Изкуството на дисциплината

Прескочи до:

23.09.20
10:05

Тренировката тази сутрин:

скачане на въже 3 х 30 сек работа (~ 70 скока), през 30 секунди
единици клек на ръка, лицеви опори, изхвърляне прав
БГ клек с двупудовка 12x2 х 32кг на крак, през 10 секунди
набиране на въже 8х2 + 2х2 х 32кг, през 10 секунди
лицеви опори с ластик 10х3, през 10 секунди
описване на цифрите от 0 до 9, 2 пъти
кобри
разтяжки

медитация - около 30 минути

Цялостно всичко ми се стори бавно и мудно, но реално влязох в рамките на половин час, като включва местене и връщане на масата, слизане и качване с гюлето и тн. Вчера последно ядох по обяд джолан и уши с бири и след това изобщо нямах апетит, така че днес ще се получи дълъг фаст.

25.09.20
09:01

единици клек на ръка, изхвърляне прав
тяга на един крак с двупудовка 10х3 х 32кг на страна, през 10 секунди
силово гребане с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
тласкане с двупудовка 12х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
кобри
разтяжки

Нещо тласкането доста ме мачкаше и за малко да изпусна интервала.

27.09.20
10:17

гоблет клек, лицеви опори, изхвърляне прав
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 12x1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
набиране на въже 8х2 + 2х2 х 32кг, през 10 секунди
планк с тежест - до отказ
кобри
рязтяжки

медитация - 15 минути

Смачка ме тоя тръстър, но поне стегнато се получи.

29.09.20
09:35

клек на ръка, лицеви опори, изхвърляне прав
обръщане прав с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
горила суинг с една ръка с двупудовка 11х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
лицеви опори с ластик 11x3, през 10 секунди
планк с тежест - до отказ
изометрии за хип флексорите
кобри
разтяжки

медитация - 15 минути

01.10.20
10:22

единици обръщане от земя, изхвърляне прав
БГ клек с двупудовка 12x2 х 32кг на крак, през 10 секунди
набиране на въже 9х2 х 32кг, през 10 секунди
изометрии за корем с ластика
кобри
разтяжки

Утре пак ще тренирам, че в събота няма да мога. То и за неделя не се знае, може би ще трябва да е максимално стегнато. Все се каня да увивам въжето, че лейкопласта се е раздърпал и ми изяжда ръцете. Сега като е кално и слагам стреч фолио на долната част на гюлето, нещо като превръзка :д

02.10.20
09:26

скачане на въже - 100 скока на скорост
обръщане от зема - тласкане с двупудовка 10х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
кобри
разтяжки

медитация - 15 минути

Тласкането беше по-тегаво и от предната тренировка. Този път нито въздух, нито стабилност. Обръщането е само за поемане на гюлето, както беше и преди. Бързо ми омръзна гимнастиката с масата, а и не съм сигурен дали ще издържи занапред.

05.10.20
10:42

скачане на въже 3 х 60 скока по-бързи, през 20 секунди
гоблет клек, лицеви опори
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 14x1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
набиране на въже 8х2 х 32кг, през 10 секунди
кобри
рязтяжки

медитация - 15 минути

Вчера се откри възможност за тренировка, но въпреки стабилната храна и сън, не бях в кондиция и чувствах цялостна умора. Все пак предвиденото време го запълних с разтяжки. За пръв път опитах винен кебап от свински сърца и пюре от карфиол и картофи. Доста ми допадна и е идея да направя една голяма тенджера да има храна за два-три дни. Качил съм около 3кг, които не виждам къде са, но се усещат на набиранията. Последните пъти двойките са голяма борба и може да върна единиците.

* И едно от неразумните ми действия или по-скоро липса на такова.
Имам хронична болка в лявата китка, която се появи при изпълнение на по-тежко обръщане с щанга, като не успях да заключа в рак позиция. Пренебрегнах дискомфорта, защото си мислих, че ще отмине. Реално не ми пречеше/пречи на движенията, само единствено не мога да направя класическа лицева опора и само в такава позиция боли. Добре че имам стойки за лицеви, защото с тях не усещам абсолютно нищо, тоест успоредно няма проблем. Съвсем непредвидено онзи ден се видях с позната, която е кинезитерапевт и споделих за това. То не че може да направи нещо на момента, но ми показа някакви движения и начини за мачкане, които биха могли да облекчат. Има лека визуална разлика и при първа възможност ще отида да направя снимка да се види какво е. Нещо, което трябваше да направя по-рано...

07.10.20
09:48

скачане на въже 3 х 30 сек работа (~ 70 скока), през 20 секунди
клек на ръка, изхвърляне от земя
обръщане прав с двупудовка 10/11х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
горила суинг с една ръка с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
лицеви опори с ластик 10x3, през 10 секунди
планк с тежест, 2 пъти през 20 секунди
кобри
разтяжки

медитация - 15 минути

10.10.20
10:58

Тренировката:

БГ клек с двупудовка 10x3 х 32кг на крак, през 10 секунди
набиране на въже 20x1 х 32кг, през 10 секунди
кобри
разтяжки

медитация - около 15 минути

Набързо днес, утре ще се опитам пак да тренирам.

12.10.20
11:13

обръщане от зема - тласкане с двупудовка 10х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
кобри
разтяжки

медитация - 12 минути

Отново набързо, че имах среща. Кучката снощи нещо беше активна и не ме остави да спя, а уж хубаво я изморих през деня, но все пак е хлапе. Иначе тренирам с нея всеки ден и обучението върви добре, може да кача клип някой път.

14.10.20
11:24

гоблет клек, лицеви опори, обръщане от земя, изхвърляне от земя
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 15x1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
набиране на въже 20х1 х 32кг, през 10 секунди
кобри
рязтяжки

медитация - 15 минути

Изплюх си дробовете, но лека-полека увеличавам подходите. Сега като не ми се изплъзват ръцете на въжето и набиранията вървят по-гладко. Много кал долу, то точно където са люлките е много отъпкано и няма трева.

Снимах част от нещата, които правим с Хармония. Затвърждаване на команда “къща” и “до мен” с посочване на страна и първи опити за команда “обход”. Бързо схваща нещата и разбира какво се иска от нея. Това на клипчетата го направихме още няколко пъти, докато ѝ свърши обяда. Сега ще усложняваме обхода като увеличавам дистанцията и обекта за обхождане. Иначе активността ми се повиши, защото само с нея на ден правим около 5км съчетани с команди и упражнения. Добре че имам двор, за да може да се изтича и да гони нещо. Не съм очаквал, че някои от хората, с които се разминавам ще си позволят открито да се присмиват. Също така и ненужни коментари, като дори не ме поглеждат в очите да ми го кажат. Търпелив съм доста, но ще е интересно да отвърна със същото.

14.10.20
14:05

Ехееее,за възрастта (да не говорим за породата )това е забележително!!!
Всякви коментари подигравателни само говорят за неосведомеността и липсата на  опит на коментиращия по темата за обучение.

14.10.20
14:52

С това трябва да свикнеш, много пъти хората са необразовани по дадена тематика и е нормално нещо да им се стори смешно или да не го разберат. Винаги ще бъде така, за всяко едно нещо, просто не им обръщаш внимание. Иначе няма вариант да се пребориш. Знаеш ли хората как си изхвърлят боклуците в природата, нещо толкова елементарно, базова култура, ама това е : ) Винаги може да образоваш някого, но трябва да имаш подход, като при кучетата. Ако му завреш кенчето в г ....а няма да постигнеш нищо. Може и така, но няма смисъл :)

15.10.20
08:44

казано от nervak на 14.10.20, 14:05:

Благодаря, оценявам го! Това е плод на всекидневна работа и постоянство.

казано от kaloyan на 14.10.20, 14:52:

Да, абсолютно е така и съм го разбрал отдавна. Дори част от работата ми е подобна и е свързана с оборване на решения.

Но аз по-скоро имах предвид, че ненужно коментират кучето. Например - “Ха, глей го тва не е куче”, “Глей го кво е смешно с тия крака”, “И пари да ми дават няма да си взема такова”. Нека си ги мислят тия неща, но не е адекватно да го коментират на глас. Все едно да се размина с някой и да кажа - “Ебати скаридата”.

15.10.20
10:25

казано от Евлоги на 15.10.20, 08:44:

казано от nervak на 14.10.20, 14:05:

Благодаря, оценявам го! Това е плод на всекидневна работа и постоянство.

казано от kaloyan на 14.10.20, 14:52:

Да, абсолютно е така и съм го разбрал отдавна. Дори част от работата ми е подобна и е свързана с оборване на решения.

Но аз по-скоро имах предвид, че ненужно коментират кучето. Например - “Ха, глей го тва не е куче”, “Глей го кво е смешно с тия крака”, “И пари да ми дават няма да си взема такова”. Нека си ги мислят тия неща, но не е адекватно да го коментират на глас. Все едно да се размина с някой и да кажа - “Ебати скаридата”.

Поздравления за търпението и постоянството !
Ако отглеждаш куче и не му обръщаш необходимото внимание , то просто не го прави.
Ако ти не можеш да го обучеш има специлисти в тази област които ще го направят в зависимост от твоите нужди. 
Особенно при по агресивни породи. Ако не направиш необходимото да ги социализираш даже са опасни ! А вината не е в кучето то просто ще те пази до край!

15.10.20
11:31

казано от Христо Атанасов на 15.10.20, 10:25:

Ако ти не можеш да го обучеш има специлисти в тази област които ще го направят в зависимост от твоите нужди.

Ще допълня по тази тема. Да, треньори, които те карат да работиш с кучето си съм съгласен. Но тези хора, които си дават кучето и не се занимават повече, защото ги мързи не могат да очакват някакъв резултат дългосрочно. На мнение съм, че собственикът трябва да изгради връзка с кучето си. Когато го поеме треньор, то изгражда връзката с него и като го върне обратно, източникът на контрол изчезва и собствениците ще кажат - “Заведохме го на треньор, но нищо не научи”. А когато работиш с кучето си, то се приучава към твоите жестове, команди, реакции и така започвате да комуникирате на един език. Дори поведението му става предсказуемо и ще знаеш как да реагираш в дадена ситуация. Много хора взимат куче без да мислят или щото породата била яка, но не съобразяват дали могат да се справят с характера, активността и в краен случай просто го изхвърлят. Необходима е проява на отговорност, инициатива и търпение.

17.10.20
10:16

клек на ръка, изхвърляне от земя
кобри
разтяжки

медитация - 15 минути (по план)

Вчера ми се объркаха плановете и не тренирах. Днес ще се опитам да натисна на възстановяването и евентуално утре пак да направя една по-стегната тренировка (както са си по план 4 тренировки тази седмица).

18.10.20
12:20

Тренировката:

набиране на въже 10x3, през 10 секунди
планк с тежест, 2 пъти
кобри
разтяжки

медитация - около 15 минути

В тази тренировка ще изключа набирането с тежест, защото ми отнема доста време със слизане, закачане, разкачане и тн. А и цялата тренировка доста се накъсва.

Т. Тодорова

18.10.20
13:04

Особенно при по агресивни породи. Ако не направиш необходимото да ги социализираш даже са опасни!

Кажи сега кои са агресивните породи и дефинирай адекватно термина агресия.
Всъщност недей, защото съм сигурна, че няма да можеш и като всеки, който няма интереси в областта (не говорим за интереси от сорта на радостно галене на кучета и въздишане по физиката на 2-3 породи), говориш наизуст - това куче лае и дърпа синджира, значи е агресивно, това куче хапе, значи е агресивно, това куче газоотделя повече от необходимото - значи е агресивно, но малко по-хитро. 😆

Дори отношението на питбулите към други кучета е породено от съвсем друг инстинкт, който си има име и то не е “агресия”. Подчертано, че говорим за питбули, а не карашъци от сергийник.ком

Не се сещам за агресивна по подразбиране порода, а за зле селектирани индивиди от дадена порода, дефектни кучета, плод не нарегламентирани развъждания, фактори, които могат да отключат агресия и най-вече - човешка глупост, безотговорност и некомпетентност.

Евлоги, извинявай, че ти оспамих, но определението “агресивен” често без нужда подписва нечия смъртна присъда или обрича цели породи на постепенно унищожение, а Точка не одобрява това. :)
——————————————

П.П. Италианска хрътка ли е тая кучка? Много е готина и се държи, според мен, чудесно. ❤️

А кой какво говори няма никакво значение - и без куче да беше, тролът пак ще си намери по какъв повод да си изсипе троленето.💩

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.10.20 16:55.

20.10.20
11:04

казано от Т. Тодорова на 18.10.20, 13:04:

Няма проблем, знам че Точка не одобрява.
Да, италианска хрътчица.

клек на ръка, обръщане от земя, изхвърляне прав
обръщане от земя - тласкане с двупудовка 12х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
кобри
разтяжки

медитация - 15 минути

Другият път ще гоня 15х2. Ограничил съм изцяло контактите, само си позволих да присъствам на организирана среща с други хрътки и беше много забавно. Хармония се оказа най-бърза и игрива.

Мнението беше редактирано от Евлоги на 20.10.20 11:33.

20.10.20
11:49

казано от Т. Тодорова на 18.10.20, 13:04:

Особенно при по агресивни породи. Ако не направиш необходимото да ги социализираш даже са опасни!

Кажи сега кои са агресивните породи и дефинирай адекватно термина агресия.
Всъщност недей, защото съм сигурна, че няма да можеш и като всеки, който няма интереси в областта (не говорим за интереси от сорта на радостно галене на кучета и въздишане по физиката на 2-3 породи), говориш наизуст - това куче лае и дърпа синджира, значи е агресивно, това куче хапе, значи е агресивно, това куче газоотделя повече от необходимото - значи е агресивно, но малко по-хитро. 😆

Дори отношението на питбулите към други кучета е породено от съвсем друг инстинкт, който си има име и то не е “агресия”. Подчертано, че говорим за питбули, а не карашъци от сергийник.ком

Не се сещам за агресивна по подразбиране порода, а за зле селектирани индивиди от дадена порода, дефектни кучета, плод не нарегламентирани развъждания, фактори, които могат да отключат агресия и най-вече - човешка глупост, безотговорност и некомпетентност.

Евлоги, извинявай, че ти оспамих, но определението “агресивен” често без нужда подписва нечия смъртна присъда или обрича цели породи на постепенно унищожение, а Точка не одобрява това. :)
——————————————

П.П. Италианска хрътка ли е тая кучка? Много е готина и се държи, според мен, чудесно. ❤️

А кой какво говори няма никакво значение - и без куче да беше, тролът пак ще си намери по какъв повод да си изсипе троленето.💩

Защо си лоша ? :-)
Агресия общо взето е нападението, породено от различни причини над друго куче. А при неправилно обучение и към хора.
Агресивна порода е порода предразположена към това (съвсем не е от значение размер или дали дърпа синджира :-)  )
Не споря за нищо от нещата казани от теб относно кучетата а за неща не казани от мен  които ти споменаваш.
Ако ти знаеш достатъчно просто сподели :-) постът ми беше добронамерен.

20.10.20
12:08

казано от Евлоги на 15.10.20, 11:31:

Но тези хора, които си дават кучето и не се занимават повече, защото ги мързи не могат да очакват някакъв резултат дългосрочно. На мнение съм, че собственикът трябва да изгради връзка с кучето си. Когато го поеме треньор, то изгражда връзката с него и като го върне обратно, източникът на контрол изчезва и собствениците ще кажат - “Заведохме го на треньор, но нищо не научи”.

Това не е съвсем така. Дори и да става въпрос за Аджилити. Също и думата “треньор” е доста неуместна, правилната е “дресьор”. Единственото вярно е, че кучето изгражда връзка със собственика, но всичко останало може да се направи и от друг човек, а колкото ще е успешно зависи от дресьора и индивидуалните способности на кучето.

казано от Христо Атанасов на 20.10.20, 11:49:

Агресивна порода е порода предразположена към това (съвсем не е от значение размер или дали дърпа синджира :-)  )

Агресивна порода няма, нищо че са над 400. Има агресивни екземпляри.

20.10.20
14:23

казано от James Hinks на 20.10.20, 12:08:

Агресивна порода няма, нищо че са над 400. Има агресивни екземпляри.

Всъщнст съществуват няколко породи, при които 90% от екземплярите са агресивни към всякаква фауна с изключение на човека.Но много хора разбират агресията неправилно и я бъркат с доминантността.Агресията представлява нестихващо желание за нападение без каквато и да е провокация, докато доминантността може да премине в нападение при съоветни дразнители или ситуация , подбуждаща конфликт и подлежи частично на някакъв контрол от собственика.
  Относно връзката между кучето и стопанина има някои особенности.Възрастта между 2 и 4 месечна възраст е ключов момент и ако малкото бъде отделено от майката в това време,то ще започне да възприема новия си собственик като майка...инстинкт за самосъхранение.Та  при такива обстоятелства няма опасност от изграждане на връзка с дресьора, стига да не е отделено твърде дълго от собственика.

20.10.20
15:24

казано от XXL на 20.10.20, 14:23:

Агресивни не е точната дума. Различна реакция към представителите на други животински видове проявяват. А колкото до доминантността - повечето породи от първа, втора и трета група, както и една част от породите от пета и седма, са доминантни, което е напълно нормално с оглед на селекцията им.

Т. Тодорова

21.10.20
13:14

казано от Христо Атанасов на 20.10.20, 11:49:

Защо си лоша ? :-)
Агресия общо взето е нападението, породено от различни причини над друго куче. А при неправилно обучение и към хора.
Не споря за нищо от нещата казани от теб относно кучетата а за неща не казани от мен  които ти споменаваш.
Ако ти знаеш достатъчно просто сподели :-) постът ми беше добронамерен.

Аз, лоша? :) Скляп-скляп. 😇
Не съм лоша, но “агресивна порода” не е нещо, което трябва да се чува, затова обясних.

Агресията е нападение с цел унищожение/умишлено нанасяне на щети и тя много често се бърка с ловни инстинкти, териториално поведение, gameness и т.н. И пак казвам - говорим за добре селектирани животни, а не породоподобни, каквито са всъщност повечето, които се виждат по улиците - те много приличат, но поведенчески няма да покрият сигурно и половината от стандарта за породата.

Заради такива инстинкти, които са генетично заложени и са там с цел, не е добре произволни хора да си взимат специфични, работни кучета (от първа, та чак до пета група, но най-вече първите три, които Сашо е споменал), а е хубаво да залагат на компаньони и декоративни (макар че и там стават сакатлъци) - трудно се управляват и трудно се развиват правилно инстинктите (ако изобщо стои на дневен ред) от некомпетентни стопани (аз в това число, затова нямам такова животно, колкото и да ме кефи), и в такива случаи - да, могат да се превърнат в живо оръжие, но мотивацията зад нападението пак няма да е чистото желание за изтребване на всяка фауна.

Спирам тук спама, ‘щото на Евлоги дневника не е от “тия”. :))) Информация бол.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.10.20 13:25.

22.10.20
10:46

гоблет клек, лицеви опори, обръщане от земя, изхвърляне прав
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 20x1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
кобри
рязтяжки

медитация - 15 минути

Голяма борба беше, но ги изкарах. Следващата конкретна цел ще е да ги изкарам максимално стегнато и без асистенция от другата ръка. Така че още хляб има да ям. Увеличих храната и възстановяването се подобри, съответно и тренировките. И килцата тръгнаха нагоре, но май в момента не ми пука особено, по-скоро искам да изградя як пояс, за да мога да работя с две гюлета след време. Анализирах предишни събития и като навързах точките ми се поизясниха някои от грешките, които доведоха до регрес. Понеже съм маняк на тема планиране, сега планирам храната със седмица и нещо напред. Пазаруването е по-рядко, не губя време, а и сега избягвам да се бутам сред хора. Едно от хобитата ми е да готвя и съм решил всяка седмица да пробвам по една нова рецепта.

24.10.20
11:11

скачане на въже 3 х 30 сек работа (~ 70 скока), през 20 секунди
ръки с ластика
кобри
разтяжки

Нещо доста накъсано спах, но ги докарах около 8ч. Приятелката ме гледаше на обръщането и каза, че с лекота си подмятам гюлето. Общо взето е така, то ми е най-лесното движение, а двете най-тегави си остават горила суинга и тръстъра. Хубаво е, че и тя мина хоум офис и ще се поизолираме доколкото е възможно, защото ще ни се наложи контакт с близки и трябва да сме сигурни, че сме добре.

26.10.20
12:04

БГ клек с двупудовка 10/11x3 х 32кг на крак, през 10 секунди
кобри
разтяжки

Малката гадинка още към 6ч започна да ме буди, но хубавото е, че като ѝ посоча къщата с команда “място” и веднага заминава. Е, но е упорита доста и отново продължи с опитите и просто станах. Два-три пъти залитнах на клека и усетих напрежение в дясното коляно, но беше само моментно. Набирането и лицевите до 9ти подход вървят свежо и на 10ти изведнъж стигам отказ, рядко успявам да изкарам 11-12 подхода.

28.10.20
11:11

клек на ръка, лицеви опори, обръщане от земя, раменна преса
обръщане от земя - тласкане с двупудовка 15х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
бицепсово сгъване 5х3 х 32кг, кратки почивки
френско прав с въже 2х32кг + 3х15 с ластика, кратки почивки
кобри
разтяжки

медитация - 15 минути

Вече около два месеца правя редовни разтяжки по 15-20мин, които са предимно преди лягане и се чувствам по-добре. Комбинирам го със слушане на подкаст и така става още по-приятно. Изграждането на всеки нов навик е трудно в началото, но след това се свиква. Всъщност вчера направих 2 години без цигари, не че съм бил дълго време пушач (около 5 години по 2 кутии цигари), но по-добре без тях. Раменната преса ме изненада, защото твърде лесно я бутнах, само с лявата ръка все още няма пълен баланс. След като започна да въртя стегнати тройки на тласкането ще мина на раменна.

30.10.20
13:02

Тренировката днес:

гоблет клек, лицеви опори, обръщане от земя, раменна преса
описване на цифрите от 0 до 9, 3 пъти
бицепсово сгъване 4х5 х 32кг
кобри
рязтяжки

време на тръстъра : 12:06 минути

медитация - 14 минути

Ще засичам време, което ще се опитвам да смъквам и така ще следя прогреса. Днес много тегаво, сила имаше, но въздух никакъв. По едно едно време ми идваше да се откажа, но продължих с умерено темпо. След това ми трябваха няколко минути да се освестя.

01.11.20
12:37

клек на ръка, лицеви опори, обръщане от земя, изхвърляне прав, раменна преса
планк с тежест, 3 пъти
бицепсово сгъване 4х5 х 32кг
френско прав 3х12 с ластик
кобри
разтяжки

медитация - 14 минути

03.11.20
11:37

кобри
разтяжки

медитация - 12 минути

05.11.20
10:52

клек на ръка, лицеви опори, изхвърляне от земя, изхвърляне прав, раменна преса
обръщане от земя - тласкане с двупудовка 15х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
кобри
разтяжки

време на тласкането - 07:30 минути (още има да пада)

медитация - 13 минути

07.11.20
12:44

Тренировката сутринта:

бицепсово сгъване 3х6 х 32кг
френско прав 4 х 32кг
разходки в рак
кобри
рязтяжки

време на тръстъра - 11:06 минути

медитация - 14 минути

Беше ми трудно да се наглася психически и да започна. Реших да хвана едно темпо и да карам така докрай. Имах чувството, че този път е по-зле положението, но учудващо смъкнах с цяла минута. Пробвах разходките в рак, които видях от дневника на Splash. Идеята доста ми допадна и много добре влиза в пояса, а той ще се окаже едно от слабите ми места. Месеци мятам гюлето и все още се чувствам мек, въпреки че изхвърлянето и обръщането са леки.

На гадинчето му останаха два млечни зъба, които са близо до постоянните и въобще не се разклащат. Не ми се иска да го упояваме и ветеринарят предложи да изчакаме още месец-два, но според мен ще се наложи да ги вадим. Иначе ѝ мия зъбите през ден.

Мнението беше редактирано от Евлоги на 07.11.20 12:45.

09.11.20
10:21

казано от Евлоги на 07.11.20, 12:44:

Пробвах разходките в рак, които видях от дневника на Splash. Идеята доста ми допадна и много добре влиза в пояса, а той ще се окаже едно от слабите ми места.

Освен че, се усеща в корема, при мен много обира самия рак. При самите интервали, не ми е проблем да държа гюлето както дойде, на ръце например, за част от секундата... Тоест, сякаш технически ми помага, не толкова да тренирам ядрото директно.

Мнението беше редактирано от Splash на 09.11.20 10:21.

09.11.20
12:35

казано от Splash на 09.11.20, 10:21:

Да, аз реално не знаех какво да очаквам. Иначе още от самото начало доста акцентирам върху техниката и като гледам някакви клипчета, които съм си правил за анализ, се вижда разлика в изпълнението. Ще снимам по-детайлно как заключвам в рак при обръщане и като смъквам от изхвърляне с тръстър, защото изменям начина на захващане, което ми дава повече стабилност [прикачвам бърз колаж].

клек на ръка, лицеви опори, изхвърляне прав, раменна преса
планк с тежест, 3 пъти
бицепсово сгъване 2х8 х 32кг
разходки в рак
кобри
разтяжки

време на обръщането - 04:28 минути
време на горила суинга - 05:25 минути

медитация - 11 минути

Днес се получи стегнато и нещо се зарибих с това тракване на времето, друго си е като гониш конкретна цел. Сякаш усещам леки наченки на умора и уикенда понеже пазарувах, отидох до един Healthstore наблизо, в който почти никога не съм виждал да влиза човек. Директно заявих, че искам Orange Triad [направих около 3 месеца пауза] и като се почна едно разубеждаване. Тези са по-зле от консултантите по бързи кредити в Технополис. “Ама за какво ти е, не ти трябва”, “Ей тука това е истината, само в едно хапче е събрано всичко”, започнах само да кимам и реших да обиколя да разгледам за някоя промоция, обаче ми се лепнаха на врата и пак - “Не, не, кво го гледаш това, ей тука това е продукта” и така докрая. Качеството на съня се подобри след като започнах да спя гол и на студено.

Мнението беше редактирано от Евлоги на 09.11.20 12:36.

09.11.20
13:55

При мен се получава съвсем различно, за това си мисля, че трябва да ги прибера доста по-плътно към тялото. Част от проблемните моменти си ги изясних, сега работя над рака, подема и пускането. Цялата идея е, да избегна контузии и полека да си оправя дисбалансите ляво/дясно... заякването, ще го мисля по-натам :)

Мнението беше редактирано от Splash на 09.11.20 14:00.

11.11.20
13:03

клек на ръка, лицеви опори, обръщане прав, изхвърляне прав, тръстър, раменна преса
набиране на въже 11x3, през 10 секунди
малко ръки
кобри
разтяжки

медитация - 14 минути

Спах доста спокойно и се събудих свеж, съответно и тренировката беше стегната. На набирането освен гърба, трицепсите също гърмят и не знам дали е заради 11тия подход, но на лицевите още на 8ми подход започнах да се боря.

Прикачвам клип на обръщане, изхвърляне и тръстър. Мисля, че се забелязва как се опитвам да държа лакътя плътно. Предполагам, че с чифт ще е съвсем различно и е възможно да ми е трудно с координацията. Може би трябваше да снимам и с лявата ръка :д.

На раменната забелязвам, че вдигам петите, то броеше ли се това? Също така малко ми идва неестествено посоката на бутането, даже на лявата кривя повече.

11.11.20
16:17

Обръщането(изхвърлянето също) ако го правиш директно само с подем,без засилката между краката ,влиза доста гадно))) .

11.11.20
16:54

казано от nervak на 11.11.20, 16:17:

Обръщането(изхвърлянето също) ако го правиш директно само с подем,без засилката между краката ,влиза доста гадно))) .

Може и да греша, но май директното дърпане е част от причините да ме болят лактите. Особено, като натискам на интервала и гоня времена. Иначе е по гадно де, с люлеене е айляк :)

П.П. Ако свиеш празната ръка, ще избегнеш паразитното подпиране на крака.

Мнението беше редактирано от Splash на 11.11.20 18:06.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1