта, не бери грижи...:D
Кетоацидоза няма как да успееш да си докараш, без да имаш диабет тип 1.
До сега РН ми е било баш на баланса, а не е като да не съм ял месо, което си е ежедневие. Просто това прочетох, т.е. че от многото месо кръвта става киселинна и води до бъбречнокаменна болест. Ама не мисля чак в кетози да изпадам, а просто въглехидратите да са по-малко.
Абе всеки си пише - едни казват ВМНВД понижавала кръвната захар, други пък казват при проблем със захарта не яжте мазно :-) Явно баланса си е най-добре, тук таме с някое да ти е приоритетно.
27.04.20
12:58
казано от Деян на 27.04.20, 12:44:
До сега РН ми е било баш на баланса, а не е като да не съм ял месо, което си е ежедневие. Просто това прочетох, т.е. че от многото месо кръвта става киселинна.
А бе, Дидо, много ясно, че ще ти е било нормално рН на кръвта, там 1/10 отклонение е фатална :D Чел нашия...:D
27.04.20
19:07
27.04.2020 г.
Суинг с 18-ката с редуване на ръцете-6х5+5;
Изхвърляне с 18-ката от суинг-3х5+5;
Изхвърляне с 24-ката от суинг-5х3+3.
Скромничко, но с тая храна не натискам.
М/у другото изхвърлянето от суинг повече ме поти, явно защото я няма паузата, когато е от земя. А и като прехвърлям веднага ръцете тялото е повече време под постоянно напрежение, де да знам.
Добавки: магнезий.
Храна: горчиво кафе; пилешка пържола от бяло месо с домат; круша.
КК-304, В-18 гр., М-5 гр., П-45 гр.
Това е за днес, по-късно може да хапна и 1-2 ябълки, но калориите пак няма да минат 500 сигурно, а въглените да са около 50 гр.....ако ги изям. Понякога се чувствам по-добре, ако нищо не съм ял, сравнено с час два след пържола и салата примерно, или двете яйца.
Теглото сутринта-106.2 кг.
Мнението беше редактирано от Деян на 27.04.20 19:08.
28.04.20
20:51
28.04.2020 г.
Днес си е като без тренировка, но все пак да опиша раздвижването:
-Кростренажор-3 мин.;
-Повдигане на крака от лег-70 бройки;
-Бой със сянка с двете 3 килограмови гирички 😀.. . това как ми хрумна не знам.
Тоя крострен си е домашен, бая натегнат дори на най-леката степен и както преди упоменах, си е като тренировка за крака. Жената едвам държи 10 мин., като в залата си прави споко по 30-40 мин.
Добавки: магнезий след ставане.
Храна: горчиво кафе; свинска шунка с домат и краставица; ябълка; две цели сварени яйца и един белтък, два сухара /общо са 16 гр./ и салата с маруля, краставица и лук.
КК-696, В-41 гр., М-30 гр., П-48 гр.
Килата сутринта като вчерашните-106.2, т.е. никакъв напредък.
Е, имало явно такива дни, както се казва. Ама дори някъде и да не спазвам стриктно, като например вместо 2 яйца хапна и още един белтък или вместо само месо, съответно само яйца добавя и някоя маруля, не ми качват почти нищо-нито като калории, нито като макроси. Даже днес вместо салата имах морков, който е и по-калоричен и с повече въглен, но го замених. Та при тия калории, които взимам и съм реално по 1800-2000 кк дефицит при баланс 2500-2600, се очаква да нямам ден, в който да не съм надолу.....пък макар и само вода да е. Утре завършвам първата седмица и ако съм свалил само 3-4 кила вода на финала, не си е работа. Щото то втората се сваляло още по-малко.
Ще видим, но и да не я направя 14 дни /както и в едно мнение казах, че ще вдигна калориите/, храненето ми вече ще е друго, т.е. основно само чисто хранене......като обичат да казват някои. Нали отслабвам или по-скоро да започна основно да фЪрлям фата.
Мнението беше редактирано от Деян на 28.04.20 20:56.
Адаш,как оцеляваш с тия калории??😵 Че аз съм с 25кг. по-лек и въпреки че не съм доста активен,само хляба ми е повече от всичките ти калории,а пак съм гладен 😏
Което не идва да каже,че трябва да се отпускаш,явно имаш силна воля и ще успееш в начинанието.Дерзай! :)
Дидо, изтрай ги тия две седмици и си избий от главата мислите за прекъсване, защото ще те бутнат. Толкова лесно не става и го знаеш. Иначе всеки ще сваля по кило на фаст и за две седмици ще е с плочките. В крайна сметка нали го правиш тоя краш, че да запалиш по-бързо и да започнеш да сваляш умерено, когато влезеш в нормален дефицит. Идеята не е да свалиш 50 кила за тия две седмици. Имай търпение.
Мнението беше редактирано от Гордан на 28.04.20 22:16.
28.04.20
22:27
Аз за траене, Гордан, ще го изтрая. Исках да кажа, дали има смисъл, ако и след още една седмица глад нищо няма да сваля. Щото нали идеята бе бързо да паднат едни поне 7-8 кила. А то ако първата едвам, едвам 4 кила, за втората не знам. Ще видя утре как ще съм с килата. То и принципно тая диета е безсолна, та и там малко не спазвам, с оглед понякога салатите приготвени от жената. Но калориите са нищо, а и дори не много обемно, си мятам пудовките.
Баси, ръчичките с по 2 см. надолу само за 5 дни диета. Гликогенче и водица е било 😀 А и ако и мазнинката падне, ще ида на едно 38-39 см. Дреме ми.
Адаш, аз съм по-охранен все пак :-) Но има и дебели хора, които ще им прилошее направо, ако толкова малко ядат. Е, има и кучета 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 28.04.20 22:27.
казано от Деян на 28.04.20, 22:27:
идеята бе бързо да паднат едни поне 7-8 кила. А то ако първата едвам, едвам 4 кила, за втората не знам.
Откъде тея 7-8 кила мислиш че ще паднат с по 2К дефицит на ден бе Дидо? Ми ако искаш да си 7-8 кила по-лек, ми пий само кафета без да пиеш вода за 3 дена и ще свалиш 7-8 кила като ти се дехидратираш и като ти се напукат джуките от жажда.
казано от Деян на 28.04.20, 22:27:
ще ида на едно 38-39 см. Дреме ми.
Еваларката Бате Дидко. Е’тва е приказка!
28.04.20
23:02
Аз, Димо иначе вода си пийвам. В смисъл, че ми се пие често, но по-скоро именно от сухота в устата, а не конкретно жажда. Даже го няма това, да искаш да изпиеш чаша или две. Праскам по 1-2 глътки по-честичко. Интересното е, че цигарите не ми вървят, някак друг е вкусът им. А алкохол не ми се пие грам. Понякога ми се яде яко въглен и то не нещо десерт, а например боб яхния с бял ръчен хляб и люти чушлета. Всъщност утре вечерта ми е ядене по желание, в което да не се прекали хептен де. А някъде в някои версии го описват да е по желание, ама с храните от диетата 😀 Тц, друго ще ям.
Мнението беше редактирано от Деян на 28.04.20 23:03.
Действай, тва е само началото. Запасявай се с търпение и воля. Имаш 1 година да сваляш и после още 1 година да задържиш.
28.04.20
23:27
Ами не съм се настроил за година. Общо взето след тая изгъзица минавам на лек дефицит, при който поне първия месец да издухвам едно 700-800 гр. седмично в най, най-лошия случай. И ако тръгна от едно 103-104 кг., за 8 седмици, т.е. два месеца да сваля още 7-8 кг. И после по-бавно докато ги докарам до около поне 90…..ама вече с добри естетически рекомпозиции и в съотношението дето Джеймса каза-под 20% мазно.
Това е като идея и цел, ама тук няма кой да ми повЕрва 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 28.04.20 23:28.
29.04.20
19:20
29.04.2020 г.
Лицеви с ръкохватки - 10, 20, 30 за разгрявка и 1х12, 1х10 с темпо 4 сек. спускане, 1 сек. здържане и 3 сек. избутване;
Раменна с 18-ката – 8, 10 и 2х8 на ръка с темпо 4 сек. при спускане и 1 сек. избутване;
Разгъване за трицепс с 18-ката легнал на пода-1х8, 1х12 с темпо 4 сек. спускане, 1 сек. задържане и 3 сек. избутване;
Днес не правих суингове, изхвърляния и т.н., че леко ме боляха бицепсите, предмишниците, и малко свивките. Все пак да си починат, а и да разнообразя.
Добавки: магнезий при ставане.
Храна: горчиво кафе за закуска и пилешки крила, ябълка и круша за обяд. За вечеря днес ми е мръсен ден и общо взето си избрах да е скара, малко пържени картофки с чесън, малко боб с лютеница, шопска салата и черен шоколад. Че продължавам живот и здраве утре по план, та малко да заредя. Поради това калории няма да пиша. Едва ли ще мина 2500, т.е. баланса, тъй като до тук са малко над 400 кк.
Килата същите вече втори ден-106.2.
ПС....мерих, теглих по време на вечерята, като някъде леко завиших и резултата е около 2300 кк за деня. С две думи и така съм под баланса.
Мнението беше редактирано от Деян на 29.04.20 19:58.
30.04.20
19:57
30.04.2020 г.
Днес без тренировка след вчерашното “”“Хеви Дюти”“”. Щом имам МТ на гърдите и трицепсите, и леко в раменете, значи нещо все е правено.
М/у другото твърдението, че мускулите попиват като гъба не е лъжа. Умишлено вчера тренирах малко преди по-обилната вечеря с включен въглен и на сутринта ръките с 1 см. нагоре. Както и да е, продължавам по план.
Добавки: магнезий.
Храна: горчиво кафе; две цели яйца и един белтък; 200 гр. пилешка пържола с прилично шопска салата, на която сложих доста малко сирене.
КК-700, В-0.3 гр., М-18.3 гр., П-74 гр.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече