13.04.20
21:51
Здравейте!
Не съм писал отдавна, но от време на време посещавам форума, въпреки че доста е опустял, за жалост. Реших отново да вписвам тренировките и да следя прогреса си.
Преди около година и половина се преместих в София, за да преследвам лични цели.
Имах период от около 6 месеца, в които не тренирах, но интересното за мен беше, че бързо наваксах след като започнах отново. Смених немалко зали, защото ми правиха проблем за щангите, много зле.
Извънредното положение се оказа катализатор на предишни мисли за трениране в домашни условия. На сегашния етап ще ми спести пари и време, особено когато имам други приоритети. Инвестирах в двупудовка 32кг и постепенно ще се оборудвам с още някои приспособления.
Относно начин на хренене - правя различни по продължителност фастове, но най-често 18-19 часа, като най-дългия от любопитство е 40 часа. Като цяло се придържам към ниски
въглехидрати, повече мазнини и протеин (в моментната ситуация не се съобразявам с нищо).
Тренировката днес:
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 10х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
гребане с ластик 25кг, двойно прегънат 10х3 на ръка, през 10 секунди
Темата беше редактирана от Евлоги на 13.04.20 22:01.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимТренировката тази сутрин:
обръщане прав с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
горила суинг с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
лицеви с ластик 10х3, през 10 секунди
Днес:
БГ клек 10х3 х 32кг на крак, през 10 секунди
Гребане с ластик 25кг, двойно прегънат 10х3 на ръка, през 10 секунди
Лицеви опори с ластик 25кг 10х3, през 10 секунди
Извини ме,ако задавам глупав въпрос,но какво е “двупудовка” ?
Не бях чувала за такова животно 🙃
17.04.20
11:59
32кг плудовка
Ако трайно караш на фастове, редувай нвд с рбд, че само нвд и фаст може да доведе до бели с инсулина.
18.04.20
14:37
А защо се нарича “двупудовка”?
За да не е съвсем спам - щом фастовете те кефят, прави ги, но пуцай въглени от време на време наистина.
Здравейте!
Принципно 1 пуд (стара руска мерна единица за маса) е равен на 16кг. От там следва, че два пуда са 32кг, т.е. удвоена 16ка - двупудовка.
Благодаря ви за включването относно фастването. Разнообразявам храненето и не съм изключил въглехидратите, може би грешно съм се изказал. Въртя ротации, примерно нвд-вм 3-4 дена, след това 1-2 рбд и повтарям, като допускам, че може и да не е най-правилния подход. Задължително прекъсвам фаста с нещо много леко и нисковъглехидратно.
*Малко пуцане на въглехидрати :д
Мнението беше редактирано от Евлоги на 18.04.20 17:34.
Тренировката днес:
тяга на един крак с двупудовка 10х3 х 32кг на страна, през 10 секунди
силово гребане с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, пред 10 секунди
едностранна раменна преса с двупудовка 1х1 х 32кг на ръка
обръщане прав - тласкане с двупудовка 10х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
Раменната преса тежи и реших на момента да импровизирам извън схемата. Много плавно обръщане и тласкане с минимален подем от краката.
Днес ставам на 23г и се сещам за 17 годишното хлапе, което бях, когато започнах да пиша тук. Научих доста неща и създадох контакти.
Днес няма фаст, не се е случвало от месеци насам. Започнах с бирите след тренировката.
Наздраве!
Тренировката днес:
Вчера нещо се чувствах изморен и недоспал и реших да оставя тренировката за днес. Този път първото движение ме смаза и едвам изкарах интервала, а миналият път мина по-добре. Поясът ми е отслабнал и най се усеща на тръстъра.
Тренировката тази сутрин:
горила суинг с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
лицеви с ластик 10х3, през 10 секунди
Тази сутрин:
БГ клек с двупудовка 10х3 х 32кг на крак, през 10 секунди
лицеви опори с ластик 25кг 10х3, през 10 секунди
*извънпротоколно 3 пъти бавен клек, като акцента е в рак позицията
Тренировката я направих на двора на слънце, кеф голям. Търсих си въже на няколко места и бяха само до ф14. Бях се решил да го купувам и да го прегъвам на четири, но реших да проверя в олх от любопитство. Намерих една железария, от която поръчах ф18, можеше да си спестя време, ако се бях сетил по-рано.
Адското одървяне на клека, направо си седнах след интервала. Пробвах хоризонтално набиране на една ръка, обаче едвам го докарах до средата. Захванах въжето на една висяща верига, която беше доста нестабилна и люлееща се. Дали това също допринесе, а и ръцете бая ми се изпотиха или просто съм загубил форма, защото от около 2 месеца не съм правил набирания, а ги бях докарал 1 х 50кг.
Аз уж излязох от София за три дни, а те след това я затвориха и не съм се опитвал да се връщам. Добре че си взех пудовката и ластика, а и имам възможността да работя отвсякъде, в сегашната ситуация наистина го оценявам. Обаче като се върна ще поръчвам лост за врата, макар че почти никъде няма в наличност, а и винаги има едно съмнение дали няма да се окаже кекав. Нямам възможност да дупча иначе веднага ще реша проблема с една комбинирана стойка.
тяга на един крак с двупудовка (разноименни ръка и крак) 10х3 х 32кг на страна, през 10 секунди
силово гребане с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, пред 10 секунди
медитация - 11 минути
Вчера успях да се върна в София. Направих малко фермерска разходка докато си пренеса пудовката. Ще задвижа поръчването на лост за набиране, а кофички ще мога да правя и на ъгъла на терасата на този етап.
Още ме държи мускулна треска след предната тренировка и тягата днес ме довърши. Смятам, че задобрявам на обръщането, може да снимам някой път.
набиране на въже 10х3, през 10 секунди
медитация - 16 минути
Значително подобрение на първото движение, но все така мачкащо. В двора на кооперацията има детска люлка, която е от здрава и дебела метална конструкция. Захванах въжето за нея, обаче се оказа ебати хлъзгавото, проблемът не е бил в потните ръце. Яко стискане и след средата на интервалите си го увих, за да ги изкарам, защото буквално се изплъзвах. Там ще се набирам, докато се сдобия с лост, че още чакам известие, а не е ясно докога. Надявам се да не ми направят проблем, макар и да не вредя по никакъв начин.
Напълно е възможно да ти направят проблем(то не проблем ,а акт )за това,че си там
Мнението беше редактирано от Веси на 29.04.20 12:11.
Не, имах предвид, че някой от родителите на децата може да ми се скара. Живея в затворена кооперация и има малко дворче.
горила суинг с една ръка с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
кофички 10х3, през 10 секунди
медитация - 14 минути
Реших да снимам горила суинга, за да разбера дали го правя правилно. След като видях снимката в дневника на Splash май се оказва, че имам още да работя по техниката.
Направил съм 11х3 вместо 10 и забелязах, че почивам по-малко между интервалите.
Мнението беше редактирано от Евлоги на 01.05.20 12:24.
медитация - 14 минути
Тъкмо слязох за набиранията и се засякох с домоуправителя. Питах го дали ще е проблем, дори му показах къде захващам въжето и каза, че е окей. Стоя и ме гледа малко как се набирам или по-скоро как се изтезавам. Като имам излизане ще взема да си купя лейкопласт, че не си е работа.
тяга на един крак с двупудовка (разноименни ръка и крак) 10х3 х 32кг на страна, през 10 секунди
силово гребане с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация - 17 минути
Едно такова мудно днес и ми причерняваше. Усеща се липса на качество в съня. Често се будя, въртя се и като стана не съм свеж, сякаш ми тежи главата.
05.05.20
16:06
Аз също нещо като стана сутрин ми е мъка, вечер се будя.... ужас..
медитация - 12 минути
Изхвърлянето добре, но нещо пояса протестираше на тръстъра. Иначе подема от краката беше стабилен и бутах гюлето скоростно. Преродих се на набирането на въже, уж сметнах докъде да го увия, но ще трябва да вдигна още малко.
кофички 10х3, през 10 секунди
бицепсово сгъване 3х4 х 32кг
медитация - 13 минути
Суингът този път ме смаза, така я засилвам, че едвам я спирам след третото повторение. Бицепсовото сгъване е добавка от любопиство, правих го с въжето и е подобно на чуково сгъване. Принципно се опитах да го комбинирам с френско прав, но не успях да разгъна. По-нататък със сигурност ще си купя още една 32ка и си представям как бих съкратил още времетраенето на тренировките, което ще ме направи още по-гъвкав спрямо други дейности. Успявам да визуализирам как изпълнявам горила суинг с по една 32ка в ръка ;д
хоризонтално набиране на въже с една ръка 5х1 на ръка, през 10 секунди
медитация - 16 минути
Земята видимо изглеждаше суха, но все пак успях да се окалям. Набирането на една ръка малко криво, но усещах, че дърпам точно с гърба. Другият път би трябвало да направя повече подходи. Реших след това да изкарам един пълен интервал на набиране на въже.
обръщане прав - тласкане с двупудовка 15х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация - 13 минути
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 11х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
набиране на въже 11х3, през 10 секунди
повдигане на крака от вис с редуване
кобри
медитация - 10 минути
Днес реших да тренирам изцяло на двора. Докато сляза с гюлето и загрях. Изхвърлянето и тръстъра все по-скоростни, има въздух, общо взето ще успея да направя още подходи. Проблемът е пояса и днес нещо изпусна, не помня на кой подход. Сега я има обичайната тъпа болка в кръста, но не е драма. Ще взема да правя и по някое друго упражнение за ядрото. Мога да правя утежнен планк с приятелката.
Тренировката днес:
кофички с ластик 20х1, през 10 секунди
планк с тежест, 3 пъти
кобри
медитация - 16 минути
Вчера се качих на кантара - 88кг.
Мнението беше редактирано от Евлоги на 17.05.20 12:48.
лицеви опори с ластик 11х3, през 10 секунди
ядро
кобри
медитация - 12 минути
Хоризонталните набирания отпаднаха, защото беше кално. Домоуправителят явно си полива редовно и то неведнъж.
Мнението беше редактирано от Евлоги на 18.05.20 09:05.
обръщане прав - тласкане с двупудовка 16х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
ядро, 4 пъти
кобри
медитация - 10 минути
Добре че имам магнезиево блокче, защото тека яко и пудовката се пързаля.
планк с тежест, 3 пъти
медитация - 20 минути
Миналата тренировка или по-скоро опит за такава не се получи. Прегрях психически за пореден път и просто бях дроб. Дадох си няколко дена почивка и се събрахме в семеен кръг. Хапване, пийване, игра с кучетата и сега е по-добре положението. Не ми харесва това, че викат екипа в офиса, а на мен ми хареса да работя дистанционно, така върша двойно повече работа. Започвам да обмислям евентуални нови ходове.
Днес добре, тегаво тръгна, но само първите подходи. Правилно или не, но пробвах първото движение с трибойския колан, така и така си прашасва. Може би ако бях тръгнал без, пак щеше да изгърми пояса. Сега друг проблем е, че я изпускам в рак позиция, когато искам да тръгна по-рязко надолу, за да се засиля и се налага да включвам другата ръка с леко подпиране. А бе, има работа.
кофички с ластик 12х2, през 10 секунди
ядро
медитация - 11 минути
Като започна суинга и имам чувството, че времето спира.
БГ клек с двупудовка 11х3 х 32кг на крак, през 10 секунди
бицепсово сгъване 4 х 32кг - френско прав с ластик х 15, 3 пъти
планк с тежест, 3 пъти
медитация - 15 минути
Една от тези сутрини, в които се оцъкляш един час преди алармата и се чувстваш зареден. Има строеж до нас и някои от работниците се бяха струпали с кафетата да гледат набирането. Сигурно си казват - тоя к’во се пъне, я да дойде да огъва арматура :д
обръщане прав - тласкане с двупудовка 20х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
ядро
кобри
медитация - 10 минути
Взехме си кученце, което е нова крачка за мен. Обмислям го от доста време, след като разбрах какво е да живееш с куче покрай моята приятелка. Много е спокойна и гушлива, знае какво е “Не” и “Седни”. Сега заучаваме тоалетната, че явно се оказа най-слабото място. Понеже спя предимно по гръб и снощи ме прегърна през гърдите и заспа, приятелката чак прояви ревност. Тази сутрин ме събуди рано за тоалетна, все пак прояви съображение, но минира веднага щом слезе от леглото. Бързо я пренесох където трябва и продължи, но ме учуди колко скоростно ги изяде, не успях да реагирам. То хем да я поздравиш, хем да ѝ се скараш. Така ще го бъде, пуснах си една седмица отпуска, за да я гледам и да свикне да стои в клетка, че скоро тръгваме по офисите.
Хармония - левретка.
* пробвах няколко пъти да кача снимка, но нищо не става. (yспях)
Мнението беше редактирано от Евлоги на 31.05.20 11:48.
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 12х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
набиране на въже 12х3, през 10 секунди
планк с тежест, 3 пъти
кобри
медитация - 11 минути
Леко подобрение в рак позицията.
казано от Евлоги на 31.05.20, 11:02:
, за да я гледам и да свикне да стои в клетка, че скоро тръгваме по офисите.
Това пък що за ужас е(поне за мен де).
Кой ви дава такива съвети?
Как в клетка ще го държиш?
02.06.20
12:15
Така няма да има прави мизерии като е само, а след това ще си свикне, че клетката е неговото място.
Аз съм с нагласата, че клетката не трябва да е място за мъчение и наказание и затова съм я превърнал в къща. Място, на което да се чувства сигурна и спокойна. Тренираме всеки ден и вече има напредък, сама си влиза вътре. Иначе аз няма да я затворя изцяло, естествено че е ужас. Ще е в банята, където ѝ е тоалетната, вече пробвах няколко пъти за по един час. Успешно си свърши работата в тоалетната или до нея и си играе/спи в “къщата.
*Тренера го е казал
Мнението беше редактирано от Евлоги на 02.06.20 12:20.
кофички с ластик 13х2, през 10 секунди
колелце от колене 3 х 8
кобри
медитация - 11 минути
Сдобих се с лост за врата обаче като го натегнах и касата започна да се огъва и леко пропуква, това не го очаквах и не посмях да го тествам. Явно ще използвам същото съоражение в двора, така или иначе щях да продължа да излизам на въздух. Нещо в последно време ми се отваря глътката за бира и домашна ракийка и няма никакви ротации и тн. Фаствам си както обикновено, но се получава нещо като всекидневно рбд. Днес ще правя мощни принцеси с кайма (странджанки), отделно варени яйца и кашкавал + салата домати, краставици, авокадо, копър, джоджен, зехтин и лимон. По принцип не си падам по сладкото, но за някои неща правя изключение, например сладолед. Скоро ще се претегля, подозирам че може да съм паднал под 88кг, а може и да съм качил, последно тежах толкова преди 4 години. Сънят е накъсан в момента, защото водя кутрето до тоалетна, но се случи няколко пъти да се изпусне в къщата си. Или скимти, за да предупреди, че е време за тоалет, или за да каже - ела да почистиш човеко!
Тренировката днес:
БГ клек с двупудовка 10x3 х 32кг на крак, през 10 секунди
бицепсово сгъване 5 х 32кг - френско прав с ластик х 15, 3 пъти без почивка
колелце от колене 3 х 8
медитация - 15 минути
Бих тренирал всеки ден, но почти след всяка тренировка съм схванат и в трески. Може би още съм в процес на адаптация, но на възстановявавето влияят и други фактори. Имам едно бца, което не съм пил от месеци и ще го включа да видим как ще се усети.
обръщане прав - тласкане с двупудовка 10х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
колелце от колене 3 х 8
медитация - 12 минути
Обръщането си е едно повторение, колкото да кача пудовката в рак позиция. Тласкането стегнато, може да пробвам повече подходи, но тройките ще са невъзможни ако избързам. Трябваше да направя планк с тежест, но с приятелката много бързахме, защото вече сме по офисите и сега режимът ще е друг.
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 12х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
набиране на въже 12х3, през 10 секунди
колелце от колене 3 х 8
медитация - 11 минути
Недоспивам тези дни и сутринта беше мудно. Целта беше да повторя подходите като миналия път. Положителното е, че направих няколко стабилни изпълнения без придържане.
Тренировката днес:
кофички с ластик 15х2, през 10 секунди
колелце от колене 3 х 10
медитация -
Два дена по 9 часа сън и направо живнах.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече