Чистене или покачване на ММ по време на зимен сезон

21.08.20
10:07

Здравейте. На 27 години съм и от година тренирам в зала. Преди това съм ходил на фитнес и лостове, но с доста прекъсвания, като от 1 година тренирам по 4 дни в седмицата с леки спирания от седмица до две максимум по празници.

Висок съм 1.80см и тежа 77 кг в момента. Имам около 20-25% подкожни мазнини, като качвам и снимка за да добиете представа. Юни месец бях изчистил доста и горната част на пресата беше започнала да става видима, но в момента поради летните месеци и консумацията на алкохол отново качих доста мазнини.

Целта ми както на повечето мъже е да кача още ММ и да изчистя още. В момента не мога да реша дали да свалям, докато изчистя до 12-15% подкожни мазнини или да започна на качвам ММ и да чистя на пролет. Тренирам 4 пъти в седмицата по следният  начин:
Понеделник - гърди/трицепс
Вторник - гръб/бицепс
Четвъртък - крака/рамо
Петък - ръце

Тренирал съм и по програмата Push Pull Legs, но не ми допадна и не се усещах толкова натоварен след тренировка.

Добавките които приемам са протеин, бета-аланин и цитрулин. Протеин пия сутрин на гладно с един банан, тъй като тренирам рано сутрин в 6 часа и доза протеин след тренировка. Останалите добавки разбира се преди сутрешната тренкровка с кафе.
Поддържам 2 - 2,5гр протеин на килограм. Когато чистя разбира се съм в калориен дефицит.

В момента не мога да реша дали да качвам и да започна да чистя на пролет или да изчистя колкото успея до пролетта и след това да качвам. В момента не харесвам моментната си форма. Качвам и снимка за да добиете представа как изглеждам в момента.

Всякакви съвети и мнения биха били полезни.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Хех... каква типична картинка... :о)

Колебаеш се какво да направиш - да качваш или да сваляш - а няма причина за колебание. Режимите и процесите за качване и сваляне нямат връзка с годишните сезони. Прецени какво искаш в момента и започвай. Така или иначе другото лято пак ще се върнеш в първи клас...

Няма никаква нужда от протеин с банан преди тренировка. При добре преценено хранене няма нужда от протеин на прах изобщо в режима.

Здравей. Какво да правя за да не се връщам всяко лято в първи клас?

До колкото съм запознат сутрин на гладно е важно да се пие протеин след ставане. Банана го пия заради енергия “уж”, тъй като сутрин в 6 часа нямам тази сила, която имам да речем в 6 вечерта.

Какво друго може да посъветвате?

Иван

22.08.20
18:51

Бахти тъпотиите събрани в една тема....

22.08.20
20:43

казано от Ивайло Иванов на 22.08.20, 18:43:

Здравей. Какво да правя за да не се връщам всяко лято в първи клас?

До колкото съм запознат сутрин на гладно е важно да се пие протеин след ставане. Банана го пия заради енергия “уж”, тъй като сутрин в 6 часа нямам тази сила, която имам да речем в 6 вечерта.

Какво друго може да посъветвате?

Да тренираш всяка мускулна група поне два пъти седмично с нужният обем и интензивност/да речем поне 30 повторения на 70% или 20 повторения на 80% от макса/, така като чистиш няма да се загуби всичко натрупано. Колкото до протеина- ако ядеш по 500-600 гр месо и 5-10 яйца дневно с твоите габарити друг не ти трябва.

22.08.20
21:03

казано от Ивайло Иванов на 21.08.20, 10:07:

Здравейте. На 27 години съм ... от 1 година тренирам по 4 дни в седмицата

Висок съм 1.80см и тежа 77 кг в момента. Имам около 20-25% подкожни мазнини, като качвам и снимка за да добиете представа. Юни месец бях изчистил доста... но в момента поради летните месеци и консумацията на алкохол отново качих доста мазнини.

Целта ми както на повечето мъже е да кача още ММ и да изчистя още.

...Протеин пия сутрин на гладно с един банан, тъй като тренирам рано сутрин в 6 часа и доза протеин след тренировка. Останалите добавки разбира се преди сутрешната тренкровка с кафе.
Поддържам 2 - 2,5гр протеин на килограм. Когато чистя разбира се съм в калориен дефицит.

Изглеждаш в доста добра форма на снимката. Може би е добре да контролираш по-стриктно въглехидратите и изобщо калориите. И да продължиш да качваш доколкото е възможно без голямо омазняване. Трябва да знаеш, че в алкохола има доста калории, зависи пак колко често го приемаш.

Защо не опиташ да тренираш само с протеина или белтъци на яйца, а банана след тренировката? При тренировка без въглехидрати се изгарят максимално натрупаните мазнини.

казано от Ивайло Иванов на 22.08.20, 18:43:

Какво да правя за да не се връщам всяко лято в първи клас?

Преди всичко - не прекратявай напълно режима през лятото. Може да намалиш броя на тренировките, но дръж храната на ниво. Спокойно можеш да прекратиш играта с алкохола, разбира се.

казано от Ивайло Иванов на 22.08.20, 18:43:

До колкото съм запознат сутрин на гладно е важно да се пие протеин след ставане.

Съвсем не е чак толкова важно и определящо, напротив. Запознай се с тренировките на гладно. Ще те изненадат приятно, сигурен съм.

казано от Ивайло Иванов на 22.08.20, 18:43:

Банана го пия заради енергия “уж”, тъй като сутрин в 6 часа нямам тази сила, която имам да речем в 6 вечерта.

Разсъни се качествено, нямаш нужда от енергията на банана... нито пък от разбутване на инсулина преди тренировка.

Ще сменя тренировъчната програма, като започна нова - горна част/ долна част по 2 пъти в седмицата. Ще пробвам да махна яденето сутрин преди тренировка за да видим как ще се чувствам тогава. Храненето ми след тренировка винаги е било едно и също - 50 гр - 100 гр овесени ядки, 200 гр кисело мляко, 100 гр извара и доза протеин.

Ще пробвам да изчистя до 10 - 12% подкожни мазнини и след това да започна да качвам.

Dydo

24.08.20
16:08

казано от Ивайло Иванов на 24.08.20, 15:41:

Ще сменя тренировъчната програма, като започна нова - горна част/ долна част по 2 пъти в седмицата.


Препоръчвам PHUL или следвай заложената идея, като ще е горна-долна.

Мнението беше редактирано от Dydo на 24.08.20 16:09.

Добра идея е, но в момента се спрях на тази - https://sport.framar.bg/супер-програма-за-чистене-на-мазнините-битката-на-мускулите-антагонисти

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1