DydoFit

Прескочи до:

19.11.21
23:34

Щот няма да имаш пренос никъде с тези кила.
Вземи обръщай....примерно.

19.11.21
23:40

казано от nervak на 19.11.21, 23:34:

Е, че аз ще ги вдигна бе. С 50 съм го правил, ама сигурно техниката е била олеле. Та затова сега изначално по-лекичко, за да хвана техниката. При обръщането свивките веднага майка плаче. Пък и снача с щанга ще ми е подпомагащо за снача с топките 😂😂😂😂😂 Нали требе да метна 50 кЕла топка над кратуната.....до 2025 г. 😂

Георги Иванов

19.11.21
23:41

Абсолютно. Обръщай от земя да свикнеш да работиш с краката и гърба , ако искаш олита. Наблегни на мобилноста също , че ше ти трябва и при обръщането освен , ако не искаш да мяза на изхвърлянето ти .

Георги Иванов

19.11.21
23:44

Понеже видях , че споменаваш пудовки. Изхвърлянето и обръщането с пудовка няма нищо общо с щанга.

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 19.11.21 23:49.

19.11.21
23:49

Нама да ме бутнете от решението ми да сначвам с барбел 😉 Ако съм ок здравословно, т.е. с по-тежко ако се отрази без проблеми, ще си го джиткам. Пък дали имало пренос, не знам. Имам желание да прогресирам на това движение. Дори само за едното: пичове, днес сначнах еди колко си 😎

ПС, естествено, че се бъзикам за пудовките. То е видно, как съм го казал.

Мнението беше редактирано от Dydo на 19.11.21 23:51.

Георги Иванов

19.11.21
23:54

Само заради желанието ти да прогресираш в изхвърлянето ще се абонирам за дневника т !

20.11.21
04:16

казано от Dydo на 19.11.21, 23:40:

казано от nervak на 19.11.21, 23:34:

Е, че аз ще ги вдигна бе. С 50 съм го правил, ама сигурно техниката е била олеле. Та затова сега изначално по-лекичко, за да хвана техниката. При обръщането свивките веднага майка плаче. Пък и снача с щанга ще ми е подпомагащо за снача с топките 😂😂😂😂😂 Нали требе да метна 50 кЕла топка над кратуната.....до 2025 г. 😂

При обръщането и снача правиш една и съща грешка. Мнооого грешно го правиш и естествено ще се травмираш. По-добре не ги прави тези движения докато треньор не те научи. Тежестта се “дърпа” с трапеца, твоето движение е на ръце и увисваш, липсва всякаква експлозивност в началото на движението.  Поне от форума се сещам за две треньорки, които могат да те научат преди да си се осакатил- Блажка и Аделина.

20.11.21
07:19

Да обобщим:
-стартовата позиция (може би,липса на мобилност)
-липса на скорост в началото
-дърпаш с ръце и кръст,без крака
-буташ щангата много напред, така и я сваляш
-лека щанга, от там и грешките до тук

Ако, наистина искаш да изкараш тежка пудовка над главата- прави с тях.

20.11.21
08:37

Ясно, много тенкс за съветите 😎
Тръгвам бавно, защото в главата ми е снач от вис с подклек, т.е. експлозивността е от под коленете. Но не пречи да е от земя с подклек. То аз с щанга над главата не мога и да клекна 😂 На теория знам що годе как се прави, ама практиката е далеч друго.
Като за начало няма как да е без грешки.

22.11.21
13:48

През суинг го правиш, не теглиш въобще щангата. Така може и да се получи с пудовка, със сигурност ще се получи с дъмбел, но с щанга - не.

07.12.21
11:01

Бате Дидо, тази нощ сънувах, че ми идваш в гаража да вдигаш, но не искаше да клякаш, че си билдър. :D

Директно на лежанката отиде :D и трябваше да се редуваме, но ти между сериите си лежеше на пейката и лафеше по телефона :D
Та трябваше да те ръчкам да ставаш и ти от това кардио всяка серия да се изправяш се изпоти 😅

Мнението беше редактирано от Боян на 07.12.21 11:02.

Бояне, какви сънища сънуваш, момче :D

07.12.21
11:20

казано от Alexander Krastev на 07.12.21, 11:04:

Бояне, какви сънища сънуваш, момче

Сънува та, нищо от долното не е вярно :-)

казано от Боян на 07.12.21, 11:01:

Бате Дидо, тази нощ сънувах, че ми идваш в гаража да вдигаш, но не искаше да клякаш, че си билдър. :D

Харесваше ми да клякам, но в момента не го правя, не защото съм билдър, а по здравословни причини :-)

Директно на лежанката отиде :D и трябваше да се редуваме, но ти между сериите си лежеше на пейката и лафеше по телефона :D

Т,ва никога не съм го правил, даже много рядко говоря по телефона докато съм на зала и то ако нещо ме наберат, ама  бързо приключвам разговора.

Та трябваше да те ръчкам да ставаш и ти от това кардио всяка серия да се изправяш се изпоти

Трудно се изпотявам между другото, най-много ми се случва с пудовките. Дори и в супер сетове до откази, ако не е нещо клек повече бройки или някакви кросфитърски неща, рядко се потя стабилно.

В момента не описвам, защото няма нещо интересно за описване, а и треновете са ми последна грижа. От последното описание имам едно ходене на зала, два пъти лостове и два пъти пудовки вкъщи плюс ежедневно или през ден йога.

ПС, днес чукнах 2 месеца от как само вайпвам. Не ми липсват цигарите, ама прекалявам малко с изпаряването.

Мнението беше редактирано от Dydo на 07.12.21 11:29.

07.12.21
13:29

казано от Dydo на 07.12.21, 11:20:

ПС, днес чукнах 2 месеца от как само вайпвам. Не ми липсват цигарите, ама прекалявам малко с изпаряването.

Ми намаляй никотина тогава.

07.12.21
13:34

казано от James Hinks на 07.12.21, 13:29:

казано от Dydo на 07.12.21, 11:20:

Ми намаляй никотина тогава.

Ами чат пат взимам и с по-ниско съдържание, даже в момента имам и едно само за вкус, т.е. нула никотин. Но и това ще махна, няма какво да го мисля и натам вървя.

10.12.21
20:43

Напоследък нещо ич не попълвам, ама както казах, няма нищо интересно.
А пък единият ми бандит, дето го играе лостаджия и калистеник, се позахвана и с йога, станало му интересно. Ама те и двамата са супер гъвкави.  Пък и рисуват яко.....не е шаблон, а бял лист хартия, т.е. гледат и рисуват.

Мнението беше редактирано от Dydo на 10.12.21 20:51.

11.12.21
19:18

Не описвам тренове напоследък, ама понеже ми липсваха плювните (щот съм си мазохист) и иху аху, пък така, пък иначе....да стане патакламата и лафа, качвам едно клипче на взимане от земя. Знам, че рак-а горе не е ок, но целта е движението по взимането и пътя до горе. Рак позишъна мога да го направя както е по учебник, та там няма нужда от комент. Общо взето последния месец това правя, плюс преси след взимането или отделно само преси до 5-ца, лицеви, гребания с гирите и лостове/ успоредка при по-хубаво време. Йогата си е по дифолт.
Не тренирам с тоз Коледен пуловер на мен иначе 😀, това е отделен клип от следобяда с оглед мнение. Сутринта си избримчих както си требе. Демек двуразово е перкал батко 💪
И една снимка на “билдъра”

Мнението беше редактирано от Dydo на 12.12.21 08:53.

15.12.21
06:39

Абе тия джендъри от МОК нормални ли са- от 2028 г. да извадят щангите, бокса и петобоя, като вкарат на тяхно място скейтборд, сърф и скално катерене 😂 Махаш един от основните спортове на подобен форум и един от малкото, в които почти няма възможност за съдийски субективизъм, т.е. състезанието за сила.
Светът отива на никъде.

15.12.21
10:41

15.12.2021 г.

Лег-5х50, 60, 70, 80, 3х90, 6х80;
Горен лег-8, 8, 10х60;
Кросоувър-1х15;
Сгъване за бицепс с крив лост-15х20, 10х30;
Скотово на машина с дискове-2х12х20.

Не бях ходил на зала над 3 седмици, та леко, леко да усетят последователно мускОлето, че отново ще ги натоварвам 😎 Взех си отпуск 3 дни, че лични неща оправям, които са в рамките на час-два за деня, но пък и имам неизползвани дни за годината. Днес си казах, че който джитка сутрин, го прави преди бач, т.е. м/у 9.00 ч. и 10.00 ч. в работен ден, когато аз отидох се очаква да е почти празно. А то си имаше прилично хора.....абе безделници в тая държава колкото искаш 😂  От друга страна пък нямам спомен да съм ходил някога на зала преди 10.30-11.00 ч.

15.12.21
12:36

Дидо, бая се тресе всичко :) :) Сериозно “двуразово” трениране е падало последно време.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.12.21 12:37.

15.12.21
13:12

казано от kaloyan на 15.12.21, 12:36:

Дидо, бая се тресе всичко :) :) Сериозно “двуразово” трениране е падало последно време.

Аааа, държа си 104 кг. Не е чак толкова зле.
Не съм тренирал много, защото нямах и време, нито пък желание, мотивация и т.н. Но ще се стегна надявам се.

15.12.21
14:05

казано от Dydo на 15.12.21, 06:39:

Абе тия джендъри от МОК нормални ли са- от 2028 г. да извадят щангите, бокса и петобоя, като вкарат на тяхно място скейтборд, сърф и скално катерене 😂 Махаш един от основните спортове на подобен форум и един от малкото, в които почти няма възможност за съдийски субективизъм, т.е. състезанието за сила.
Светът отива на никъде.

Търсене и предлагане, винаги е било важна част от света 🙂 Ако критерия е гледаемост, не се учудвам за щангите и петобоя. Както беше писал Димо преди за щангите: “Някои хора харесват да гледат, дебели и потни хора как вдигат щанги, а други харесват друго” - Цитирах по памет 😛 Явно публиката за сърф и скейт е повече и не се учудвам. И трите нови спорта, които вкарват са по- комерсиални и достъпни и се практикуват от повече обикновени хора. При сърфа има и бонус- плажове, голи мацки и мускулести сърфисти 😛

Мнението беше редактирано от Nev на 15.12.21 14:06.

15.12.21
14:24

Ясно е, че има причина и голяма част от нея сигурно са финансови интереси. Но пък не знам колко по-разпространени и гледаеми са планинското колоездене, хокея на трева, бадминтона, стрелбата с лък, воден слалом и т.н., сравнено хайде дори да не е с вдигането на тежести, ама пък бокса....нищо, че е аматьорски. А какъв по-голям интерес има и към доста дисциплини от леката атлетика, които със сигурност не са по-гледаеми. Ами нека и тях да орежат. Прокрадва ми се, че за да не са само щангите, изгаря и друго. А тях ги махат, защото основно и най-много медали взимат държави, нямащи нищо общо със западната култура. Като си слабак и нещастник, дай да отстраним силния по административен ред. И точно това правят. Махайки вдигането на тежести ти режеш една от основите на олимпизма. То това е било в зародиша на игрите още в древността-сила, бързина, издръжливост, ловкост и надпревари около тези неща. Каква е тая олимпиада без основния спорт, в който може да се демонстрира най-много сила и експлозивност. Жалка работа в буквалния смисъл.

Мнението беше редактирано от Dydo на 15.12.21 14:34.

15.12.21
14:36

казано от Dydo на 15.12.21, 14:24:

Ясно е, че има причина и голяма част от нея сигурно са финансови интереси. Но пък не знам колко по-разпространени и гледаеми са планинското колоездене, хокея на трева, бадминтона, стрелбата с лък, воден слалом и т.н., сравнено хайде дори да не е с вдигането на тежести, ама пък бокса....нищо, че е аматьорски. А какъв по-голям интерес има и към доста дисциплини от леката атлетика, които със сигурност не са по-гледаеми. Ами нека и тях да орежат. Прокрадва ми се, че за да не са само щангите, изгаря и друго. А тях ги махат, защото основно и най-много медали взимат държави, нямащи нищо общо със западната култура. Като си слабак и нещастник, дай да отстраним силния по административен ред. И точно това правят. Махайки вдигането на тежести ти режеш една от основите на олимпизма. То това е било в зародиша на игрите още в древността-сила, бързина, издръжливост, ловкост и надпревари около тези неща. Каква е тая олимпиада без основния спорт, в който може да се демонстрира най-много сила и експлозивност. Жалка работа в буквалния смисъл.

От друга страна пък какви са тези олимпийци, назобени до козирката ?!

15.12.21
14:42

казано от Христо Атанасов на 15.12.21, 14:36:

То защото в много други олимпийски спортове няма назобани :-)

15.12.21
14:52

казано от Dydo на 15.12.21, 14:42:

казано от Христо Атанасов на 15.12.21, 14:36:

То защото в много други олимпийски спортове няма назобани :-)

Ичч. . там са на чиста изворна водичка :)

15.12.21
15:46

„Решението за вкарването на тези три спорта, които са насочени към младежта, бе взето след сериозния им успех в Токио 2020, ангажираността към иновациите изразена от организаторите на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния“, обясни Бах.”

И в трите спорта, които вадят - американците почти нямат шанс за медал, за сметка на новите. За мен това е простото обяснение.

15.12.21
16:32

казано от vast на 15.12.21, 15:46:

И в трите спорта, които вадят - американците почти нямат шанс за медал, за сметка на новите. За мен това е простото обяснение.

Е така де, казах го по-горе. Но някой трябва да го каже и на висок глас пред многомилионна аудитория, какви боклуци са. Даже бих бойкотирал и игрите. То махни това, те дали ще вземели. Въпросът е, че другите няма да вземат. Например ти по тоя начин лишаваш един Китай от не знам колко медала в щангите, като се има предвид колко категории са, мъже, жени, пък 3 вида медали-злато, сребро, бронз, пък за отделни движения (ако и те се броят в крайното класиране по медали), което пък сериозно ще удари крайното класиране. Бойкот, това му е майката.

15.12.21
21:29

И трите са по-скоро начин на живот свързан с яко наркотици и майка Калифорния - жална ти майка.
Скейтърите на 90% са бездомни наркомани и не ми давайте мнения на базата на захаросани шербети от телевизията .

Мнението беше редактирано от ISB на 15.12.21 21:30.

15.12.21
22:25

Адашче, къде се губиш бе,звяр 💪

Следваща стъпка 2038 - балет и участниците само джендъри.

“Радвай се на днешното зло, защото утре може да е по-зло. “

15.12.21
22:36

Китаец сърфист и скейтър не съм виждал. Правилно, какъв е тоя бокс, какви са тия щанги, защо да махат художествената гимнастика, например. Скоро очаквам да включат и някой полово неутрален спорт.

Тежките времена раждат силни мъже. Силните мъже правят хубави времена. Хубавите времена раждат слаби мъже. Слабите мъже правят тежки времена и олимпиади, в които няма дисциплини за силни мъже.

17.12.21
11:04

казано от Alexander Krastev на 17.12.21, 10:47:

Тежките времена раждат силни мъже. Силните мъже правят хубави времена. Хубавите времена раждат слаби мъже. Слабите мъже правят тежки времена и олимпиади, в които няма дисциплини за силни мъже.

17.12.21
16:10

17.12.2021 г.

Пуш преса-5х30, 5х40, 5х45, 3х50, 2х1х55
в СС обръщане от земя с пудовка-5х16, 20, 24, 2х28, 2х32, 1х36 на ръка;
Хамър машина вертикална за гръб-3х10;
Пуш даун-3х15;
Кростренажор-3-4 мин.

Тръгнах за гръб и трицепс, а то стана 😂 В тоя отсек на залата 36-цата бе най-тежката, което си ми е ЛР, на фона на това, че движението ми е общо за 4-5 трена вкъщи с макс 24-ката. После на етажа с уредите за кардио, в една зала за групови гледам, че имаше и 40-ка. Не знам ще мога ли да я обърна.
Слагам клип. Техниката сигурно не е за комент, като виждам, че не дърпам достатъчно с трапеца особено с лявата ръка. Но с оптимизиране на техниката 40 ми се струват покорени ако не още другата тренировка, то само след няколко трена. Стига да не обостря проблема ми с тия подеми от земя 😎

Мнението беше редактирано от Dydo на 17.12.21 16:11.

17.12.21
16:22

Първо, не се дърпа с трапеца, второ, подем от краката почти няма и трето - не знам как успяваш да седиш накриво...

17.12.21
16:26

казано от James Hinks на 17.12.21, 16:22:

Първо, не се дърпа с трапеца, второ, подем от краката почти няма и трето - не знам как успяваш да седиш накриво...

И аз не знам 😂😂😂😂😂 Даже ще гледам, за да видя за ко иде реч.
Значи като подобря посочените неща, ехе....до месец два 50 отидоха от долу до в рак позиция 😀
ПС, може би имаш предвид положението на краката, т.е. единия е по-свит от другия и не са на една линия........ако е това, е по усет, не съм го мислил. Някак отвътре по-удобно ми идва. Може би от гребането с дъмбел 😂

Мнението беше редактирано от Dydo на 17.12.21 16:29.

казано от James Hinks на 17.12.21, 16:22:

Адаш, той така тръгва се едно иска да сгъва за бицепс с тая пудовка, не да я обръща ... :D

17.12.21
16:51

казано от Alexander Krastev на 17.12.21, 16:43:

Адаш, той така тръгва се едно иска да сгъва за бицепс с тая пудовка, не да я обръща ... :D

Ооо, то преди го правех като борческо с щанга и майка плачеше в лактите после. И сега има за оправяне очевидно, ама болки няма. Гледах в един клип подробни обяснения, как в един момент от движението е като при гребане, та така, та иначе. И се опитвам да го приложа. Ясно е, че за 4-5 трена въобще на движението, пък и с по-тежко, няма как да е без забележки.

17.12.21
16:53

Аз пък отначало реших, че е обърнал две 32-ки.

17.12.21
16:58

казано от Brown Bomber на 17.12.21, 16:53:

Аз пък отначало реших, че е обърнал две 32-ки.

Да бе 😎
Иначе си казвам, че е на ръка. Но пък не е май кой знае какво за 32, ще видя, ще пробвам първо с по-леки, ако сглобя чифтове.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1