08.01.20
19:44
След около 7 години попълване на стария дневник реших, че се натрупаха достатъчно страници и е време за рестарт. Рестарт, но общо взето ще си бъде старата песен на нов глас.
Датата 08.01. на настоящата година, а и попадаща в страниците на календарите от изминалите няколко години, май се превръща вече в традиционна за мен дата, от която започвам да отслабвам. Този път съм по-тежък от всякога или поне не помня да съм бил толкова тежък. По отношения на хранителния режим - ще си я карам както преди . Първоначално мисля да не барам толкова и храната, тьк като смятам, че като започна с физическата активност и ще си свалям. Мисля първия месец да сваля около 7-8 килограма . След това вече може би ще трябва да взема да мисля и за храната по-съществено. За начало започвам с един поне 48 часов фаст. Щеше да е добре да е поне 90-сет часов, но не мога да изкарам толкова в момента
По отношение на треноровките ще си въртя базови в кръгове/двусети/трисети по 2-3 пъти седмично, за да не качвам много мускулна маса. Основният еднергоразход ще е от ходенето в планината. Общо взето е това.
Целта е ясна- сваляне на килограми. Искам да сваля до около 95 килограма и да не съм толкова едър.
Начално тегло и начална кръгообразна телесна форма:
Темата беше редактирана от I`M на 08.01.20 19:48.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим08.01.20
20:25
Успех🙂
Боби, няма да е много глад. Два- три по-дълги фаста и малки промени във физическата активност и се свалят . Гладуването ще дойде като наближа 100 или падна под тях, след първоначалния пик на свалянето . Поне на теория при мен е така. Сега дали на практика ще се получи - предстои да разбера.
Храната след около 45-6 часа фаст:
1. 7-8 оризовки.
2. 4 яйца със сирене и две филии хляб , една филия хляб с масло и сол, банани с мед и ябълка.
3. Ей сега си отварям един голям шоколад и си сипвам едно уиски.
Днес смятах да тренирам, но малкият вдигна температура през ноща и едно, че спах може би около 2 часа , друго че сутринта го карах на лекар и после го гледах. Покрай него не можах изобщо да свърша всичката работа , която бях планува за днес и утре не знам дали да тренирам и дали няма да се наложи да работя и в събота. Общо взето е това.
Любимото ми уиски напоследък:
Мнението беше редактирано от I`M на 09.01.20 19:13.
Тренировката:
Двусети от:
1. Полулег - 5х100,110,110кг.
2, Преден клек - 3х70,90,90кг.
Двусети от:
1. Лег с дъмбели с успоредн хват - 8,8,8х34кг.
2. Зерчер клек - 3х70,80,80кг.
За финал напаравих няколко серии задържане в мъртва точка с дъмбелите на лега(май изометрия му се викаше, пък може и нещо друго да беше , все тая ) и още малко зерчер клек.
Принципно двусетите следваше да са с по 4 серии(2+2 разделени с една една почивка между двойките), ама едно, че нямах много време, друго, че и да имах .... Липса на въздух, никва сила , абе трагедия. 90-то килограма на предния клек си ми тежаха на навеждане напред. Най-големият зор ми беше лисата на въздух. Определено ми тежи личното тегло и не се чувствам ок на 110 кг. Тряба да пробвам утре -другиден дали ще мога да се набера.
Хубаво, че да започнах зерчера тръгна малко надъхваща музика и малко се съживих :
Мнението беше редактирано от I`M на 10.01.20 14:36.
Храната вчера след около 24 часа фаст:
1. Кисело мляко с овесени ядки.
2. Две пържоли от бут, домати, краставици, сирене, олио, 4 филии с масло и сол, шоколад, плодове, чай с мед и коняк.
Храната днес след 16 часа фаст:
1. 6 чушки с ориз и кайма, три парчета тирамису.
2. След малко -пилешки хапки с млечно-майоненезен сос.
Не съм голям почитател на пълнените чушки, но днес така добре ми вървяха, че изядох 6 големи. Тирамисуто беше един път. Едни големи парчета унищожих за секунди...
Днес се пробвах да се кача до върха, който миналата година изкачвах за около 27-8 минути и то с начало от вкъщи. Мисълта ми беше да се кача и днес макар и по -бавно от нормалното. Проблемът се оказа, че дробовете и краката ми се оказаха по-слаби от мисълта. Едвам се добутах до началото на билото. Върхът не можах даже и да го видя, тьй като беше обвит в мъгла. Добре, че нямаше и хора, че по едно време физиономията ми беше като на куче показващо се от прозореца на кола в движение. Широко отворена уста и изплезен език. То добре, че е и студено и нямаше от малките дребните мухички, че щях да разваля фаста рано, рано...
Утре ако не мине котка път ще отскоча за малко лежанка и кофички и още по-малко набирания.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.01.20 17:24.
Тренировката:
Двусети от:
1. Лег от обратен наклон - 5х110,110,120,120кг.
2. Набирания - 3,3,3,3
Двусети от:
1. Кофички - 6,6,6,6
2. Мечка -6 х50,50,60,60кг.
Наравих си днес по план 2+2. Поизпотих се, позадъхах се, но ги завърших двусетите така както ги мислих. Може би защото и въртях с леки тежести, та се получи замисълът. Обемът на тренировката е малък, но за мен е екстра.
Шях да ходя в планината, но непрестанният ситен ръмеж ме отказа.
Храната си е неделна - домашни вкусотии на корем. Бая питка изядох:
Храната вчера , след около 17 часа фаст:
1. Две порции тас кебаб, домашна питка, парче тирамису, няколко шоколадови бонбона.
2. Кашкал, гауда, луканка, филия хляб, чай с мед, лимон и коняк.
3. Два шоколадови дядо коледовци, кисело мляко с овесени ядки, 200 грама слънчоглед.
4. Прясно мляко с течен шоколад.
Днес съм учудващо гладен. Още от рано,рано, ноне смятам да ям.
Утре като оставя челядта на училище и градина, може да скоча и до фитнеса.
Иначе абсолютно статичен ден без никво движение. Сутринта мъгла и задръстване.Вечерта само задръстване. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 13.01.20 18:49.
Тренировката:
Двусети от :
1. Лег - 5х120,120,130,130кг.
2. Тяга - 3х110,110,130,130кг.
Двусети от :
1. Полулег с дъмбели - 6,6,6,6 х34кг.
2. Гребане Т-лост под наклон - 6,6,6,6 х55кг.
Двусети от :
1. Обръщане от земя - 3х60,70,80кг.
2. Военна преса - 3х60,70,80кг.
Тренировка на оклоло 38-39 часа фаст. Именно заради фаста днес се напънах малко повече( поне за моите скромни възможности), та да извлека максимално ползи от него. Определено 130 кг. на лега в двусети ми натежаха доста. Даже на първата серия щях да се затисна. Втората беше относително по-лека.На тяга хватът при 130 беше на кантар да изпусне. То едно, че ми е слаб, друго и че на 2-3 врътка вече ми са потни дланите. На обръщането с военната на 70 килограма ми се замая яко главата като ги обърнах и избутах , особено на първото повторение. Даже мислих да не слагам 80 кила , но взех няколко глътки въдух повече и 80 бяха учудващо добре. Общо взето малко по-високи обороти днес, а като тренирам на по-дълъг фаст(въпреки, че 38-39 часа не е баш дълъг фаст) умората идва по-бързо и при мен тялото иска повече почивка.
Прибрах колата в гаража и смятам да обикалям пеша цял ден. Даже децата ще мина да забера пеша, което означава мъкнене на ръце на малкия по нагорнищата,ведно с на щерката раницата, която е може би над 10 кила. Както писах и по-горе искам да извлека максимални ползи от фаста днес. Сега вадя кокалите от фризера за бульона после и подхващам работата,че има някои неща, които не трябва да отлагам за утре. Тази сутрин гладът е значително по-малко от вчера.
Мнението беше редактирано от I`M на 14.01.20 09:47.
Храната вчера след около 44-45 часа фаст:
1.Купа с бульон от кокали.
2. Четири яйца, сирене, три филии хляб, пакетче бисквити.
3. 100 грама слънчоглед, шоколад, овес с кисело мляко.
4. Литър прясно мляко.
Не бях ял овес с кисело мляко от много време, но миналия ден или по-миналия , като ми се прияде и сега общо взето си го ям щото ми е кеф.Някой път преди лягане ми се припива прясно мляко и уж една глътка и си изпивам една бутилка.
Реших днес да не ям и да направя два пъти тази седмица с по над 40 часа фаст. За късмет съм много гладен. Не помогна и факта,че майка ми над 10 пъти ме пита няма ли да ям, още повече, че рулото от кайма така приятно ухаеше и изглеждаше с този запекан кашкавал отгоре, че за малко да предам фронта.
Утре може би ще отскоча да се помъча малко на зерчера, може би обърках малко с много....Пиша и мисля за храна....
Мнението беше редактирано от I`M на 15.01.20 20:05.
Тренировката:
Двусети от:
1. Полулег - 5х100,100,100,100кг.
2. Преден клек - 3х60,90,90,90кг.
Двусети от :
1. Лег с дъмбели у.х. - 6,8,8,8 х34кг.
2. Зерчер 3х60,80,80,80кг.
Двусети от :
1. Раменна преса с дъмбели -6х20,24,26,28кг.
2. Мечка - 5х50,50,50,50кг.
Днешната тренировка я определям като космическа, а себе си като астроном, по простата причина , че на няколко пъти по време на тренировката видях звезди и то без телескоп. Блестяха ми пред очите по време на предния и зерчер клек. Дали са новоотктити или не - не знам. Всичко ми тежеше много. Предният клек най-вече. Третия двусет няма никаква смислова или структурна връзка с другите, но нямах сили за повече лег и клек и това е първото нещо, което ми роди тренировъчната мисъл. Всъщност второто. Първото беше да врътна на машини нещо, но се отказах. Между другото всякакъв вид раменни преси ги изпълнявам прав. Та на пресата 26-ците супер много ми натежаха , а 28-ците ми дойдоха добре, най-вероятно съм си дал малко повече почивка след третата врътка. Може би трябваше да пробвам 30-ците. Другия път. Иначе тренировката на около 36 часа фаст:
С една идея съм по -малко гладен от вчера, но с 10 идеи повече от обикновено. Ако се вдигне малко тази неприятна мъгла излизам да ширя улиците пеша, ако не - с колата. Не ми се варят кокали и ще трябва да мина да си взема оризовки за прекъсването на фаста. Иначе ми се яде овес с кисело мляко, но ще след оризовките и пилешкото. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.01.20 09:42.
казано от Splash на 16.01.20, 10:14:
Зерчените звезди не са ново откритие, аз ги гледам най-редовно 🙂
Ако се появи още някой може да си направим клуб на астронома 🙂 Иначе аз днес сигурно минах пределите на Млечния път ...
Храната вчера след около 44 часа фаст:
1. 5-6 оризовки.
2. Две порции ориз с пилешки гърди, като втората си акомпанира с кофичка кисело мляко, две филии хляб.
3. 100 грама слъчоглед, филия с амабарица и гауда, чаша мляко с две с. л. течен шоколад.
4. Кисело мляко с овес, литър прясно мляко.
Днес е чудя дали да не подхвана 3-ти 40+ фаст за тази седмица, но най-вероятно ще направа едно ядене . Ядат ми се татарски кюфтета с топено сирене, както ми ги прави жената. След 10 дни режим определено се чувствам по-лек. Не съм се теглил . Смятам да се тегля през по-дълги периоди от време, защото ако видя, че на кантара цифрите вървят надолу и се отпускам с храната. Та за първо време не смятам да се тегля толкова често.
Вчера въпреки мъглата походих пеша. Малко да се пооправи времето и ще засиля движението доста. За мен движението е най-важният елемент за отслабването и изобщо за общото здраве. Естествено говоря от гледна точка на физическата активност. Факторът храна е ясен, но там спокойно мога да регулирам нещата с глад.
Днес отнотово по лекари. Синът го удари кашлицата яко. Ден -два на градина и после седмица-две болни. И е труден с лекарствата- не ще да ги пие, плюе ги... Ще са едни комбинации и смени при гледането ... Утре може би ще пропусна фитнеса, като мисля за неделя, но ще видя как ще съм, че нещо и аз взех да прикашлям и взе да ме стяга гърлото, но напоследък само болни около мен, а и спрях чайовете с мед и коняк...
казано от I`M на 17.01.20, 13:28:
Днес отнотово по лекари. Синът го удари кашлицата яко. Ден -два на градина и после седмица-две болни. И е труден с лекарствата- не ще да ги пие, плюе ги... Ще са едни комбинации и смени при гледането ... Утре може би ще пропусна фитнеса, като мисля за неделя, но ще видя как ще съм, че нещо и аз взех да прикашлям и взе да ме стяга гърлото, но напоследък само болни около мен, а и спрях чайовете с мед и коняк...
Това е някакъв повсевместен проблем, моят есента тръгна на ясла и за 3-4 месеца е ходил десетина дни, другото време е болен, всяка седмица сме по лекари. Последният вирус е излекуван от три седмици, а продължава да кашля, особено преди лягане и след събуждане, педиатърът вдигна ръце и сега тръгваме по пулмолози и УНГта..
17.01.20
14:47
Е, тва са нормални неща - всяко дете, като тръгне на ясла/градина трябва да изкара тея “баналните” вируси, докато направи имунитет. Проблемът е, че понякога като са твърде малки и карат нещата по-тежко.
п.с. дано се разминете с нещо по-леко.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.01.20 14:53.
Сашо, ясно е това, не съм имал различни очаквания, но все пак гледам посещаемостта на другите деца и синковеца води отчетливо.. Може би трябваше да го оставим за още година вкъщи, но каквото-такова.
Ние с щерката го гледахме вече този филм., което не го прави по-малко драмитичен сега с второто дете де. И тя много боледува докато си изгради имунитет.Синковецът и той за няколко месеца е ходил сборно има няма 2-3 седмици пълни. Донякъде и ние, като му текнат леко сополите , го спираме да ходи за да се излекува вкъщи.Обаче последната година -две имам чувството и че вирусите/гриповете станаха много по-тежки и повтарят много. Съдя по себе си и познати възрастни, които уж сме с изграден имунитет, камо ли за децата които са били общо взето в капсулована среда преди това. В този ред на мисли и по-късно да го пуснеш детето, може би пак ще мине през този период, , тьй като няма да е контактувало в такава среда и имунитетът още няма да е изграден -поне аз лаически така си го обяснявам.
Моите наблюдения обаче са, че яслата/градина спомага много за развиване на социалните умения на децата. По- бързо се учат на много неща . Ама притесненията за нас родителите си остават...
П.П. - моят вече се събуди и успя да строши една играчка и да обърне купа с макарони.
Мнението беше редактирано от I`M на 17.01.20 15:52.
17.01.20
15:53
Една от причините я казах още преди време...........то се знае, де.
казано от Деян на 08.12.18, 16:46:
Хохо, сещам се, когато децата бяха на ясла и градина. И като ги закараме и започнем да ги преобличаме, някое друго дете примерно се разкашля и майка му: “Ехе, какво става, задави ли се, от къде тая кашлица, до сега нищо ти нямаше” 😎 А то текат сополите и зачервило очите.....абе да го пробута там, да го вземат 😃
Защото за много млади родители едно оставане вкъщи и взимане на болничен си ебъл мейч-малко работодатели ги търпят такива. И си казват: “абе то децата масово са болни, моето няма да ги доразболее. Всички са така, дай да го вземат там пък”.
Мнението беше редактирано от Деян на 17.01.20 15:54.
казано от Деян на 17.01.20, 15:53:
Една от причините я казах още преди време...........то се знае, де.
казано от Деян на 08.12.18, 16:46:
Хохо, сещам се, когато децата бяха на ясла и градина. И като ги закараме и започнем да ги преобличаме, някое друго дете примерно се разкашля и майка му: “Ехе, какво става, задави ли се, от къде тая кашлица, до сега нищо ти нямаше” 😎 А то текат сополите и зачервило очите.....абе да го пробута там, да го вземат 😃
Защото за много млади родители едно оставане вкъщи и взимане на болничен си ебъл мейч-малко работодатели ги търпят такива. И си казват: “абе то децата масово са болни, моето няма да ги доразболее. Всички са така, дай да го вземат там пък”.
Не винаги . На моя цяла зима му текат сополите, без да е болен. Особено при рязката смяна на температурите- като влзене от студено на топло. Даже правихме някакви изследвания от които да се види, че няма микроби и не е заразен , та носихме бележки да видят. И миналата година да си беше вкъщи беше така- ни температура, ни нищо, обаче цяла зима сополите му текат. Като порасне още малко ще му направим изследвания за алерггия, че сега още бил малък . Иначе принципно си прав има доста родители, които нямат възможност да вземат болничен поради причините , които посочи. Иначе имам спомен,че много от вирусите били най-заразни няколко дни преди да се появяват първите видими симптоми.
Тренировката:
Трисети от:
1. Кофички 6х15,15,30,30кг.
2. Набиране подхват - 3,3,3,3
3. Преден клек - 3х60,90,90,90кг.
Трисети от :
1.Полулег с дъмебли със задържане - 8,8,8,8 х34кг.
2. Гребане от земя - 5,5,5,5 х80кг.
3. Странично разтваряне с дъмбели -6,6,6,х10кг, 6х7.5кг.
И сам войнът е войн -обръщане от земя - 3х80,80,80,80кг.
Добре се получи. Изморих се доста. Нещо взе да ме стяга кръста ( чисто си ме боли)тези дни и може би ще трябва да включа още тяга и да я правя два пъти седмчно.
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. 3 кюфтта с плънка от топено сирене/кашкавал и люта подправка, три филии хляб, три шоколадови бонбона, чай с мед, лимон и коняк, кисело мляко с овес.
В интерес на истината вчера учудващо не бях гладен и можеше да изкарам и без да ям, но докато се чудих дали да ям или не, жена ми беше изпекла кюфтетата.
Напоследък ми подат някакви статии със съвети за сваляне на килограми от уж диетолози, които дано някой , който иска да сваля не ги чете.
Имам някой друг съботен ангажимент. Ще ми се да стигна до миене на колата, макар че май отново ще й се размине. Вечерта се надявам - на топло пред телевизора със слънчоглед, шоколад и чаша уиски.
Мнението беше редактирано от I`M на 18.01.20 12:00.
Храната вчера, след около 23 часа фаст:
1. Фасул с телешко, три филии хляб, две големи парчета ябълкова пай.
2. 100 грама слънчоглед, к. мляко с овес, три шоколадови бонбона , 5 оризовки.
Храната добре, а за събота много добре. Фасулът с телешко беше много вкусен. Определено не е най-подходящото ядене за прекъсване на фаста и добре, че имам относително здрав стомах. Майка ми прави 2-3 видя ябълков пай и всичките много ги харесвам.Двете парчета, които изядох отиваха на половин тава. Нещо не ми се пиеше вчера, та пропуснах уискито.
Взех си полуготови пици на пещ ,че ми се яде пица, а готовите едно , че не ги харесвам толкова много и ям малко, друго че не са толкова калорични. Жената като ми направи домашна и си изяждам една тава ( с д. майонеза)и само от пицата правя 7-8 кк.
Сутринта ходихме да пазаруваме- беше някаква лудница. Сега ако не изникне нещо непредвидено-планирам мързелива неделя. Семеен обяд и излежаване на топло вкъщи.
Абе и аз не искам , ама се налага:
Мнението беше редактирано от I`M на 19.01.20 11:46.
Храната вчера:
1. Пиле с ориз, две филии хляб, две парчета ябълков пай.
2. Пица с майонеза, няколко целувки с шоколад.
3. 100 грама слънчоглед, микс от ядки , шоколад, литър прясно мляко.
4. Кисело мляко с овед, 4-5 шоколадови бонбона, чаша прясно мляко.
Днес по план без храна.
Вчера не се получи спокойната и ленива неделя, както ми се искаше. Нищо другия път.
Пицата на вид го докара, ама на вкус не ми допадна:
Тренировката:
Двусети от:
1. Лег - 5х120,120,130,4х130кг.
2. Тяга - 3х 120,120,130,130кг.
Двусети от :
1. Полулег с дъмбели - 6,6,6,6 х34кг.
2. Гребане с Т лост под наклон - 5,5,5,5 х50кг.
Двусети от:
1. Обръщане от земя - 3х70,1х80кг.
2. Военна преса - 3х70,1х80кг.
Днес не бях в кондиция дори и за моите леки тренировки. Сутринта се събудих с болки в гърлото и силно запушен нос, което обстоятелство изобщо не ми помогна във фитнеса, тьй като напоследък почти традиционно вече не ми стига въздухът. Щом 130 на лега ме натиснаха здраво, а пък на военната 80 кила ме смазаха, значи положението хич не е добре. Пък и толкова си мога. На обръщането с военната си бях на повръщане и се отказах на втората серия. Иначе отново почти традициионо вече -тренировката на около 36-7 часа фаст.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.01.20 09:32.
Храната вчера , след около 43 часа фаст:
1. Оризовки
2. К. Мляко с овес , бадеми и стафиди.
3. Мусака, две филии хляб, две сухи пасти.
4. Кисело мляко с овес, бадеми и стафиди.
5. Два йогурта, литър прясно мляко.
Навярно прави впечатление, че приемам доста млечни продукти. Причината е,че много ги харесвам. Даже като спра животинските, не ми е зор без месо, а без млечни.
И двете деца са болни и на мен се пада честта да ги гледам, та ако ще тренирам ще е чак неделя. То и да не трябваше да ги гледам , пак си остава под въпрос тренирането, че и аз покра тях се разболях или от висенето пред лекарския кабинет по 2-3 пъти седмично -последните седмици. Днес може да изкарам един лечебен фаст, освен ако не поддам на мъмренето на жената, че не мога да се оправя щото не ям...
Мнението беше редактирано от I`M на 22.01.20 16:40.
1. Мусака, филия хляб, пица, к. мляко с овес и 10 вафлички.
Вчера дето мислих да не ям, не се получи. И то не заради жена ми , а заради празната ми кратуна. Всичко започна с едно хапче с диаметър има няма и сант. Болеше ме гърлото и взех въпросното хапче и в момента , в който ми стана сладко в устата се усетих, че си прецаках фаста. Даже ако бях анимационне герой сигурно щеше да се види как на мястото дето трябва да е мозъкът светва голяма жълта лампа. В тубата и в разни статии съм срещал менеия, че фастът не се нарушава , ако си приел примерно 5-6 калории , с които лично аз не съм съгласен, защото основното в случая би следвало да са нивата на инсулина и избягване на рязкото им повишаване. Просто мое мнение, което може и да е грешно.
Иначе гледам си децата, скубя си косата... Ако трябва да коментирам обективно - ще ме побъркат.
Времето е хубаво за катерене в планината, а съм възпрепятстван. Като цяло тази седмица ми обърка режима и ще ми се отрази на свалянето.
Реших да си ъпгрейтна малко полуготовата пица, като и нахвърлих малко гауда, кашкавал , топени и пушени сирена. Доста по-добре стана. Основният й проблем(за мен) е , че има някаква подправка-босилек или риган(които не харесвам или поне на пица не харесвам , а и на спагети, а и... май изобщо не ги харесвам) или някаква друга.
Вчера направих втора седмица диета. Усещам, че съм свалил около 5 кила, а можеше и повече( може и да са по-малко, не съм се теглил, но с годините взех да усещам приблизително точно колко тежа и без кантар). Видимо малко по-добре е и формата. Като гледам снимки в нета с визуални примери за проценти мазнини в момента би следвало да съм около 30%.
Мнението беше редактирано от I`M на 23.01.20 14:48.
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Пиле с ориз, прясно мляко с мънички шоколадови бисвкитки(към 30 броя), половин шоколад.
Храната вчера , след около 23 часа фаст:
1. Пилешки хапки на фурна(с филе ги правим) , млечно-майонезен сос, две филии хляб, 6 сухи пасти.
Филиите хляб дето ги ям са бая големи и едната като грамаж е около 5-6 филии от купения хляб.
И днес смятам да откарам на едно хранене. Жената ще ми прави тортили/арабски питки с накълцан телешки бургер, пресни доматки, гауда, печен лук ,сирена/кашкавали и домашна майонеза. Майка е направила един сладкиш “жадна монахиня”, та и десета е осигурен. Успях да си измия колата и да се добера и до планината, та съм относително доволен днес.
Мнението беше редактирано от I`M на 25.01.20 16:14.
Тренировката:
Трисети от :
1. Полулег - 5х100,110,110кг.
2. Преден клек - 3х90,90,100кг.
3. Набирания - 5,4,4
Трисети от:
1. Лег с дъмбели у.х. - 8х34,34,34кг.
2. Гребане с Т лост под наклон - 5х60,60,60кг.
3. Странично разтваряне с дъмбели с. задържане в г.т.- 8,6,6х7кг.
Определено съм по-лек и днес го усетих особено на набиранията. Хремата не ме тормозеше и фитнесът беше празен. Определено приятна тренировка. Собственикът на фитнеса няколко пъти го питам дали може да вземе едни петдесятки дъмбели и уж каза, че ще вземе, ама като гледам все машини се купуват. Нормално , все пак там е интересът и масово на машините се тренира и за нови машини се пита. 34 -те ги правя бавно, с успореден хват, допряни един в друг, със задържане и общо взето всякакъв начин за да ми тежат. Иначе в часовия пояс , в който тренирам май само аз ги ползвам. Сложили са някаква нова машина дето сядаш/лягаш и буташ с краката, която е на другия край на фитнеса(спрямно лежанката) и стойката за клек и трябва да ходя да си взимам тежестите, че са на нея.
Храната вчера след около 24 часа фаст:
1. Три тортили с телешко, майнезе , сирена и прочие, две големи парчета сладкиш, 100 грама слънчоглед.
Направо не мога да повярвам ,че не съм ял мляко. Не че тази сутрин не изпих вече един литър. Сега ще жулна 2-3 големи калцонета и ще направя една разходка в планината.
Иначе тортилите не бяха много големи:
Мнението беше редактирано от I`M на 26.01.20 11:41.
Храната вчера:
1. Няколко оризовки, литър прясно мляко.
2. Две калцонета, парче сладкиш.
3. Голяма кофичка йогурт, кексче с формата на мече,
4. Принцеси с кашкавал, портокалов сок, 200 грама слънчоглед .
5. Кисело мляко с овес и мед.
Днес по план без храна. Вече привикнах да не ям понеделниците и горе -долу не чувствам и толкова глад. Утре ако стана рано и успея да отида на фитнеса рано сутринта , преди жената да е тръгнала за работа ще тренирам, ако не успея , може би отново уикенда.
Толкова просто ядене, а толкова вкусно:
Тренировката:
Двусети от :
1. Лег -5х120,120,120,3х120кг.
2. Тяга - 3х120,120,120,120кг.
Двусет:
1. Лег с дъмбели у.х - 6,6,6,6х34кг.
2. Мечка - 6,6,6,6 х50кг.
Военна преса - 6х60,60,70кг.
Тренировка след около 33-34 часа фаст: На първия двусет 90 сек. почивка след втора врътка. На втория двусет без никакви почивки. Нямах време и сили за обръщане с военна(е пак обръщах, ама само за първото повторение, когато взимам щангата от земята). Общо взето с изключение на троиката на 120 лег съм доволен. Почти без почивки изкарах и то на часове фаст, на които принципно доста бързо се измарям. Успях да влезна във времевия прозорец , с който разполагах и да тренирам. Даже и изпълних почти всичко по план.
Храната днес след около 47 часа фаст:
1. Свинско каре обвито със сирена и кашкавал в йена глас, моркови, з.фасул, малка франзелка, половин помело, един кроасан.
Много малко ми са въглехидратите и ще огладнея рано утре, така ако мога да стана от леглото ще ударя поне един шоколад и литър прясно мляко. Така ме удари кръстът, както от години не ме е удрял. На ниво съм - жена ми да ми дава хапче да пия, щото не мога да стана от леглото. Интересното е, че на самата тренировка нищо не е “изщраквало” , нито непосредствено след нея. По обед ме наболя леко и преди малко малкия бутна ключовете и не можах да се наведа да ги вдигна...Мирише ми на милгама този път...
Мнението беше редактирано от I`M на 28.01.20 19:59.
Второто хранене от вчера:
1. Кисело мляко, горски плодове, мед, овес,бисквити, половин шоколад, литър прясно мляко.
Днес кръстът е много по-добре, чак се учудих. Боли ме, но се движа свободно. Дали хапчетата подействаха или е било нещо инцидентно прискрипано не знам. Може би ще изчакам още 2-3 дни преди да отида до фитнеса, то така или иначе нямам много време.
Очевидно съм свалил, щом няколко човека ми казаха , че изглеждам доста отслабнал. Днес редовното чудене - да ям ли, да не ям ли - ми е в главата и редовното “жената направи” в случая грах със свинско ми наклони мисълта към ядене. Така или иначе се объркаха плановете и миналата и тази седмица съм възпрепятсван от към плануваното движение и брой тренировки. Общо взето е това.
1. Грах със свинско, две филии хляб, кисело мляко, овес горски плодове, мед, 15 шоколадови бонбона с лешник, няколко бисквити, литър прясно мляко.
Храната добре. Калориите добре. Всичко в едно хранене. Нямах ядки за кисело и импровизирах с шоколадови бонбони с лешници.
Трета седмица диета, като ще се тегля като мине един месец, но пък от промяната във формата съм доволен. Процентът мазнини определно пада и се оформям по-добре. Е ясно е, че имам да свалям още много. Аз както многократно съм споменавал не съм фен на много издутата мускулатура и многото м. маса(с изкл. на гърди и трапец). Гърдите както винаги са яко зле -и малки , и плоски, и мазни, но като че ли трапеца малко е дръпнал. Даже се опитах да го стегна за позиране , ама май не се получи много:
30.01.20
11:37
казано от I`M на 30.01.20, 10:49:
Гърдите както винаги са яко зле -и малки , и плоски, и мазни, но като че ли трапеца малко е дръпнал. Даже се опитах да го стегна за позиране , ама май не се получи много:
плоскостта според мен е до ген. колкото до формата , гледам че и ти като доста атлети (и мен) имаш ‘’триъгълник’’ където се разделят гърдите което си е ограничаващо при растежа на цици.
но отслабванеш ли в горна част на корема , те ще си изпъкнат.
Правилно ли си спомням че имаше време, когато се оплакваше че гърдите ти са много големи и искаш да тренираш така че да ги намалиш. Ако е така, явно си напипал начина 😂
казано от стилиянски на 30.01.20, 11:37:
плоскостта според мен е до ген. колкото до формата , гледам че и ти като доста атлети (и мен) имаш ‘’триъгълник’’ където се разделят гърдите което си е ограничаващо при растежа на цици.
но отслабванеш ли в горна част на корема , те ще си изпъкнат.
Нищо не разбрах.
казано от Димо на 30.01.20, 12:09:
Правилно ли си спомням че имаше време, когато се оплакваше че гърдите ти са много големи и искаш да тренираш така че да ги намалиш. Ако е така, явно си напипал начина 😂
От гърдите - никога 🙂 От ръце, гръб, рамо, крака съм искал и още искам . Гърдите като поизчистя още малко ще придобият друг вид, иначе винаги ми са били слаба група. Навсякъде другаде трупам лесно маса .
Тренировката:
Трисети от :
1. Полулег - 5х100,100,100,100кг,
2. Преден клек - 5х80,80,80,80кг.
3. Набиране подхват - 5,5,5,5
Трисети от :
1. Кофички -6СТ,6х20,20,20кг.
2. Широка тяга - 3х80,110,110,110кг.
3. Преса с дъмбели - 6х20,22,24,20кг.
Днес заради кръста реших да не се напъвам много. Особено на клека. 80-сет се оказаха приятни и добре ги усетих в бедрата. Като обръщах 24-те, а и по време на самото изпълнение ме удари леко кръстът и върнах на 20-те за последната врътка. След всяка врътка почивка. Общо взето добре беше.
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Пица, кисело мляко със замразени плодове, овес и мед, 7 линцера.
Пицата с кайма този път, че напоследък все с пилешко филе я правим и каймата беше с цел малко ранообразие. Вкусна до там, че я изядох с облизване на пръстите. Иначе всичката храна я приех в рамките на един час.
Мнението беше редактирано от I`M на 31.01.20 14:38.
Ванка, любопитна съм, в коя част от денонощието се храниш?
Като мое лично усещане, мога да живея на фаст - ядене от вечер на вечер. Проблемът е, че след гладуване изяждам невъобразими и неприлични за жена (то и за някои мъже са невъзможни) количества храна и после няма спане. Последния опит ме доведе до такава гигантска киселина, че си свикнах почти без да се будя да си вземам пантопразола. 😂
казано от БПН на 31.01.20, 16:14:
Ванка, любопитна съм, в коя част от денонощието се храниш?
Като мое лично усещане, мога да живея на фаст - ядене от вечер на вечер. Проблемът е, че след гладуване изяждам невъобразими и неприлични за жена (то и за някои мъже са невъзможни) количества храна и после няма спане. Последния опит ме доведе до такава гигантска киселина, че си свикнах почти без да се будя да си вземам пантопразола. 😂
В делничните дни ( с редки изключения) се храня между 17:30-19:30ч. Стремя се да съм на едно хранене, ако не изкарам на едно - хапвам и още нещо около 21:00 часа. Принципно лягам след 00:00 часа. Събота често ям до към полунощ, като лягам към 2-3. Неделя приключвам най-късно до 22:00 часа и понеделник ми е най-лесния ден да не ям изобщо, тьй като съм позареден от уикенда и принципно понеделниците ми са по натоварени и нямам толкова време да мисля за храна. Аз ,ако закусвам и с развитието на деня ми се яде много повече и ям много повече, от колкото ако не ям изобщо. В повечето случаи на глад коремът ми се е свил и бързо се наяждам. Иначе много често прекъсвам фаста по неправилния начин, но за сега не съм имал някакъв по-сериозен стомашен дискомфорт. Предполагам, че имам относително здрав стомах в това отношение.
казано от I`M на 31.01.20, 16:37:
ако закусвам и с развитието на деня ми се яде много повече и ям много повече, от колкото ако не ям изобщо. В повечето случаи на глад коремът ми се е свил и бързо се наяждам.
Абсолютно същата работа! А като кажа на някой че като не ям и спира да ми се яде и ми се пулят насреща...
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече