18.09.19
00:40
Здравейте,
24г ръст 172см моментно тегло 83кг
Бедро 66/67см
Ръка 44.5см
Гръдна 117см
Талия 85см
Ханш 101см
Забележка: краката ми вървят най много като цяло въпреки че не ги тренирам с тежко, просто правя пълен клек, тяги.. напани.. и още една забележка не ги тренирам с тежко заради счупена капачка и винтове.. преди 5г по време на футбол
Тренирам от години(7/8) последните 3 вече наистина сериозно и има напредък.
Започнах 11клас 53/54кг 30/31см ръка много трудно качвах.. по 1-2 кг на година просто такъв ми беше гена само футбол 7г и квото и да ям не ми се хващаше.
Сега съм вече доста запознат и разнообразявам и с тренировки и с хранения и добавки взимам..
До пролетта бях 75кг и си бях поставил едни цели които трябваше да постигна до края на лятото в залата. Качих до 81кг до средата на лятото и реших за поизчистя леко за месец(юли)свалих 3кг до и запазих най вече силата и орелефих леко(не топ релефно тяло .. имах вени по малко и плочки но не до такава степен)
Пил съм протеин аргинин креатин л карнитин трибестан бца амино сменявах ги и въртях спрямо периода.+ много храна ту качествена ту боклук ту строг режим
Дойде края на Август и реших че е време за ново предизвикателство да мина кота 81кг до към 85кг
Реших да поръчам нови добавки + да приемам амино протеин магнезий за 20дни качих 4кг и най вече малко покачих и силата на лежанката това ми беше и целта.
И тук вече идва един от проблемите ми които ме спира да покачвам повече кг много ми растът краката. Сила реално имам и мога да тренирам с по тежко..но усещам че са твърде големи за телосложението ми.. бедро 65 66см съответно от пълния клек и дупарата разсте(+ и храната де..) и може би приятелска може би не но получавам забележки че са ми твърде едри краката и трябва да направя нещо по въпроса..
Да не говорим за дънки че не се обличат.. леко и по тромав ставаш..
Та приемам съвети как най добре да постъпя за да ги оформя на първо.време и в последствие да орелефя краката като почна да чистя в момента ги тренирам: клек тип пирамида две загрявки и почвам 12 8 6 4 2 2 1 единичка на 100кг (не потенциален максимум, а макс който психиката ми позволява заради проблемите в миналото с капачката)
+ лег преса + 4 други сходящи по леки упражнения.
Да намаля кг и да увелича повторенията примерно по 5серии по 15 20повт?
Да почна да правя спринтове?
Повече кардио?
Да махна Тягата?
Снимка 31 август точно започнах да качвам килограми..
Темата беше редактирана от Georgiev K.g. на 18.09.19 00:51.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
18.09.19
09:23
Много смешна тема, ще се следи.
18.09.19
09:27
Пусне тема във фитнес форум “Странен проблем с краката”.
Снима си бицепса и гърдите.
Не мога 😄 😄 😄
18.09.19
09:32
Странното е, че не се притесняваш повече, за мазната и разплута, 44.5см ръка.
Изчисти десетина кила мазнини и краката ти ще спаднат 10 см. и ще се “оформят”.
Не са ти големи заради мускулите, или заради “тежките” тренировки, а заради много излишни кила, които си качил. Като държиш да качваш по 10 кила за няколко месеца, би трябвало да си наясно, че 9 от тях ще са мазно.
казано от Петко К на 18.09.19, 11:48:
Като държиш да качваш по 10 кила за няколко месеца, би трябвало да си наясно, че 9 от тях ще са мазно.
Не е съвсем ясно, защото:
казано от Mario K.g. на 18.09.19, 00:40:
Сега съм вече доста запознат и ... добавки взимам..
Та с тези добавки с се качва от 30 см до 45 см ръка, даже гена си е променил:
казано от Mario K.g. на 18.09.19, 00:40:
Започнах 11клас 53/54кг 30/31см ръка много трудно качвах.. по 1-2 кг на година просто такъв ми беше гена
Че какво му е на гена? Аз в 11-ти клас имах 32 см. ръка, а смятам, че имам доста добър ген.
Мнението беше редактирано от Петко К на 18.09.19 14:38.
18.09.19
15:06
Що го емнахте така момчето, ве :-) Човек да не попита нещо. Дали са тънки краката му, а само той да си мисли, че са дебели, дали горе е омазнен, все тая. Него си го интересува нещо конкретно, а именно: как да направи така, че да намали растежа на краката. Това е ;-)
18.09.19
15:11
Щото идва да се похвали, а не да се оплаче и сега недей да го изкарваш жертва.
казано от Деян на 18.09.19, 15:06:
Него си го интересува нещо конкретно, а именно: как да направи така, че да намали растежа на краката.
И аз съм му дал конкретен и точен отговор.
18.09.19
17:41
Намаля се обиколката на краката с липса на тренировки, или с леки/калпави тренировки.
Всички които познавам с тънки крака са хора, които НЕ правят клек. Тренират краката 1 път на 2 седмици, с леки килограми на лег преса и малко сгъвания на машина.
Релефа на краката, и изобщо релефа на цялото тяло се постига с намаляне на подкожните мазнини. Тоест калориен дефицит = релеф. Тренираш си, естествено никакви крака, и работата е готова. Нацепен с тънки крака. Тамън манекен.
Тъй пък никой не каза “как да намаля обиколката на бицепса”. Все краката ви са “големи”. Съсипаха я тая държава.
22.09.19
23:32
казано от nervak на 18.09.19, 09:04:
65см не е голям крак...и за тренираща жена.
За 172см височина за мен е голям, отделно се създава голям дискомфорт от към носене на дънки панталони и прочие..
казано от Brown Bomber на 18.09.19, 09:32:
Странното е, че не се притесняваш повече, за мазната и разплута, 44.5см ръка.
Както кажеш пич 🙂
казано от Петко К на 18.09.19, 11:48:
Изчисти десетина кила мазнини и краката ти ще спаднат 10 см. и ще се “оформят”.
Не са ти големи заради мускулите, или заради “тежките” тренировки, а заради много излишни кила, които си качил. Като държиш да качваш по 10 кила за няколко месеца, би трябвало да си наясно, че 9 от тях ще са мазно.
Това ми е ясно че бързото покачване означава буквално качване на мазнини, но няма как да има прогрес без такива периоди, но в краката просто има много голяма разлика спрямо останалата част на тялото..
Примерно спрямо мерки горна част покачвам с 5-7% за 2/3 месеца, долна част за същия период с 10%.
Явно най добър ефект би оказало да спра да ги тренирам за определен период от време въпреки, че ми една от най-вървящата мускулна група.
казано от Деян на 18.09.19, 15:06:
Що го емнахте така момчето, ве :-) Човек да не попита нещо. Дали са тънки краката му, а само той да си мисли, че са дебели, дали горе е омазнен, все тая. Него си го интересува нещо конкретно, а именно: как да направи така, че да намали растежа на краката. Това е ;-)
Нека всеки има право на мнение, за мен и като цяло естетически за този ръст бедрата са доста големи. Благодаря че всеки пак има и някой друг позитивен отзив
казано от Hoho Bohov на 18.09.19, 17:41:
Намаля се обиколката на краката с липса на тренировки, или с леки/калпави тренировки.
Всички които познавам с тънки крака са хора, които НЕ правят клек. Тренират краката 1 път на 2 седмици, с леки килограми на лег преса и малко сгъвания на машина.
Релефа на краката, и изобщо релефа на цялото тяло се постига с намаляне на подкожните мазнини. Тоест калориен дефицит = релеф. Тренираш си, естествено никакви крака, и работата е готова. Нацепен с тънки крака. Тамън манекен.
Тъй пък никой не каза “как да намаля обиколката на бицепса”. Все краката ви са “големи”. Съсипаха я тая държава.
Може би 90%от познатите ми и тези които засичам в залите, или не тренират крака или правят половинки на клек, или пък с лекичко и лежерно.
И се започва с едно даване на акъл как нямало нужда от пълен клек до долу 😄 и си защитават тезата че едва ли не лекото приклякане(половинка клек) е по-добрия избор.. същите тези се чудят и как се качват кг и как се прогресира и силово и визуално.
Погледнато отстрани от 30 до 44.5см е много, но за 7-8години + покачване на маса около 30кг и то с бавни, но постоянни темпове мисля, че дори не е нещо особено...
Кой ще иска да намали размера на ръката като това е един от най трудните мускули бицепс + трицепс .. малък мускул заедно с предмишницата ако искаш ги спукай от тренировки няма как да наддадеш с повече от 3см годишно.
А краката са в другата крайност огромен мускул, съответно колкото по голям толкова и по голям разтеж ще има. Доста изказвания и статии има, че колкото по големи са краката(мускулести) ти и покачваш силата в краката чрез клек легпреса толкова повече сила покачваш цялостно и при другите мускулни групи.
За момента мисля да намаля тежестс и да увелича повторенията и да правя тренировката за крака по интензивна без много почивка между серийте + ще вкарвам и кардио 3пъти седмично.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече