Коронавирус в България

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
gggddd

08.11.21
21:08

“Ако стигнеш до апаратно дишане, мобилният ти ще остане при жена ти. Ваксинирай се!!!”

Мнението беше редактирано от gggddd на 08.11.21 21:09.

08.11.21
22:27

Гигаваксър: преболедувал ковид + 2 ваксини + 1 бустерна доза – безсмъртен 99 level
Мегаваксър: 2 ваксини + 1 бустерна доза – обикновен безсмъртен
Обикновен ваксър: 2 дозички батенце, „от нашата!“ – полубезсмъртен
Срамежлив / Скромен ваксър: една, еднодозова, но от сърце! – отбиване на номера
Полуваксър: сложил си е всички задължителни ваксини на света, но вярва само на врачки и леене на куршум
Обикновен антиваксър: човек, който Сам Си Преценя
Специални случаи:
„Антиваксър на Шрьодингер“: едновременно е и ваксиниран, и неваксиниран, но поне се е наредил на опашката
„Антиваксър на Павлов“: чака първо да му забранят да ходи На мол и На клубче, преди да се нареди на опашката
„Антиваксър на Дънинг-Крюгер“: метакогнитивно-неспособен и неквалифициран да разпознае трябва ли му или не му трябва ваксина
„Просветен Антиваксър“: знае, че ваксината е зло и ако си я сложи чрез графенов оксид и 5G, Гей Билтс и Сорос ще го накарат да гласува за Истанбулската конвенция. А сам гласува за Славиту
„Антиваксър на Дарвин“: пие белина против корона вирОс
„Оцеляващ Антиваксър“: живее в землянка, ходи с шапка от алуминиево фолио против 5G, тренира бой с права лопата, алебарда, три секционна тояга, АК-47, ядрени установки до 15 мегатона, има ножа на Рамбо, носи кубинки и камуфлажи, готви се за Зомби Акълолипсиса”
Трансваксър - човек, който не се е вакс@нирал, но се самоопределя като вакс@ниран.

Гърците са го измислили.
Антиваксъри плащат по 400 евро на докторите за ваксиниране с физиологичен разтвор, те пък им слагали истински ваксини.

Е са вече се напрегнАха тия с купените сертификати... :о)

08.11.21
22:46

Ех

Bart Simpson

08.11.21
23:17

Цял ден тишина в темата и тъкмо викам, мина таа корона, ама не бе.

08.11.21
23:23

За съжаление няма и да свърши според някои учени.

gggddd

09.11.21
00:14

Някой знае ли дали се предлагат щадящи тестове за възрастни. Платени, разбира се.

Bart Simpson

09.11.21
00:26

Само в интервали-тук.

09.11.21
06:44

334 умрели с Ковид! Когато руснаците направят 6500 умрели на ден, да дойдат да ни се обадят. Намерихме си “новата калцинирана сода” за гордост.

gggddd

09.11.21
09:05

Накрая ще останем само най-коравите и ваксиниращите се.

09.11.21
09:08

казано от Gogo на 09.11.21, 09:05:

Накрая ще останем само най-коравите и ваксиниращите се.

Плюс някое и друго малцинство...не може без тях.

09.11.21
12:35

Копнато от една група:

Спомняте ли си тези моменти в училище? Сестрата влиза в стаята и започва да инжектира всички подред с туберкулин, който е протеинов екстракт от “стерилизирани” (инактивирани) микобактериални клетки. Няма искаш или не искаш. Не бе въпрос на желание. За 15 минути е инжектирала целия клас ? С други думи ни инжектираха с не един (както е в модерните ваксини), а с цял букет от бактериални протеини + още други знайни и незнайни макромолекули.
Усещането всички си го спомняме - болка при обаждането, зачервяване, възпаление, болка на мястото на инжектиране с дни или както по-популярно днес се наричат - “тежки странични ефекти след ваксиниране с Covid ваксина” ? Разбира се алергичните реакции и някои други по-тежки странични ефекти не бяха изключения, но да не се фокусираме върху тях, за да не заприличаме на антиваксъри, макар тази процедура да е направо вековна...
През 90-те и началото на 2000-та година това си беше нещо напълно обичайно и като цяло родителите не се противяха. Все пак се прави за наше добро. Никой не иска клас деца, болни от туберкулоза? Днес за сметка на това ще има гражданска война, защото ще стресираме децата, ако ги накараме да се изплюят в чашка...

А същите тези родители, които сега правят протести срещу нуждата детето им да се изплюе в чашка лятото нямаха проблем да му бръкнат в носа с клечка за да отидат на море в Гърция.

09.11.21
12:44

И тавичката с форма на бъбрек, където стояха игли и памуци, винаги имаше ръжда по нея ?
Ама то нашето поколение яде зеленчуците не измити след Чернобил и ние сме друга бира ?

09.11.21
12:51

Аз си спомням как ни разпуснаха малко по-рано в някаква ваканция - пролетна ще да е била - и сме покачени на най-голямата черница в селото и ядем огромни черни плодове, мокри на едри капки от пролетния чернобилски дъжд.

09.11.21
12:56

Български туристи
Май ще вземат да махат българските менюта от ресторантите ?

09.11.21
12:58

казано от Nev на 09.11.21, 12:56:

Български туристи

Те ще започнат да фъскат не само в Гърция, когато някъде влязат българи :-)
Баси излагацията.

Мнението беше редактирано от D_M на 09.11.21 13:00.

Аз подозирам, че заради големия процент неваксинирани ще се пръкне нов щам я у нас, я у Румъния и ще го кръстят Балкански, или пак направо Български :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.11.21 13:02.

09.11.21
13:11

Майтап майтап, ама вече четох спекулации на тая тема от учени. Че в България и Румъния ще си стане ендемичен вироса и ще останем като огнище за бъдещи реинфекции и лаборатория за нови щамове.

09.11.21
13:13

казано от Dydo на 09.11.21, 12:58:

Ще махнат сега. После лятото пак ще реват, че без българи и румънци гладуват и нямат работа.

09.11.21
13:14

казано от Alexander Krastev на 09.11.21, 13:02:

Аз подозирам, че заради големия процент неваксинирани ще се пръкне нов щам я у нас, я у Румъния и ще го кръстят Балкански, или пак направо Български :D

Хм, бе не съм чак такъв спец дори за аматьор по ваксинирането и вирусите, ама не е ли обратната версия по-възможната. Т.е. когато има повече ваксинирани, т.е. спънки вирусът да се развива, именно тогава да търси нов начин за проявлението си, поради което възникват мутациите.
Питам само :-) Може и да не е така.

Мнението беше редактирано от D_M на 09.11.21 13:16.

09.11.21
13:15

казано от Dydo на 09.11.21, 13:14:

не е ли обратната версия по-възможната. Т.е. когато има повече ваксинирани, т.е. спънки вирусът да се развива, именно тогава да търси нов начин за проявлението си, поради което възникват мутациите.
Питам само :-) Може и да не е така.

Не.

09.11.21
13:18

казано от Димо на 09.11.21, 12:51:

Аз си спомням как ни разпуснаха малко по-рано в някаква ваканция - пролетна ще да е била - и сме покачени на най-голямата черница в селото и ядем огромни черни плодове, мокри на едри капки от пролетния чернобилски дъжд.

Вероятно сте стояли поне месец и половина на дървото, подгизнали от “едрите капки на пролетния чернобилски дъжд”, тъй като аварията в Чернобил се случва на 26-ти Април, а черниците обикновено узряват и стават за ядене през Юли и Август.

09.11.21
13:19

казано от Димо на 09.11.21, 13:15:

Не.

Ахааа...........”Мутациите настъпват в процеса на размножаване на вируса, което е и основната му “дейност”.” Значи колкото повече заразени, толкова повече се е размножил, което е предпоставка да мутира ;-)

ПС, /да пази Господ/, ама това дето Кръстев упомена, то махни така да го кръстят, ама представете си, че е и някакъв бая смъртоносен и заразен. Ще ни обвинят, че поради нашето нехайство сме причинили такива вреди на Европата, а и не само. А ние не сме Китай, та ако те са най-големите виновници, с нас по може да се изгаврят.
....Мръсни и безотговорни българи, вижте какво причинихте на света .................:-))))))))))))

Мнението беше редактирано от D_M на 09.11.21 13:22.

09.11.21
13:29

казано от GapstaR на 09.11.21, 13:18:

Вероятно сте стояли поне месец и половина на дървото, подгизнали от “едрите капки на пролетния чернобилски дъжд”, тъй като аварията в Чернобил се случва на 26-ти Април, а черниците обикновено узряват и стават за ядене през Юли и Август.

Такива спомени имам, със сигурност не съм носил календарче с мен на черницата за да съм сигурен за датата.

gggddd

09.11.21
13:59

В подкрепа на Дидо:

https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/prof-chorbanov-nikoga-predi-covid-19-ne-e-pravena-vaksinacija-po-vreme-na-pandemija.html

Според него правило на всяка една ваксина е да защитава превантивно, т.е. една група хора се имунизира с нещо, то се появява в един момент и те са защитени. Когато обаче вирусът се движи между тях и един е болен, друг е само позитивен, трети не реагира и в този момент започнем масова ваксинация, предизвикаваме мутационен натиск върху вируса.

„Някои от последните версии са, че част от новите мутации са в следсвтие на имунизацията и затова доста хора се разболяват”, каза още имунологът.

Ама тук по-добре знаете, така че това можеше и в секцията с вицовете да го сложа.

gggddd

09.11.21
14:04

В подкрепа на Димо мога да кажа, че в уикипедия ги дяват да зреят от началото на юни до юли черниците. А астрономическото лято почва към 21 юни или нещо такова. :Д

09.11.21
14:04

И според мен е за секцията с вицовете. Според Чорбанов какво е трябвало да се направи? Да се изчака както е по учебниците от които е учил да умрат двеста милиона души в света (3% от 7 милиарда население) и тогава вече като затихне от самосебеси заразата спокойно да си се ваксинираме?

gggddd

09.11.21
14:06

Димо. Сложих го с определена цел, за това че ваксините нямали нищо общо с мутациите. А не дали трябвало да се ваксинираме или не.

Мнението беше редактирано от gggddd на 09.11.21 14:07.

09.11.21
14:09

казано от Gogo на 09.11.21, 14:04:

В подкрепа на Димо мога да кажа, че в уикипедия ги дяват да зреят от началото на юни до юли черниците. А астрономическото лято почва към 21 юни или нещо такова. :Д

Е, то всички го знаят нащо село и черницата на ъгъла между баба Пенка и мандрата и я знаят точно тя кога зрее.
Както казах, такива са ми спомените отпреди 30-40 години - беше мрачно и студено, беше валял студен дъжд, ние обсъждахме тихичко апокрифната информация че е имало ядрена авария в СССР и нагъвахме черници. Не знам след колко време е стигнала тая информация до знанието на хората.

09.11.21
14:11

казано от Gogo на 09.11.21, 14:06:

Димо. Сложих го с определена цел, за това че ваксините нямали нищо общо с мутациите. А не дали трябвало да се ваксинираме или не.

Цялата му логика е тъпа според мен, ама аз не съм доцент или какъвто е този. Как ще има ваксина за нещо, ще се имунизираме и тепърва ще чакаме то да се появи?

gggddd

09.11.21
14:12

Ти, дето вярваш толкова в науката, заклеймяваш всекви учени, чиято логика не ти отърва. :Д

09.11.21
14:18

Първо и основно - прилагам критичен прочит на всичко, което чуя или прочета.
Въпроса ми конкретно тук е как

“”Мутациите настъпват в процеса на размножаване на вируса, което е и основната му “дейност””

и

казано от Gogo на 09.11.21, 13:59:

Според него правило на всяка една ваксина е да защитава превантивно, т.е. една група хора се имунизира с нещо, то се появява в един момент и те са защитени. Когато обаче вирусът се движи между тях и един е болен, друг е само позитивен, трети не реагира и в този момент започнем масова ваксинация, предизвикаваме мутационен натиск върху вируса.

се връзват. От какво се обуславя този мутационен натиск и защо е повишен, след като ваксините пазят от разболяване в голяма степен и в още по-голяма степен пазят от предаване заради по-малкия вирусен товар. Единственото логично нещо, което ми хрумва е че понеже заради ваксините пада много броя на умрелите от ковид, по този начин ваксините способстват за предаването нататък на вируса и мутирането му. Щото вируси, от които има голяма смъртнонст нямат много добър шанс за мутация.

Мнението беше редактирано от Димо на 09.11.21 14:25.

Bart Simpson

09.11.21
15:33

Вече е факт, в БГ ако имаш анти тела над определено кило си зелен за 3 месеца.

gggddd

09.11.21
16:13

Колко кела?
Щот нали броят не бил от значение. Би трябвало да става със символична бройка, като признак, че си минал през това.

Едит:  причетох. 150 нещо си.

Мнението беше редактирано от gggddd на 09.11.21 17:34.

09.11.21
16:30

казано от Димо на 09.11.21, 14:18:

Първо и основно - прилагам критичен прочит на всичко, което чуя или прочета.
Въпроса ми конкретно тук е как

“”Мутациите настъпват в процеса на размножаване на вируса, което е и основната му “дейност””

и

казано от Gogo на 09.11.21, 13:59:

се връзват. От какво се обуславя този мутационен натиск и защо е повишен, след като ваксините пазят от разболяване в голяма степен и в още по-голяма степен пазят от предаване заради по-малкия вирусен товар. Единственото логично нещо, което ми хрумва е че понеже заради ваксините пада много броя на умрелите от ковид, по този начин ваксините способстват за предаването нататък на вируса и мутирането му. Щото вируси, от които има голяма смъртнонст нямат много добър шанс за мутация.

confirmation bias….:)

09.11.21
16:39

Никав конфирмейшън биас не е. Думите на който и да е капацитет не отменят изследвания и наблюдения. Да поствам ли пак пирамидата на доказателствата в науката и обърнатата пирамида на доказателствата в интернет-споровете?

Георги Иванов

09.11.21
16:56

Въпроса е как , човек без съответното образование или много дълбоки практически и теоретични познания може да прецени кой кум , кой сват , кой на булката брат.
Затова според мен си трябва база или както казваше един помориец:
Имаш база - излитат ракети , няма база правиш м*нети.

09.11.21
17:28

казано от Георги Иванов на 09.11.21, 16:56:

Въпроса е как , човек без съответното образование или много дълбоки практически и теоретични познания може да прецени кой кум , кой сват , кой на булката брат.

Ъхъм. И точно затова, най- елементарното нещо, което човек, който не разбира от тези неща, може да направи, е да се довери на 95% от специалистите, а не на изкукуригали единици “специалисти” защото повече му харесва тяхната версия ?

Мнението беше редактирано от Nev на 09.11.21 17:29.

Георги Иванов

09.11.21
17:32

казано от Nev на 09.11.21, 17:28:

Ъхъм. И точно затова, най- елементарното нещо, което човек, който не разбира от тези неща, може да направи, е да се довери на 95% от специалистите, а не на изкукуригали единици “специалисти” защото повече му харесва тяхната версия ?

Ся за наука ли си говорим или за нещо друго , щото горното не е много научно.
И да как се преценява кой е специалист и кой не.

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 09.11.21 17:33.

09.11.21
17:39

казано от Георги Иванов на 09.11.21, 17:32:

казано от Nev на 09.11.21, 17:28:

Ся за наука ли си говорим или за нещо друго , щото горното не е много научно.
И да как се преценява кой е специалист и кой не.

Най- лесното нещо е да прецениш кой е специалист. Има си престижни университети, има си титли признати от цял свят. Едно е да завършиш университет за който се борят десетки хиляди от цял свят за едно място, друго е да завършиш у Шумен ? Няма един световно известен авторитет, който да подкрепя теориите на Мангъров примерно. Те затова по принцип не цитират източници, а само лялят. Питаш един истински специалист и той подкрепя всяко едно негово твърдение с конкретно проучване пак от престижни лаборатории. От това по- просто да прецениш кой е специалист, няма на къде.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1