18.09.19
18:57
Здравейте, искам да качвам мускулна маса и килограми и реших да взимам протеин. Трябва ми възможно най-безвредния и лек протеин, дори може и някаква хранителна добавка. Знам, че ефекта няма да е същия, но държа да е възможно най-безвредния. Също така преди време имах синдром на раздразненото черво (така каза лекаря) или каза нещо като лек колит. Препоръчайте ми някой по-безвреден така да кажем протеин, които може би не дразни толкова (както казах при синдром на раздразненото черво или колит).
Просто като си правя шейк да добавя и малко протеин.
Преди години бях пил SUPERMASS някаква хранителна добавка, но това беше преди години, когато нямах такъв проблем.
Или според вас да не приемам никакъв протеин в такъв случай.
Благодаря ви предварително !
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
18.09.19
19:17
Протеина се съдържа в храната. Ако си набавяш достатъчно протеин/белтъчини чрез храната, просто няма да имаш нужда от “помощ” от протеина на прах.
Какво имаш предвид под по- безвреден протеин (тоест протеина на прах). Ако не си набавяш достатъчно белтъчини от храната, 1-2 дози протеин на прах, добре разбити в шейкъра, няма да ти навредят. В смисъл протеина на прах не е анаболен стероид, който да ти влияе на хормоните, или да е токсичен към черния дроб и тн.
Ако си начинаещ, набавяш си достатъчно белтъчини чрез храната, прогресираш в тренировките и храненето, протеин на хранителна добавка е излишен.
Вместо да даваш пари за добавка, по- добре ги дай за извара, яйца и меса.
Момчето според мен иска да му препоръчаме гейнър. Протеина няма да ти навреди на колита и може да го пиеш, но вземи хубав, а според мен universal animal mass тук е без конкуренция, но всшчко вече натам зависи и от останалата храна, и от тренировките, и от добро количество сън. Като комбитация с креатин ще получиш страхотен резултат, но тук има вариант да ти дразни стомаха и червата, зависи от коя форма на креатина..
19.09.19
18:15
Здрасти!
Сам по себе си протеинът не е някакъв вълшебен продукт.
Оставам с впечатление, че не си съвсем наясно какво е той, след като говориш за ефект, за безвредност и т.н.
Както вече ти казаха обаче, от него нямаш нужда при адекватно хранене, а да си набавиш необходимото количество протеин от храната не е толкова трудна задача, колкото сигурно си мислиш. 🙂
Наблягай на храненето и подходящите тренировки. Парите за протеин ги вложи в това направление - карта за фитнес/ храна и т.н
Можеш да дадеш пример как се храниш сега, опиши 1-2 дни.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече