Хоум - фитнес

20.03.20
17:48

Здравейте, отбор !

Реших да си направя лично предизвикателство и да тренирам вкъщи всеки ден след работа, след като ще работим от вкъщи. :D

Разполагам с 2 дъмбела х 10кг, тежести за крака 2 х 4кг, и ластици...

Въпросът, който ме тормози е следният:

До сега тренирах 2-3-4 пъти седмично:
1-ва трен. - Гръб, ръце;
2-ра трен. - Крака, корем
и така си ги редувах.

Мислите ли, че би било добре да разбия тренировката на по- малки групи, след като ще тренирам всеки ден?

Започвам да чета и да се информирам как правилно се комбинират мускулните групи.

Ще се радвам да се включите със съвет. :)

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Хммм.
За този тип тренировки от вкъщи от сплитове няма смисъл. Прави рундове или комбинирай супер серии или трисетове или интервали или... Абе желязото на гърба си е друго. Пускам сълза.

21.03.20
10:05

Абсолютно съм съгласна с теб...

Ще започна да клякам с дивана 😁 ... и да вдигам масата ...

Тъпа ситуация, ще се справим... Спортистите сме калени със силна воля :)

Bart Simpson

21.03.20
10:19

Два дъмбела по десет кг не саа за подценяване, можеш доста добре да се натовариш.
С тежестите за крака също.
Трябват ти идеи за упражнения или програма за у дома?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.03.20 10:20.

21.03.20
10:34

Австралийски набирания под масата, плюс раница с тежести на гърба или на корема.
Няколко кръга клекове, австралийски и лицеви ми е едно от любимите.

21.03.20
10:46

Точно идеи ми трябват - да добавя или заменя нещо в домашните тренировки...

Чудя се, как мога да вкарам ластиците за допълнително натоварване.

Аз съм свикнала на класическите упражнения- дърпане/ бутане, сгъване/ разгъване... Ако вкарам нещо по- разчупено като ХИИТ, или пирамида... Или само елемент от тях, помежду сериите...

Сега разглеждам сайта и започват да ми идват идеи... имаше едни упражнения от борцовата зала с рол на дъмбела за рамо / не знам как се казва упражнението 😁 /

Имам подувка 24ка и си я оставих на 500км от мен, като съм лятото почивка да си тренирам с нея... Дали съжалявам сега. Както и да е, поръчах си ластици.

21.03.20
11:06

казано от Светослав Захариев на 21.03.20, 10:48:

Имам подувка 24ка и си я оставих на 500км от мен, като съм лятото почивка да си тренирам с нея... Дали съжалявам сега. Както и да е, поръчах си ластици.

Съчувствам ти... Аз толкова време се чудех да си поръчам ли щанга... и все отлагах... 😅

Bart Simpson

21.03.20
12:09

С ластици са много добри стъпките встрани.
С тежестите за крака е мн готино да легнеш и с крака да изписваш числа във въздуха.
С дъмбелите на рамо можеш да правиш напади.
Степ ъп на стол.
Суинг с дъмбелите, обръщане, снач, тласкане, раменна преса, пуш преса.

казано от Krisi Svilenova на 21.03.20, 10:46:

Чудя се, как мога да вкарам ластиците за допълнително натоварване.

Аз съм свикнала на класическите упражнения- дърпане/ бутане, сгъване/ разгъване...

Че какво ти пречи да дърпаш и буташ с ластици? Трябва ти достатъчно здрава опора в къщи, където да поставиш ластиците... останалото (като движение) не се различава коренно от стандартните упражнения с лост или дъмбели. Рамки на прозорци, дръжки на врати, мебели закрепени към стената... просто се огледай, търсейки място, през което да прекараш ластика. Да не забравяме, че можеш и да го настъпиш...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.20 12:21.

22.03.20
19:29

Добреее... отчета ми за днес:

Реших да си направя кръгова. Общо 12 упражнения х 10-15 повторения.
Днес издържах 3 кръга. Иска ми се да правя по 5…
Мускулите държат, но въздух няма...

Имам въпрос: Колко време почивка е нормално между кръговете?

Сега почивам по 20 сек. между упражненията и 1 мин. между сериите. Май бързам доста. Утре ще увелича почивката...
Не знам имената на упражненията, но обобщено:
4- Горна част
2- гръб
4- крака
2- корем

Искам да обхвана максимален брой мускулни групи в тренировка.

За недостига на въздух мисля да правя на всеки 4 дена една тренировка само кардио.

Храненето е на 3 пъти, защото станах направо за обяд:
кафе
12:00 Ориз + месо

кафе
16:00 Протеин след тренировка + ядки

20:00 Ориз + месо

22.03.20
23:26

казано от Krisi Svilenova на 22.03.20, 19:29:

Имам въпрос: Колко време почивка е нормално между кръговете?

Сега почивам по 20 сек. между упражненията и 1 мин. между сериите. Май бързам доста. Утре ще увелича почивката...

Не почивай между упражненията, минута почивка е ок между кръговете, раздели ги на два отделни кръга.

Реших да си направя кръгова. Общо 12 упражнения х 10-15 повторения.
Днес издържах 3 кръга. Иска ми се да правя по 5…
Мускулите държат, но въздух няма...

Раздели упражненията на два кръга по 6 например. Първо направи 5 кръга от първите 6, след като почиваш 2-3мин. или колкото ти е нужно за начало, направи вторите 6 упражния също по 3-5 кръга, колкото успееш.

За недостига на въздух мисля да правя на всеки 4 дена една тренировка само кардио.

Кардиото ок, зависи какво ще правиш, пак ще е от някаква полза, стига интензивността да е по-висока.
Просто съкращавай почивките между кръговете постепенно, опитвай се да не спираш между упражненията, докато не направиш 5 кръга без почивка. Няма да стане за седмица разбра се.

Мнението беше редактирано от Дени на 23.03.20 12:21.

23.03.20
00:15

Благодаря много за съветите! ^^

Ще ги включа утре в тренировката. :)))

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1