Горене на мазнини и минимализирана загуба на мускулна маса

06.05.20
14:36

Здравейте, от 3 седмици правя бягане сутрин на гладно 45-60 минути, 7-8 км, съчетано с калориен дефицит на ден ( между 1300-1500 калории, като махнем зареждащия ден ),прием на л-карнитин + йохимбин  и протеин. Висок съм 165 см тежа 64 кг, нямам кой знае каква натрупана мазнина, но е неприятна и не изглеждам добре, искам да я изгоря, като уточня, че до преди година и половина тренирах редовно и имах изградена добра физическа форма. За периода, в който спрях натрупах тази мазнина. Притеснявам се, че само с кардио тренировки ще горя и много мускулна маса . Решил съм да започна да правя силови тренировки + кардио ( четох, че така ще се минимализира загубата на мускули), но не знам кога и как ще е най - добре, в този период на затворени зали .. Кардиото гори най - добре мазнини на гладно, но пък силови тренировки ( в този период на затворени зали, ще е на лостове ) не се препоръчват да са на гладно и се двуумя, как да процедирам, да правя някакви тренировки на лостове и след това кардио това да е следобед ( примерно хранене 1 час преди тренировката), или сутрин на гладно да правя упражненията на лостове и кардио след това. И какви упражнения мога да правя на лостове, за да не са еднотипни и еднакви всеки ден?

Темата беше редактирана от Христо Минчев на 06.05.20 15:10.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

06.05.20
15:20

За да гориш мазнини, без да стопиш мускулите е добре, преди тренировката на гладно да вземеш нещо. Или аминокиселини или протеин (но не и гейнър с въглехидрати). Или пък да изядеш 3-4 белтъка от яйца, жълтъците след тренировката. И така ще имаш количество протеин, което ще ограничи стопяването на мускулите. Ще изчистиш мазнините, а може дори и да натрупаш още малко мускулна маса. А иначе за тренировките и кардиото, кое след кое да бъде е добре да пишат по-опитните от сайта.

За максимално чистене се изисква преди физическо натоварване да бъдеш във въглехидратен дефицит. Да не си ял поне 2-3 часа храни с въглехидрати. И тогава метаболизма се променя и ориентира към горенето на мазнините за енергия. Но когато има въглехидрати, те дават много по-лесно и бързо енергия и тялото разгражда първо тях. И не пипа мазнините, докато не изгорят въглехидратите в някаква степен.

06.05.20
15:43

казано от Миро на 06.05.20, 15:20:

За да гориш мазнини, без да стопиш мускулите е добре, преди тренировката на гладно да вземеш нещо. Или аминокиселини или протеин (но не и гейнър с въглехидрати). Или пък да изядеш 3-4 белтъка от яйца, жълтъците след тренировката. И така ще имаш количество протеин, което ще ограничи стопяването на мускулите. Ще изчистиш мазнините, а може дори и да натрупаш още малко мускулна маса. А иначе за тренировките и кардиото, кое след кое да бъде е добре да пишат по-опитните от сайта.

За максимално чистене се изисква преди физическо натоварване да бъдеш във въглехидратен дефицит. Да не си ял поне 2-3 часа храни с въглехидрати. И тогава метаболизма се променя и ориентира към горенето на мазнините за енергия. Но когато има въглехидрати, те дават много по-лесно и бързо енергия и тялото разгражда първо тях. И не пипа мазнините, докато не изгорят въглехидратите в някаква степен.

Стига да се храниш по принцип с достатъчно белтъчини, това точно кога ги приемаш няма никакво значение. Същото е и за останалите макроси (т.е. колко въглехидрати и мазнини приемаш няма никакво значение), ако си в калориен недостиг ще отслабнеш. За да задържиш мускулната си маса трябва да продължаваш да тренираш.

казано от Лили на 06.05.20, 15:43:

Стига да се храниш по принцип с достатъчно белтъчини, това точно кога ги приемаш няма никакво значение. Същото е и за останалите макроси (т.е. колко въглехидрати и мазнини приемаш няма никакво значение), ако си в калориен недостиг ще отслабнеш. За да задържиш мускулната си маса трябва да продължаваш да тренираш.

Съжалявам, но не намирам конкретен отговор на въпросите ми. Да ако съм в калориен недостиг ще отслабна, но приемането на достатъчно белтъчини и протеин достатъчно ли е за да се минимализира загубата на мускулна маса ? И както казах, аз правя само кардио.

За да задържиш мускулната си маса трябва да продължаваш да тренираш.

Да продължавам да тренирам, но как да включа тези тренировки - преди кардиото? На гладно или след храна? Какви упражнения може да правя на лост, (докато са затворени залите) за да не са еднотипни и за да не се тренира всяка тренировка едно и съща мускулна част от тялото?

Мнението беше редактирано от Христо Минчев на 06.05.20 16:08.

06.05.20
16:19

казано от Христо Минчев на 06.05.20, 16:06:

казано от Лили на 06.05.20, 15:43:

За да задържиш мускулната си маса трябва да продължаваш да тренираш.

Да продължавам да тренирам, но как да включа тези тренировки - преди кардиото? На гладно или след храна? Какви упражнения може да правя на лост, (докато са затворени залите) за да не са еднотипни и за да не се тренира всяка тренировка едно и съща мускулна част от тялото?

Няма значение кога си се хранил и кога тренираш, прави го когато ти е приятно и удобно. Тренировки със собствено тегло има много, навсякъде в интернет, не знам какво “можеш” точно ти да правиш на лост но ето на пример тук има много тренировки.

Ангел

06.05.20
16:29

Здравей Христо !

Ти най-добре познаваш тялото си. Ако след кардио тренировка, силовата ще ти е по-трудна, нормално е да обърнеш реда - първо силова, после кардио. Аз лично на гладен стомах никога не бих тренирал, дори да тичам, но това е мое мнение. Всичко зависи от целите ти, които искаш да постигнеш. За тренировки на лостове можеш много неща да правиш, има и в сайта упражнения, програми, кое как да съчетаеш. Щом ще тренираш навън незабравяй и краката да тренираш, и на празен стомах съвет недей - може да ти прилошее по време на тренировката и така се губи целия ефект. Зависи по кое време също тренираш. Ако имаш въпроси пиши.
По-здрави!

06.05.20
21:46

казано от Лили на 06.05.20, 16:19:

Няма значение кога си се хранил и кога тренираш, прави го когато ти е приятно и удобно.

Ааами не съм много съгласен с това мнение. Христо писа, че прави кардио за топене на мазнините. Ако се надумка с храна, просто ще гори въглехидратите и енергията от храната. Ако иска да гори лесно и бързо мазнините, трябва да бъде във въглехидратен дефицит до завършване на кардиото. Разбира се, за всеки случай може да си вземе някакви десерти с въглехидрати със себе си, ако усети че му прилошава.

Аз не съм правил досега кардиотренировки. Но през лятото на 2018 г правех сутрешни силови тренировки във фитнеса. Половин час преди това вземах по няколко аминокиселини на таблетки или капсули. В края на всяка тренировка губех по около 400 грама. Предимно от стопени мазнини. Защото по време на тренировката пих достатъчно вода, а мускулна маса не съм загубил. Дори напротив, след силовата тренировка имах по-добри параметри.

Също така не се препоръчва хранене половин-един час преди силова тренировка. Има доста случаи на повръщане. И на мен самият ми се е случвало. Да ми се гади при тренировка на легпресата или на лежанката. След обядване малко преди тренировката.

казано от Христо Минчев на 06.05.20, 14:36:

Притеснявам се, че само с кардио тренировки ще горя и много мускулна маса . Решил съм да започна да правя силови тренировки + кардио ( четох, че така ще се минимализира загубата на мускули), но не знам кога и как ще е най - добре, в този период на затворени зали .. Кардиото гори най - добре мазнини на гладно, но пък силови тренировки ( в този период на затворени зали, ще е на лостове ) не се препоръчват да са на гладно и се двуумя, как да процедирам, да правя някакви тренировки на лостове и след това кардио това да е следобед ( примерно хранене 1 час преди тренировката), или сутрин на гладно да правя упражненията на лостове и кардио след това.

Ами можеш да редуваш двете неща в отделни дни. Единият ден правиш кардиото, а в другия силови тренировки. Можеш да клякаш с някаква раница на гърба или да правиш напади. Също карането на колело на открито натоварва краката. За прасеца правиш повдигане на пръсти върху тухла или трупче. За гръб и гърди набирания и лицеви опори, без или със допълнителна тежест. Пуловър. За трицепс и бицепс-кофички на успоредка или кофички на пейка, лицеви опори, сгъване с дъмбели и концентрично сгъване (можеш да напълниш две шишета с вода или пясък) или набиране с тесен подхват (захват отдолу на лоста).

Мнението беше редактирано от Миро на 06.05.20 22:58.

06.05.20
21:58

казано от Миро на 06.05.20, 21:46:

казано от Лили на 06.05.20, 16:19:

Няма значение кога си се хранил и кога тренираш, прави го когато ти е приятно и удобно.

Ааами не съм много съгласен с това мнение. Христо писа, че прави кардио за топене на мазнините. Ако се надумка с храна, просто ще гори въглехидратите и енергията от храната. Ако иска да гори лесно и бързо мазнините, трябва да бъде във въглехидратен дефицит до завършване на кардиото. Разбира се, за всеки случай може да си вземе някакви десерти с въглехидрати със себе си, ако усети че му прилошава.

Защото ще усвоиш нещата които си изял току що и ще ги “гориш” тях? Малко митове и легенди. Ако не ти е удобно да тренираш след като си се хранил - не тренираш тогава. Тялото ти не го интересува кога точно колко въглехидрата си изял.

06.05.20
22:23

казано от Лили на 06.05.20, 21:58:

Защото ще усвоиш нещата които си изял току що и ще ги “гориш” тях? Малко митове и легенди. Ако не ти е удобно да тренираш след като си се хранил - не тренираш тогава. Тялото ти не го интересува кога точно колко въглехидрата си изял.

Той, ако не усвои нещата които е изял, защо тогава изобщо ги изяжда? Може ли да попитам? Елементарна логика е. Само за да не му е празен стомахът ли?

А това, че тялото не се интерсувало не е точно така. В мазнините има двойно повече енергия отколкото във въглехидратите. Обаче!  Въглехидратите много бързо и лесно, за секунди се разграждат в мускулите и черния дроб. Те са за тялото основен източник на енергия. И най-лесният източник на енергия. Когато има достатъчно въглехидрати тялото предпочита да изгори първо тях, а мазнините почти не ги бута. Мазнините пък много по-трудно се разграждат от въглехидратите. И това е големият проблем на много от по-пълните хора. Ако приемат въглехидрати, много трудно ще стопят мазнините в тялото си.

Въпросът откъде идва енергията за мускулите е разяснен подробно във всеки учебник по биохимия. В първите минути мускулите разграждат натрупания в тях АТФ-аденозин трифосфат. След изчерпването му, идва ред на креатинфосфата. Когато и той свърши следва презареждане от резервните въглехидрати. Това е метаболизъм на тялото и той не се съобразява с никакви наши мнения и желания.

Мнението беше редактирано от Миро на 06.05.20 22:28.

06.05.20
22:34

казано от Миро на 06.05.20, 22:23:

казано от Лили на 06.05.20, 21:58:

Той, ако не усвои нещата които е изял, защо тогава изобщо ги изяжда? Може ли да попитам? Елементарна логика е. Само за да не му е празен стомахът ли?

А това, че тялото не се интерсувало не е точно така. В мазнините има двойно повече енергия отколкото във въглехидратите. Обаче!  Въглехидратите много бързо и лесно, за секунди се разграждат в мускулите и черния дроб. Те са за тялото основен източник на енергия. И най-лесният източник на енергия. Когато има достатъчно въглехидрати тялото предпочита да изгори първо тях, а мазнините почти не ги бута. Мазнините пък много по-трудно се разграждат от въглехидратите. И това е големият проблем на много от по-пълните хора. Ако приемат въглехидрати, много трудно ще стопят мазнините в тялото си.

Въпросът откъде идва енергията за мускулите е разяснен подробно във всеки учебник по биохимия. В първите минути мускулите разграждат натрупания в тях АТФ-аденозин трифосфат. След изчерпването му, идва ред на креатинфосфата. Когато и той свърши следва презареждане от резервните въглехидрати. Това е метаболизъм на тялото и той не се съобразява с никакви наши мнения и желания.

Прав си за учебника по биохимия и елементарната логика - значение има единствено колко калории приемаш, ако са по-малко отколкото изгаряш - отслабваш, иначе не.
Иначе ако искаш, Миро, може да ми обясниш как аз отслабвам с 200+ грама въглехидвати на ден и ми се виждат плочките без да се стягам?

06.05.20
22:51

казано от Лили на 06.05.20, 22:34:

Прав си за учебника по биохимия и елементарната логика - значение има единствено колко калории приемаш, ако са по-малко отколкото изгаряш - отслабваш, иначе не.
Иначе ако искаш, Миро, може да ми обясниш как аз отслабвам с 200+ грама въглехидвати на ден и ми се виждат плочките без да се стягам?

Имаше още две малки подробности, наречени тироксин и трийодтиронин. Хормони на щитовидната жлеза, които директно регулират силата на обмяната в организма. Някои хора (трудно напълняващите) ги имат в повече. Изгарят повече енергия за едно и също време. Други (по-пълните) имат по-малко от тези хормони или имат резистентност към действието им. И всичко им се лепи на гърба. Всеки от нас има различна скорост на метаболизма. Индивидуално е.

А за белтъците. Да, важно е колко грама за денонощие ще приеме. Обаче е много важно и кога се приемат. Христо пише, че прави кардио на гладно. Когато стигне до въглехидратен дефицит, ще започне да гори мазнини, но може и част от белтъците на мускулите да се разпаднат. като източник на въглехидрати. И затова е важно да приеме протеин преди тренировката. Който да компенсира тези катаболни процеси.

Плюс това. Има и още нещо за въглехидратите взети преди тренировка. Качват инсулина. Това при някои хора може да предизвика хипогликемия и прилошаване. А при много хора ще доведе до натрупване на още мазнини. Защото инсулинът е хормон, стимулиращ анаболните процеси и води до натрупване на мазнини в тялото.

Мнението беше редактирано от Миро на 06.05.20 23:08.

06.05.20
22:56

Разбира се, всички тези неща са абсолютно така - на колко човека, които не са професионални спортисти на практика ще има разлика в изгубените килограми/мазнини кога си ядат белтъка и кога въглехидратите - на мнооого малко. За 90% от тия дето искат да отслабнат, повече движение по-малко ядене е много повече от достатъчно за постигане на резултатите.

Приключвам с тази тема аз. :)

06.05.20
23:54

В края на всяка тренировка губех по около 400 грама. Предимно от стопени мазнини.

Това си е бисер.

Деян

06.05.20
23:58

казано от Станимир на 06.05.20, 23:54:

В края на всяка тренировка губех по около 400 грама. Предимно от стопени мазнини.

Това си е бисер.

Като се има придвид, че 1 кг. мазнина са 9000 колории 😎 400 гр. мазно са 3600 калории.....изгорени за една фитнес тренировка, макар и тежка .....и при която енергията е била основно от мазнини 🤐
Вода да- и аз съм бил по-лек с над 500 гр. след изпотяващ трен.

Мнението беше редактирано от Деян на 07.05.20 00:02.

07.05.20
00:16

казано от Деян на 06.05.20, 23:58:

Това си е бисер.

Като се има придвид, че 1 кг. мазнина са 9000 колории 😎 400 гр. мазно са 3600 калории.....изгорени за една фитнес тренировка, макар и тежка .....и при която енергията е била основно от мазнини 🤐
Вода да- и аз съм бил по-лек с над 500 гр. след изпотяващ трен.

Оф не разбирате нищо, тва е щото въглехидратите като са на време и метаболизма се побърква. И разбиваме законите на термо-динамиката.

07.05.20
01:57

казано от Христо Минчев на 06.05.20, 14:36:

Здравейте, от 3 седмици правя бягане сутрин на гладно 45-60 минути, 7-8 км, съчетано с калориен дефицит на ден ( между 1300-1500 калории, като махнем зареждащия ден ),прием на л-карнитин + йохимбин  и протеин. Висок съм 165 см тежа 64 кг, нямам кой знае каква натрупана мазнина, но е неприятна и не изглеждам добре, искам да я изгоря, като уточня, че до преди година и половина тренирах редовно и имах изградена добра физическа форма. За периода, в който спрях натрупах тази мазнина. Притеснявам се, че само с кардио тренировки ще горя и много мускулна маса . Решил съм да започна да правя силови тренировки + кардио......

Не знам за каква мускулна маса се притесняваш да не свалиш, след като не си тренирал от година и половина.
Относно кардиото на гладно, мит е, че се губят повече мазнини, ако е на гладно. Дори е добре да не е на гладно, ако ще да изпиеш един протеинов шейк само. Просто гледай да имаш адекватен прозорец между храненето и тренировката, не може да се наядеш стабилно и да отидеш да тренираш след по-малко от 1ч, то дори понякога 2ч. не са ок, индивидуално е.
До времето за кардио: Най-добре кардио да е отделно, ако нямаш толкова време го прави след тренировката с тежести или в случая така да се каже след “основната тренировка”, дано да си измислиш адекватно натоварване, на лостове не е зле. Ниско интензивно кардио или по-продължително ходене ще ти свърши работа. След като не си тренирал от година и половина, ти фактически започваш от нулата. Качването на мускулна маса ще е по-лесно първите месеци. Спомена също, че имаш малко мазно, което те дразни, значи не е кой знае какъв проблем и дори с редовни тренировки, дефицит и без кардио ще си преизпълниш целта. Гредата ще удариш с ниския калориен прием, ако продължаваш  с тези калории повече от месец, стига зареждащия ден да не ти е 4000-5000kcal.

Мнението беше редактирано от Дени на 07.05.20 01:59.

Благодаря за отговорите и мненията, нещото което ще опитам е, сутрин след ставане да изпивам по един протеин + капсула йохимбин и л - карнитин, след 30тина мин да ида да направя силова тренировка, която си харесах тук в сайта на лостове и след това 20тина минута равномерно тичане, след нея още един протеин и закуска, 2 3 белтъка и един жълтък + някакъв плод с въглехидрати. Днес ходих,опитах да направя кръгова тренировка, нищо не ми се получи ( логично след толкова много време извън тренировки) и реших да пробвам по програма и след нея кардио, всичко ще е на гладно, защото това време от деня ми е най-удобно, в някой  случаи ще е и следобед,но по -рядко.
Програмата е следната :
Кофички 4х15
Набирания 5х8
Лицеви опори 4х10
Повдигане на крака от вис 3х20
Клек 5х20
20 минути кардио
Коремни преси 5х20
Със сигуеност в началото ще е с по - малко повторения,но с времето ще достигна нужните, какви са ви мненията за тази програма,ще я правя 3 или 4 пъти в седмицата

Мнението беше редактирано от Христо Минчев на 07.05.20 09:16.

Ангел

07.05.20
11:04

казано от Христо Минчев на 07.05.20, 09:15:

Благодаря за отговорите и мненията, нещото което ще опитам е, сутрин след ставане да изпивам по един протеин + капсула йохимбин и л - карнитин, след 30тина мин да ида да направя силова тренировка, която си харесах тук в сайта на лостове и след това 20тина минута равномерно тичане, след нея още един протеин и закуска, 2 3 белтъка и един жълтък + някакъв плод с въглехидрати. Днес ходих,опитах да направя кръгова тренировка, нищо не ми се получи ( логично след толкова много време извън тренировки) и реших да пробвам по програма и след нея кардио, всичко ще е на гладно, защото това време от деня ми е най-удобно, в някой  случаи ще е и следобед,но по -рядко.
Програмата е следната :
Кофички 4х15
Набирания 5х8
Лицеви опори 4х10
Повдигане на крака от вис 3х20
Клек 5х20
20 минути кардио
Коремни преси 5х20
Със сигуеност в началото ще е с по - малко повторения,но с времето ще достигна нужните, какви са ви мненията за тази програма,ще я правя 3 или 4 пъти в седмицата

Вкарай хоризонтални набрания за гръб, малко като обем е. Добави за краката и напади поне.

07.05.20
20:09

Това си е бисер.

И кое точно е бисер? Имам изтеглен от интернет един “наръчник на треньора”. Става въпрос за тренировки по силови спортове: фитнес, пауерлифтинг, разни други подобни. В тази книга подробно се спират на тестовете за физическото състояние.

А за тренировките в залата е писано, че от теглото в края на тренировката може да се направи извода доколко сериозна и качествена е била. Пишеше, че минус 100 грама е сравнително лека, ненатоварваща. Минус 200-300 грама е общо взето оптимален вариант за сериозна тренировка. Минус 400 грама също е показател за доста здрава тренировка. А над 400 вече е показател за катаболизъм и влошаване на физическата форма. Ама то у нас както се знае, всеки разбира от всичко.  Така, че тези “бисери” на някои хора тук изобщо не ме учудват.

В същата книга имаше и тестове за пулса след стандартно натоварване и някои други тестове, прилагани и от спортната медицина. И някои други параметри, които могат да се измерят и проследят.

Ангел

07.05.20
20:30

А дали е възможно колкото и глупаво да прозвучи да се изкарва и водата под формата на пот ? Също може да е вариант към тези грамове.

07.05.20
20:39

т.е. ако един 200кг човек е 400 грама по-малко на края на тренировката, то със сигурност е тренирал по-сериозно ако един 50кг човек е с 40 грама по-малко?

07.05.20
20:39

400 грама мазнини няма как да изгориш за една тренировка, че и за три даже - това са над 3000 изгорени калории. Това ти е нормалният среден разход на 110 кг мъж за цял ден при 4-5 тренировки седмично. Нямаш си представа колко малко калории всъщност се изразходват при силова тренировка. Правил съм си труда да смятам енергоразход на база на извършена работа (във физичен смисъл) и отделена топлина - при интензивна тренировка като на трибойците се горят дори по-малко, отколкото при плътна и обемна - в долната зона на трицифрените числа (150-200, само че не грама, а килокалории).
Всичко, което си “изгорил”, е вода.

Ангел

07.05.20
20:46

И аз смятам че водата най-бързо се отчита като за веднага след тренировката измерване.

07.05.20
21:02

Това си е бисер.

Надявам се, че в този сайт има грамотни хора, които могат да четат. Написал съм ПРЕДИМНО мазнини. Никъде не е написано, че обезателно 100 % са само мазнини. Но тъй като правех продължителни тренировки в залата, а след това кантарът у дома отчиташе по-малък процент мазнини, имам всички основания да смятам, че са били изгорени доста мазнини.
Гледал съм много тинейджъри в залата. Идват за по половин час и бързат да си ходят. Е при такова “трениране” може да постигнат напомпване, но редуциране на мазнини едва ли.

07.05.20
21:08

казано от Boby_ на 07.05.20, 20:39:

400 грама мазнини няма как да изгориш за една тренировка, че и за три даже - това са над 3000 изгорени калории....
Всичко, което си “изгорил”, е вода.

Първо съм написал, че тренирах сутрин на гладно, с малко аминокиселини и комбинирани витамини. Второ, имам доста път до залата и отивам там пеша, а не с кола или градски транспорт. И трето, че в залата непрекъснато пия вода, а има и добре работещ климатик който охлажда добре помещението.

07.05.20
21:37

казано от Миро на 07.05.20, 21:02:

Написал съм ПРЕДИМНО мазнини.

Ако за теб 20 гр. от 400 е ПРЕДИМНО, съм склонен да се съглася с твърдението ти.

07.05.20
23:28

казано от Станимир на 07.05.20, 21:37:

Ако за теб 20 гр. от 400 е ПРЕДИМНО, съм склонен да се съглася с твърдението ти.

Ами миналото лято тренирах по същата програма както предишното. Само че тренирах след обяд, около час след яденето. И не само не свалих дори грам (теглото в началото и края едно и също), но понякога бях на +100-200 до +300 грама

Изглежда чешмяната вода във Варна е някаква специална магическа вода. Когато иска се губи, а като не ще-не се губи. :D Капризна вода имаме тук във Варна.

07.05.20
23:46

казано от Миро на 07.05.20, 23:28:

казано от Станимир на 07.05.20, 21:37:

Ами миналото лято тренирах по същата програма както предишното. Само че тренирах след обяд, около час след яденето. И не само не свалих дори грам (теглото в началото и края едно и също), но понякога бях на +100-200 до +300 грама

Изглежда чешмяната вода във Варна е някаква специална магическа вода. Когато иска се губи, а като не ще-не се губи. :D Капризна вода имаме тук във Варна.

Тая термо-динамика пасти да яде.

08.05.20
08:57

200 грама надолу, 200 грама нагоре. Хватката е на същите килограми дето си, да обличаш дрехи един размер по-малки. В момента тежа 104 кг и обличам дрехите, дето ги носих при първото ми сваляне, когато бях стигнал 94кг. За вариране в килограмите няма какво да говорим- ако това е целта на занятието, човек с малко хватки може да падне без проблем с два килограма за ден. Толкова е подвеждащо да се мериш всеки ден, че направо не знам как се връзвате на тази идея. Един размер по-малки дрехи и на щангата приблизително същите килограми, това е важно.

08.05.20
10:55

Чуда се, аз като свалям или качвам по 1-2 кила дневно, без значение дали тренирам, това мазнини ли са или нещо друго?

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1