Тренировката днес:
БГ клек с двупудовка 10x3 х 32кг на крак, през 10 секунди
набиране на въже 10х3, през 10 секунди
лицеви опори с ластик 10х3, през 10 секунди
колелце от колене - 32
медитация - 7 минути
Бях прекъснат на медитацията, най-вероятно ще вмъкна още една след работа. Разтяжките и мачкането също ще опитам да зачестя. Очертава се натоварена работна седмица.
Тренировката тази сутрин:
тяга на един крак с двупудовка 10х3 х 32кг на страна, през 10 секунди
силово гребане с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
обръщане прав - тласкане с двупудовка 10х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
планк с тежест - до отказ
медитация с куче - 10 минути
Цялостното усещане за тренировката олекна накрая.
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 12х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
набиране на въже 12х3, през 10 секунди
медитация - 12 минути
С дясната ръка се получи много добре, почти без асистенция, но явно вложих повече и след това с лявата дроб. Реално ще направя още подходи, но ми се иска да изчистя още изпълнението. Ще се старая да задържа килата, дори лееко да смъкна, че съм на сватба след 3 седмици и да не взема да скъсам панталона или ризата :д (последната седмица доста апетит).
19.06.20
11:48
На кое движение асистираш с другата ръка?
Вярно, че съм го написал неразбираемо. Когато ставам на тръстъра, общо взето това е единствения проблем. Изпускам я и включвам няколко пръста за придържане.
Тренировката днес:
обръщане прав с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
горила суинг с една ръка с двупудовка 10х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
кофички с ластик 10x3, през 10 секунди
бицепсово сгъване 4 х 32кг - френско прав с ластик х 16, 3 пъти без почивка
ренегатско гребане 2х4 х 32кг на ръка
разтягане
медитация - 14 минути
На ренегатското използвах стойката за лицеви като опора.
лицеви опори с ластик 12х3, през 10 секунди
медитация - довечера, че нещо не остана време
Клекът все едно за пръв път го правя, одървих се яко.
Реших да пробвам друга схема на фаст, която ще е експериментална. Ще правя по 36-42ч през ден или три пъти в седмицата. От тук изниква един въпрос - имате ли идея дали бца-то ще е проблем, като на етикета пише, че е 0 калории и 0 въглехидрати? Четох няколко статии, според тях прекъсвало фаста.
И аз в много статии съм чел, че бцаа- то прекъсва фаста. Имай предвид, че дори и да е без калории, ако е овкусен се използват подсладители, които влияят на нивото на инсулина( особено аспартамът) и според статитиите, които съм чел по- този начин се прекъсва фаста. Дали е точно така не мога да кажа. Лично аз фаста го карам единствено на вода . Предполагам си чел, но ако ще правиш 36 и нагоре часови фастове си подбирай добре храната при прекъсването, като избягвай особено всякакви форми на бързи въглехидрати и изобщо храни водещи до резки скокове на инсулина . Има информация доста в нета и може прочетеш и в тази насока, ако не си чел вече .
Да, така и предполагах. Преди няколко месеца прочетох тази книга и от нея научих за по-задълбочените схеми, като допускам факта, че може да не е най-достоверния източник, но доста от нещата ми се струват логични. И аз съм главно на вода, но също кафе и чай. Имам сушена мента и лимонова мащерка, които се отразяват приятно на глада. На предишната страница бях писал, че прекъсвам с нвд храна, дори и да е малък фаста. Сега планирам да е по-плавно прекъсването и може да вписвам храната. Например утре ще започна с късо кафе с мляко, по-късно шепа ядки, след това салата с пилешко и последното хранене може би ще е нещо от сорта на рбд. Ще видим как ще се отрази, ако не става - не става.
казано от Евлоги на 22.06.20, 22:07:
Да, така и предполагах. Преди няколко месеца прочетох тази книга и от нея научих за по-задълбочените схеми, като допускам факта, че може да не е най-достоверния източник, но доста от нещата ми се струват логични. И аз съм главно на вода, но също кафе и чай. Имам сушена мента и лимонова мащерка, които се отразяват приятно на глада. На предишната страница бях писал, че прекъсвам с нвд храна, дори и да е малък фаста. Сега планирам да е по-плавно прекъсването и може да вписвам храната. Например утре ще започна с късо кафе с мляко, по-късно шепа ядки, след това салата с пилешко и последното хранене може би ще е нещо от сорта на рбд. Ще видим как ще се отрази, ако не става - не става.
За по-дълъг фаст почти масово се препоръчва така наречения “broth” или по нашенски булюн от кости и зеленчуци. Лично аз, обаче получавах силен стомашен дискомфорт с елементи на гадене( а много рядко имам проблеми със стомаха, въпреки странните комбинации храни, които съм пробвал/пробвам). Другият масово препоръчван вариант( главно заради високия гликемичния индекс) са оризовките, който вариант аз предпочитам , а и харесвам оризовки. Кафе или чай -стига да са чисти, също са в ” позволените” във фаста храни/напитки. Другото уж важно е при прекъсването протеинът да върви с въглените или с мазнините, като се избягва комбинацията въглен/мазнини, но откровено аз това правило почти не го спазвам, още повече ако съм на омад . Най-важното е да ти е удобен като вид хранителен режим и да не ти е трудно да го спазваш ежедневно , иначе е като всеки друг хранителен режим - има си своите + и - .
Вчера:
Фаст - 37 часа
11:30 - кафе с прясно мляко
12:30 - шепа печени бадеми
13:30 - малко саша инджи за дегустация
14:30 - шепа печени бадеми
15:00 - един домат за проба (че го взех евтино от една сергия)
16:00 - пилешка пържола бут + салата цвекло, зеле и моркови
19:30 - доза бцаа, доза whey isolate с прясно мляко
21:00 - пилешко с лук и кладница върху палачинка само от яйце, малко крема сирене и майонеза + салата домати, краставици и айсберг, нектарина, малко диня и 1 бира.
Добре мина, нямаше дори и чувство за глад. Поомазах се с вечерята, но някои неща трябваше да се изядат, защото мразя да хвърлям храна.
обръщане прав - тласкане с двупудовка 11х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
колелце от колене - 40
медитация - 8мин
Реших, че е по-добре да тренирам след като съм се захранил. Може би трябваше да изкарам още някой подход на тласкането. Иначе нямам проблем да тренирам и да не ям след това. Вече над година ям 8-10ч след тренировка, защото тренирам след ставане от сън, а съответно се храня късно.
казано от Евлоги на 24.06.20, 08:35:
... Иначе нямам проблем да тренирам и да не ям след това. Вече над година ям 8-10ч след тренировка, защото тренирам след ставане от сън, а съответно се храня късно.
И аз така си мисля, ако не се занимаваш професионално със спорт който го изисква, можеш да си настроиш храненето да ти е удобно в ежедневието. Според мен по-важно е качеството на храната, а не гоненето на гликогенни/анаболни и прочие прозорци :D
Мнението беше редактирано от Splash на 24.06.20 09:46.
казано от Splash на 24.06.20, 09:00:
Според мен по-важно е качеството на храната, а не гоненето на гликогенни/анаболни и прочие прозорци :D
Които освен всичко друго съществуват най-вече в бросайънса - царицата на науките. :D
Вчера:
Фаст - 39 часа
06:45 - късо кафе
09:45 - чай от мащерка
12:45 - късо кафе с прясно мляко
14:30 - 1/2 кофичка кисело мляко
15:30 - 1/2 кофичка кисело мляко
16:00 - шепа печени бадеми
16:15 - 3 таблетки Orange Triad
17:00 - пилешко филе със зелева и бобена салата
19:30 - доза бцаа, доза whey isolate с прясно мляко
21:30 - 4 яйца с кашкавал в масло, 1/3 консерва телешко, малко луканка, салата домати и краставици с магданоз и босилек, диня, 1 нектарина, 1 малка ракия
22:00 - 3 таблетки Orange Triad
Почти целия ден мина в срещи. Преди да прекъсна фаста на моменти изпитах леко замайване, но то цялостното усещане е сякаш съм супер лек. Оринджа ще го пия всеки ден, не мисля, че ще е проблем. То по-скоро откъм дискомфорт, но аз приемам 4-6л течности.
медитация -
Тегава тренировка беше, но според мен не идва от фаста (дори и да влияе), а от хроничното недоспиване и стрес и имам чувството, че скоро ще изгърмя отново. Един омагьосан кръг, в който ако не се действа проактивно, то няма излизане. Харесва ми как започнах да изсъхвам, днес пак ще фаствам, събота и неделя ще захраня (неделята може да се получат 16-18ч без планиране, но ще видим) и понеделник мисля пак да се пусна.
Мнението беше редактирано от Евлоги на 26.06.20 08:46.
Вчера:
Фаст - 36.5 часа
09:00 - нормално кафе
10:30 - малко прясно мляко
11:00 - малко прясно мляко
12:00 - шепа печени бадеми
12:45 - шепа печени бадеми
13:00 - 3 таблетки Orange Triad
13:30 - запечени рулца от лаваш с пилешко, кашкавал, чушка, патладжан и заквасена сметана
15:00 - парче тутманик
17:00 - бира
19:30 - пак от рулцата, кюфтета с бял сос, ориз с прясна кладница, две малки филии ръжен хляб, салата от домати, краставици, праз и копър, малко тутманик, варена царевица, голяма ракия.
22:00 - 3 таблетки Orange Triad
Бяхме на гости и се постарах донякъде с храната.
Теглото: 86кг
Тренировката днес:
планк с тежест - 2 пъти
медитация - 11 минути
Скъсах мазол и се опасявам, че може да пречи и на набиранията на следващата тренировка. Обзорно дългите фастове минаха добре, но май ще ги сведа до един на седмица, а през останалите дни ще варирам на 18-20 часови. Ако продължа с това темпо ще взема хептен да зачезна и като гледам, за да постигна така нареченото плажно тяло, то ще трябва да падна на 80-82кг.
хоризонтално набиране на въже с една ръка 10х1 на ръка, през 10 секунди
медитация - 8 минути
С дясната ръка държах гюлето и въжето само на фаланги. Мазолът не виждам как ще зарасне скоро и при следващото обръщане/изхвърляне може да се влоши. Примерно решение:
обръщане прав - тласкане с двупудовка 15х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация - 11 минути
Доста стегнато, ще повторя тласкането другия път, за да го затвърдя. Довечера преди разтяжките ще направя планк и малко кобри. От няколко дни оптимизирах съня с 30 минути и определено се усеща. Ще фаствам до утре.
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 14х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация - 10 минути
Навън се изля и пропуснах набирането. Вчера трябваше да тренирам по план, но едвам отлепих сутринта и след това целия ден тегав. Онзи ден направих около 38ч фаст и от всички досега, по време на този се чувствах супер зареден и продуктивен, дори и след работа успях да свърша някои лични задачи. Но може би не съм усетил, че съм прекалил и е избило на следващия ден. Изпитвам нужда да заеба всичко за някакво време ама сега няма как. От януари си пускам дълга коса, нещо като експеримент в рамките на тази година.
Снимах два подхода на движението. Забелязах, че режа от дълбочината на клека, когато не придържам гюлето с другата ръка, но не мисля, че е толкова зле.
След интервала направих само това, което е на клипа. Исках да видя обръщането и ми изглежда добре. Любопитно ми е с чифт как ще го бъде. Нещо се обърках при пускането след първото изхвърляне :д.
Написано, правим подобни неща с двупудовката, реално - съвсем различни :) Аз се опитвам да инициирам движението с минимум или изобщо без инерция на гюлето. На интервала - дясна/лява ръка и тогава почивам. Обръщането с двете гюлета, ми е тегаво. Разкрача и центъра на тежестта са различни, успявам да ги обърна от време на време, но основно на адреналин и не смея да ги вкарам все още в тренировка.
На видеото, с голяма лекота размяташ 32-ката :)
Колана не ти ли пречи при толкова динамични движения ? Аз го ползвам за клек/тяга и то основно да активирам корема като бутам съзнателно навън, не ми е идвало на ум да слагам колан при работа с пудовките..
Мнението беше редактирано от Splash на 03.07.20 12:08.
03.07.20
12:04
казано от Splash на 03.07.20, 11:52:
Колана не ти ли пречи при толкова динамични движения ?
Пречи разбира се. Все едно да скачаш с колан.
Хрумвало ми е да пробвам интервалите с редуване, но така и не опитах. Мога да пробвам обръщането и суинга също по този начин, би трябвало да съкратя още времето. А за обръщане с две ще разбера какво е, когато си подаря още една :д (надявам се зимата).
Благодаря, честно казано и на мен ми направи впечатление лекотата, когато се видях на клиповете.
Иначе ми пречи, да. Използвам го само в тази тренировка, защото съм слаб в ядрото, но май другия път го махам.
казано от Евлоги на 03.07.20, 12:46:
Иначе ми пречи, да. Използвам го само в тази тренировка, защото съм слаб в ядрото, но май другия път го махам.
А всъщност това е най-добрата причина да не го ползваш. :)
Тренировката днес:
горила суинг с една ръка с двупудовка 6х3 + 4x3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация - 14 минути
Пробвах другия начин на изпълнение и се оказа, че натоварването било съвсем различно. На суинга си умрях и подходите на два пъти ги изкарах. Хареса ми колко съкратих времето, мисля че обръщането се получи за около 4-5 минути.
медитация -
Успах се и от всичките неща, които са като сутрешни ритуали, приоритизирах тренировката.
обръщане прав - тласкане с двупудовка 10х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация - 11 минути
На тласкането не стигна въздуха и отново ще увеличавам подходите до 15, очаквам и в следващата тренировка да се случи така. Засякох времето и всичко стана за 10 минути.
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 10х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
колелце от колене - 30
медитация - 8 минути
Да, както и очаквах, изплюх си дробовете. Иначе много стегнато, гюлето лети. Малко раздърпах друг мазол, но мисля, че ще оцелее на обръщанията.
Тренировката днес:
горила суинг с една ръка с двупудовка 6х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация -
Слабо като цяло, на суинга даже стигнах до отказ. Ще се оправдая със слабата храна и сън тази седмица.
хоризонтално набиране на въже с една ръка 10х1 на ръка, през 10 секунди
медитация -
Усеща се странно напрежение в дясното коляно при клека.
Като дъмбел. Да взема да пробвам в рак?
Или пък с две ръце като за гоблет..
Мнението беше редактирано от Евлоги на 11.07.20 11:29.
казано от Евлоги на 11.07.20, 11:27:
В рак го правя аз, съвсем различно упражнение го усещам.
13.07.20
12:05
казано от Евлоги на 11.07.20, 11:27:
Само в РАК позиция има смисъл.
Ясно, благодаря ви за включването! На следващата тренировка така ще го изпълня. Усещам, че и там ще има рестарт :д
обръщане прав - тласкане с двупудовка 11х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация - довечера
изхвърляне прав - тръстър с двупудовка 11х1 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация -
Тренировката днес:
горила суинг с една ръка с двупудовка 8х3 х 32кг на ръка, през 10 секунди
медитация - 15 минути
БГ клек с двупудовка 8x3 х 32кг на крак, през 10 секунди
набиране на въже 10х3 на ръка, през 10 секунди
медитация - 10 минути
Да, съвсем различно упражнение е с рак позицията. Активна работа с пояса и в краката различно се усеща. Стигнах до отказ изведнъж и накрая ми хрумна, че може би щеше да е по-разумно да извъртя двойки. Валеше дъжд и не ми се каляше за хоризонтални набирания, но все пак наметнах дъждобрана и извъртях едни “стандартни”.
Тренировката днес:
обръщане прав - тласкане с двупудовка 12х2 х 32кг на ръка, през 10 секунди
бицепсово сгъване 5х32кг - трицепсово разгъване с ластик 25, 3 пъти без почивка
медитация - 10 минути
Скалъпих си колан за набирания и кофички. Ще го пробвам на следващите тренировки.
Мнението беше редактирано от Евлоги на 20.07.20 06:34.
набиране на въже 20х1 х 32кг, през 10 секунди
медитация -
Ще повторя набирането следващия път.
кофички 20x1 х 32кг, през 10 секунди
медитация - 15 минути
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече