02.08.20
21:08
На 17 години съм тренирам на лост и успоредка и с малки тежести от 10-15кг.
Давам пример.
Права 10 набирания да кажем и след като се пусна от лоста отивам на успоредката за кофички опитвам се да дишам правилно, но не мисля че вдишвам добре много се запъхтявам. При набиранията като се вдигам вдишвам при спускане издишам така е и при кофичките, но като се уморя не вдишвам равномерно и сменям режима на двишане както ми падне :D
Така съм и с дъмбела който вдигам той е 10кг.
Та въпроса ми е това може ли да повлияе на сърцето и да го разваля от ранна възраст?
Темата беше редактирана от Nick Name на 02.08.20 21:09.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНе, не е ирония...тренирай,натискай.
По колко набирания и кофи правиш едно след друго.?
А добре извинявай аз си мислех, че се базикаш и за тва :D
Еми мога 10 набирания и като се пусна от лоста веднага 10 кофи
Мнението беше редактирано от Nick Name на 02.08.20 22:05.
02.08.20
22:08
В най-общ план - издишването на поетия въздух се прави по време на или в края на трудната част от движението. Съответно - вдишването е по време на или в края на лесната част от движението.
Еми вдишването е в трудната част като се наберадо горе и чак като спусна до долу издишам веднага като издишам пак вдишвам докато се набера на горе и брадичката ми стигне над нивото на лоста и пак пускам с издишване
02.08.20
22:23
казано от Nick Name на 02.08.20, 22:14:
Еми вдишването е в трудната част като се наберадо горе и чак като спусна до долу издишам веднага като издишам пак вдишвам докато се набера на горе и брадичката ми стигне над нивото на лоста и пак пускам с издишване
Приятелю, изобщо не се напъвам да правя опити да разбера какво искаш да кажеш и правиш. След като ти не се опитваш да пишеш грамотно, разбираемо и да структурираш мислите си в изречения, които да са смислово свързани и последователни - директно игнорирам написаното.
Втора тема ти пускам с надеждата, че ще бъде по-добре, но...
Когато се набираш - издишаш горе. На кофичките също.
Не знам защо толкова си се загрижил за това сърце - първо сънят, сега и това. Ако си здрав - нямаш грижи.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.08.20 22:52.
Пък и колко да се задъхаш с 10 набирания и 10 кофи....освен ако не правиш 10тина такива серии с 30-40 сек почивка.
казано от Кольо Пияндето на 02.08.20, 22:23:
Приятелю, изобщо не се напъвам да правя опити да разбера какво искаш да кажеш и правиш. След като ти не се опитваш да пишеш грамотно, разбираемо и да структурираш мислите с и в изречения, които да са смислово свързани и последователни - директно игнорирам написаното.
Не знам защо толкова си се загрижил за това сърце - първо сънят, сега и това. Ако си здрав - нямаш грижи.
Така
Хващам се за лоста при издигането на горе вдишвам от носа
При спускането издишам от устата
или вдишвам и издишвам и от двете като стигна до 7-8 набиране и съм се изморил
02.08.20
22:57
Кольо ти обяснява, че го правиш точно обратното на правилното.
02.08.20
23:06
Плашлива работа.
Има хора дето тренират на стероиди + пико и т.н. ти се овтикясваш за неправилно вдишване. :D
03.08.20
08:10
казано от Nick Name на 02.08.20, 21:08:
На 17 години съм тренирам на лост и успоредка и с малки тежести от 10-15кг.
Давам пример.
Права 10 набирания да кажем и след като се пусна от лоста отивам на успоредката за кофички опитвам се да дишам правилно, но не мисля че вдишвам добре много се запъхтявам. При набиранията като се вдигам вдишвам при спускане издишам така е и при кофичките, но като се уморя не вдишвам равномерно и сменям режима на двишане както ми падне :D
Така съм и с дъмбела който вдигам той е 10кг.
Та въпроса ми е това може ли да повлияе на сърцето и да го разваля от ранна възраст?
разбира се, че можеш да си навредиш от неправилното дишане. Не случайно Кольо ти каза как правилно се диша. Фаза отпускане - вдишваш, а фаза напрежение - издишваш! И Никакво задържане на дишането! Сега, дали при теб може да се получи това, не бих казал, с тези малки натоварвания, но.....при постоянно неправилно дишане, след време, предната стена на сърцето ще хипертрофира до D- хипертрофия (удебеляване на стената), което не е ок;)
да, ..и неправилното дишане те лимитира доста в напредването и прогреса!
Мнението беше редактирано от Sarid Ismailov на 03.08.20 08:16.
03.08.20
08:35
Стига, адаш, моля ти се, ся ш са стресира и няма да пипне лост повече.
Сърцето ще хипертрофира...как ти хрумват тия простотии????
От лостове???,а от мастурбиране а???ко праим там?
казано от Кольо Пияндето на 02.08.20, 22:23:
Приятелю, изобщо не се напъвам да правя опити да разбера какво искаш да кажеш и правиш. След като ти не се опитваш да пишеш грамотно, разбираемо и да структурираш мислите си в изречения, които да са смислово свързани и последователни - директно игнорирам написаното.
Виж на видеото 3:20 минута той какво казва когато се набираме вдишваме а ти казваш обратното че издишваме
https://www.youtube.com/watch?v=Sz7S9_LLCA0
Мнението беше редактирано от Nick Name на 03.08.20 11:58.
03.08.20
12:05
объркало се е момчето, няма страшно, но така и обърква другите. При предните 3 движения е ок, фаза напрежение е издишване, но при набирането размени нещата вече и му се получи, че фазата напрежение е вдишване))). Я стегни пресата и вдишай, дали ще можеш?)))))))))
писах му, да си поправи видеото ;)
Мнението беше редактирано от Sarid Ismailov на 03.08.20 12:08.
Да видях коментари но така ме е объркал с 2 години сигурно ....аз се набирам от горе долу 2 години не е постоянно да кажем през ден но всяка седмица поне малко и се е сабирало.Kак може да не си поправи грешката и така да обърка хората ...
03.08.20
12:25
казано от Nick Name на 03.08.20, 12:17:
Да видях коментари но така ме е объркал с 2 години сигурно ....аз се набирам от горе долу 2 години не е постоянно да кажем през ден но всяка седмица поне малко и се е сабирало.Kак може да не си поправи грешката и така да обърка хората ...
естетството на движението ще ти покаже....не го мисли дишането изобщо, просто се набирай и се старай да дишаш, няма точно определен момент за вдишване и издишване, защото след 5-то набиране пулса ти ще се вдигне доста и ще дишаш много забързано ;)....изобщо не следи дишането, организма сам ще поправи грешката...
Добре сега някой, ако може да ми оточни кое е правилното аз съм се водил по този лош пример на тоя дивак от видеото и съм правил всичко грешно просто незнам ....
Набиране-При издигане издишвам при спускане вдишвам
При кофичките,лицевите и вдигане на дъмбел въздуха се издиша при трудната част също като с набиранията ли е ?
03.08.20
12:40
по същтият начин е винаги. когато има напрежение в мускулите, то корсета от мусули е стегнат и е не възможно да се раздуе белиат дроб и да вземе въздух, фазата на напрежението е динамична, а не статична. Което означава, че в крайна фаза на набирането напрежението ти е максимално и всичките мускули са се свили докрай. В тая фаза е просто невъзможно да вдишаш, нали разбираш. Изключение правят статичните натоварвания, да речем л-сид, предна/задна везна, флаг и т.н., където можеш да спреш да дишаш изобщо, поради голямото натоварване, но с времето, като ставаш по-силен и там ще можеш да дишаш.
03.08.20
12:47
казано от Nick Name на 03.08.20, 12:26:
Набиране-При издигане издишвам при спускане вдишвам
При кофичките,лицевите и вдигане на дъмбел въздуха се издиша при трудната част също като с набиранията ли е ?
Ами някои не го правят точно така и пак е правилно. Например при набирането, още докато висиш долу вдишваш, набираш се и с това едновременно издишваш. И докато спускаш не правиш нищо, все пак трае секунда, а вдишваш чак като отново си долу. При кофите подобно. Вдишваш докато си горе, докато се спускаш не правиш нищо и като буташ отново нагоре издишваш. Малко идва като със задържане на дъха в определен момент, но не трае дълго.
И за да не се объркваш още, при всички случаи се старай да издишваш при набирането нагоре на лоста, както и при бутането нагоре при кофите.
На 17 години си, явно ученето и биологията са ти били изборен предмет.
Все пак учителите, вместо да им се подигравате, може и да пробваш да ги питаш за тези неща, особено тези по биология и физкултура. А не още от малък да задаваш малумни въпроси и да очакваш отговор от форум.
казано от kaloyan на 03.08.20, 12:54:
На 17 години си, явно ученето и биологията са ти били изборен предмет.
Все пак учителите, вместо да им се подигравате, може и да пробваш да ги питаш за тези неща, особено тези по биология и физкултура. А не още от малък да задаваш малумни въпроси и да очакваш отговор от форум.
Този форум не е ли за да се научиш?
Как задавам глупави въпроси?
Вие тука нали всичките сте професори и давате акъл на ляво на дясно ...
03.08.20
21:08
Добре. За мен нещата са обречени, но все пак нека направя последен опит.
Да, форумът е за това - да дискутираме нещата, свързани с активния и здравословен начин на живот. Глупавите въпроси за един са съвсем резонни за друг (случвало се е хиляди пъти). Проблемът е на друго място, но това е съвсем страничен разговор.
За дишането трети път нямам нагласата да ти отговарям. Каквото си разбрал - толкова.
Дай да видим какво става със сърцето сега...
Защо си се загрижил толкова много за него? Има ли причина, усещане, диагноза или друго, което да те прави неспокоен за неговото състояние? С набирания, кофички, лицеви опори и малък дъмбел е много много МНОГО трудна работа да повредиш здраво сърце на твоята възраст.
P.S. Задъхването може да е следствие от фактори като лошо дишане, по-продължително усилие (по-голямо от това, за което си подготвен в момента), а и не е непременно нещо тревожно. Има значение при какви условия се задъхваш и за колко време възстановяваш нормалния му ритъм.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.08.20 21:12.
Аз за това казах още отначало,че от някакви набирания и кофи,няма нужда да се драматизира за сърцето.
Е то всичко става от дишането от неправилно дишане може да хипертонира ли нещо такова както по-горе имаше един коментар
03.08.20
22:33
казано от Nick Name на 03.08.20, 22:00:
Е то всичко става от дишането от неправилно дишане може да хипертонира ли нещо такова както по-горе имаше един коментар
Всяко следващо мнение, написано в този неграмотен стил, ще бъде отстранявано без церемонии. Веднъж намекнах - не бях разбран. Повече намеци няма да има.
Освен сърцето,при неправилно дишане и задържане на въздуха,се уврежда и мозъка.
Тук теорията и практиката се покриват напълно.
03.08.20
22:55
Вдишвам дълбоко преди да вляза в залата, правя си тренировката и като се прибера вкъщи издишам, опасно ли е?
04.08.20
08:15
А бе вместо да гониш момичета, си взел да пишеш по форумите... Джиткай си там лостове и успоредки и не го мисли толкова. Толкова ли няма някое по-старо куче на тия лостове и той да ти обясни за дишането, да ти покаже и някое друго упражнение.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече