Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим23.05.20
23:57
казано от Dymag на 23.05.20, 23:41:
Между другото, пусналия темата, Stefan Georgiev, е на 17 години, с ръст 190 и тегло под 80 кг. Предполагам че може да “дърпа” още на височина. В този момент всичко, което му трябва, е спорт и да - няма да трупа “плътност” за сега или ще качва супер бавно - 2-3 кг. на година мускул, след първоначалния подем, но пък всичко което ще качи ще е “чисто” и красиво. И да има някаква форма на хлътнали гърди от растежа е нормално и с годините спорт ще се оправи. Ако продължи да спортува - имайте в предвид че е висок, на 24-26 години чак ще започне да трупа “плътност”. До тогава, ако не спира да спортува, ще е влюбен в движението и спорта ще е част от същността му. Ако се отказал, няма и да усети кога са минали тези години, ще съжалява и всякакви следващи сметки ще са “по-криви” от тази. Пич, спортувай и не спирай - ние нямаме никакъв шанс да “пораснем” колкото теб, но ти имаш шанс да си атлет. Просто иска време и път - не спирай! Никаква химия не ти трябва
Мерси за съветите.Химия няма да пипам,казал съм си,че ще е натурално.Напоследък,качвам малко по-лесно,изключил съм всички пържени и други боклуци.Имам бърз метаболизъм и трудно тручам мазнини,но за две години съм качил 16кг,като повечето са мускул.От 1 година тренирам по сериозно и от скоро почнах да спазвам хранителен режим.В началото бях 60-1кг и бях меко казано слаб,сега също съм слаб,но нещата са съвсем различни,откакто почнах силовите тренировки.🙂
казано от Stefan Georgiev на 23.05.20, 15:50:
Прати някоя снимка на натурален,да мотивираш.
Първо, това е много трудно, защото тези хора не са популярни и известни и по интернет стандартите не са нищо особено, и тук ако им пуснем снимка, много хора ще кажат, че не тренират, и че подобна физика се постига за 2 месеца с лицеви опори и коремни преси :D
Освен това, никога, ама никога няма как да си 100% сигурен, че някой е натурален. Защото дори хора, дето не им личи много, че тренират, могат да взимат разни неща.
просто ми е интересно до каква степен,човек може да развие физиката си натурално.
Всеки до различно ниво. И да ти намерим някой истински натурален, няма никаква гаранция, ще ти ще постигнеш същото. Мога да ти посоча някои от форума, за които съм 90% сигурен, че са, мога да ти посоча и някои ютубъри, за които съм поне 70-80% сигурен, че са натурални, но това не е от голямо значение.
24.05.20
00:10
Да, младеж-със сигурност има още накъде да пораства мускОло. Все пак конкретния човек има и определен генетичен потенциал на натурално развитие и достигайки го, не може да го премине. Хубавата новина е, че малко хора тренират, хранят се и живеят по начин години наред, та наистина да го достигнат и вече да не могат да се надскочат. Или ако го направят, е минимално. Много хора пък се подценяват и не вярват до какви нива могат да стигнат без допълнителни стимули.
Та бъди сериозен и постоянен, и няма как да не дойдат резултатите.
Мнението беше редактирано от Dydo на 24.05.20 00:11.
24.05.20
00:52
казано от James Hinks на 23.05.20, 14:26:
казано от Stefan Georgiev на 23.05.20, 00:24:
За Стив Рийвс пише,че е натурален
Тестостерона е синтезиран за първи път 1935 година, почти едновремено в две различни лаборатории. Още на следващата година вече е използван на Олимпийските игри. Стив Рийвс е бил на 9-10 години и все още е бил натурален, ако въобще е тренирал тогава.
Серджо Олива твърди, че е Стийв Рийвс е взимал. Но колкото и да са взимали е пренебрежимо малко. По-скоро съм склонен да ги приема тия пичове за бенчмарк за резултат от натурално трениране на надарени спортисти. Пак с уговорката, че това са резултати от години тренировки, по 20-30 часа седмично, много добро хранене - все неща, които не са лесни и общодостъпни.
Силачите и цирковите артисти от ерата преди стероидите, ако щеш и античните спортисти, са тренирали по няколко часа на ден. Гладиатори, рицари, наемници, нинджи, всякакви подобни имат впечатляващи постижения, но и за тях си е било професия, при това в значително по-трудни времена.
За да има някаква шарения - слагам снимка на Luisita Leers (рожденно име Луиза Крокел - родена 14.10.1909). Доколкото си спомням, коронния й номер са били 180 превъртания около лост (трапец) без почивка.
Стив Рийвс уж бил тренирал само 3 пъти седмично и не е ял и толкова протеин - над 60% въглен. А има интервю с Дориан Йеитс от преди няколко месеца, където обяснява как сегашните топ бикини-фитнес моделки взимат Хормон и АС в пъти повече от мъжете в топ 10 на Мистър Олимпия през 90те....
Те, жените, са други “животни”. Нямат си и представа какво могат да постигат и то до много повече години от нас, мъжете ... ако имаха не знам дали щяхме да сме по-добре :) Трудно се работи с жена в спорта - единици се поддават, а всички го могат
24.05.20
01:16
казано от Боян на 24.05.20, 00:57:
Стив Рийвс уж бил тренирал само 3 пъти седмично и не е ял и толкова протеин - над 60% въглен. А има интервю с Дориан Йеитс от преди няколко месеца, където обяснява как сегашните топ бикини-фитнес моделки взимат Хормон и АС в пъти повече от мъжете в топ 10 на Мистър Олимпия през 90те....
Да, в зрелият си период. Според Джон Гримек една тренировка на С.Рийвс продължавала средно 4 часа. И това във времената, в които става кино звезда, т.е. доста зает график.
Като цяло на информация в списанията на Дж. Уидър нямам много вяра. Колко и какво са яли и как са тренирали е дълга история...
Както казах по-горе, вижте Лузита Лийърс, по-натурална здраве му кажи. Или на Георг Хакеншмит и подобните му пропорциите.
Стив Рийвс уж бил тренирал само 3 пъти седмично..
“Само” 3 пъти, но в една тренировка е имал повече обем за всяка мускулна група, от колкото сега се прави за седмица.
...и не е ял и толкова протеин - над 60% въглен.
Тоест, 20% да за протеин, което при 4000 ккал. дневно (щото с по-малко едва ли е можел да поддържа 100 кила лично тегло, при тези тренировки), са поне 200 грама протеин.
А дали е бил натурален - поне през част от кариерата си, не. Още повече, че през първите 4 м. тренировки, твърдял, че е качил 13 кг. мускул.
Склонен съм да вярвам че всички известни в някакъв етап от разивието си са използвали стимуланти.
Но всички плащат цената рано или късно като трансплантация на черния дроб при Арнолд например. А по това време освен че са тренирали здраво са зобили здраво .
Мен ме впечатляват такива като Виктор. Не мога да кажа дали е натурален или не но представя нещата по различен начин
https://www.youtube.com/watch?v=kOXqKOKP3nU
24.05.20
09:38
Тоя го гледам, но не бях виждал нападите с толкова кила. Не знам пунта ли е, но и лоста ми се види, че леко се извива. Изрод си е.
Пф....сега го догледах целия, какви ги измисля 💪
Мнението беше редактирано от Dydo на 24.05.20 09:46.
Блуд излезна на пазара преди 3г..до преди това беше момченце.Рязко дръпна....до набирания с 80кг и кофи със 110.
Чист....аха.
24.05.20
10:29
По-интересното е, че постоянно прави маймунджулъци и не се контузва, има само една контузия на ръката, която е доста тъпа, както винаги, а иначе твърди, че преди няколко години е направил и дискова херния, която излекувал с йога и оттогава няма проблеми с нея.
Според вас АС помагат ли за по-бързото възстановяване при контузии?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.05.20 10:40.
Има има контузии,даже последно счупи глезен при едни такива маймунски номера.
казано от Deyanchik на 24.05.20, 09:38:
Тоя го гледам, но не бях виждал нападите с толкова кила. Не знам пунта ли е, но и лоста ми се види, че леко се извива. Изрод си е.
Пф....сега го догледах целия, какви ги измисля 💪
С колко толкова, 140? Като си докарам клека отново до 180, ще ти снимам ;) Това не е нещо невероятно.
Този прави разни изчанчени упражнения, които изискват умения, баланс, и които впечатляват хората. Но не можах да намеря да прави стандартни упражнения, от които да съдим за абсолютната му сила, освен един клип на 250 тяга. Което си е доста, но пък във форума има поне няколко души с повече.
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.05.20 12:13.
24.05.20
12:34
Да, тук на 85кг всички дърпат 250 тяга и на състезанията, с които стана популярен, ще го отвеят, ай дано, ама надали. Това не е силов трибой, май.
Е як си е, не съм казал, че не, но той още като 16 годишен е дърпал много.
А дали е натурален - оставям тази снимка на гърба му тук, вие си преценете :D
24.05.20
13:44
Ето това вече е впечатляващо, акнето де:)
По залите съм виждал и по-впечатляващи акнета/както и хора с 300 тяга на 85 лт/, но неговите номера не съм ги виждал ☺
24.05.20
15:28
казано от Любомир на 24.05.20, 15:24:
По залите съм виждал и по-впечатляващи акнета/както и хора с 300 тяга на 85 лт/, но неговите номера не съм ги виждал ☺
То не са само изчанчени изпълнения. Вчера го гледах, май не бе в тоя клип-преса с две щанги, т.е. по една във всяка ръка и така на око поне 40-50 кг. всяка. И какви ли не още изпълнения, включая тласкания с пудовки по не знам колко кг.
24.05.20
16:09
А то щото във форума са все натурални :)
казано от Brown Bomber на 24.05.20, 12:34:
Да, тук на 85кг всички дърпат 250 тяга и на състезанията, с които стана популярен, ще го отвеят, ай дано, ама надали. Това не е силов трибой, май.
На ,кои състезания точно стана популярен?
И да,250 не е нещо респектиращо.
25.05.20
08:39
Някак си не се чувствам длъжен да обяснявам неща, които с 5 клика (да ме извинява Боби), можеш да провериш и сам.
25.05.20
09:11
Абе яко е момчето, ама нещо се внесоха съмнения за натуралното му трениране 😎
Тяга (сумо) 265 на 70 кг.
Има и клип с конвенционална тяга, 220 х 5 повторения. Това са тренировъчни тежести, в залата, не на състезание. Между другото, и този твърди, че е натурален ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.05.20 11:22.
Всеки може да си твърди това,което иска,а каква е реалността...само той си знае.По снимки,клипове и приказки нищо не може да се докаже.
Така че темата,която дискутираме,изначално няма смисъл, а просто си чешем езиците.
Естествено, нали и и аз казах, че няма как да знаеш кой какво взима и дали взима.
Тя темата си е за чесане на езиците.
26.05.20
11:38
Виж Хакеншмидт, той със сигурност е натурален.
Особено как трябва да тренира един начинаещ,първите 2-3 години.
Не първите 2-3, а ако не цели нещо специално или не иска това да му е допълнителна подготовка за друг спорт, така трябва да тренира винаги. Естествено е хубаво да правиш някакви периодизации, но те въобще не са задължителни ако тренираш за кеф.
Та не оставяйте с впечатлението,че искам всичко да стане на момента,като давам пример с Джей Уайт,просто ми е интересно до каква степен,човек може да развие физиката си натурално.
Много може да се развие и промени визиката натурално, само че както казах става много бавно и задължителното условие е да има силово развитие.
На мен ми е ясно,че трябват дълги години тренировки и спазване на режими за да може човек да се доближи до тяло като неговото и че за 3-4,няма да стане.Виждам,че ти и много хора тук са минали по този път,затова питам.
Значи се въоръжаваш с търпение и си ти.
казано от Dymag на 24.05.20, 01:09:
Трудно се работи с жена в спорта - единици се поддават, а всички го могат
Не, напротив. Както казва един наш много известен треньор като го питат защо предпочита да работи с жени - “Кокошката може да я направиш петел, но петела не можеш да го направиш орел” ;)
казано от Solomon Kane на 24.05.20, 01:16:
Както казах по-горе, вижте Лузита Лийърс, по-натурална здраве му кажи. Или на Георг Хакеншмит и подобните му пропорциите.
Абсолютно!
казано от Brown Bomber на 24.05.20, 10:29:
Според вас АС помагат ли за по-бързото възстановяване при контузии?
Да, точно определени препарти се използват при различни контузии.
казано от Deyanchik на 24.05.20, 09:38:
Тоя го гледам, но не бях виждал нападите с толкова кила.
Е колко кила па са това? Преди 14-15 години правех двойки на 170, не е нещо непостижимо.
Виктор Блуд е наистина яко копеле !
Оставете тяга с 250кг. , изгледайте му всички стари клипове на представления и ще разберете.
Нервака,каза че изгрял преди 3 години -не,тогава влезе в тая зала и взе да се лигави !
Иначе,наистина притежава качества и умения.
26.05.20
12:37
казано от James Hinks на 26.05.20, 11:38:
Е колко кила па са това? Преди 14-15 години правех двойки на 170, не е нещо непостижимо.
Тогава и ти си бил някъде колкото е и той сега, на около 28-29 г.
170 кг. не съм ги слагал на гърба, каво остава да ги клекна, пък камо ли само да си помисля да правя напади. То имаш помощ и от опорния крак, ама с тоя дето основно изправяш, си е бая напън за мен. Зависи и каква ти е целта де, т.е. просто да направиш напад, като усилието се разпределя колкото може между двата или да натовариш само единия. Аз като ги правя, задния ми е само за опора и гледам да се изправям колкото се може само с “работещия”. Но пък и моите цели са други.......културистични :-)))))))))))))))) ;-)
26.05.20
12:43
На 29-30 съм бил, ама е без значение.
26.05.20
15:46
казано от James Hinks на 26.05.20, 11:38:
Виж Хакеншмидт, той със сигурност е натурален. Баси...тялото му е впечатляващо,дори за сегашните натурали,камо ли за тогавашното време.А за силовите постижения да не говорим,едва ли някой от гореизброените актьори и спортисти ще може да ги покрие.Още повече,че е гледал да ограничава месото и млечните продукти.125см гръб и 47см ръце с бедра 68см на ръст 176см-93кг мускули,тялото му е без грешка.
Мнението беше редактирано от Stefan Georgiev на 26.05.20 15:48.
С моят кръст много ме радват разни подскачащи. Е като този. Май някъде го коментираха че е тайкуондист с паркур и калистеника.
26.05.20
18:43
Готви се за световното за натурални нинджи.
26.05.20
19:30
Язека съм прост и такива подскачащи маймуни инфлуенсъри в инстаграм и тубата не ги разбирам, предпочитам си класиката
То може проблема и да е в мен - в бойните изкуства винаги съм виждал един уникален спорт и спортна дисциплина, нищо друго, включително не и “боя” :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 26.05.20 20:24.
26.05.20
20:38
казано от Ice Mountain на 26.05.20, 19:30:
Язека съм прост и такива подскачащи маймуни инфлуенсъри в инстаграм и тубата не ги разбирам, предпочитам си класиката
това е смешно))...
26.05.20
20:45
казано от Бай Ганьо на 26.05.20, 20:38:
казано от Ice Mountain на 26.05.20, 19:30:
това е смешно))...
Буакал?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече