ॐ Дзен на интервали ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

16.03.20
10:22

16/03/2020

Безкофеиново кафе, чай
Оризовки с авокадо и домат
Задушени зеленчуци, риба
Сок от портокали и лимони, хуск
Ако има ушаци - ушаци с люто за вечеря, зеленчуци, може би една ракия
——————-
Тренировка Б1:

През 10 сек:
Зерчер 30кг, 12х1
Суинг 20кг, 10х2

През 90 секунди:
Раменна преса 30кг: 4, 3, 4, 3
Силово 20кг: 4, 5, 4, 4

20мин разтяг
——————-

Съгласна съм с това, което Маргото е написала, че всичко важи и за по принцип, и че бейсикли е въпрос на елементарна култура, че се навъдиха много “вирусолози”, много от тях от тия, дето ходят на групови, за да си “изкарат” грипа като се изпотят там и ся джъджват на поразия всеки...

Но щом препоръките са за ограничаване на контактите и оставане вкъщи, по-добре да се спазват, особено като става въпрос за пълнене на площадки с деца и майки, пиене на бири по кучешки площадки с по 15 човека, както се случва в Пловдив, примерно - разбирам разходка, ама някъде, където може да се спазва дистанция и няма много хора.

Като цяло, не смятам, че трябва в такава ситуация да има опция за лична преценка - яко с камшика и в кошарата. Правилата са, за да се спазват, не е нужно да е съпроводено с пристъпи на паника - just do it.

Църквата няма да я коменирам - причастия давали, кретените им с кретени. Припадам.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.20 10:31.

16.03.20
10:24

Aз много се тревожа,къде отидоха антиваксерите...

16.03.20
10:34

И хомеопатите. Ама те много често се покриват двата кръга.

Т. Тодорова

16.03.20
10:35

Нали ставаше въпрос миналата седмица за няква, дето предлага вербална хомеопатия срещу коронавирус, как ще са се покрили. 😃

Т. Тодорова

16.03.20
10:52

Едни много яко пеещи мацки с много готин кавър, хихи.
Благодарности на Игличето, че ме светна за тоя свеж тюб канал, ретро душицата ми ликува :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.20 10:53.

16.03.20
11:41

казано от Т. Тодорова на 15.03.20, 13:24:

Някой би ли ми обяснил що така плюят всички по Мутафчийски - за пръв път виждам умен човек на предни позиции, а се счупиха от недоволство и подигравки по негов адрес....

Щото като затвориха фитнесите, моловете и баровете, простия народ остана без занимавка...Ако някой ще има заслуга за овлядяване на ситуацията, това ще е генерала и това, че явно Бойко го слуша.
Лошото е, че прост човек и наводнение спиране нямат...

16.03.20
12:21

казано от Т. Тодорова на 16.03.20, 10:52:

Едни много яко пеещи мацки с много готин кавър, хихи.
Благодарности на Игличето, че ме светна за тоя свеж тюб канал, ретро душицата ми ликува :)

И музикантите и певците, които взимат участие в PMJ са много добри! Имах възможността да ги гледам на живо преди три години при едно от гостуванията им в София. Не бяха в състава, в който на мен ми се искаше да бъдат, но беше истинско удоволствие!

Т. Тодорова

16.03.20
12:43

Илстронг, то това е сигурно като да чакаш Tower of Power в желания от теб състав :)))

Сашо, Бойко изглежда като наакан, така и трябва, щото иначе кой знае какво може да сътвори с тая празна кратуна.
А Мутафчийски е рядко адекватен, сериозен и интелигентен мъж, със страхотен опит и бекграунд - ако на някого се доверявам, то е на него.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.20 12:45.

Т. Тодорова

22.03.20
15:02

Йо :)

Не ми се пише особено, както си личи - напрегнато ми е по други причини, уча, бачкам, а останалото време гледам да инвестирам в четене на каквото ми е интересно и дъра-бъра с ЕленчИтата. :)

Тренирам си а-б-а1-б1, не съм очарована от формата си - преди пак бях кюфтак, ама сравнително як и свеж, сега хем съм пухи, хем ми е трудно да преживявам тия 25 минути сутрин. :)))

Поомазах храната, поолях се с хляба, ама като цяло си ръфам зеленчуците и тук-таме щипка пиле или парче рибка.

Работното обучение ще се провежда дистанционно, екипирала съм се с ъпгрейднат лаптоп, слушалки, а-у... Продължавам да не вдявам много тая информация, която ни изсипват, макар да я поднасят много добре - истинско предизвикателство е за мен и ще се потупам звучно по рамото, ако се справя. :)
——————————————————

И на мен не ми е приятна цялата работа с изолацията, въпреки че аз по принцип съм не много социално активна, но приемам, че така трябва в момента.

Излизам на слънце на терасата, вчера два часа се пекох като котка там, на перваза. Като ходя до магазина - слагам все пак маска, за да не откашлям бацили съвсем надалеч, разхождам си кучетата за по 10 минути и тъй натам. Мия си ръцете, мия си продуктите, дезинфекцирам наред - не съм паникьосан идиот, но спазвам това, което ми е препоръчано и го спазвам стриктно.

Подкосяват ми се краката, щото е доста възможно, ако това продължи дълго, не просто да преминем през криза, а да се затрие всичко, което сме изградили до момента, без да има връщане назад, щото бизнесът ни е ВЕЧЕ тотално мъртъв и се трупат само задължения, за които никой няма да ни почака, но се съобразявам със ситуацията и си натискам парцалите, МАЙНА.

Опищяха света свободните граждани в интернет и по улиците, че ще им е скучно един месец - да пази Господ и всички висши сили да не ни сполети нещо по-сериозно, предвид дисциплината, дето цари.
———————————————

Да н’са ‘фаля, ама къщичка вече е цялата с картони, тръби за парно, има изолация на кухнята - изглежда като съвсем различна къща. Терасата над кухнята пък стана огромна след слагането на стиропорите долу. :Д
Много си я харесвам и много й се радвам <3, вече тотално прилича на дом, в който бих живяла с радост.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.03.20 15:13.

Т. Тодорова

25.03.20
19:58

Почти нямам време да ям, само се наливам с чайове, води и кафета с мляко по едно-две на ден. Гледаме сега ние свеки и няколко дни подред ставах преди 6, за да уча, да се пооправя, да ида до тях и после от 9 до 5 да съм прикована На стола пред компа. Вечерта същото упражнение, късно лягане няколко дни, часовете сън - по 5-6.

Вчера не издържах и заспах към 9:30-22:00, спах до 7:00 и денят протече различно. ❤

Варено яйце, филия с бри, купичка фасул с наденица и пак филия (последното в 17:30, няма да ям повече).

Ставане от компа два пъти - единия път зерчер и раменна до откат, втория път - свинки (5 пъти без прекъсване: 10 руски, 5 с едната, 5 с другата ръка, с 16-ката), малко обръщания с пуш с 12ката.

Главата ми е ЕЙ ТАКАВА от инфо и умора.

Пия зинат 500, пробиотик, вит Ц, цинк, “сладки сънища”, магнезий. Ракията с клей отпада засега заради зината, щотмпо средата на деня, между двата приема няма как да я пия, че мн ме удря между оченцата.
————————
В евангелистката църква в маалата учат хората да не се страхуват от епидемии - стига да ходят на църква, щели да имат някви специални печати на китките и щели да се спасят, мъртвите щели да възкръснат... Инфо от първа ръка... и спори, и вика, че много ни било страх от циганите нас...

Т. Тодорова

26.03.20
17:13

Днес ударих дъното с 2251 крачки до момента. Дано станат 3к до довечера. 😃

Храната - един чай с мед, две принцеси с моцарела, едно кафе с мляко и нямам идея какво ще е за вечеря, щот грам не ми се яде.

Утре - изпит пред шефа. Преглът.

П.П. Ядох боб с наденица, и с чесън, и с оцет, и с филии. Ще стана една филия накрая и хич не ми е забавно.

И не, не се научиха да пишат грамотно, докато творят картинки. Still funny, де.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.03.20 18:58.

Т. Тодорова

28.03.20
23:40

Добра вечер от мен :)

Днес напрасках 15к крачки.
Не издържах и след като закарахме една близка до едно съседно село, за да не хваща съмнителни таксита, решихме да се разходим в “горичката” на парк “Розариум”, само двамата. И верно, нямаше никакви хора, само че има едно място, на което се събират хлапета с колелета и беше фул с пубери и разни малко по-големи, които освен, че са идиоти да се събират така, са го превърнали в сметище. :( Буквално имаше места, заринати от боклуци. Уроди.

За уродите много мога да говоря, щото днес бях да купя за свеки разни неща за ядене - ми, майна, Лекси беше пълно с кашлящи пенсионери, навряни един в друг, без маски, пипащи и лигавещи всичко. Постът ми е малко крив, ама потресена съм от хорската тъпота. Уж има опашка пред супермаркета и трябва да поддържат по 10-15 човека вътре - охраната пусна сигурно 30 наведнъж, а вътре имаше още маса народ. Ония в кухнята, дето приготвят храната за топлия щанд, се виждат, щото са зад витрини отзад - всички с маски, свалени до под носа, някои без ръкавици... Разбирам, и на мен ми е трудно с маската, особено докато обгрижвам свекърва ми, задушавам се, ама не я махам. Уроди.

Отиваме към парка с колата - върволица от коли с балони. Сватба. Викам - бах, как така сватба, щото едни намазани коли, турбо гъзария, зачудих се кой позволява... и като приближихме - мангали. Тая сватба ще е 200 човека, ПОНЕ. Камен е бил на цигански сватби от по 400 човека, а аз имам наблюдения от наш’те работнички - ми толкова събират. Никой не ги спира, на тях не им пука. Уроди.

Пуша цигара на терасата с една ракия :Д, щот ми мина зинатчето - сотаджия обяснява на местна пиянка как жена му е със съмнения за вируса, температура, суха кашлица и задъхване - нямало смисъл да се обажда където и да е, обадила се само на работодателя. Пет дена била така, а той я разтривал с ракия и я карал да праи упражнения, за да се поти. Лице в лице, на 20см, после и магазинерката се присъедини към разговора - половин час дъра-бъра, бъзици за карантината... Аз й направих забележка на ТАА, че работи без маска и ръкавици, и че тва не е окей, тя си продължава така, бара салами и насипно сирене с голи ръце, и само аз като вляза за цигари (щот за друго не влизам), екипира се веднага и ме пита дали така искам да седи. Не знам кво да кажа. Уроди.

Момен да помисля дали има още някви уроди.... Има. Нкяви тумби от хора с бебешки колички между тях, някви пубери, дето си пръскат бацилите свободно, някви с кучета, дет си мислят, че кучетата ги спасяват, пиянките пак взеха да се събират. И всичките тия келеши обясняват как в БГ имало само 300 заразени. Бе нормални ли сте, викам си. До оня ден имаше 6к тествани - само в нашия квартал има повече хора, колко да е показателно тва? Щатите що углавиха класацията? Сигурно щото изтестваха маса народ. Уроди. :D

Негативна съм, ама колко трябва да си прост и мизерен, че да не се съобразяваш?!
Мангалите са ми най-голямата болка, трябва да ги наврат в миша дупка. Една от “нашите” се оплакваше, че ги подкарали с палките един ден (само един, за съжаление).

Страшно е и не искам да съм една от тия, дето всяват паника, но наистина има повод да се пазим, да пазим и другите. Толкова съм вглъбена в пазенето, че всичко, което влиза вкъщи и у К. се мие с топла вода и веро, и се спиртосва (според продукта, де). Аз и за себе си се притеснявам, с тоя отслабен имунитет и тия бронхити за добро утро, дето ги правя.

Лошото е, че не е само нашенско поведение, а целият свят е мега зле. Клиентите ни от чужбина ни пишат как преустановяваме работа, щот се евакуирали по родните си държави - в сми, вече в разгара на цялата хава, се евакуират от Англия, Испания и на баба им гъза. Тъкмо да си го занесат и там, където още го няма.

От паника нужда няма, ама не е супер трудно да си чист и да си седиш на гъза максимално, и да разбереш, че не е съвсем работа на висшите сили дали ще опазиш майка си и баба си. (щот един близък ходи у свеки, където е и стогодишната баба на К., мъкне продукти, не взима една точица мерки разправя, че квот Господ реши... Казахме му, че ние ще се погрижим изцяло и хич да не се вясва).

Толкова по темата, че ми се спи и съм ядосана, а тва не е добра комбинация.

П.П. Магазинерката и слабоумният й син имат бебенце на 4 месеца вкъщи. Уроди.
—————————————————-
Иначе да, 15к крачки, къщата, ако остане наша в тия условия, ще е мега яка, днес просто щях да ревна от кеф, като видях как изглежда вече етаж 1 (има много кусури, ако тръгнеш да ги търсиш, щото все пак и услугата е доста евтина на общия фон). Отворили са дупката за двулицевата камина - дано не се наложи да за задоволим с аквариум с рибки на нейно място. :D

Ядох малко - две филии с бекон, сутринта малко биволско мляко и за “вечеря” - едно биволско кебапче, щото пекох за другите, пък тряаше да го опитам.

Изпитът вчера мина много добре - изпях си всичко. Помолиха ме да остана на линия, щото искали да поговорим и познайте кво стана - щях да умра, щото реших, че ще ме разкарат по някаква причина. Обаче не - похвалиха ме супер много, изтъкнаха ми всички качества и ми предложиха да ме преместят в друг отдел, щото за мен било по-подходящо. Аз от седмица обмислях как да подходя, за да поискам ТОЧНО това, за ТОЧНО този отдел и по-скоро мислих да си натискам парцалите, докато се отвори място, за да кандидатствам за позицията като вече работеща за компанията.

Изключително съм щастлива, че попаднах на хора, които умеят да преценят кой къде ще е най-добър и избягват максимално стреса за служителите си. Това беше и причината за разговора - че се справям, но си личи, че съм травмирана отвсякъде. (и то е така - изнервена, будя се през нощта, върна се сърцебиенето, пак започна да ми изтръпва цялото лице и какво ли още не от познатите признаци за Точка-срив - дори не искам да си помислям как съм изглеждала на камерата).

Може би това е причината хората да напускат работа за между 4 и 7к, и да ходят да работят при тези за... доста по-малко, но да са хепи. Много са готини и са много добронамерени, естествено, не пропускам факта, че го правят най-вече за доброто развитие на бизнеса си, но с доволни хора по-лесно се работи, по-лесно се работи и в спокойни отношения, щото се сещам какво беше, когато бачках това, което обожавам, а шефката ми ме докарваше до нервен срив и в неделя вечер, просто щото е пезпардонен изрод.

Тоталната изолация не ми се отразява добре на дължината на постовете :D :D, но съм доволна от живота и шансовете, които ми попадат напоследък.

И да са пофаля - за първи път някой ми изрежда качествата и ми казва в какво съм добра и защо е добре “да сме си заедно” и занапред, а аз седя и кимам в знак на съгласие. :D През цялото време бях съгласна, хаха.
——————————————-

Лягам сега, това ми е любимото - да си спя и да си сънувам разни интересни работички. :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.03.20 00:05.

28.03.20
23:43

Да знаеш,че с маските се свиква и не пречат на дишането...така съм от 15 години поне 3-4 часа дневно в добрия случай)))в нормалния съм с противогаз.

Т. Тодорова

28.03.20
23:50

Като сложа маската, пулсът ми бяга до 120-130. Задушава ме отвсякъде. Сигурно се свиква, да. Ама и да не се, такова е положението, не е болка за умиране - щом трябва, прави се.

29.03.20
09:31

казано от Т. Тодорова на 28.03.20, 23:40:

. От паника нужда няма, ама не е супер трудно да си чист и да си седиш на гъза максимално ...

И най-глупавото е, че за тези мерки, плащаме и ще плащаме следващите години - с глад, със спестяванита си, с пенсиите, с начина си на живот. Най-малкото което можем да направим, е да се постараем да са максимално ефективини - но уви.
“Спооко ве, баш па мене ли ще ме хване д@йба!” ...

29.03.20
15:42

И аз съм потресена от това, което виждам, адаш..
От началото на извънредното положение сме ходили само 2 пъти до магазина и то в часове когато уж е по-спокойно. Възрастните не можеш да ги спреш.
Файда за всички които реално сме си седнали на задника и спазваме всички мерки за да свърши всичко максимално бързо, като има такива индивиди. И аз искам да изляза, и аз искам да си пазарувам нормално и ежедневно.. ама не го правя. Въпрос на няколко седмици е, елементарно.
А вчера ми падна пердето като наши приятели се обадиха на приятеля ми да се видели. Ми бременна съм, знаят го, не мога да пия лекарства ако нещо стане и на всичко отгоре и лекари не мога да издиря в момента щото тъкмо щях тепърва да почвам консултациите. С какъв акъл ще дойдете 4-5 човека при бременна жена в момента? Да сме се видели. Уроди :DD

Иначе и на мен ми става лошо от маските, спира ми въздуха и понякога се разтрепервам от падане на кръвното. Ама я нося и тва е.

Т. Тодорова

03.04.20
13:14

Все същият филм, работя се, обучавам се, не тренирам, не ям почти, не слабея, не дебелея. :D

Не ми се и пише тука, ама с’я имам зор. :D

Капарирахме си всички уреди за кухнята вчера и още съм в транс от радост, щото се намери начин да си вземем всичко от марката, която исках - имам си претенции за техниката и съм особено доволна, че така се развиха нещата.

Само аспиратор нямаме, а от него зависи и видът на помещението - като цяло, по-добре ще изглежда с изцяло вграден, но пък площта му е по-ограничена от на телескопичният.

От друга страна, телескопичният се издърпва напред и покрива повече площ над котлоните, но пък печката ми е повдигната 15 санта някъде нагоре и е възможно да си удрям челото в панела на аспиратора и да ми пречи.

Та тук някой от по-опитните, ако може да ми каже дали изцяло вграденият работи неефективно и дали тоя панел на телескопичните е нужен за подобрението на ефекта от машинката.....

*** не са това цветовете, де :D
——————————————————————————————

И за да не е празен постът съвсем, след час ще си стегна клек-лег-тяга парти за 30-40 минути. :)

П.П. Реших го с изцяло вграден, по-широк и по-мощен. Аман вече, писна ми.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.04.20 14:25.

Т. Тодорова

04.04.20
15:42

Йо :)

Започвам да си описвам всеки ден какво съм правила, колко време съм го правила, как съм се хранила и как съм се движила. Нещо не ми хареса напоследък какво се случи, щото пак от крайност в крайност го давам, без дори да имам нещо предвид.
—————————-

Почивен ден - сутринта при свеки, кратко пазаруване, после от 10:30 до ей сега (и още не съм свършила):
- основно чистене на апартамента, пране, миене, изхвърляне на неща
- готвене на няколко неща - пиле с картофи в глинения гювеч, ушаци, костен бульон, хумус, банички със сирене за закуска приближените :), прасешки гърди на фурна (скоро открих функцията “грил” на фурната :Д и съм в див възторг, не знам дали бях споменала), задушени зеленчуци с басмати и ай стига толкова
- към 6 трябва пак като сутринта и след т’ва искам да си легна и да спя непробудно до  алармата

Гривната се зарежда, ама съм сигурна, че крачките са чувствително над 10к.

*** 4 оризовки с кашкавал и медена горчица, чаша костен бульон и после може би хапка-две от ушаците с няква препечена филия.

2л вода

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.04.20 15:45.

04.04.20
16:41

Абе ти да не събираш пудовки?😃

Barberian

04.04.20
17:13

Дай първо да започнем с височината на печката :) Стандартна височина за долни шкафове е 88-90. Печката ти е 105 или мивката е 75 висока ?
Обясни по- подробно за идеята на аспиратора. Там всичко е до мощността. Вграден мощен няма. Ако идеята ти е да пържеш кюфтета и да не мирише в цялата къща няма да стане :) Ако искаш по- мощен той е по широк от стандартния 60 см. Заема повече място и реално губиш освен горния шкаф на вградения в който можеш да дършиш разни неща и поне по още 10 см от двете страни и цялата ти композиция се променя :)

Мнението беше редактирано от Barberian на 04.04.20 17:14.

Т. Тодорова

04.04.20
17:39

Илия,
събирам, искам и да ги чифтосам. Онази от теб ми е в офиса, за да се раздвижвам като усетя, че почвам да мухлясвам на бюрото.

Барбър,
Плотовете са 90, котлоните идват на 105 някъде - у майка ми е така и ми е много удобно, щото съм дълга. Днес, примерно, след цялото готвене в квартирата, където всичко е по стандарт, ме боли вратът от гледането и увисването на главата надолу. Не съм два метра, ама по-високо ми е по-добре.

Аспираторът е поръчан вече вграден, 790 кубика/ч, 70см. Избрах него, за да си запазя хоризонталната линия на шкафовете. Не ми харесва гладка вертикална вратичка в това помещение точно, изглежда много кубесто и набутано, а Точка не иска това.
Шкафът е голям, аспираторът се облича и половината място пак се използва.

Място има бол - има и остров 130 х 60, който е целият използваем. Изкушавам се да го дръпна на 150, ама бюджетът вече неистово пищи, а и не искам да имам СУПЕР МНОГО място за тъпчене на ненужни боклуци.

Ей това е финалната версия на разпределението, единствено се чудя за шкафа над страничния плот:

- ако остане само етажерка, ще е малко по-плитка и ще е по-леко на окото
- ако остане шкаф, ще е по-практично

П.П. Турбо кеф ми е, че взехме фурна, която се изтегля напред, а миялната е огромна. 😎

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.04.20 17:46.

Barberian

04.04.20
18:08

Ясно. Една идея за бара. В този вариант както е показан, ще събере много багаж, но не е удобен да седнеш на него. Аз лично предпочитам да се лиша от дълбоките шкафове на бара и да са по тесни, но да може да се сяда на него дори на бар стол. Може да запазиш дълбочината на шкафовете, но са сложиш по- дълбок плот ( по- дълбок от 60 см е в пъти по скъп :) ) Идеята е да е удобно за бърза храна на крак както се казва. За един двама човека е идеално и аз често го практикувам. Не подреждаш маса, просто си слагаш чинията, хапваш на бара и чао. Става и за коктейли, Джиджи- биджи :) Така както е нарисуван ако сложиш бар столове или други стилове няма къде да ти влязат краката.
Отгоре задълже му сложи една дъска с въженца и ламБи :)

Мнението беше редактирано от Barberian на 04.04.20 18:10.

Т. Тодорова

04.04.20
18:12

Щото не е бар :Д

На тоя плот ще има два-три дребни уреда.

Ние на щъркели не бихме сядали вкъщи, не се кефим.

Отпред пред кухнята има остров, който тук не е показан - на дебелата стена вляво почва и свършва след 1.3м. Там пак работен плот, чекмеджета, а-у, но без място за сядане.

Т. Тодорова

05.04.20
19:55

Колкото по-малко неща имам за вършене, толкова повече плюскам... ХЛЯБ.

- кафе с мляко
- ФИЛИЯ с домашен хумус и домат
- малко пиле и две кубчета картоф
- ФИЛИЯ с 2 парченца ушо, купичка задушени зеленчуци
- костен бульон, хуск
- ФИЛИЯ с домат и сирене
- ФИЛИЯ с порция домашна шкембе чорба, яко чесън (оу, сексееейййййй :D)

Движението:
- сутрин и вечер “свъ-свъ”, което включва известно тичане из апартамента, малко гъзене и качване на ОБЩО :Д 10 етажа
- 30 минути разходка с вълкодавите в дъжда <3
- от леглото до филията, от филията до леглото и един път до нашите за няк’ва тенджера, до която “случайно” намерих ФИЛИЯТА със сирене и домат :Д


Доста спах следобед, като заклана. Нещо ме мъчи пак, не знам синузит ли е, вирус ли е, обаче съм като парцал, носоглътката ми я усещам не както трябва и главата ми се върти яко.

06.04.20
14:41

Последно.... Имат или нямат крака, че се обърках?

П. П. Това го гледам сигурно пети път днес и продължавам да се хиля. :) Ще го открадна и ще го споделям като мое откритие, предупреждавам те!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.04.20 19:23.

Т. Тодорова

07.04.20
13:06

казано от Boby_ на 06.04.20, 14:41:

Последно.... Имат или нямат крака, че се обърках?

Ей ся те ънфренднах... Много ясно, че имат, не чуваш ли какво казва желето?

казано от Boby_ на 06.04.20, 14:41:

П. П. Това го гледам сигурно пети път днес и продължавам да се хиля. :) Ще го открадна и ще го споделям като мое откритие, предупреждавам те!

Влачи. :))) И аз му се радвам, хихи.
————————————————————————————————-

Вчера:

- стандартното сутрин и вечер + 8к крачки + тренировка
- храната: две филии с домат и домашен пастет, ред шоколад, птица с картофи, 3 бири :D

Магазинската бира е пълно ако, брутални киселини, подуване и дискомфорт. Иска ми се да пробвам да си направя, ама ще е като идем на новото място. Не съм сигурна, че имам шанс да ми се получи, ама не смятам да пия повече кенчета и купешки бутилчици, щото не е за първи път тази драма.

Тренировката:
- малко загряване
- зерчер 10х3 през 10 секунди @20кг
- суинг 10х3 през 5 секунди @16кг
- 4х5 раменна @25кг
- 4х5 на страна гребане на пейка @16кг
- 5-6 минути разтяг
—————————————————————————————

Имаме пак кейс с животинка, тоя път котка. :D
Майка я чула да пищи и отишла да я провери - счупен таз, бременна (според мен, някой я е изритал зверски, щото няма как да се е замъкнала толкова далече, ако я е ударила кола на улицата).

Директно я метнала на колата и бам... при ония в любимата ми клиника....
Както и да е, де, били са учиви, погрижили са се за животинката - бебетата са абортирани, кастрирана е, тазът е опериран. Ще се възстанови напълно и няма да има следа от инцидента, според тях.

Сега търсим приемен дом за месец, защото трябвало да е сравнително обездвижена. Не знам как ще стане, а другият вариант е да мухлясва в стационара им, без да е ясно какво я правят, щото сега не е позволено и да се влиза там.

Shoot me now, please. :D
————————————————————————————————

По повод най-наболелия проблем - просто спрях да слушам, чета и гледам. Т’ва е невероятен тормоз, на който не мога да се подлагам 24/7. Всичко си спазвам, ако има нещо важно - ще се чуе и толкова. Промивката е брутална.

По повод видеото, което Димо е постнал в онази тема - винаги съм твърдяла, че от американците по-големи тъпанари няма на тая планета.

Т. Тодорова

07.04.20
19:16

07/04/2020

Движение:
- стандрартното сутрин и вечер + 6к крачки до момента + 30-40 минути разходка с кучетата после + тренировка след работа

Храна:
- 2 яйца на тигана, 20-25г сирене;
- задушени зеленчуци, хумус;
- 3 оризовки с хумус и шунка Попов;
- Свъ-Свъ си беше поръчала кренвирши от Попов, сготвени с ориз, лук и моркови, и ядох към 200г от това - не би ми хрумнала такава манджа, но е егати вкусното :);
- така, тоя ориз ми беше вечерята като че ли, в 18:30, но след разходката ще ударя един костен бульон и дозичка хуск

Тренировка:
Тяга @50кг - 10х2 през 10 секунди
Обръщане от вис @20кг - 10х3 през 10 секунди, с оставяне на лоста
Лег @25кг: 6, 6, 5, 5
5-6 минути разтягане

*** тягата с тия малки 15-ки е пълна смърт, директно в кръста ми отива, особено на второто повторение... Нямам и какво да подложа отдолу... чакам да изпаднат с голям диаметър, ама докога ли... :(

- към 2л вода
- цинк, родиола, б комплекс, магнезий, сладки сънища

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.04.20 19:18.

Т. Тодорова

09.04.20
09:55

08/04/2020

Движение:
- Стандартното сутрин  + вечер
- Кратка кучешка разходка + oще половин час после около една тревна площ
- Умерено домакинстване
- Веднъж по време на работа и веднъж след работа:
1. 10х руски суинг + 10х америкън + 10 на ръка едностранно, с 12ката
2. Обръщане от земя, веднага клек, пуш преса с изправянето (ляво+дясно=1), 5 пъти, с 12-ката
3. 2-3 мин чекненици


Храна:
- 2 яйца, супена лъжица хумус, 3 оризовки
- Две оризовки с шунка и топено сирене, дойдоха ми късо и омаах една филия с ушо и домат :D
- Безкофеиново кафе с малко мляко
- Задушени зеленчуци и .... циганска баница, майна :D
——————————————————————————————————————-
Намериха ни откраднатите неща от къщата, крадльото е прибран. Съсед, даже знам кой е май, така както го описват... Скоро ще кажат и име. Очарована съм, че си свършиха работата полицаите и че бяха толкова добронамерени към нас. Очарована и учудена. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.04.20 09:56.

09.04.20
11:30

казано от Т. Тодорова на 07.04.20, 19:16:

тягата с тия малки 15-ки е пълна смърт, директно в кръста ми отива, особено на второто повторение... Нямам и какво да подложа отдолу... чакам да изпаднат с голям диаметър, ама докога ли... :(

Е парчета греди десятки на обекта не се ли търкалят?

Т. Тодорова

09.04.20
12:43

Оф, има там разни неща, ама на тоя миниатюрен апартамент му липсват само едни греди в средата на “хола”.

Все ще изскочат, обещало ми е момчето, че първо на нас ще звънне. Щот сме готини. 😃

Т. Тодорова

12.04.20
14:22

09/04/2020 - 12/04/2020

Не ми остана супер много време да запиша подробно, но ще обобщя с няколко думи:

- тренирах последно на 9-ти, тренировка А1 - единички зерчер и двойки суинг, 30/20кг, през 10 секунди, 12 пъти; 4х3 раменна с 30кг, гребане - 4х3 @20кг
*** много кекава работа, ама си имало обяснение, което следва

- 10-ти, 11-ти - ужасно тежък мц, през живота си не съм се будила от този тип болки нощем, ама и това доживях... Жестоко беше просто. :( С две думи - не тренирах. Обаче пък 7-8к крачкуни.

- Днес е сравнително леко положението, но няма да тренирам отново, защото не искам да си насилвам късмета. 12-13к крачки.

- Храната е биваща. Пак няк’ви промени във вкусовете - у свеки се търкалят минимум по 5 шоколада наляво-надясно, у нашите също - повече от редче не мога да изям, не ме кефи просто. Ко стана? Бумкам пържолки и задушени зеленчуци, оризовки, манго, ягоди, пия супер много вода...

Вчера си стегнах градинка на терасата - петунии, лютичета и едно друго, долу на снимката, дето е, не знам как се казва. Съвсем друг вид придоби мястото и много ме радва да си го гледам - супер кисела съм и изморена, и цветчетата освежиха положението. Не реагирам добре на такъв тип стрес и малко ме е страх да не ми се случи същото като миналата година накрая.

Отивам да правя манго-къри сос.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.04.20 14:23.

12.04.20
14:33

Някакъв вид китайски карамфил е на снимката...мисля.

Т. Тодорова

12.04.20
16:13

Може, майка и тя карамфил го нарича, на саксийката само “pink kisses” пишеше.
Каквото и да е, много е готино и искам да имам много от него. :))))

12.04.20
17:13

Точке, виждам че мц и двете е решил да ни съсипе тоя месец, па и сме се синхронизирали пак 😄 Препоръчвам ти топли компреси на корема долу... Оказа се че вършат повепеот болкоуспокояващо.

Т. Тодорова

12.04.20
23:31

Санчо, ние май редовно сме в синхрон в подследните една-две години, що ли :D

Топлите компреси са супер, но имат и друг ефект. Даже бях запазила от “старата къща” едни грейки, дето се пълнят с гореща вода, точно по тая причина, ама ги махнах нарочно, за да не се изкушавам да ги ползвам, че ще изкървя до смърт някой ден. :D

О, тема разкошна. :D
————-
Възползвам се да кажа, че крачките са 16к за деня, кърито е божествено, а с Камбата пихме ракия и слушахме фънкарии цяла вечер. ❤

Сега заспивам и се моля утре на работа да не спихна, че засега всичко е на видео връзка и споделен с шефа екран, хъхъ.

Много ме кефи работата в новия отдел, зарибено ми е и искам да съм топ - перфектно прецениха къде ми е силата, с кеф започвам работните дни, само трябва да спра да бъда себе си, демек, да се притеснявам и подценявам за всяко нещо, щот се отразява на пърформънса, личи си ииииии, ако си бях шеф, щях да се нервя. Като изключим тоя проблем, всичко е пълно густо. :)
——————

:)

13.04.20
09:36

казано от nervak на 12.04.20, 14:33:

Някакъв вид китайски карамфил е на снимката...мисля.

Карамфил е, ама не е китайски. Средиземноморски е.

Т. Тодорова

13.04.20
16:41

13/04/2020

Не успях да се наспя, пих кафе с мляко, напраих три крачки до банята и го издрайфах. :D Не, че е толко смешно, ама не знам к’о става пак.

Преписах то адашчето и цял ден наливам вода с лимони и портокали вътре - много найс.

Закуската - 100г бри :D, 4-5 оризовки, 3 доматчета чери

Обядът - една мазна супа топчета с филия ляп... Чудих се що е толкова лоеста, майка ми вика, че така ми се струвало, чудих се що е толкова лоеста още три пъти, накрая си призна, че всичко е запържила, добавила още олио даже, че и каймата си пуснала... Нямат научаване. :)))
Ама обрах там каквото плуваше отгоре и го льоснах в мивката - не ми се ядеше в нас, исках да бърборя, докато дъвча и си платих цената. :))))))

Сега ще се нагмуцкам с ориз и манго-къри сос, довечера - марулена салата с някакво месо или варени яйца.
—————————————————————————————————

Зле ми е, но все пак тръгнах да загрявам за тренировка в обедната почивка - размахах ръце и всичко приключи с болка като от разтегнато под ключицата. Това от лявата страна. Дясната пък има жестоко схващане от задната част на врата, надолу през плешката. Изобщооооо..... :D :D :D
—————————————————————————————————-

В нашата махала никой не носи почти маска, само разни единични такива се подмоткват. Магазинерката долу продължава да си е същата мърла и да се подиграва на ситуацията заедно с пияниците долу....

По принцип е хубаво и без да ти нарежда някой, да се сетиш, че като може да носиш нещо заразно напред-назад, е добре да си покриеш муцуната, когато си близо до други хора.

В магазина вчера беше мега пародия - уж не може да се влиза в “Лекси” без маска, но в момента, в който влезе вътре стадото, си ги маха и никой не следи.

Имаше една жена, която помоли да й дадат пакет котешки пясък, щото нямала маска в момента, а охраната й вика: “Влезте и си купете маска, ние продаваме вече”. Тя: “Ма как да вляза да си купя маска, като без нея не мога да вляза?” ..... 15 минути пародия пред касите, бях свидетел, докато си прибирах нещата. Тоя накрая се сети, че може да й изнесе той този така тежък артикул, ама напраи тъпо, щот изнесе два вида и нито знаеше колко струват, нито каква е разликата между тях. :D :D :D

Т. Тодорова

15.04.20
17:30

14/04/2020 - 15/04/2020

Миналата вечер докарах до към 15к крачки - не издържах и драснах с кучета в ръка и Ленче на ухото.

Иначе продължавам да съм турбо смачкана, краката ми са като от олово, а като хвана лоста, ми е трудно да го повдигна до таза дори - тотално изтощение.

Днес - 2500 крачки до момента 😃😃😃, но пък ям като продот за сметка на това. Отдавна май не съм гъчила (и скоро няма пак) така.

- кафе с мляко
- 115г бри, 5 оризовки, марулена салата
- филия с топено сирене и доволно суджук, Twix (?!)
- марулена салата, филия и половина Вита, манго-къри сос, домашен
- пилешка пържола от бут, две бели филии, няколко черита

😃😃😃😃

И не, това не е всичко, щото след малко отивам да ям торта, много е възможно до довечера и някъв сладолед да намаам.

😃😃😃😃
——————————

На Камен баба му днес има рожден ден, със сестра й навършват СТО ГОДИНИ...

Имаха големи планове за празника, ама в тази ситуация ще ги свържем по Скайп, за да се видят.

СТО ГОДИНИ. Много е респектиращо. :)
——————————

Ето я новата котчица. Няма да се връща на улицата, търсим й дом. Много е мила и компактна, та ако някой е закъсал за котИ, като се възстанови, предавам го кастрирано и готово за употреба. 🐱

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.04.20 17:34.

Т. Тодорова

20.04.20
16:55

Хельоу.

Празниците съвсем според очакванията - убихме се от тичане напред-назад, не можахме да си направим нищо за нас двамата само, съкратиха ме, купешките козунаци са повече от ужасни и така 😁😁😁

Без тренировки, с доволно движение, без преяждания, въпреки че бих се набумкала, но просто не мога - малко агнешко и шепа салата, и щях да почина вчера.

Иначе и двамата за първи път приготвяме агнешко - аз у нас, К.  у майка си - и на двамата ни се получи бясно, въпреки че г-нът, дето уж не е тертиплия, ме удари в земята за пореден път. 😁

Баща ми пък предложи да боядиса яйцата за трите къщи и прегърнах идеята на секундата, а като видях колко са мрачни, ми хрумна, че специално се е съобразил с настроението ми. 😁
——————————-


Бъдете здрави!

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.04.20 16:55.

Т. Тодорова

21.04.20
10:44

21/04/2020

Снощи си правих домашни дюнери с агнешко, два малки, които не можах да изям, та закусих с половината от единия. :Д

Усещам се нещо не както трябва, нали съм много емоционална (някога си мислих, че е хубаво нещо това), пак се почнаха физическите прояви и като се прибрах преди малко, грабнах пудовките, щот много ме кефи тоя едностранен клек с обръщането:

ляво + дясно = едно повторение, всеки път пускане на пудовката, смяна на кунките и обръщане от земя... 10 такива /12кг

пуш преси - 5х5 на страна /12кг

сумо клеЦИ с 20-ката - 5х8

Планкове - 5 пъти до отказ / 5кг диск на финото кръстче :Д

Разтягане - 25 минути с някакво клипче
————————————————-

Чака ме малко обикаляне, трябва да отида да си платя капарираните уреди и да ми ги преместят на склад, че хубавците не са направили саморазливната замазка още, но за сметка на тва са се постарали с наклоните в ъглите... :) Хубава работа, ама циганска - ако шефът им не е там, за да върви и да мрънка, и да дава газ... За грубото нямам оплаквания, ама с тия картони, шпакловки, изправяния и тъй натам... потрес :))

Още ми е трудно да повярвам как се промени тая къща, на снимка някак не може да се улови съвсем.. Но е страшна работа, де, нищо не е такова, каквото го планираш, колкото и да го планираш. Ама нищо. :Д

—————————————————

Забравих храната - ще гръцкам салатки и яйца, повечко вода и може би едно топло какао с мака и мед по някое време. Симпъл ас дат.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.04.20 10:52.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1