Коронавирус в България

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

15.11.21
19:17

Партия “Възраждане” няма да подкрепи правителство, което не отмени всички мерки по коронавируса. Дерзайте! Скоро идва вашето “царство”, хахаха.

15.11.21
21:05

казано от Миро на 15.11.21, 19:17:

Партия “Възраждане” няма да подкрепи правителство, което не отмени всички мерки по коронавируса. Дерзайте! Скоро идва вашето “царство”, хахаха.

Но ще подкрепи отделните ресорни политики ? Т.е. не подкрепяме виждането на МС по отношение на политиката му покрай Ковида, това сме го заявили ясно, но има много прозорливи и професионални решения в полза на държавата и гражданите в отделните сектори, като енергетика, социална политика, икономика и т.н., които ние няма как да не подкрепим. Защото ние няма как да работим против благото на бг народ ?
Яла при батко да те учи как се говори, кат се управлява държава ?

15.11.21
21:50

Миро,
ти да не се притесни, че ще ти анулират сертификата?

15.11.21
22:12

казано от Joyplovdiv на 15.11.21, 21:50:

Миро,
ти да не се притесни, че ще ти анулират сертификата?

Естествено! Днес с него влязох отново много горд и с навирен нос в един мол. След това направих  обиколка в Практикер. Гавазите ме посрещат най-любезно. “Заповядайте!”.

Чувствах се като национален герой. :) И сега представи си, дойдат хората на “Възраждане”. Къде ще останат моите заслуги към здравеопазването в бегето? И моите сертификати и салтанати? :D На кого ще се фукам после?

Мнението беше редактирано от Миро на 15.11.21 22:23.

16.11.21
05:44

276 умрели с Ковид, пък нека ни е зле. 90-100 милиона лева месечно са само икономиите от пенсии. Да не говорим за 26 500 х 80кг средно х 18% въглерод = 380 тона въглерод в земята.

16.11.21
09:25

Гледах резултатите от гласуването в Швейцария. Възраждане са на четвърто място по вот там :D
Що за идиот трябва да си да живееш в Швейцария и да гласуваш за проруска партенка с всичките кал, глад и нищета които е донесъл навсякъде където стъпи съветския ботуш? Но пък искат да управляват държавата еднолично - нямало да влизат в коалиции - и ще искат пълно отпадане на всякакви мерки срещу ковида.

Сега видях че по-надолу има и гласували за “Русофили за възраждане на отечеството” :(

Мнението беше редактирано от Димо на 16.11.21 09:27.

16.11.21
09:35

казано от Димо на 16.11.21, 09:25:

с всичките кал, глад и нищета които е донесъл навсякъде където стъпи съветския ботуш? (

Не искам да отварям тази тема, нито да влизам в спор кога е било по-добре...........ок, сега е по-добре, за някои. Но като процент, в момента в БГ има в пъти, пъти, пъти по-гладни, бедни и мизерстващи хора /българи, работили цял живот/, много от тях затънали и в борчове, теглени в редица случаи, за да скърпят двата края, сравнено с онова време. Това да се лишаваш от храна, за да си платиш сметките или да стоиш на студено, за да ядеш, не е било. Дори не е доближавано.

16.11.21
09:40

]

казано от Димо на 16.11.21, 09:25:

с всичките кал, глад и нищета които е донесъл навсякъде където стъпи съветския ботуш? (

Пропускате венерическите болести и срамни въшки.

16.11.21
09:48

казано от Dydo на 16.11.21, 09:35:

в момента в БГ има в пъти, пъти, пъти по-гладни, бедни и мизерстващи хора /българи, работили цял живот

Така де, в страна от екс-съветската сфера, работили цял живот за славата на бекапетата.
Дай ми пример за държава, която е била под руско влияние и още е под тяхно влияние и е цъфнала и вързала.

16.11.21
09:58

казано от Димо на 16.11.21, 09:48:

Дай ми пример за държава, която е била под руско влияние и още е под тяхно влияние и е цъфнала и вързала.

Аз не казвам, че комунизма е по-добре. Това, че ние не съумяхме да си оправим къщата, никой не ни е виновен. Просто сравнявам конкретни факти - не дали някои хора не се разгърнаха, направиха истински бизнеси-създават ценност, забогатяха, не дали сега като цяло начинът на живот е по-хубав, а конкретно за процента бедни и гладуващи сега, сравнено с онова време. Само и единствено за този факт. Причините също не коментираме.

gggddd

16.11.21
10:05

Направете си една тема за политика.

казано от Миро на 15.11.21, 13:17:

Обикновено след  такава публикация следват цяла страница безсмислени разговори с цел написаното да отиде на по-задна страница и почти никой да не го види.

Мнението беше редактирано от gggddd на 16.11.21 10:07.

16.11.21
10:12

Ама как без причините? Причините са че още сме в силната сфера на влияние на Русия. А тези кавали живеят в Швейцария и искат в България да се засили още повече руското влияние, та да станем Абхазия на Балканите.

16.11.21
10:14

Връзката с политиката беше че с антиваксърски призиви, Копейкин успя да посвири на тънката душевна струна на много българи. И сега вече влезнал с тоя популизъм в парламента, може спокойно да си мъти водата с проруски акита.

gggddd

16.11.21
10:17

За конкретното мнение може да е имало връзка. Вече си е жив офтопик и е доста досадно за мен да кликам излишно в темата, като няма нищо за това колко прости са неваксинираните и колко добре живеят ваксинираните назапад.

16.11.21
10:30

И на изток живеят по-добре ваксинираните. За справка Сингапур (87%), Южна Корея(82%), Япония(79%), дори Китай (82%).

16.11.21
10:34

За сметка на това пък на изток Русия е с 35%, Таджикистан са 21%, Сирия 3%, Украйна 20%, Узбекистан 17%.

gggddd

16.11.21
10:39

Аха. И 74% в Индия.

16.11.21
10:40

казано от Dydo на 16.11.21, 09:58:

казано от Димо на 16.11.21, 09:48:

Аз не казвам, че комунизма е по-добре. Това, че ние не съумяхме да си оправим къщата, никой не ни е виновен. Просто сравнявам конкретни факти - не дали някои хора не се разгърнаха, направиха истински бизнеси-създават ценност, забогатяха, не дали сега като цяло начинът на живот е по-хубав, а конкретно за процента бедни и гладуващи сега, сравнено с онова време. Само и единствено за този факт. Причините също не коментираме.

Няма как да имаме хубав живот с 37% гласували. Абсолютно си заслужаваме съдбата. Цялата тази апатия е навързана с всичко, както Димо постоянно също повтаря :)
ДПС счупиха всички рекорди. В секциите направо са им показвали как да гласуват, което е не е трудно да се повярва, при положение, че не говорят български повечето, а какво остава да четат, а машините са на български. Имало е и засилена местна подкрепа от властите.
Дадохме 30 места на партия с лидер, който казва, че родината му е друга. За другите партии да не говорим.
В същото време постоянно слушам, как все някой ни пречел да сме каймака на Европа. Ние сами си пречим!

Мнението беше редактирано от Nev на 16.11.21 10:42.

16.11.21
10:43

казано от Gogo на 16.11.21, 10:39:

Аха. И 74% в Индия.

Аз лично бих се срамувал, че дори индийците са по-ваксинирани от нас.

16.11.21
10:51

Има си го нагледно представено тва съотношение. И нас са ни сложили за резила. Комай най-неваксинираните от най-богатите.

https://ourworldindata.org/grapher/covid-vaccinations-vs-gdp-per-capita

16.11.21
12:37

Съвсем изплискахте легена тук...

16.11.21
12:53

казано от GapstaR на 16.11.21, 12:37:

Съвсем изплискахте легена тук...

казано от Illustrator Yovkov на 16.11.21, 05:44:

276 умрели с Ковид, пък нека ни е зле. 90-100 милиона лева месечно са само икономиите от пенсии. Да не говорим за 26 500 х 80кг средно х 18% въглерод = 380 тона въглерод в земята.

Съгласен съм с теб. Този е някъв мега трол,  повтаря едно и също от няколко седмици. :)

16.11.21
12:55

А, трол, що да е трол? Има си черно чувство за хумор човека. Говори по темата, макар и мрачни неща.

16.11.21
13:38

казано от Димо на 16.11.21, 12:55:

А, трол, що да е трол? Има си черно чувство за хумор човека. Говори по темата, макар и мрачни неща.

Трол, означава човек който повтаря едно и също нещо, независимо от дискусията и това какви въпроси се задават и отговарят. 
Дефакто ти който си радетел на истината и науката, подкрепяш тролове, стига да са на твоето мнение :)

16.11.21
13:53

казано от kaloyan на 16.11.21, 13:38:

Трол, означава човек който повтаря едно и също нещо, независимо от дискусията и това какви въпроси се задават и отговарят.

Само за протокола - трол не е човек, който повтаря едно и също, а е човек, който ви пуска по пързалката, и вие (масата) примерно му се връзвате. В тази тема има няколко такива, и успяват да тролят доста успешно.

16.11.21
13:57

казано от MotoRRhead на 16.11.21, 13:53:

Само за протокола - трол не е човек, който повтаря едно и също, а е човек, който ви пуска по пързалката, и вие (масата) примерно му се връзвате. В тази тема има няколко такива, и успяват да тролят доста успешно.

Е още по зле за него, като не може да се квалифицира дори като трол :)
А ти си извън масата, така ли ? :) И не благоволи да дойдеш да кажеш на нас по - незнаещите хора, че ни пускат по пързалката ?

16.11.21
13:58

казано от kaloyan на 16.11.21, 13:57:

казано от MotoRRhead на 16.11.21, 13:53:

Е още по зле за него, като не може да се квалифицира дори като трол :)
А ти си извън масата, така ли ? :) И не благоволи да дойдеш да кажеш на нас по - незнаещите хора, че ни пускат по пързалката ?

Даже и няма да си правя труда да ти отговарям.

16.11.21
14:02

Ами недей. Не знам каква е причината някои хора да не казвате нищо по дадена тема и после да говорите за “вас” (масите) :)  .. но няма значение де. Всеки избира кое какво ..

16.11.21
14:08

казано от kaloyan на 16.11.21, 14:02:

Ами недей. Не знам каква е причината някои хора да не казвате нищо по дадена тема и после да говорите за “вас” (масите) :)  .. но няма значение де. Всеки избира кое какво ..

Ама то и някаква тема ли имало тук ? На мен повече ми прилича на чесане на езици и осмиване на разбираш ли тези, които спазват някакви мерки (дистанция, маска, или не дай си Боже да са си сложили ваксина). Когато се даде конкретен пример, придружен със статистика, веднага скачат няколко човека с някакви дебилни мемета, осмиващи го и се почват теории на конспирацията.
Иначе извинявай, че ви се включих в темата, ще се поправя, като не го правя повече.

gggddd

16.11.21
14:12

казано от MotoRRhead на 16.11.21, 14:08:

На мен повече ми прилича на чесане на езици и осмиване на разбираш ли тези, които спазват някакви мерки (дистанция, маска, или не дай си Боже да са си сложили ваксина).

На мен пък ми прилича на точно обратното.
А мерки спазваме всички. Че даже и маски носим.

Мнението беше редактирано от gggddd на 16.11.21 14:13.

16.11.21
14:17

казано от MotoRRhead на 16.11.21, 14:08:

казано от kaloyan на 16.11.21, 14:02:

Ама то и някаква тема ли имало тук ? На мен повече ми прилича на чесане на езици и осмиване на разбираш ли тези, които спазват някакви мерки (дистанция, маска, или не дай си Боже да са си сложили ваксина). Когато се даде конкретен пример, придружен със статистика, веднага скачат няколко човека с някакви дебилни мемета, осмиващи го и се почват теории на конспирацията.
Иначе извинявай, че ви се включих в темата, ще се поправя, като не го правя повече.

Ами не, друго исках да кажа. То е добре всеки да се включва когато както може. На мен забележката ми е към коментари от този тип, които ги пуска въпросния човек. Едни и същи са и са крайно нечовешки и неприятни. Още повече че на “тор” стават и доста хора близки, които са пенсионери и роднини и които въпреки че спазват мерките, също умират заради другите, които не ги спазват и пак стават на “тор”.

Идеята ми е че такива дебилни и тежко цинични коментари, не трябва да се толерират и трябва да бъдат махани, както и съотвения “потребител”.

16.11.21
15:28

Аз се извинявам че малко по темата ще питам, ама една колежка ме пита мен - доста е параноична тя за здравето си - искала с Янсен да се ваксинира, че поне само веднъж ще я бодат, ама аз нищо не съм чел. Някой да даде материал за четене за янсен или направо някакво сравнение с другите ваксини срещу ковид?

16.11.21
15:36

казано от Димо на 16.11.21, 15:28:

Аз се извинявам че малко по темата ще питам, ама една колежка ме пита мен - доста е параноична тя за здравето си - искала с Янсен да се ваксинира, че поне само веднъж ще я бодат, ама аз нищо не съм чел. Някой да даде материал за четене за янсен или направо някакво сравнение с другите ваксини срещу ковид?

Не знам колко достоверен е този източник по твоите стандарти, както и със сигурност не мога да приложа някакви научни факти към статията:

https://bntnews.bg/news/ispaniya-obmislya-busterna-doza-ot-rnk-vaksina-na-imuniziranite-s-yansen-1172804news.html

Казано по-просто: избира Янсен - получава бонус още поне една ваксина :)

Баси цирка :)

16.11.21
16:05

На янсен им е сравнително слаба защитата:

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7038e1.htm

https://healthydebate.ca/2021/03/topic/comparing-vaccines/

И като цяло на векторните ваксини, сравнени с мРНК.

Може би затова обмислят допълнителна доза. Както впрочем и на другите вече е прието да се поставят бустерни трети дози.

16.11.21
16:13

казано от Димо на 16.11.21, 16:05:

На янсен им е сравнително слаба защитата:

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7038e1.htm

https://healthydebate.ca/2021/03/topic/comparing-vaccines/

И като цяло на векторните ваксини, сравнени с мРНК.

Може би затова обмислят допълнителна доза. Както впрочем и на другите вече е прието да се поставят бустерни трети дози.

Когато другите ваксини им даваха 90 % защита от заразяване, по спомен Янсен беше 66. Сега на другите им дават около 50 защита от делта, който доминира, което значи, че Янсен направо е на кино от към предпазване от заразяване. За смърт не съм чел кал се представя. Аз гледам, че много мои познати също натам се насочиха, като виждам, че подсъзнателно за тях една доза означава, по- малък риск ? Не съм убеден, че е баш така. Аз ако се притеснявам за здравето си, ще се ваксинирам с тази с по- добри показатели, ама всеки си решава.

16.11.21
16:16

От практиката в щатите това е статистиката:

Among U.S. adults without immunocompromising conditions, vaccine effectiveness against COVID-19 hospitalization during March 11–August 15, 2021, was higher for the Moderna vaccine (93%) than the Pfizer-BioNTech vaccine (88%) and the Janssen vaccine (71%).

16.11.21
16:17

Да, хората си викат: “веднъж само да ме бодат”
Интересно че на АЗ ѝ дават още по-ниска от на янсен ефективност. Особено срещу делта варианта.

16.11.21
16:21

казано от Димо на 16.11.21, 16:17:

Да, хората си викат: “веднъж само да ме бодат”
Интересно че на АЗ ѝ дават още по-ниска от на янсен ефективност. Особено срещу делта варианта.

Последно като гледах една пресконференция, единия професор много го натискаха журналистите да каже поне горе- долу, колко предпазва. Той човека, 5 пъти повтори, че нямат достатъчно дата. Даде дата, колко предпазва от смърт и хоспитализация. В крайна сметка успяха да измъкнат от него 50-60%, лично според него, следейки данните до сега. Ама това беше преди 2 месеца. Вече могат да имат повече данни.

Мнението беше редактирано от Nev на 16.11.21 16:22.

16.11.21
16:29

И да не кажете после че избирателно поднасям информацията - един бивш колега получил инфаркт на следващия ден след като му сложили Пфайзер втора доза. Още същия ден се почувствал недобре и на другия ден се тръшнал. Това е първа такава информация, която чувам и я споделям безкористно.

16.11.21
18:47

Стига дава пример с Швейцария.
Ако се окаже, че има връзка между проваксърството и проджендърството, ще спра да ям Милка.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1