22.10.20
20:15
Хай, пичове и дами. От няколко години влизам, излизам, следя хората тук 😉 Запознат съм кой, какво и как. Обаче, моля, не ме бъркайте с някакви други съфорумници 😅
Днес покрай разни други прегледи, взеха та ме мернаха и как съм с мазното и съотношението. Една машина, дето стъпваш бос и хващаш с ръце едни щеки. Колко е вярна, не знам, ама общо взето предполагах резултата. Процента на мазно обаче ме изненада. Мислех, че е малко по-нисък. Поне белтъка и ръките са над, ако това е успокоение, макар временно.
За треновете, какво да кажа. Перкам си по 5/3/1 класическия вариант, преполових първи цикъл и така.
Темата беше редактирана от Dydo на 29.11.23 00:04.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим23.10.20
12:12
Дидо джиткаше, тоя перка... не знам.
23.10.20
12:17
Съвпадения няма, има ли повече от едно повтарящо се нещо - търси закономерността защо е така :D
казано от Боян на 23.10.20, 12:26:
Даже и ръстът и килата са същите, слочаенОс? 😀
Така няма интрига, Дидо трябваше да се появи след “трансформирането” и да ви видя тогава :))
Каква случайност, като гледам има и хора които са с по два профила. Единия задава въпроси, другия отговаря :) единия в англия, другия в италия да речем :)
Абе аз не знам, някой ако е тръгнал да се крие, ще подава ли сламки, за да го разпознаят. Явно някви съвпадения има😎
Всъщност психопатите, серийни убийци нарочно пускат фандък, та в крайна сметка да бъдат разкрити 😉
Кажете ся, тия машини точни ли са, че не е много ок, ако резултата е верен.
казано от Optimus Prime на 23.10.20, 15:37:
Кажете ся, тия машини точни ли са, че не е много ок, ако резултата е верен.
Ти, голямо огледало нямаш ли ?!
казано от Гордан на 23.10.20, 16:05:
В повечето случаи завишават с някой и друг процент.
Сигурно не е напълно точен, но там съм си някъде-33, 34 си ми го дава и по калкулатори. Докторката вика, абе чак на 82 кг. може да си доста слаб, на 90 ще си екстра. То 92-94 мисля също ще е добре.
Вървя надолу де, до преди 3 седмици бях 111, ама бе някакъв пик. Ям си понякога всичко /само хляб не ям повече от 2-3 филии и то ако ям е пълнозърнест или ръжен/, но количествата са по-малки. В други дни от към вид храна също съм стриктен и така.
Все пак ме мериха с дрехи-тежки дънки, колани и т.н. Иначе съм под 107 кг.
23.10.20
16:21
Колкото повече мазнини имаш, толкова по-голямо отклонение дават.
23.10.20
16:27
Всъщност психопатите, серийни убийци нарочно пускат фандък, та в крайна сметка да бъдат разкрити 😉
Явно някви съвпадения има ”😎”
Явно. 😄
Аз съм доволна от този сегментен анализатор. По спомен струваше около 10-12хил. Един от трениращите в старата зала си правеше проба да се мери преди тренировка, след тренировка, сутрин на гладно и вечер след работа и тн. Разликата в % не беше голяма, около 1%, което не е голямо отклонение. Просто на голяма част не им изнасяше,че кантара ги изкарва 12-18%, а на тях им се иска да са по 7-8%. Отново изкривено огледало. На мен при тегло 56кг кантара ме изкара около 13-14% не помня колко точно, при 61кг към 18%, мускулната маса при 5кг разлика беше почти една и съща. Ето, че явно кантара не мери на база височина, килограми и пол. Най-много мазнини ми отчете и двата пъти в торса, в крайниците отново не беше голяма разликата. Разбира се при наднормено тегло може да даде някакво по-голямо отклонение, но не и 5-10%.
Съмнявам се да са над 2-3% и то при условие, че меренето е при сходни обстоятелства. Тези на Танита например са пълен боклук, нямат нищо общо със сегментните анализатори на inbody.
24.10.2020 г. C1W2-DL
Тяга-5х50, 5х60, 3х70, 3х80, 3х90, 10х100;
Повдигане на крака от стенд-3х15;
Колело с щеки, дето кат врътиш ти дуа в лицето-5 мин. с 5 пъти по 10 сек. “спринт”.
Днес се чудих дали и раменната да не направя, че току виж и на залите хлопнали кепенците. Ама като им гледам подхода с нощните заведения в София, нещата ще са поне за от понеделник. Та раменната с пълнежите си остава за утре живот и здраве.
По-лекичко и с по-дълги почивки го давах, че още не съм на 100 %, ама течащ леко нос вече няма. То и друго уж няма, но енергията не е на ниво....но се поосфирясах, де. По-ок съм.
Мнението беше редактирано от Dydo на 25.10.20 14:50.
25.10.2020 г. C1W2-OHP
OHP-12x20, 5x30, 3x35, 3x40, 3x45, 6x50, 1x60;
Barbell Curl-10, 8, 6, 6 and Push-Down-10, 8, 8, 5.
😂😂😂😂
😎
Мнението беше редактирано от Dydo на 25.10.20 15:41.
27.10.2020 г. C1W3 - Squat and BP
Клек- 5х35, 5х45, 3х55, 5х70, 3х75, 10х80, 1х90, 1х100, 1х105;
Лег-5х40, 5х45, 3х55, 5х70, 3х80, 5х90, 2х1х100, 15х60;
Гребане с дъмбели-12х20, 25, 30.
Днес понеже не бях на бач, си отидох на зала.....празна почти по това време, както бе и очакването. Май, май ще мина на две тренировки седмично, макс три. Не за друго, а заради ситуацията и да избягам от честите посещения в залата. Просто вместо всяко движение да е в отделен ден и един път седмично с разни пълнежи, или ще събера по 2 основни движения на трен и ще намаля допълнителния обем или пак ще са по 2 движения, но ще редувам двете тренировки с макс 3 пъти седмично посещения. То така даже и честотата на движение идва тройно повече на двуседмична база. Ще видя тези дни как ще се развиват нещата, но като гледам нищо добро не ни чака. Очаквам в най-скоро време да захлупят и фитнесите, та каквото и да планирам ще е без значение и ще се преминава на изцяло на гири вкъщи.
Относно трена, снимах клека на една от сериите и виждам, че ми липсва дълбочина на “по-тежките” серии. Мога да пусна още, но по усет имам чувството, че съм хванал паралела и спирам да пускам, ама явно не съм. Кляках и с по-нисък лост днес.
Дъмбелите....най-тежкият е 30 кг., а на мен повече от 10-12 повторения не ми се правят. Ама то си греба с тях като асистиращо, та не е проблем.
Закривам лицето, та да не се издам 😂😂😂😂😂
Мнението беше редактирано от Dydo на 27.10.20 15:50.
31.10.2020 г. C1W3- DL, OHP
Тяга-5х85, 3х90, 1х110++++;
Раменна-5х40, 3х40, 1х50+++++;
Френско над глава с крив лост-12х25, 12х30, 6х35 в СС с чуково едновременно с двете ръце - 12х10, 12х15, 6х20.
Нещо силата днес тц, но си приключих първия цикъл на 5/3/1. За сега остава нагласата за две тренировки седмично в зала. Вкъщи може да размятам гюлетата в някои от останалите дни и да джиткам на кростренажора.
03.11.2020 г. C2W1-Squat and BP
Клек- 5х65, 5х75, 10х80, 10х65;
Лег-5х65, 5х75, 10х80, 12х65;
Хоризонтална Хамър машина за гръб-1х10х30, 3х10х50 на ръка.
Клека днес на загряващите тръгнах лоу бар, а на 80 кг. хай бар. Не е много ок така 😀 На лоу бара съм по-силен и по-сигурен, което е разбираемо, но не хващам добре дълбочината, както вече упоменах предния път. Ако тръгна по-дълбоко, нещо ме удря ниско в кръста....и то дълбоко колкото да хвана паралела. На хай бара пък нямам този проблем, но не знам дали правя бът уинк. И да го правя, е леко и не винаги, до колкото съм си гледал клиповете.
Иначе ако все пак понякога минавам на 3 трена седмично, просто ще оставям тягата и раменната събота и неделя, когато е по-празно. Ако пък не, в единия от двата дни ще са и двете движения. Всъщност това зависи от факта, дали ще хлопнат кепенците и на залите. Абе да сме здрави.
Бахти тъпотията. Днес разтоварвахме и пренасяхме едни натъпкани и не леки кашони в работата за около 20-30 мин., при което дори не се запотих. Айляк работа. Обаче след около час рамото започна да боли при определени движения, а до края на деня болката се усили. Викам замина раменната преса за уикенда, ако не ми мине, тъй като ме боли по-осезаемо при това движение дори само като повдигам ръцете, имитирайки го. Пробвах да видя, дали поне за тяга ще го бъде и като се прибрах взех по-тежката пудовка @24…...опъва гадно мамка му дори с тия кила. Като тръгна дори да натисна леко с ръка по масата също ме боли. Боли ме и с ръце прибрани към тялото, без въобще да ги движа, когато тръгна и да се навеждам. Преди години така при една ОHP без загрявка възпалих много по-сериозно, но ми мина за няма и два дни. Ще видя сега, уж по-леко ме стяга, но се не знае как ще се развие.
Та ей понякога от такива безобидни товаро-разтоварни дейности какво става. Разбирам да се сецнеш в кръста, ама пък чак рамото да удариш, при положение, че нито съм бутал нагоре, нито нищо. Явно като съм си държал ръцете напред, гледайки да не си опирам кашоните в блузата е дало отражение, вследствие изометричното напрежение за по-дълго време.
Иначе двама колеги ги сви нещо кръста, та започнах да им обяснявам за флексии и екстензии и как да взимат кашоните или друга тежест от пода, в стил тяга 😂😂😂😂😂 Ама явно им го показах като за след дъжд качулка.
Мнението беше редактирано от Dydo на 05.11.20 18:34.
07.11.2020 г. C2W1- DL and OHP
Тяга- 5х75, 5х90, 10х100;
Раменна-5х35, 5х40, 7х50;
Рамении ротации с гирички 2 кг.
Рамото още на другия ден мина, а днес никакъв дискомфорт. Дано всичко е ок.
Мнението беше редактирано от Dydo на 10.11.20 17:14.
10.11.2020 г. C2W2 - Squat and BP
Клек ХБ - 3х70, 3х75, 7х85, 10х70;
Лег-3х70, 3х75, 6х85, 10х70;
Гребане-10х40, 5х50, 5х60, 10х70, 10х80;
Разгъване с въже за трицепс-3х15.
Брей, клека ще започне да задминава лежанката....нехарактерно за мен 😂
Иначе без откази, но нещо последно време имам чувството, че силата пада. Въпреки, че уж няма значение дали четирите движения ги правя веднъж седмично само в две тренировки, т.е. 2+2 вместо в четири, с по едно движение на тренировка, явно рядкото трениране, с което да ангажираш с нещо тялото, те вади от “набраната скорост”.
Мнението беше редактирано от Dydo на 10.11.20 17:24.
12.11.2020 г.
Обръщане от вис-5х40, 5х3х50 в СС с кофи широко-2х5, 3х10;
Обръщане от земя-3х1х60, 1х70;
Раменна-3х3х40, 5х1х50, 1х60;
Гребен тренажор среден напън 😎-3 мин. Не гледах на екрана друго, освен времето.
Днес малко разнообразих, а трябваше тяга и раменна по схемата на втора седмица от 5/3/1, т.е. 3,3,3+. Та събота или неделя, когато отида живот и здраве, ще си ги избримча. Ще видя и как ще са ръцете в свивките утре и по-натам след обръщането. Много пъти съм казвал, че супер много ми харесва това движение, обаче ме удря кофти в тази част на ръцете. Освен да пробвам с повече загряване.
Връщам си думите, които днес казах в другата тема, че фитнесите или по-точно моя, бил празен. На излизане сега малко преди 19.00 ч., няколко коли търсеха къде да паркират, а парко местата не са малко. Но пък в тази част в която аз клякам, дърпам и правя раменната, хората са много малко. То и като съм заел стойката няма какво да правят там.
Мнението беше редактирано от Dydo на 12.11.20 19:17.
14.11.2020 г. C2W3- Squat
Клек ЛБ-5х40, 5х50, 3х55, 5х70, 3х80, 6х90, 10х70;
Лег преса-15х100, 120, 140.
Уж трябваше раменна и тяга, ама нещо ич ми се не дърпаше и буташе, след обръщанията и раменната оня ден. Та си стартирах трета седмица от втори цикъл, като си оставих лега за утре. Хем да посетя залата пак, когато няма хора и да се възползвам, хем да имам повече енергия.
Мнението беше редактирано от Dydo на 14.11.20 16:58.
15.11.2020 г. C2W3-BP
Лег-5х40, 5х50, 3х60, 5х75, 3х80, 6х90, 10х75;
Горен лег-10х40, 10х60, 8х70;
Хоризонтален скрипец с тясна успоредна ръкохватка-10, 10, 15.
Пф, след като завъртя и раменната и тягата приключвам втория цикъл и ми дава съответната седмица след това да съм делоуд 😂 Но аз така зададох-не след всеки цикъл, както е стандартната класическа 5/3/1, а след втория. То на това трениране какъв делоуд-сигурно ще го подмина. Но какво да направя, като програмата си е такава. Спазвам си протокола на базовите, не натискам с много пълнеж, правя си +++++, където трябва и така. Показва ми, че с този прогрес, след 10 месеца ще имам преса 90 кг., което ама ич не ми се вярва. Хайде за другите движения е по-постижимо това, което ще е евентуално като резултат.
Мнението беше редактирано от Dydo на 15.11.20 15:12.
Като правих 5 3 1, хем карах не през ден, а всеки ден, и пак делоуда ме връщаше назад вместо да ме зарежда..
15.11.20
17:10
казано от Любомир на 15.11.20, 17:01:
Като правих 5 3 1, хем карах не през ден, а всеки ден, и пак делоуда ме връщаше назад вместо да ме зарежда..
По спомен делоуда на 5/3/1 беше връщане на 50-60% от максималната тежест и е цяла седмица, което наистина раэадаптира и е беэумно. После ти трябва още седмица, эа да влеэеш в час. 😄
Тъй като тръгнах с идеята този път да хвана нещо, при което основните движения да са веднъж седмично, с по-бавен прогрес и да го изпълнявам по-дълго, се колебаех между 5/3/1 и Джугернаут метода. При второто имаш автоматично регулиране на теглото за следващия цикъл, в зависимост какъв ти е AMRAP за движението от предходната тренировка в трета седмица от настоящия цикъл. Но си избрах 5/31, само където не ям както препоръчва Вендлер. Даже едно от храненията казва да е с бургери, картофки и т.н. 😀.....и освен редовния сън, де се дреме когато може 😀
Мнението беше редактирано от Dydo на 15.11.20 17:32.
15.11.20
17:32
Хубава програма е 5/3/1 като идея. Простичко, може да събереш и доста обем, ако си поиграеш. Имаш постоянен прогрес, макар и доста бавен. Но реално имаш едва по 2-3 тежки серии на седмица и смисълът от това 4-тата седмица да е толкова лека, просто не го откривам. Далеч повече трениране трябва, за да има нужда от цяла такава седмица всеки месец.
Е, Мотърхед-чак пък толкоз. Ти седмица хич да не тренираш не би следвало да имаш спад, камо ли пък да вдигаш нещо макар и по-леко и да отслабнеш в силата.
М/у другото в шаблона има много вариации, при които обема хич не е малък дори и при основните движения, пък макар много от сериите да са с по-леко. И като добавиш и асистиращи, които пак са многоставни повечето, се събира бая. Т.е. на 6 седмици може и да си е хубаво да делоудваш.
Мнението беше редактирано от Dydo на 15.11.20 17:48.
казано от Optimus Prime на 15.11.20, 17:45:
Е, Мотърхед-чак пък толкоз. Ти седмица хич да не тренираш не би следвало да имаш спад, камо ли пък да вдигаш нещо макар и по-леко и да отслабнеш в силата.
В пикова форма поне аз трябва да тренирам движенията през ден и от време на време-през два, иначе връщам назад, като само тягата е изключение. Проблемът ми беше, че ако гоня постижения на 4те базови, двете щангистки, набирания и кофички трябваше да тренирам по час-два дневно, а нямах времето да го правя, с моите 30 минути дневно успявах да дърпам понякога само на половината движения, примерно като почнах да пазя коляното военната, лега и кофичките веднага дръпнаха..
16.11.20
10:12
531 не е светая светих, но има варианти на принципите й - далеч повече от 2-3 тежки серии на седмица. Потърсете и ще намерите. Джъст сеин
17.11.2020 г.-C2W3-DL
Тяга-5х90, 3х100, 5х110, 1х120, 125, 130, 135.
Отдавна не се бях снимал, та викам я да видя да не е отишла формата и да нямам и аз някой рисков проблем по пътя. Затова съм снимал и странично и по-фронтално.
Иначе е ясно, че нещата май повече отиват на тяга тип Букурещи 😎 Но така ми идва някак по-удобно движението. Чудя се и защо от 3-тото повторение на единия клип въртя главата настрани. Неволно е. Както се вижда, много фино подхождам при пускането, което напряга допълнително, но такова е положението.
Мнението беше редактирано от Dydo на 17.11.20 20:14.
По-добре спри с това стронгменско въргаляне долу. Губиш позиция и време в донагаждане. А и имам чувството, че като минеш коленете, дърпаш и с ръце.
Мнението беше редактирано от Гордан на 17.11.20 20:46.
Това за ръцете е неволно, сега виждам, че по-скоро вдигам малко раменете дърпайки ги към тялото, демек назад и малко нагоре. Да, няма смисъл да го правя и не влияе след като вече съм се изправил. Може би по-усет, за да прилепя добре щангата към тялото, без много да отивам назад с торса.
Защо, какво му е на стронгменския стил. Всъщност не го копирам, някак от само себе си ми идва, т.е. като щангата опре в краката и вече стартирам движението. Но когато е по-”“”“тежко”“”” го правя така.
Мнението беше редактирано от Dydo на 17.11.20 21:54.
Толкова ли е зле хвата, че на 110 слагаш фитили?Дори за човек като мен със доста слаб хват, 110 изобщо не са предизвикателство в надхват.Иначе се вижда че можеш да работиш и с по-голяма тежест за 5 повторения
казано от XXL на 18.11.20, 00:21:
Толкова ли е зле хвата, че на 110 слагаш фитили?Дори за човек като мен със доста слаб хват, 110 изобщо не са предизвикателство в надхват.Иначе се вижда че можеш да работиш и с по-голяма тежест за 5 повторения
Ами толкова е зле-за 110 не, ама на 120 примерно след две-три повторения тръгвам да изпускам. В смесен вече нещата са съвсем други. Пък и така или иначе имам фитили, поне да ги ползвам.....защото ако чакам да дръпна 180-200, ехе. А пък и бавното пускане и задържане на щангата при повече повторения все пак ми взима много от енергията на хвата. Не е като да го отпускаш и щангата да удря по-силно в пода.
В тягата принципно не влагам такава енергия както в другите движения, т.е. да е макс тежко колкото мога и някоя и друга серия до колкото мога като бройки. Правя си я по разписаните тежести и схеми, прогресирам бавно и така.
Напоследък имам чувството, че се боря не просто да стана по-силен, а да запазя и това което имам. Сравнено с 1-2 г. назад съм по-слаб на всички движения, а не съм спирал да напъвам. Даже сега съм по-сериозен от към следване на схеми и търсене на прогрес в тежестите, но някой път много ми тежи и падам с по 10 ина кила на някои движения сравнено с предна или по-предна тренировка.
Хохо, сещам се за реплика на Джим Уендлър в една от книгите му: “Много хора се оплакват, че им било тежко. Ами това е пауърлифтинг, тежестите трябва да са тежки” :-)
Аз не съм лифтер де, то никакъв не съм, просто се сетих за изказването :-)
Мнението беше редактирано от Dydo на 18.11.20 09:48.
казано от Optimus Prime на 18.11.20, 09:34:
така или иначе имам фитили, поне да ги ползвам.....
В тягата принципно не влагам такава енергия както в другите движения, т.е. да е макс тежко колкото мога и някоя и друга серия до колкото мога като бройки.
Правя си я по разписаните тежести и схеми, прогресирам бавно и така.
Напоследък имам чувството, че се боря не просто да стана по-силен, а да запазя и това което имам.Сравнено с 1-2 г. назад съм по-слаб на всички движения, а не съм спирал да НАПЪВАМ.
Даже сега съм по-сериозен от към следване на схеми и търсене на ПРОГРЕС в тежестите,
но някой път много ми ТЕЖИ и падам с по 10 ина кила на някои движения сравнено с предна или по-предна тренировка.
Аз не съм лифтер де, то никакъв не съм, просто се сетих за изказването :-)
Мнението беше редактирано от XXL на 18.11.20 21:25.
19.11.2020 г. - C2W3-OHP
Раменна-5х40, 3х50, 1х55, 1х60, 10х40;
Разгъване на скрипец-20, 15, 12;
Концентрирано-12, 10, 6.
Приключих и с втория цикъл, продължаваме напреТ 😎
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече