Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимСутринта:
Кръгове от:
1. Военна преса - 5х40,60,3х70,2х80
2. Гребане с Т лост - 6,6,6,6
3. Клек с изпънати нагоре ръце(над главата) -5х20,20,40,40кг.
4. Гребане на машина -6,6,6,6
5. Полулег с дъмбели - 6 с 22-ки,28-ци,34,-ки,34-ки
Добре бяха днес кръговете. На клека с ръце над главата ми е трудно да балансирам лоста с две десятки, камо ли ако сложа повече килограми. Неочакваното за мен беше , че при клек направо ми гръмна трапеца. На военната окапах бързо. 80 ми натежаха и не можах да направя три повторения, то и не опитах даже. След второто направо се отказах.
Теглото не пада, но поне и не качвам.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.12.24 20:51.
Тази сутрин:
Кръгове от :
1. Широка тяга - 3х60,90,90,90кг.
2. Лег - 6х60,90,90,90кг.
3. Пендулум клек ( ако не бъркам името на машината) - 5,5,5,5
4. Пулдаун на машина - 8,8,8,8
5. Подигане на ръцете на скрипец - 6,6,6,6,
6. Дърпане на машина - 6,6,6,6
По около 30 сек. почивка между отделните врътки. Много тегава тренировка. Останах без въздух още в началото, а и ми се доповръща. Едно, че последните 3-4 дни прекалих доста с храната и ми беше още тежко на стомаха и може би трябваше да изчакам още ден - два преди да отида да тренирам. Друго,че направих близо две седмици без тренировка. Можеше и да тренирам по празниците, но много време щеше да ми отнеме пътуването фитнеса и обратно. Трябваше да ходя около 10 минути пеша в снега за да стигна до колата. Отделно шофирането в зимна обстановка ми отнема доста повече време от обикновено и при това положение общо взето се отказах от идеята да ходя до фитнеса . То и днес не мислих да тренирам, но малко ми се промениха плановете и ангажиментите, та така и така се наложи да излизам и скочих и до фитнеса. Иначе с изключение на последните 3-4 дни и храненето беше добре. приемах предимно месо и зеленчуци. И движението не бе зле. От днес мисля да започна най-накрая да ограничавам храната, но напоследък изпълнението ми куца.
Мнението беше редактирано от I`M на 02.01.25 10:07.
Тази сутрин
Кръгове от:
1. Преден клек - 5х60,3х80,100,100кг.
2. Полулег с дъмбели - 6х20,30,34,34-ки
3. Скрипец - 6,6,6,6
4. Бутане на машина - 6,6,6,6
5. Скрипец - 6,6,6,6
Добре бяха кръговете днес. Много по-добре от миналия ден.Като цяло обаче напоследък хич не ми се тренира и не ходя с някакъв голям мерак. Може би трябва да помисля за някакъв друг вид спортуване, ако продължавам така.
Тази сутрин теглото е 111.4кг. Целта за този месец ми е да падна поне до 106 кг. Днес планирам повече ходене. Игра с децата, най-вероятно и ще ги дърпам и с шейната и общо взето ще се опитвам да увелича активността лека-полека.
Една снимка на мазния гръб.
Мнението беше редактирано от I`M на 04.01.25 10:40.
Сутринта
Трисети от :
1. Тяга - 8х60,3х100,130,130кг.
2. Лег от обратен наклон - 6х60,90,110,110кг.
3. Гребане с Т лост - 6х60,60,80,80к.г
След това - Обръщане от вис, ведно с преден клек и пуш преса - 3х60,70,2х80кг.
Имаше много хора и вместо кръгове с всичко наведнъж, разделих на две. За сметка на това обаче, добре се получи. Преди последната серия на обръщането пуснах малко повече почивка, може би около три минути, но въпреки това не можах да направя трето повторение с 80 кг. Обръщането ми даде повече зор отколкото очаквах този път.
Кучето тези дни така се кефи на снега и такъв айляк бичи, че чак му завиждам:
Сутринта:
Кръгове от:
1. Високо изтегляне от земя - 3х60,80,80,80кг.
2. Лег с обратен хват - 5х60,80,100,100кг.
3. Пендулум клек - 6,6,6,6
4. Вертикален скрипец - 6,6,6,6
5. Бутане на машина - 6,6,6,6
6. Хоризонтален скрипец - 6,6,6,6
Днес не бях много в кондиция, че много малко сън имах тая нощ. Вчера исках да довърша една работа, ама хем не успях да я довърша, хем откарах до към един. Отделно и се будих няколко пъти, та и малкото часове сън, които имах бяха накъсани. При кръговете доста ми падат работните тежести сравнено със сериите за мускулна група с почивки между всяка серия, които обикновено правя.
Ще ми се да направя един поне 32 часов фаст , но последните няколко опити ми са все неуспешни.
Сутринта:
Кръгове от:
1. Лег с обратен хват - 6х60,100,100,100кг.
2. Гребане с лост - 6х60,80,80,80кг.
3. Преден клек - 3х60,100,100,100кг.
4. Бутане на машина - 6,6,6,6
5. Пулдаун машина - 6,6,6,6
6. Бедрено разгъване - 6,6,6,6
Бива днес. И мускулна умора усетих, и без въздух останах - доволен съм. По план
щях да тренирам вчера сутринта, но имах ранни ангажименти и като цяло работния ми ден се проточи почти до 8 вечерта, та фитнеса остана за днес.
Сутринта:
Кръгове от:
1. Тяга - 3х,100,120,120,120кг.
2. Полулег - 3х60,90,90,90кг.
3. Пендулум клек - 5,5,5,5
4. Вертикален скрипец подхват - 6,6,6,6
5. Машина тип кофички - 6,6,6,6
6. Пулоувър на скрипец - 6,6,6,6
На полулега много ме болеше рамото. Явно отново трябва известно време да правя само лег с обратен хват, евентуално и лег с дъмбели и кофички.
По план трябваше да тренирам вчера, но имах ангажименти и пътуване. Мислих да преместя тренировката от сутринта евентуално за късния следобед, но ми изникнаха и други ангажименти и отпадна изцяло. Донякъде за сметка на фитнеса успях да вмъкна една разходка в снега с кучето.Поне като бях цял ден в движение не ядох и направих само едно хранене към 8:30 вечерта, веднага след като се прибрах. В неделя имахме семеен обяд и прекалих с храненето и бях с около 1200-1300 кк. в излишък. Вчера с около 2000кк. в дефицит, та горе долу се изравниха нещата.
Мнението беше редактирано от I`M на 14.01.25 09:50.
Сутринта:
Кръгове от:
1. Лег от обратен наклон - 8х60,90,90,90кг.
2. Кофички - 5,5,5,5,
3. Гребане с Т лост - 6х30,70,70,70кг.
4. Пулдаун машина - 8,8,8,8
5. Преден клек - 5х60,4,3,5х80кг.
6. Бедрено разгъване - 8,8,8,8
Днес комбинирах нещо като кръгове със супер серии. Намалих малко тежестите, но пък увеличих малко обема. Като цяло съм доволен. Усещане за напомпване и в краката и в гърдите и в гърба.
Сега мисля да ударя една “ледена” вана, само се чудя дали да не сложа една -две кофи вода напълнена в момента от чешмата, че миналия ден толкова студено ми беше, че имах чувството,че костите ми пукат. Едвам изкарах 30 секунди. То верно и че навън е студено тези дни, но неочаквах да не мога да изкарам повече от 30 секунди. Като съм пробвал с вода напълнена към момента от чешмата изкарам повече време.
Сутринта:
Трисети от :
1. Обръщане от земя - 3х60,80,80,80кг.
2. Лег с обратен хват - 5х60,3,5,х100,12х80кг.
3. Грабене с Т лост - 6х60,70,70,70кг.
Честно казано днес изобщо не ми се ходеше до фитнеса, но не ходих в петък, вчера не успях и утре няма да имам време, та много време щеше да стане отново без тренировка . Общо взето днес време имах за по - обемна тренировка, но желанието липсваше. Врътнах набързо едни трисети и приключих . На лега така и не можах да се наместя и до края ми беше нещо неудобно, а и китките ме понаболяваха.
Личното тегло не пада толкова бързо колкото смятах, но пък визуално имам промяна в положителна посока.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.01.25 12:19.
Тази сутрин:
Трисети от:
1. Лег с обратен хват - 5х60,90,100,100,100кг.
2. Пулдаун на машина - 8,8,8,8,8
3. Пендулум клек - 5,5,5,5,5
Много набързо. Почивки - само между последните две врътки. Капнах. После ще се топна във “ваната”. Последните 3-4 пъти стоя по 4-5 минути. Не знам колко градуса е водата, но през нощта температурите все още падат под нулата и въпреки, че влизам следобед - не бих казал, че водата се е стоплила кой знае колко.
Сутринта:
Трисети от :
1. Тяга - 6х60, 3х100,120,130кг.
2. Лег от обратен наклон - 6х60,90,110,110кг.
3. Пулдаун на машина - 6,6,6,6
Трисети от :
1. Преден клек - 6х60, 3х100,100кг.
2. Кофички - 6,6,6
3. Вертикален скрипец подхват -6,6,6
Общо взето добре беше днес. На вторите трисети първоначално смятах да направя четири врътки, но на третата рязко ми паднаха батериите и спрях след нея.
Храната 30.01.2024г.
1. Две банички с литър боза.
2. Протеиново кисело мляко с шепа боровинки, протеинов бар.
3. Талиатели с пилешко филе и сметана, две големи кофички йогурт с плодове
Храната вчера:
1. Бъркани яйца със шунка, две филии хляб , салата от авокадо и домат.
2. Протеиново кисело мляко с боровинки, еднин сникърс и един голям кроасан.
3. Кайма със зеленчуци на тиган, две филии хляб, протеинова извара.
Не свалям личното тегло с някакви бързи темпове, но го свалям макар и бавно. Даже корема се прибра малко. Има още много да се прибира, но все пак е някакво начало.
Мнението беше редактирано от I`M на 01.02.25 09:57.
Сутринта:
1. Обръщане от земя,ведно с преден клек и пуш преса - 3х60,70,70,70кг.
Трисети от :
1. Лег с обратен хват - 6х60,80,90,90,8х80кг.
2. Гребане с лост - 6х70,70,70кг.
3. Пенделум клек - 6,6,6
Комбинацията обръщане с преден клек и преса може би ми е най-мачкащата комбинация. Винаги ми спира тока и едвам завършвам, още повече като я правя с военна, а не с пуш преса. Лега го почнах накрая на сериите с обръщането за това малко повече серии от другите упражнения в трисета.
Храната 02.02.25:
1. Катма с кашкавал и луканка.
2. Едно помело
3. Почти цяла тава пица обилно намазана с кетчуп и майонеза, литър айрян и купа грис
Храната вчера;
1. Две малки парчета пица, 500 грама плодова извара.
2. Порция фасул с наденица, филия хляб.
Неделя сутринта жената правеше катми на децата и така хубаво ми ухаеше, че закусвах и аз. От закуската ми се прияде и пица, та следобед жената ми направи една голяма тава пица и като цяло приех повече калории от плануваното за деня. За сметка на това вчера на по-голям дефицит и горе долу изравних нещата.
Мнението беше редактирано от I`M на 04.02.25 09:33.
казано от I`M на 04.02.25, 09:31:
3. Пенделум клек - 6,6,6
Това, ако е същото, което мисля че е, е брутално яко.
казано от starsucka на 04.02.25, 12:04:
казано от I`M на 04.02.25, 09:31:
3. Пенделум клек - 6,6,6
Това, ако е същото, което мисля че е, е брутално яко.
Клек на машина е. Първоначално не знаех каква точно е , но като гледах клипове в ютуб я оприличих на машина за пендулум клек. Като, че ли не е баш идентична като тези, които гледах на клиповете, но е подобна. Може и друг тип да е, но като цяло ме натоварва добре в краката.
казано от I`M на 04.02.25, 14:36:
Клек на машина е. Първоначално не знаех каква точно е , но като гледах клипове в ютуб я оприличих на машина за пендулум клек. Като, че ли не е баш идентична като тези, които гледах на клиповете, но е подобна. Може и друг тип да е, но като цяло ме натоварва добре в краката.
Пенделум машината е с облегалка, а другата машина която може би имаш предвид е Пауър скуат, т.е. без облегалка. И позиционирането е малко по различно, но общо взето идеята като гледам на движението е същата.
Мнението беше редактирано от D_M на 04.02.25 14:54.
казано от D_M на 04.02.25, 14:51:
казано от I`M на 04.02.25, 14:36:
Пенделум машината е с облегалка, а другата машина която може би имаш предвид е Пауър скуат, т.е. без облегалка. И позиционирането е малко по различно, но общо взето идеята като гледам на движението е същата.
По- скоро прилича на снимката от дясно, без облегалката, макар , че на машината, която тренирам платформата за стъпване е разположена като, че ли по-различно. В момента не мога да си я визуализирам точно как изглеждаше. Принципно не си взимам телефона в залата, но ако се сетя, когато някой път е в мен ще снимам.
E те са много видове пауър скуат машини.
ЦЪК
Мнението беше редактирано от D_M на 04.02.25 16:43.
казано от I`M на 04.02.25, 16:34:
По- скоро прилича на снимката от дясно, без облегалката, макар , че на машината, която тренирам платформата за стъпване е разположена като, че ли по-различно.
Значи не е. В България само в Хасково досега съм попадал на pendulum - натоварва брутално квадрицепсите.
Тази сутрин:
Кръгове от:
1. Тяга - 3х100,120,130,130кг.
2. Полулег с дъмбели - 6х30,34,34,34-ки
3. Гребане с т лост -6х60,60,60,60кг.
4. Бедрено разгъване - 8,8,8,8
5. Бутане на машина -6,6,6,6
6. Пулдаун машина - 6,6,6,6
Има и два загряващи кръга , ама там обърках малко упражненията и не ми се описват отделно.
Храната вчера:
1. Кайма с кашкавал,чушка и кисели краставици на фурна, 7-8 шоколадови пурички
2. Суши, два пилешки шницела, сос от кетчуп и майонеза, три земела, три десертчета с извара.
3. Кисело мляко със стафиди и сладко от горски плодове.
Теглото 109 кг. сутрин на гладно.
Мнението беше редактирано от I`M на 06.02.25 09:36.
Сутринта:
Двусети от:
1. Зерчер клек - 10хлоста,3х60,100,100,100,100кг.
2. Лег с обратен хват - 20х лоста, 5х60,90,90,90,90кг.
Чудих се дали да тренирам днес, че всичко ме боли. В крайна сметка реших да отида до фитнеса с идеята да правя изометрия на сгъвания и разгъвания на крака и ръце, вместо това обаче направих няколко двусета зерчер с лежанка. След фитнеса обичайната разходка с кучето в планината.
Храната вчера:
1. Протеинов шейк, две банички със сирене и спанак, литър боза.
2. Два кроасана с шоколад, протеинова извара.
3. Протеинов шейк, филия с луканка и кашкавал.
4. Свинска вратна пържола, две филии хляб, салата от патладжан й майонеза
Мнението беше редактирано от I`M на 08.02.25 14:46.
Храната вчера:
1. Свинска вратна на скара, две филии хляб, малко лютеница, три десертчета с извара.
2. Скир с плодове.
3. Пилешко филе с къри и сметана, две филии хляб, протеинови курабии.
4. Чай с мед и лимон, 2-3 протеинови курабии.
Общо взето днес реших да бъде почивен от трениране ден. Преди обед направих една лека разходка с 6 км. ходене в планината.( по три в посока). Приятен маршрут с редувания на леки изкачвания и слизания, та общо взето и двете посоки с почти равномерно натоварване. Преди малко се топнах във ваната със студена вода - 6 минути( минута потопен до кръста + 5 потопен до врата.) Добре ми подейства - направо ме освежи и ми мина сънливостта, която ме беше налегнала.
Вчера правихме протеинови курабии. На вкус ми бяха почти идеални, може би с една идея по-сладки трябва ги направим другия път.
Мнението беше редактирано от I`M на 09.02.25 16:05.
Сутринта:
Кръгове от:
1. Тяга - 3х60,100,120,130,130,кг.
2. Лег от обратен наклон - 5х60,90,110,110,110кг.
3. Вертикален скрипец - 6,6,6,6,6
4. Повдигане на дъмбели с изпънати ръце - 6,6,6,6,6 с 12-ки
5. Хоризнтален скрипец - 6,6,6,6,6
6. Странично разрваряне с дъмебли - 6,6,6,6,6 с някви символични дъмбели, колкото да се каже, че съм имал дъмбели в ръцете.
Добре беше днес. Малко повече въздух от последните пъти. За съжаление все още всякакъв вид набирания и някои други дърпащи са извън възможностите ми. Затова замествам на машини. Много ме боли дясната предмишница на набиранията, то и обръщанията трябва да спра, но там все още болката не е толкова силна.
Храната вчера:
1. Голяма кофичка скир със стафиди, овес и три протеинови курабии, три бонбона с кокос.
2. Три броя бъркани яйца с шунка и кашкавал, три броя яйца на очи, две купи таратор, две филии хляб, 7-8 шоколадови пурички.
Движението вчера и днес не е зле. По около 7-8 километра на ден ходене.
Храната вчера:
1. Протеинова извара.
2. Протеинов шейк с кисело мляко,три бонбона с кокос
3. Кюфтенца с кашавал и люта подправка, купа таратор, две филии хляб, няколко шоколадови пурички.
Сутринта:
1. Обръщане от вис,ведно с преден клек и военна преса - 3х60,60,60,60, 2+2 х60кг.
Двусети от :
1. Полулег - 5х60,90,90кг.
2. Гребане на машина - 8,8,8,
На обръщането последната серия след втората врътка щяха да ми паднат слушалките, та оставих лоста, наместих си слушалките и направих още две врътки. На полулега 90 кг. ми бяха относително леки, но рамото ме пронизваше доста болезнено. Само на полулега усетих такава отчетлива болка, на военната нямаше проблеми. Много отдавна не ми се беше случвало при обръщането да се изхакам с лоста в брадичката, добре не се нокаутирах.
Четвъртък около 4 сутринта се събудих с пронизваща болка започваща от горната част на плешката/задното дясно рамо, минаваща през трицепса към лакътя и много болезнено усещаща се във външната част на дясната гърда. Мускулите седяха меки и нямаха контракции, а ме болеше все едно имат. Не можах да се наместя даже в положение, в което да спя. Щях да ходя на фитнес , но при това положение се отказах, че нямаше смисъл. Едва ли можеше да си направя дори и загрявката.Не знам от какво се получи. В сряда по време на тренировка, а и след нея нямах никакви болежки. В петък ме поотпусна вече, но все още не до там, че да тренирам. Днес болките са поносими и потренирах малко. Замислих се дали не ме удари тендинит на рамото и трицепса едновремено, но нито имам подуване, нито седят твърди мускулите. Или пък да съм прискрипал някакъв нерв по време на сън. Няма идея как ме заболя докато спя.
Храната вчера:
1. Протеионов бар, две десертчета с извара, половин литър прясно мляко.
2. Палачинка със сирене, кашкавал и салам, половин литър боза, три кокосови бонбона.
3. Телешки бургер в питка, телешки бургер в италиански хляб( и двете със сирене, чедър, домат, лук, кетчуп и майонеза), малко парче торта, три кокосови бонбона.
Мнението беше редактирано от I`M на 15.02.25 13:29.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече