Винаги съм се чудел, защо не развият Витоша-става не по-малко за ски от другите курорти, до столицата е и може практически да се развие брутален зимен туризъм там. Сигурно за да не издърпат туристите от Банско, Боровец и Пампорово, т.е. да не лишат от развитие тези региони, което общо взето им е това....и отглеждане на самоковски и родопски картофи. А София така или иначе предлага достатъчно възможности.
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 31.12.21 18:47.
31.12.21
21:52
Дълга тема. Защото има конфликт на интереси и планината е заложник на един човек, както и на боровец има недоразумения и т.н .
Като цяло отражение на цялата селяния в държавата ни. Който иска адекватен туризъм да ходи в алпите тва е snowtrex.de и да не се занимава с глупости.
ЧН2022Г съфорумници.
Живи, здрави, късмет, кинти, яки, нацепени и готини 😎
03.01.2022 г.
Лег-10х20, 8х40, 5х60, 3х70, 3х6х80;
Раменна прав-3х40, 3х6х45;
Разгъване за трицепс на скрипец прав /с наклон напред/, над глава с прав лост-1х20х20, 12, 12, 15х25;
Едностранна лег преса-3х12х50 на крак;
Повдигане за прасец с 2х20 диска в ръце-1х35.
Първи трен за 2022 г. Гледам всеки слага някакви цели, та и аз да не съм по-назад. Ама моите са елементарни-по-малко подкожни мазнини и да има някакво движение. Разделил съм си нещата на бутащи-дърпащи, защото най-много ми допадат, с по една по-тежка и друга по-лека тренировка. С по едно упражнение за мускул и толкоз, примерно на по-базовите като лег/раменна тръгвам за 3х6 и като стигна до 3х8, вдигам тежестта за 3х6 и така. При по-леката, т.е примерно горен лег е за 3х8 и като стигна 3х10 вдигам за новото 3х8. На изолациите подобно, но за повече бройки. Вече изкарах един цикъл така, т.е. по 2 и от двете. Бързо, стегнато, с добро възстановяване и не е пречка ако изпуснеш планиран трен. Просто продължаваш натам и така. Може всичко през ден, може Б/Д/почивка, Б/Д/ и т.н., както дойде от към възможности.
Инак се поразходихме за 2 дни, гледах по улиците да мерна позната физиономия, но тц.
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 03.01.22 17:59.
05.01.2022 г.
Вертикална машина за гръб-15, 8, 8, 8;
Гребане на Т-Бар широк надхват-12, 8, 8, 10;
Сгъване за бицепс с крив лост-3х12;
Сгъване за задно бедро-1х25;
Повдигане на крака от стенд-1х21.
Няма смисъл да пиша кила на машини и скрипци. То и така описано въобще какъв му е смисъла се чудя, като изключим лежанките и раменната от базовите дето правя. Но положението е такова, че само от подобни занимания съм ток и жици.
Иначе и аз като някои хора тук-пак шишкавея на кантар, на талия почти не. Ама и хапвах повечко. Имах дни при повече въглен след трен, а и по-принцип, ръките само за ден два с по 1 см. нагоре. Няма грешка, мери се прецизно. Освен запълване и препълване с течност след тежките тренове 😂 не виждам друго обяснение.
06.01.22
08:42
Дидо, царят на Саркоплазмената Хипертрофия :D
казано от Alexander Krastev на 06.01.22, 08:42:
Дидо, царят на Саркоплазмената Хипертрофия :D
То ако това поне беше, щеше да е добре 😂
Апропо, последно време нещо чувствам, че мога да понасям доста обем. Ясно е, че горните неща са гъди гъди, но все пак като ги правя изцеждам, забавям на ексцентрика понякога и умора след трен или на другия ден, никаква. Само МТ имам на трицепсите от разгъването над глава.
Ще трябва да вдигна малко обема май....а, м..., или пък нещо в стил ДогКрап и т.н. 😎
Ами като не смея да клякам и дърпам, все пак нещо да джиткам там. Саркоплазмена, не саркоплазмена или никаква, квото дойде.
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 06.01.22 09:36.
08.01.2022 г.
Хоризонтална машина за гърди-6х6х60 през 30 сек.
Раменна на машина-6х6х40 през 25 сек.
Трицепс над глава на скрипец, с лост-6х6х25 през 20 сек.
Сиси клек СТ-3х6 през 20 сек.
Лег преса с един крак и редуване на краката без почивка-3х6х50 на крак.
Повдигане за прасец на машина-6х6 през 15 сек.
Направих си планираната бутаща, но заложих на плътността. Темпото бе общо взето 0-2-1-0. На последната 6 ца за гърди се озорих, макар да са само 60 кг. и то на машина.
Минах пътем за залата та си взех и един протеин, че отдавна не бях купувал.
09.01.2022 г.
Обръщане от вис, с взимане от стойка-5х20, 30, 40, 50, 3х2х60;
Лат пулдаун-3х10;
Хоризонтален скрипец с ТУХ-1х10;
Сгъване с дъмбели-1х10;
Скотово на машина с дискове-3х15;
Пътечка-10 мин.
Ще видя как ще съм след обръщането, т.е. гъз, лакти, брахиорадиалиси и ако съм ок, ще си го джиткам и него. Че много базови и без това са орязани.
Добавки: пудра след зала. Започвам си пак и приема на магнезий.
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 09.01.22 15:29.
11.01.2022 г.
Лег-5х60, 65, 12х70, 5х5х60;
Пуш даун една макара-15х20, 15х25, 10х30.
Малко, но от сърце 😎
От вече над 2 г. в Пулсо, такова нещо като днес не бях виждал. Имаше пристигащи хора с коли, които просто си тръгваха поради липсата на възможност да паркират. Паркинга на самата зала-фул, на автомивката която си е тяхна-фул, разни паркингчета на фирмички около фитнес сградата-фул. Паркирали и натъкмени как ли не имаше бая, с риска да ги ожулят. Не знам аз как успях, ама като отидох имаше някакво супер задънено местенце.
Макар не е понеделник и ден за гърди, чаках за лега, че от 5-6 хоризонтални пейки, всичко заето, та даже с редуване. Поради това, врътнах си лега, понапънах трицепсите и хайде бегай.
Както и друг път съм казвал, без въглен бързо свалям....поне като начало, ама енергията е к.рец. Преди трен бях само на банан сутринта и 200 гр. вратна с домати и краставици за обяд. След трен ме чакаше сервирана маса-6 кюфтета, малко пилешки гърди, ориз със зеленчуци и картофи на фурна. Джин с тоник. Омаах всичко и още ме мъчи глад, та пернах и половин шоколад. Но пак кормето си стърже 😂
Килата 105.5. Не знам дали си въобразявам, Кръстев ме бъзика, ама след 6х6 в стил Жиронда дето скоро правих, гръдната + 2 см. само след ден, ден и половина след заниманието.
Добавки: 500 мг таблетка Магнерот след ставане от сън и може би ще ударя една пудра преди лягане.
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 11.01.22 20:12.
11.01.22
21:11
казано от Dydo на 11.01.22, 20:10:
Не знам дали си въобразявам, Кръстев ме бъзика, ама след 6х6 в стил Жиронда дето скоро правих, гръдната + 2 см. само след ден, ден и половина след заниманието.
Със сигурност не си въобразяваш! 😁
казано от Brown Bomber на 11.01.22, 21:11:
Със сигурност не си въобразяваш! 😁
За +2 см. не си въобразявам със сигурност, меря се почти всеки ден. Въпросът е на какво може да се дължи и това ми бе единственото обяснение. Т.е. изхабяване на малко повече количество гликоген посредством този стил на съпротивление и бързото му възстановяване в плюс след това.
Апропо, одеве четох разни спорове на едно място, в което определено запознати /с оглед мненията им като цяло/ твърдяха, че при рязане намаляването на обема и вдигането на по-тежко с цел запазване на ММ е пълна глупост. Арументите бяха, че тялото гледа да запази силата, като това се пренася повече към адаптацията на нервната система, а не запазване на мускулите. Дори и при рязане, си трябвало обем. Да, по-малък, но обем...а не 3х5, 3х3 и т.н. Сега се сещам, че и Блажка преди време каза, как ги карали да правят повече репове с наближаване на турнира.
Просто предавам инфо, дет съм чел, не защитавам теза.....понеже нали нямам и знанията, опита и т.н. Т.е. обикновен, дрЪт ббтиймски дришльо 😁
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 11.01.22 21:36.
Дидо, на 31-ви декември се събудих 123 кг, а вечерта вече бях 130 кг., на какво се дължи? Сигурен съм, че и гръдната ми обиколка е била поне с два сантиметра повече. :D
11.01.22
21:38
Какви обеми, адаптации, сила и обем, и защо ти е тоя гликоген +2см, фиксираш се в някакви теории, статии и сантиметри.
казано от Гордан на 11.01.22, 21:37:
Дидо, на 31-ви декември се събудих 123 кг, а вечерта вече бях 130 кг., на какво се дължи? Сигурен съм, че и гръдната ми обиколка е била поне с два сантиметра повече. :D
При мен някакаква осезаема разлика в килата нямаше. Талията същата. Меря както казах почти ежедневно, лег правя редовно, т.е. допуска на грешка е сведен до минимум.
Бомбър, не че ми е било цел, бре човек. Просто споделям учудването си от тоя скок след ВинсЖирондонското занимание......и основно, дали то е причината. Пфф, забравих да допълня-бутовете по 64 см. Макса им е бил 63, когато кляках и бях с 5-6 кг. по-дебел.
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 11.01.22 21:46.
казано от Dydo на 11.01.22, 21:39:
Пфф, забравих да допълня-бутовете по 64 см. Макса им е бил 63, когато кляках и бях с 5-6 кг. по-дебел.
Мен като са ми по 61-2см. на 82-3 Л.Т какво да правя :D :D :D :D
Е спици са ми крачетата, ген. Тоя аватар не е току тъй 😂 Ачик, ачик кат Джонката.
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 11.01.22 22:04.
Аз бих се впечатлил единствено ако един конкретен мускул ми порасне с 2 см, но пък и да стане, като не го меря всеки ден, няма как да разбера.
казано от Любомир на 11.01.22, 22:14:
Аз бих се впечатлил единствено ако един конкретен мускул ми порасне с 2 см, но пък и да стане, като не го меря всеки ден, няма как да разбера.
Е, течност е, няма как да е друго. Изпомпване и запълване според мен.
Бе Жиронда си е гуру, няма к,во 😂
Е, то не мисля, че е някаква велика тайна, че като вдигнеш обема на тренировката вдигаш и обема на мускулите, въпроса е какво правиш след това:
- вариант 1- сваляш пак обема на тренировката и съответно обема на мускулите пак пада
- вариант 2- задържаш обема на тренировката и съответно започваш да прецакваш ставите
:D :D
казано от Боян на 11.01.22, 21:57:
Пфф, забравих да допълня-бутовете по 64 см. Макса им е бил 63, когато кляках и бях с 5-6 кг. по-дебел.
Няма да казвам на Виктория колко са...на 70-2кг.
11.01.22
22:27
Колко са?
казано от nervak на 11.01.22, 22:27:
Няма да казвам на Виктория колко са...на 70-2кг.
Бе бедра, аз като видях клек 200 на около 70 кг. ЛТ, направо ми идеше да се самозакрия 😂
Жива и здрава, и още по-яка дълги години.
11.01.22
22:41
Дидо, специално за теб си измерих краката и моят бедър също е 64см, но ако кача 20 до твоите 105кг и приложа метода на Жиронда 😄, предполагам че ще те надмина.
На мен краката, а и не само, са ми релефни. Ако ги видиш само тях, въобще няма да ти мине през акъла, че е възможно да изглеждам така, както изглеждам в коремно-цицестата област 😂
11.01.22
23:04
Да започват мъжките голотии.
казано от Bart Simpson на 11.01.22, 23:04:
Тц, ще настане смут.....бахти, аз толкоз тежко вдигам пък що не съм кат баце 😂
11.01.22
23:11
Статистиката дотук сочи, че разголените снимки в началото на дневника ми са харесани от 24 мъже и 1 жена 🙃.
казано от Brown Bomber на 11.01.22, 23:11:
Статистиката дотук сочи, че разголените снимки в началото на дневника ми са харесани от 24 мъже и 1 жена 🙃.
Ми то напоследък повече омъжени и обвързани са активните дами у форумо, смеят ли да лайкнат 😂
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 11.01.22 23:37.
11.01.22
23:38
Да, сигурно мъжете, които ми лайкват снимките са сингъл.
Това са над 12% от всички жени във форума, които в момента са около 8.
Важното е аз дали съм лайкнал разголената снимка. Щото всички знаете, че при мен се отчита цялостна визия, има ли изоставаща мг, сепарацията как е, съотношение, поза и стотици други неща.....но са детайли, с които не искам да ви товаря. Т.е. лайкнал ли съм мъжка голотия, авторът следва само да му расте егото.
😂😂😂😂😂
казано от Боян на 11.01.22, 21:57:
Ами то това много ли е? Поне имаш напредък с теглото.
Мойте “бутчета” са 58,5см при тегло 60-62кг и височина 168см. В момента дори са малко заслабнали и не смятам, че имам обемни крака.
казано от Dydo на 11.01.22, 21:33:
Апропо, одеве четох разни спорове на едно място, в което определено запознати /с оглед мненията им като цяло/ твърдяха, че при рязане намаляването на обема и вдигането на по-тежко с цел запазване на ММ е пълна глупост. Арументите бяха, че тялото гледа да запази силата, като това се пренася повече към адаптацията на нервната система, а не запазване на мускулите. Дори и при рязане, си трябвало обем.
Тези определено запознати случайно да не използват и едни добавки с производни на холестерола?
Дай линк да видим и ние да се образоваме малко как да се нарежем
12.01.22
09:50
казано от Dydo на 11.01.22, 20:10:
Килата 105.5. Не знам дали си въобразявам, Кръстев ме бъзика, ама след 6х6 в стил Жиронда дето скоро правих, гръдната + 2 см. само след ден, ден и половина след заниманието.
Дидо, внимавай с хипертрофията на гръдната, че ше трябва сутиен да слагаш :D
казано от Brown Bomber на 11.01.22, 23:38:
Да, сигурно мъжете, които ми лайкват снимките са сингъл.
Бомбър, за твоите прасци сички сме сингъл братче :D
казано от Alexander Krastev на 12.01.22, 09:50:
Дидо, внимавай с хипертрофията на гръдната, че ше трябва сутиен да слагаш :D
То аз и сега съм в подобна ситуация :-)
Пф, днес бях на преглед, организиран от работодателя. Кръвта и урината по-натам ще излязат, че те сканират резултатите и всичко от всички прегледи ги качват в профил на служителя на сайта им. Ама вчера до към 24.00 още си надигах чашката, като преди това описах какво съм ял. Лаборантката казва, че захар, холестерол и чернодборни ензими нищо чудно да си подскочат серизно. Иначе ЕГК, ЕХО общо взето съм си както съм бил, т.е. има какво да се желае, но нормални неща за човек на моята възраст и начин на живот, но съм си ок за вдигане по залите :-)
12.01.22
11:23
казано от Dydo на 12.01.22, 10:17:
Иначе ЕГК, ЕХО общо взето съм си както съм бил, т.е. има какво да се желае, но нормални неща за човек на моята възраст и начин на живот, но съм си ок за вдигане по залите :-)
Предполагам пак си много по-добре от останалите на твоята възраст. 😄
казано от Brown Bomber на 12.01.22, 11:23:
Предполагам пак си много по-добре от останалите на твоята възраст. 😄
Ами сърцето ми е ок, като изключим леката концентрична хипертрофия на лява камера, която си я нося години, но изцяло функционално сърце за сега. Кръвното в норма, коремните органи ок, с изключение на малко камъче в единия бъбрек и лека до умерена стеатоза. Не е супер, ама така съм си от години и не се е влошило тук и там, имайки предвид, че не съм полагал усилия в посоките. А трябва.
Видно от горното няма как да съм по-добре от много от останалите на моята възраст. Поне се чувствам добре. При невроложката не трепнах, даже се учуди с каква бързина си пипам носа със затворени очи.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече