05.04.20
12:21
Здравейте,
купувам си едни евтини мюсли от Кауфланд и са вкусни - Vitalia. Но ме притеснява това, че са със захар, а аз искам без. Не мога да намеря такива без захар - някой знае ли някоя марка без захар, която да е вкусна и да я има на българския пазар?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
06.04.20
19:35
Аз също похапвах често тази, но както ти каза пълно е със захар. Може да си ги хапваш, но не прекалявай. Вземи си само чисти овесени ядки, аз ти препоръчвам тези на Фамилекс. Да, не са така вкусни, но... по-добре така :)
В почти всеки магазин за ядки има насипни овесени ядки. Нямат захар, нито каквото и да било друго и варират от 2.50 до 3 лева за килограм.
И овесени ядки хапвам, но не са толкова вкусни като мюслите. Знаете ли коя марка овесени ядки са най-вкусни? Аз предпочитам едри.
07.04.20
18:36
казано от Жиката на 07.04.20, 17:56:
И овесени ядки хапвам, но не са толкова вкусни като мюслите.
Жика, всъщност каква е разликата между овесени ядки и мюсли?
Дано да те насочи този въпрос...
казано от Жиката на 07.04.20, 17:56:
И овесени ядки хапвам, но не са толкова вкусни като мюслите. Знаете ли коя марка овесени ядки са най-вкусни? Аз предпочитам едри.
Мюслите не са здравословно ядене, това е смесица от овесени ядки и сушени плодове, които са допълнително захаросани. Демек, тъпчеш се със захар 😀
А чистите овесените ядки на всяка марка са едни и същи. 😀
Да, не са толкова сладки като мюслите, но са по-добрия избор. Пък и никой не те кара да ги ядеш чисти. Залей ги с вода и ги пъхни за 4-5 минути в микровълнова, ще почнат да се надигат и ще постигнеш повече обем. Като ги извадиш, сложи една доза протеин и хубаво ги объркай. Пак ще ти е сладко ама ще е в пъти по-оптимално ядене.
Мнението беше редактирано от Petya на 07.04.20 18:38.
Е, кое му е толкова страшното и нездравословното на микса от овес, сушени плодове , ядки и малко захар ?
Протеиновата пудра е много по - здравословна и диетична ли ?
казано от I`M на 07.04.20, 18:59:
Е, кое му е толкова страшното и нездравословното на микса от овес, сушени плодове , ядки и малко захар ?
Протеиновата пудра е много по - здравословна и диетична ли ?
Не говорим за страшно. Говорим кой е по-добрият избор откъм макроси и откъм съставки на храната.
Ти си яж каквото искаш.
казано от Petya на 08.04.20, 01:19:
Протеиновата пудра е много по - здравословна и диетична ли ?Не говорим за страшно. Говорим кой е по-добрият избор откъм макроси и откъм съставки на храната.
Ти си яж каквото искаш.
За мен пък овеса не е никак добра закуска, затова и мюсли не ям. Ако говорим за полезна храна, има къде, къде по-добри варианти. Не виждам проблем в сушените плодове. Колко пък да има в мюслито? Аз пък мюслито и овеса отдавна съм ги заменила със зърнена закуска + доза протеин и желатин. Макросите са почти еднакви, като изключим 15-20гр захари, които няма да ме бутнат.
казано от Petya на 08.04.20, 01:19:
Протеиновата пудра е много по - здравословна и диетична ли ?Не говорим за страшно. Говорим кой е по-добрият избор откъм макроси и откъм съставки на храната.
Ти си яж каквото искаш.
Така и не разбрах кое толкова е нездравословното на мюслите, защото твърдиш, че е нездравословна храна. Ако може да обясниш на прост език, че да го разбера.
Също ако може да обясниш отново на прост език, че да разбера -Кое прави овеса с протеин толкова здравословен? .Ако ти е удобно и имаш време да обясниш и за разликата в макросите между овеса и мюслите, че и там ми се губят познанията. И понеже говорим за макроси, последен въпрос - на дневна база слагането на доза протеин в овеса с вода или яденето на шепа овес, с. плодове ,ядки с к. мляко например колко ти променя макросите за деня? Предварително благодаря за отговорите и обогатяването на познанията.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.04.20 09:46.
08.04.20
10:55
Ще правя чийз кейк - мога ли да използвам мюсли като блат, като ги смеся с масло?
08.04.20
11:08
Не, ще ти се развалят макросите
08.04.20
11:28
казано от CottageCheese на 08.04.20, 11:08:
Хахаххаха не ме тролвай мен. Наистина ще правя чийзкейк и питам, ако някой е правил, дали става, защото иначе ще трябва да ги хвърля.
казано от Иван на 08.04.20, 11:28:
Хахаххаха не ме тролвай мен. Наистина ще правя чийзкейк и питам, ако някой е правил, дали става, защото иначе ще трябва да ги хвърля.
Чийзкейк с мюсли... Жалко за маскарпонето. :)
08.04.20
11:38
Овесени ядки с масло, сирене и беконче...Ммм :D
Ест че става, ще е малко по-сладко евентуално единствено
08.04.20
16:33
казано от Boby_ на 08.04.20, 11:31:
Чийзкейк с мюсли... Жалко за маскарпонето. :)
Боби, аз и маскарпоне няма да използвам хаахха (не съм му фен). “Чийзкейк” е съвсем условно като термин в случая и даже май отива към бисквитена торта :)))) Преди време за една “гръцка мусака” някой се обиди тук :)))) Нямам никакви претенции в готвенето и ползвам наименованията съвсем свободно.
Мнението беше редактирано от Иван на 08.04.20 16:41.
казано от Иван на 08.04.20, 10:55:
Ще правя чийз кейк - мога ли да използвам мюсли като блат, като ги смеся с масло?
Супер добре ще ти се получи ако имаш какъвто и да е блендер да ги смелиш. Иначе пак ще ти се получи, на вкус, шансът да се разпада като си сипваш е значително по-голям.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече