Не знам дали ще кажа нещо което се знае, но коронавируса е особено остър към хора със сърдечно-съдови проблеми и съответно недиагностицирани такива. Това го наблюдавам от доста време, но не съм чел специално, понеже няма никаква научна тематика все още. Някой има ли някаква информация илли данни и статистика ?
20.10.20
20:56
Ами защото, Боби, покрай моретата и екскурзиите до БГ никой нишо не написа.
Затова.
А все пак от 20/07,до 20/10 пак сме били изложени на абсолютно същия риск, както вчера и както на 19/07.
Взех своето решение, яжте чесън и пийте ракия.
Дам, това е моята позиция, рустикално-хипстърски позитивизъм.
Вообше не ми дреме от какво ще умра, защото досега много пъти съм умирал.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.10.20 21:04.
Лятото нямаше корона вирус, защото няма как да се контролират хората... Няма как да накараш толкова хора да се подчиняват на някакви тъпотии... докато сега като захладня, и намалят хората по улиците, много по-лесно ще се осъществи контролът.
Единствените ФАКТИ са, че цяло лято нищо не се случи! Бахти пародията.... плаче ми се за човеството///
казано от Bart Simpson на 20.10.20, 20:56:
А какво искаш някой да беше напсал, Васко? Че вирусите имат сезонност и горещо, сухо време възпрепятства разпространението им? Е, написахме го. Че на есен ще има увеличение по ред причини (децата на училище, спад на слънчевото греене). И това написахме. Какво още очакваше?!?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.10.20 21:29.
Не съм наясно, дали PCR теста хваща единствено и само Ковид 19 или и други коронавируси. Ако е второто, нормално е да има голям скок на положителните тестове, защото вече си настъпи грипния сезон. Колко обаче от тях са К19 може да не е сигурно. И поради това много хора с положителен тест казват, че го изкарали леко, но реално може да са били заразени с друг коронавирус.
Ето тук едно обвктивно изказване от млад доктор специалист
Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.10.20 21:38.
казано от Optimus Prime на 20.10.20, 21:34:
Не съм наясно, дали PCR теста хваща единствено и само Ковид 19 или и други коронавируси. Ако е второто, нормално е да има голям скок на положителните тестове, защото вече си настъпи грипния сезон. Колко обаче от тях са К19 може да не е сигурно. И поради това много хора с положителен тест казват, че го изкарали леко, но реално може да са били заразени с друг коронавирус.
Мислех да те попитам дали си наясно какво представлява PCR тестът, но явно не си, затова ще ти го спестя.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.10.20 21:53.
казано от kaloyan на 20.10.20, 21:37:
Ето тук едно обвктивно изказване от млад доктор специалист
Това мякане трудно може да се издържи.
Скоро време ще почне да се говори и за проблемите в периферната нервна система на преболедувалите по тежко....а и по-леко.
Умирали били по няколко пъти...баси и поетите се навъдиха.
Мнението беше редактирано от nervak на 20.10.20 22:03.
казано от Boby_ на 20.10.20, 21:51:
Мислех да те попитам дали си наясно какво представлява PCR тестът, но явно не си, затова ще ти го спестя.
Наясно съм-образовал съм се по въпроса, но все пак по въпроса са се изказвали редица учени, че метода не е точен, разбира се излагайки аргументи за своите твърдения. Не го хвърлям ей така. Т.е. учени на хиляди стъпки пред мен, теб и който и да е дори лекар от друга специалност по въпросите на вирусологията.
И самият Кари Мълис-създателят на теста е заявявал, че теста не е прецизен по отношение на вируси и не е бил предназначен основно за това при създаването му.
Не отричам нищо, просто възпроизвеждам мнението на учени в областта......и изобретателя му.
Мнението беше редактирано от Dydo на 20.10.20 22:11.
казано от Optimus Prime на 20.10.20, 22:10:
казано от Boby_ на 20.10.20, 21:51:
Наясно съм-образовал съм се по въпроса, но все пак по въпроса са се изказвали редица учени, че метода не е точен, разбира се излагайки аргументи за своите твърдения. Не го хвърлям ей така. Т.е. учени на хиляди стъпки пред мен, теб и който и да е дори лекар от друга специалност по въпросите на вирусологията.
И самият Кари Мълис-създателят на теста е заявявал, че теста не е прецизен по отношение на вируси и не е бил предназначен основно за това при създаването му.
Не отричам нищо, просто коментирам мнението на учени в областта......и изобретателя му.
Не си се образовал достатъчно. Горе-долу като за завършил килийно училище звучи. За начално ти трябва и нещо повече от конспиративни клипчета в ютюб.
Чакай сега-аз не отричам наличието на вируса, те там са конспирациите има ли няма ли, изкуствен ли е и т.н. Говоря единствено и само за достоверността на теста. Това е.
20.10.20
22:33
Марги май ще излезе най-пророчица и Карбо.
20.10.20
22:36
казано от Boby_ на 20.10.20, 21:28:
казано от Bart Simpson на 20.10.20, 20:56:
А какво искаш някой да беше напсал, Васко? Че вирусите имат сезонност и горещо, сухо време възпрепятства разпространението им? Е, написахме го. Че на есен ще има увеличение по ред причини (децата на училище, спад на слънчевото греене). И това написахме. Какво още очакваше?!?
А, значи като забави, го няма?
Децата бяха на куп, дори и не в клас, хората бяха много натълпи и през лятото, слънце грее и сега, макар и не в Швеция.
И какво горещо и сухо време има в Ирландия???????
Защо се затварят сега като и през август беше същото време, ай стига дивотии.
Ще е тъпо ако умра от Корона вирус, но смятам, че такова животно нЕма.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.10.20 22:44.
От март месец насам май никой не е боледувал от какъвто и да е грип, настинките и те изчезнаха безследно...благодарение на короната, всички простудни заболявания останаха в миналото!Постоянно пишат за заразени и умрели, като бройка без никаква друга инфрмация, но пък за сметка на това всички можем да прочетем името на автора на статията,име на болница с приети и много други неща.Дойде време бабичките и старците на преклонна възраст да не могат да си отидат от този свят без корона!
казано от Bart Simpson на 20.10.20, 22:36:
Разбирам. Жалко за теб и за стотиците, на които ще навредиш. Хайде със здраве.
казано от Optimus Prime на 20.10.20, 22:10:
Не отричам нищо, просто възпроизвеждам мнението на учени в областта......и изобретателя му.
Не знам кой какво е казал. Обаче доколкото си спомням това нещо се появи в бегето на 8 март. Тогава беше открит първият случай. А до пролетното затопляне оставаха само месец-два.
Сега не сме дори краят на есента. Пред нас са дълги студени месеци, които тепърва предстоят. Без ваксина и специфични лекарства ще чакаме хубавото топло време едва след половин година. А как ще наречете вируса, дали някой смята, че това е Ковид-19. А друг мисли, че това са други коронавируси. Това нищо не променя.
Ако щете дори обикновен грип го наречете. Това нищо не променя. Има болни хора, има умрели. В това число и 15 лекари. Единствената утеха, че не поразявал тежко децата, учениците. А при възрастните действа на принципа на руската рулетка. Ако се сещате как се играе на тази игра, е, това е и този вирус.
А какво име ще му сложите. И дали смятате, че Ковид-19 не съществува и е измислен, за да се източели едни пари. Това нищо не променя. Има епидемия от някакъв вирус (за бактериите си има антибиотици), той разболява хора и някои от тях умират по доста мъчителен начин.
Това са фактите, а другото е да задълбавате по темата. Ама какъв вирус, ама как изглежда, естествен ли бил, изкуствен ли. Защо през летните жеги нямало епидемия. И прочее.
Конспиративните теории се разпространяват до голяма степен защото, може би от 100 години насам Европа беше забравила за тежки смъртоносни епидемии. И държавниците по света (и най-вече в големите страни) се занимаваха и наливаха милиарди в разработването на нови оръжия за унищожаване на хората. И така за военни цели бяха отклонени огромни средства, които можеха да бъдат инвестирани в науката, медицината и по-точно в микробиологията и вирусологията.
Тогава епидемиите нямаше да изненадват световните политици по бели гащи, абсолютно неподготвени за такова изпитание. Това,че забравихме за чумата и холерата, едрата шарка, не означаваше, че няма да се появят много нови болести. Обаче къде са научните изследвания изобщо за вирусите и патогенните микроорганизми? Танковете, самолетите и миноносците изядоха парите на учените. Говоря в световен мащаб, ние не сме с някакъв голям военен потенциал както великите сили и някои съседни държави.
Е,сега се действа на принципа на кокошката. Чака се да опре яйцето до задника й. И тогава хукват да правят изследвания, разработки, ваксини, лекарства. А би трябвало вместо за оръжия големите световни лидери да налеят пари в микробиологичните изследвания. За космически програми се изразходват вероятно много повече средства отколкото за медицински разработки.
21.10.20
00:11
Разработките в различните сфери вървят ръка за ръка.
Ветеринарната руска ваксина ще ни избави и ако не тя, то задължителното носене на маски на открито ще спре вируса. Успокоих се, няма да ни затворят пак, да разпъваме ластици и да мятаме пудовки по къщите.
Миро, написаното от теб няма общо с казаното от мен. Не знам защо се цитира мнението ми и после се захваща в друга посока относно самия вирус. Никога не съм твърдял, че няма Ковид19, че не е опасен, че не умират хора и т.н. Говорех конкретно, че има мнения на учени, отричащи ефективността на този вид тест. Това и само това съм коментирал.
Мнението беше редактирано от Dydo на 21.10.20 00:12.
21.10.20
00:15
казано от Boby_ на 20.10.20, 23:01:
Разбирам. Жалко за теб и за стотиците, на които ще навредиш. Хайде със здраве.
Кои са тея стотици, бе Боби, нали всички мерки спазвам, ама всички, на кой мога да наклоня аз дедовия.
Не ме разбирай погрешно, това, че не вярвам, не значи, че не се съобразявам.
Пазя ви, споко, просто моята глава пазя бистра.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.10.20 00:16.
казано от Optimus Prime на 21.10.20, 00:12:
Миро, написаното от теб няма общо с казаното от мен. Не знам защо се цитира мнението ми и после се захваща в друга посока относно самия вирус. Никога не съм твърдял, че няма Ковид19, че не е опасен, че не умират хора и т.н. Говорех конкретно, че има мнения на учени, отричащи ефективността на този вид тест. Това и само това съм коментирал.
Просто съм използвал някакъв текст и изречение за да изложа някакво свое мнение за нещата изобщо. А не само за дадените тестове. Тестовете са само една нищожна част от целия проблем.
Самите лекари говорят в медиите, че изобщо не знаят как действа този вирус, как протича заболяването и с какво да го лекуват. Не се знае почти нищо. А не се знае защото в световен мащаб научните изследвания във вирусологията са неглижирани. За други неща се отделят милиарди, а за това? Нямам какво повече да добавя. Който разбрал, разбрал. Написаното от мен.
казано от XXL на 20.10.20, 22:48:
.Дойде време бабичките и старците на преклонна възраст да не могат да си отидат от този свят без корона!
Имам двама познати заминали от корона!!!
На 42 -3 и на 35…бабички и старци-те отдавна не са смъртната група , мрът най-много безсмъртните на 30-48г . ...
Тва северозапада нямате спиране с простотията.
Мнението беше редактирано от nervak на 21.10.20 11:14.
21.10.20
11:28
казано от Bart Simpson на 29.09.20, 22:38:
Тъста ми е бил цял ден, включително и пътувал в кола с потвърден на следващия ден носител на corona вирус.
Дано го пропусне.
Явно го е пропуснал...Иначе друга песен щеше да пееш...
21.10.20
11:36
Това е вярно, както казах нямам силно изкристализирала позиция за случващото се.
100 пъти си смених позицията.
21.10.20
11:39
казано от nervak на 21.10.20, 11:13:
На 42 -3 и на 35…бабички и старци-те отдавна не са смъртната група , мрът най-много безсмъртните на 30-48г . ...
Съжалявам за хората, светла им памет!
Но малко пресоляваш манджата с това твърдение в болднатото - абонирам съм за чат бота на Министерството на здравеопазването и всеки ден получавам статистиката, включително и възрастта и заболяванията на хората - средната възраст на починалите се движи около 70 години.
Да, има и такива в диапазона 30-48, но са много редки изключения.
21.10.20
11:45
казано от nervak на 21.10.20, 11:13:
казано от XXL на 20.10.20, 22:48:
.Дойде време бабичките и старците на преклонна възраст да не могат да си отидат от този свят без корона!
Ние сме с маски и шлемове върху тях + маски на клиентите, но си признавам, че не се притеснявах за моето здраве, а основно за родителите ми и възрастните ми познати и клиенти. От както разбрах, че мои набори са си отишли чак взе параноя да ме гони и за мен :) До сега не познавах хора умрели от грип на 42. Може и да е имало ама аз не бях чувал. Както и цели семейства в рамките на месец.
Мнението беше редактирано от Barberian на 21.10.20 11:50.
казано от Alexander Krastev на 21.10.20, 11:39:
[
Но малко пресоляваш манджата с това твърдение в болднатото -Да, има и такива в диапазона 30-48, но са много редки изключения.
Явно не съм се изказал правилно:
-Здрави хора,без придружаващи заболявания починали от корона,процентно са повече в този диапазон ,който съм посочил.
Хоспитализирани с по-тежка симптоматика,които са трудно повлиявани с лечение са също в тази възраст.
Иначе ,както се изрази приятеля:
-Малките прелитат общо взето през заразата,старите се научиха да се пазят...останахме ние-безсмъртните на по 35-45….Пазете се много!
Мнението беше редактирано от nervak на 21.10.20 13:05.
Относно маските на открито, сега като се сетя мога да напиша и нещо ЗА. На кооперативните открити пазари където се събират страшно много хора на едно място, не се носят маски и не се спазват никакви дистанции. Бях с баща ми набързо предната седмица и докато чакахме, някакъв направо му се завря отзад и щеше да го целуне, а беше и със сина си. Направих му забележка и той ме гледаше като извънземен и малко остана да се разболеят от ковид с придружаващи заболявания :)
Та така погледнато там има смисъл да се носят маски. Обаче на мен проблема ми е че няма контрол , поне някакъв да има. Особено на места където е ясно че не се спазват мерките и се събират много хора накуп.
Това означава че дори тези които въвеждат мерките, не вярват в тях.
21.10.20
13:33
Кралят слънце разпореди да се промени наредбата :)
Мнението беше редактирано от Barberian на 21.10.20 13:34.
21.10.20
14:43
казано от Barberian на 21.10.20, 13:33:
Кралят слънце разпореди да се промени наредбата :)
“Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание”, уточни той на заседанието на правителството днес.
Да, голям е :)
21.10.20
15:14
Да видим, като иска всичко да е точно обяснено в заповедта, как ще дефинират “струпване”.
Искам да видя и кой ще ходи да ги глобява на протестите.
21.10.20
19:40
За невярващите - плюс двама махленци (имаме един починал и двама в лошо състояние, освен тези) - единият пострадал тежко, на 37, другият - на близо 70, хоспитализиран, още не се знае каква му е съдбата.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.10.20 19:41.
21.10.20
22:07
Аз май живея в някакъв тотален резонанс със света.
Първата карантина бях за тотално спазване на мерките, а бешя някак, сякаш по-не толкова лошо.
Сега съм се настроил, че няма опасност, а започна май да става по-страшно от предния път.
казано от Bart Simpson на 21.10.20, 22:07:
Аз май живея в някакъв тотален резонанс със света.
Първата карантина бях за тотално спазване на мерките, а бешя някак, сякаш по-не толкова лошо.
Сега съм се настроил, че няма опасност, а започна май да става по-страшно от предния път.
Нормално, на човек му писва да живее в стрес и първосигнално отрича реалността/хайде в случая потенциалната реалност/..
21.10.20
22:37
Добре ми дойде някакво смислено обяснение.
21.10.20
23:08
Любо, същото ли е като със стреса от африканската чума, защото аз целия изтръпвах само при мисълта, че може да ми сервират вратната алангле :)
казано от Brown Bomber на 21.10.20, 23:08:
Любо, същото ли е като със стреса от африканската чума, защото аз целия изтръпвах само при мисълта, че може да ми сервират вратната алангле :)
Ами позитивният опит тушира страха за сметка на лакомията/алчността и така докато се наиграеш :))
Мнението беше редактирано от Любомир на 21.10.20 23:13.
21.10.20
23:16
Да, сигурно много хора са загубили и битката с африканската чума, ама не ги познавам, а и излекуваха всички прасета и тази болест вече не съществува, останаха само предупредителните табели през 1км разстояние :)
21.10.20
23:22
Айде готово.
Заповедта:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/10/21/zapoved_ob6ti_merki_21_10_20_1.pdf
Навън или с маска или с ролетка. Дистанция по-малко от 1.50 - с маска.
Да се вкарва ваксината от Русия, да се ваксинират говедата и да се свършва.
казано от Gogo на 21.10.20, 23:22:
Айде готово.
Заповедта:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/10/21/zapoved_ob6ti_merki_21_10_20_1.pdfНавън или с маска или с ролетка. Дистанция по-малко от 1.50 - с маска.
Да се вкарва ваксината от Русия, да се ваксинират говедата и да се свършва.
Ние сме по балансираната позиция, затова ще бием едновременно руската, американската и европейската ваксина, а ако има бежанци покрай границата- и турската ще поръчаме :))
22.10.20
08:26
Като оставих дребния в училище, от общо 50-60 възрастни, нямаше нито един освен мен и още две жени с маски, ни-кой!!!!!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече