20.05.2023 г.
Днес малко спорт след коктейлите цял ден, т.е. няколко скоростни отсечки в басейна. Жената ме хвана на финалната, с видимо вече забавено темпо и поизморен:-)
Сега да не се започне с акълите, как трябвало да плувам. Ясно е, че не съм трениращ плувец.
Мнението беше редактирано от Dydo на 20.05.23 17:41.
22.05.2023 г.
Днес отново в залата:
Разгрявка с пудовки- въртене около тялото и после обръщане с преса за всяка ръка-до 2х20 на ръка.
Раменна с лост пред гърди, седнал-8х20, 8х30, 8х40, 6х45;
Лег-8х50, 2х8х60;
Тесен лег-8х50, 8х60.
Ротации с гирички.
Въпреки да се започвало уж с най-тежкото движение, правих първо раменната, защото така май никое от движенията не страда от към спад на силата, според опита ми. Обаче при изпълнение първо на лег, раменната после е по-зле.
Иначе на това занимание опипвах почвата, как ще е рамото, поради което на лега го давах доста леко, че уж с не много широк хват, там усещах най-голямото, аха аха да не стане нещо. Дано няма последствия след днешното занимание. Поуката която си взех е, никакви машини на бутащи движения за гърди и рамене. Винаги съм имал един дискомфорт, както и да се глася. Може би причината е, че на раменна и лег имам една лека дъга при изпълнението, така ми го диктува тялото. Която на машини е невъзможна и има по-голямо напрежение в рамената при избутване, т.е. явно не ми пасват на биомеханиката. При дърпащите за гръб на машини не е така. С краката същото като за рамене и гърди. Особено след хак клек на машина си има напрежение и леки болки в колената дни след това. След клек, макар крив, макар да не потъвам достатъчно, колене не са ме боляли.
Та така, 4.3 кг. надолу от около преди месец. През почивката, освен от към алкохол, горе долу държах фронта. 2-3 сладоледа за 7 дни само съм изял, чат пат малко грозде или пъпеш и толкоз. Торти, пасти, хляб-тц. И по-малки порции слагах. Върнах се с 200 гр. по-лек:-)
24.05.2023 г.
До най-тежки 2х8:
Латпулдаун;
Хоризонтален скрипец с ТУХ;
Драг сгъване за бицепс с крив лост.
До най-тежко 1х15:
Разгъване за предно бедро.
Кг. сутринта-110.9. Днес си видях хартиения дневник, от където стана ясно, че още не е минал месец от старта на топенето на сланината. 115.7 кг. съм бил на 27 април. Не съм супер стриктен, но като цяло за този период се храня по-малко и с доста по-малко боклуци.
26.05.2023 г.
Лег-12х40, 50, 60, 5х70, 3х75, 80;
Горен лег-2х10х50;
Раменна с дъмбели (2х16 кг.) седнал-2х12;
Пушдаун с лост-4х15 до най-тежкото (отказ);
Хак клек на машина (броя и станцията)-12х47.6, 62.6, 77.6;
Повдигане за прасец на машина с дискове, седнал-21х30,15х60.
Още на лега леко ме заболя рамото, та не насилвах. Общо взето бутаща тренировка, какъвто бе и плана.
Мнението беше редактирано от Dydo на 26.05.23 19:47.
27.05.2023 г.
Латпулдаун на машина с плочки (горе тясно и се разширява надолу)-15х50, 50, 59, 63,12х68;
Хоризонтално дърпане на машина с плочки с ТУХ-15х45, 50, 12х54;
Скотово на машина-12х23;
Сгъване за бицепс на машина-15х23, 27, 27;
Сгъване за задно бедро-3х15х27;
Крънч на машина-3х21.
Ала бала, ама така е.
Мнението беше редактирано от Dydo на 27.05.23 20:35.
29.05.2023 г.
Горен лег-8х40, 50, 52.5, 60, 60;
Лапулдаун с ТУХ-8х45, 50, 59, 66;
Сгъване за бицепс с крив лост-8х17.5, 20, 30;
Разгъване за предно бедро-3х12;
Повдигане на машина за прасец, седнал-3х21.
На горния лег последните серии не пусках до долу, а докъдето естествено ми падат ръцете. Че ако искам да докосна гърдите полагам допълнително усилие за спускане, което усещам излишно ми натоварва раменете. Макар да не хващам широко.
31.05.2023 г.
Раменна преса прав-5х30, 3х35, 3х40, 5х3х45;
Набирания СТ раменен V подхват-3х1, 5х2;
Напади СТ-3х5 на крак.
При набиранията, след сериите все едно ще ми крампира еректора, заеби.
При нападите същата гад щеше да ме удари в задното бедро :-) И още ме опъва като ходя......все още се мотая в залата.
Я да питам за акъл. Ако ще правя кофи и обръщане от вис, кое движение да е първо. Обръщането ще е в протокол 5х2, 5х3
Според мен-обръщането
В него участва цялото тяло докато при кофите натоварваш придимно горната половина.
Така мисля аз😄
казано от Цветан на 31.05.23, 20:14:
Според мен-обръщането
В него участва цялото тяло докато при кофите натоварваш придимно горната половина.
Така мисля аз😄
То принципно експлозивното движение се прави първо в много от системите в които няколко движения се тренират заедно по различен начин, като например DUP и други. Та обръщането е експлозивно движение и от тая гледна точка. Но се чудех по причината, да не натоваря много раменете преди кофите. Щот съм и шишо бакшишо :-) Рипетоу пък го слага накрая, Бил Стар пък в програмата му с трите движения първо него, преди лега и клека и т.н.
Ще пробвам първо с него.....когато дойде ден за тия двете. Реално по-ок ще е май набиране с кофи и обръщане с преса, но исках да имам две движения, като едното е упражнение с щанга, а другото със собствено тегло. Но чакай да видя как ще съм и ще има ли някъде ох ах.
Мнението беше редактирано от Dydo на 31.05.23 20:42.
Обръщане + кофи в супер серия.
Още по приятно е ако обръщането е с пудовки.)
казано от nervak на 31.05.23, 23:32:
Обръщане + кофи в супер серия.
Още по приятно е ако обръщането е с пудовки.)
Разположението е така, че иде бая далеч стойката за преса/клек от успоредката.....ще трябва да “спринтирам”:-) А лоста пък няма как да го сложа при успоредката.
Веднъж опитах обръщане с две пудовки, но от м/у краката бая неудобно ми идваше. Та го правих от отстрани на краката. Но е въпрос на тренинг, сефте ми беше.
В началото така се зарадвах на чифтовете, ама нещо бая неудобни идват и яко натискат предмишницата при преса. А външно уж са наред, но явно са “по-кръгли” и големи. С моите го няма това.
01.06.2023 г.
Полулег-10х30, 40, 50, 60;
Разтваряне с дъмбели за рамо1х12х12 на ръка;
Машина за трицепс-4х15 с прогресия;
Лег преса-15х40, 80, 120;
Повдигане за прасец от сед-1х30.
Кардио: Малко велоаргометър, кростренажор и после 20 мин. по схема на пътечката-ту бавно, ту по-бързо до скорост 6.1 с денивелация.
Освен за полулега, за друго щанга не ми се бараше днес.
Мнението беше редактирано от Dydo на 01.06.23 21:54.
02.06.2023 г.
Днес почивка. Два поредни дни на зала, с някои повтаряния на сходни движения, та викам да си дам ден пасуване.
Нямаше да пиша, ама поводът е, че днес чукнах 1 година без цигари и въобще тютюн и тютюнев дим. Вейпвам през този период, което пак си е прием на никотин (зависи колко от концентрацията в разтвора), пак сигурно вреди, но е далеч от горенето и кашлиците, които започнаха да ме мъчат вечер докато спя. И това мисля да го хвърля тия дни.
Та все пак е постижение и то не малко. Реално съм отказал ЦИГАРИТЕ.
казано от Dydo на 02.06.23, 19:24:
02.06.2023 г.
Днес почивка. Два поредни дни на зала, с някои повтаряния на сходни движения, та викам да си дам ден пасуване.
Нямаше да пиша, ама поводът е, че днес чукнах 1 година без цигари и въобще тютюн и тютюнев дим. Вейпвам през този период, което пак си е прием на никотин (зависи колко от концентрацията в разтвора), пак сигурно вреди, но е далеч от горенето и кашлиците, които започнаха да ме мъчат вечер докато спя. И това мисля да го хвърля тия дни.
Та все пак е постижение и то не малко. Реално съм отказал ЦИГАРИТЕ.
Браво, това вече е постижение :) ... Но внимавай все пак, тази борба особено на тези години е постоянна.
Ейййй ,от къде знаеш на тия години,каква е борбата??
Аз.съм казал-не съм ги отказал,а съм ги спрял.
На 70 освен тях,ще почна и бялото.
Така е Илийка, знам ли дали на още по-дърти години няма пак да припаля. Но тоя вейп тотално ми стига да задоволя потребността си. Не усещам НЕпушенето на цигари като липса. Реално не е да ми се пушат цигари и да се възпирам. Не ми се пушат ич даже. Явно желанието е дърпане и “удар в гърлото”, което с вейпа си го получавам. Никаква борба не съм имал да осуетя паленето на цигара.
Всеки ден ми се пуши от 20 години насам...хеле пък като намажа ските с някое хубаво уиски...и се сещам за лулите, тютюните,пурите...все още се търкалят в едно чекмедже.
03.06.2023 г.
Днес отидох заедно с децата на лостовете, че те решили поне месец пас от зала и само набирания, кофи и разни други чики-рики. Та днес около 20-30 мин. сингли, двойки и тройки на набирания в подхват и кофи по 4-5 репа и 2х12. По преценка ще направя около поне 15.
05.06.2023 г.-Гърди и Рамене
Полулег-4х8х50;
Машина за гърди с дискове УХ, легнал-4х8х80;
Раменна от сед с дъмбели (кг. са на ръка)-5х20, 10х16, и с УХ 10х18;
Разтваряне встрани-2х8х14 на ръка.
2 серии ротации с гирички по 2 кг.
Без откази, с изключение едвам едвам 5-цата с 20-ките на раменната с дъмбели. Явно раменете се бяха изморили. На полулега с опиране, но сваляне по-надолу на гърдите, така не усещам такъв дискомфорт. Общо взето навсякъде контролирано с усет за работа на мускула, а не просто преместване на тежестта.
Мнението беше редактирано от Dydo на 05.06.23 20:12.
07.06.2023 г. Гръб
Латпулдаун с раменен подхват-4х8х66;
Хоризонтална машина за гръб с плочки, ТУХ-4х8х68;
Хоризонтална машина за гръб с дискове с широк надхват-3х8х50;
Повдигане за трапец с дъмбели (2х38)-1х12;
Повдигане на крака от стенд-1х15.
Много далеч от откази. Но общо взето контролирано, както и с “техниката” ум-мускул :-)
08.06.2023 г.
Днес без трен. Нямаше да пиша, ама съм на върха на адреналина и ми се убива в буквалния смисъл. Случвало ли ви се е да се наложи да си преглътнете егото, че в противен случай може да стане бая кофти ситуация, поради други странични фактори. Днес докато чаках жената пред работата й, бях спрял кофти и един говнар около 30 годишен ми се дръвчеше нещо, че съм блокирал преминаването на пешаците. Така бе, прав беше, но трябва спокойно да ми се направи забележка. Викам му, ами ще заобикаляш брато. А една точно преди него й теглих една майна. Та от там тръгна. То махни забележка, пък чак ми се катери и вика тръгвай. Едвам се сдържах да изляза и да го оставя до колата. В тоя момент дойде жената усмихната, извинете това онова и тръгнахме. Вика ми тоя лешпер, че не ми отивало на възрастта......заеби :-) Но в момента (поради политическата обстановка буквално и движението на пластовете) не можех да си позволя реакция, за да не оклепам нещата. Няма да влизам в подробности
Пия си ракията и се чудя дали да не го изчакам утре на тая улица по която явно се прибира....щото беше с бадж, но не видях къде баца, да му ударя едно рамо при разминаване и да видя как ще реагира тоя боклук. Ако ми тръгне ще му еба мамата и ще изляза с версия самозащита и нападение над стар и болен човек :-)
Направо ми идеше да тръгна след него с колата и малко по-натам да......, но улицата е еднопосочна.
Та битовизми ви разправям, но е по отношение преглъщане на его. Лоша работа, убива ме това. Гледах преди някакви йогийски тъпотии (за ядящите и неядящите месо): вижте колко спокойна е кравата, а колко свиреп е тигъра. Ми аз искам да съм тигър бе, да кормя и оглозгвам.
Чудя се как да постъпя, не може тоя така да се измъкне и да си мисли, че нещо съм се уплашил.
Мнението беше редактирано от Dydo на 08.06.23 21:28.
Най вероятно те е забравил...а ти си тровиш нервите.
Да не би да си избягал квичейки???...на всичкото отгоре си и насран щот си спрял тъпо...па и искаш някой да е внимателен,като ти прави забележка?!
Теглили сте си поеднапуткамайна и тва е...да сте се сбили на момента.
Пий си питието с прекрасната съпруга и толкоз.
Участието в конфликт на това място и в този момент бе изключено. Пълен пас му бе майката. Ей това ме яде :-)
Ще го преживея. Ще си навирам в главата, че някакъв 30 г. здрав прав мъж е паднал до там са се яде с 50 годишен:-)
Защо не опиташ другия път да не спираш кофти - едва ли е толкова трудно.
казано от starsucka на 08.06.23, 22:25:
Ами нямаше как, трябваше да въртя около сградата нон стоп. Реално на коли не преча, а на пешеходци преча за да минат по права линия в рамките на 2 метра. И те понеже правят проблем да минат с 50 см. вляво или дясно от правата линия, за да ме заобиколят и пресекат и така. Искат си точно направо хората да минат и да им е ок. Такива с коли ги дразнят много от тях.
Дидо, направи си непуко и не го мисли повече. Бая се забавлявах докато четох :).
Винаги губиш като се поддаваш на емоцията. В случая след като той е запалил, ако ти беше запазил хладнокръвие и му беше отговорил съвсем спокойно, въобще нямаше да има драма (поне за теб).
Имал съм подобна ситуация, тогава бях блокирал гараж, оня свири и почна да ми навиква, забързах се обратно, извиних се и всеки по пътя си.
А то при теб станало “не те размазах, щото съм важна клечка ама после ще те причакам и ще ти еба мамата като не гледат”.
Според мен би било добре да се замислиш, защо това те е жегнало толкова и да поработиш в посока на твоите мисли/емоции/реакции, за да може следващия път да спиш спокойно след като ти се скарат, че си спрял зле. Life is too short for такива битовизми
Мнението беше редактирано от Ivan на 09.06.23 09:37.
То точно защото запазих хладнокръвие и се държах спокойно явно му дойде смелостта. Просто му отговорих, че тръгвам всеки момент и тогава ми вика: тръгвай. После си задържах малко погледа върху него и започна да говори как не било редно така, не отивало на човек на моята възраст и т.н. То не е проблема забележката, а начинът по който ми говореше.
Всъщност днес по-рано оставих жената и паркирах на тая улица по която движеше. Изчаках 7-8 мин. да видя ще мине ли тоя. То не съм сигурен дали и ще го позная, защото седях в колата и дори ръста му не мога да преценя правилно. Може и да е някакъв МММ-ец, кой да знае :-)
Мнението беше редактирано от Dydo на 09.06.23 09:50.
Щом днес си отишъл да го причакаш, не говори да си запазил хладнокръвие.
Малко на приказки го докарваш като лошите момчета от залите, тежкар го раздаваш😆
Едвам се сдържах да изляза и да го оставя до колата
се чудя дали да не го изчакам утре на тая улица по която явно се прибира
не може тоя така да се измъкне и да си мисли, че нещо съм се уплашил.
не е проблема забележката, а начинът по който ми говореше.
Видиш ли как тоя смее да ти говори така. Няма да спамя повече
Мнението беше редактирано от Ivan на 09.06.23 10:26.
Е, не съм го причаквал с намерение нещо непременно да се случи. Не е казано, че ще влезна в конфликт, просто да го видя какъв е що е.
Много са ми интересни такива хора. Не знаят този срещу теб какъв е, може да е луд, да е имал кофти ден, да е в някаква криза, да носи и оръжие на всичко отгоре, ама въпреки всичко се дръвчиш, като ти си инициатора на това.
Конфликт на улицата винаги е lose-lose ситуация, без значение от прякото й следствие
казано от starsucka на 09.06.23, 10:37:
Конфликт на улицата винаги е lose-lose ситуация, без значение от прякото й следствие
Да бе...що за мислене.
То има и един детайл, който ме възпря. Няма да коментирам и другите няколко приказки, но имаше вероятност тоя младеж да работи в МВР /имам предвид самото министерство/. Което ама хич нямаше да е ок ако станеше патакламата.
Ще трябва да го преглътна и довечера да си го изкарам на бедрата и ръките :-)
Аз малко се учудвам да ти кажа .. Така като пишеш имам усещането че нямаш опит в тези неща. .. Такива проблеми стават от едното нищо, че не мога да ти опиша ... Колко хора са умрели заради това си нямаш на представа. .. И какъв е смисъла ? Ми то в големите градове всеки ден имаш ситуации ... И кво правим ? Ти само да бутнеш някой, пада и си удря главата и дотам ... Обикновено точно така става, по закона на мърфи ... А пък така като го описваш, колко дни си си свалил от живота, само дето я мислиш тази глупост.
09.06.23
13:42
казано от Dydo на 08.06.23, 22:33:
казано от starsucka на 08.06.23, 22:25:
Ами нямаше как, трябваше да въртя около сградата нон стоп.
Ще въртиш много ясно, много е важно да си на точно орпеделеното място или?
“Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб”, този принцип е основополагащ на доброто здраве и взаимоотношения.
И се радвай, че не си срещнал мен, защото на такива, които спират на пешеходната пътека пред нас, после им е много мъчно...:D
казано от kaloyan на 09.06.23, 13:21:
Аз малко се учудвам да ти кажа .. Така като пишеш имам усещането че нямаш опит в тези неща. ..
Е на са много хората с опит за причиняване на смърт или по-сериозно нараняване на друг човек от нищото. Ти имаш ли такъв опит :-) А иначе до към 30 тината си години по отношение конфликти и пълен контакт имах известен опит. А в училище редовно, както и повечето младежи на тия години. Къде ошамарен, къде ошамарил и така.
Аз Бат Сашо ги преценявам общо взето. То не, че някой слаботелесен не може да е биткаджия, ама все пак. А и не търся аз конфликта, нито пък на тия години искам разправии. Но човек изведнъж като му кипне и не може да се контролира, тогава става белята. Не знаеш плюс това на паркиралия какво му е, може да чака инвалид, може много неща. И ако се замислиш този който е паркирал неправилно е по-малко нарушител на закона от онзи, който влезе в саморазправа. Като е такъв блюстител на правилата, да звънне на полицията, за да дойдат и да ме глобят. Има си хора които все нещо ги дразни.
Сутринта един на една улица така бе паркирал /извън колата бе водача/ и на аварийни, че направо блокираше разминаващите се коли от насрещните ленти и трябваше да се изчакват, на участък от улица със забранено спирането даже. То това е нагло. А мен с една две крачки повече и можеше да ме заобиколят.
ПС.......не е било на пешеходна пътека и бях с работещ двигател, аварийни,т.е. даже спрял, не паркирал именно защото не бе баш ок.
Задрасканото е тротоарите, квадратчетата са паркиралите коли. И посоката на движение, и моята кола (АЗ). Имаше и в другите участъци паркирали коли, просто не съм ги нарисувал.
Мнението беше редактирано от Dydo на 09.06.23 14:34.
09.06.2023 г. - тонизиране на крайниците
Скотово на машина с плочки-8х14, 23, 27, 3х8х32;
Сгъване с дъмбели (2х14кг.)-1х8;
Пушдаун с лост на скрипец (2 макари)-8х36, 47, 54, 64, 3х8х68;
Трицепс екстензия на машина с плочки-2х8х41;
Лег преса на хоризонтална машина седнал-12х81, 99, 117, 126, 135;
Сгъване за задно бедро на машина седнал-12х23, 32;
Повдигане за прасец на машина с дискове (включено е и теглото й)-15х60.
10.06.23
00:39
Имам дълъг, тежък, метален, телескопичен, г-образен ключ за гуми, който издава усмирителен звук при отваряне и го държа в джоба на вратата. Вадил съм го веднъж на едни мангали, но единственото, което може да ми излезе насреща с него е огнестрелно оръжие и вярвам, че с него, дори някой от калибъра на бат Сашо би се замислил дали да ме атакува. Не са хубави тея работи, но и аз не оставам длъжен на такива отворковци, които ме поучават как се шофира. Обикновено се паля и им казвам, че са овчи глави или от сорта, но и аз съм от онези, които обикалят в кръг и паркират далеч и съм примерен водач на пътя.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 10.06.23 00:52.
Дидо, чета ти историята, разсъжденията и вълненията покрай нея, гледам ти рисунката и си мисля как това поведение е в основата на голяма част от дереджето в страната.
В тая ситуация трябва да не само да се извиниш на хората, ми и да те глобят за аграрното паркиране.
Вместо т’ва теглиш гугутки майни и после причакваш човека? Преди това някаква жена си напсувал? Ай стига, де. Дано спреш някой ден така някъде, където ще се засечем и да опиташ да ми държиш тон, когато ти направя забележка. ❤️
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.06.23 10:20.
Ай, ай, ай.
-Не съм псувал никого, просто образно казано й теглих майна. Реално й казах нещо от сорта: айде бе не можеш една две крачки повече да направиш, сори ама ми се налага, тръгвам след малко;
- На мен ми повишаваха тон и се държаха арогантно, не обратно;
- Тук може да имаш борба на ценности. Двете крачки в повече не са по-голяма ценност ако например чакам трудно подвижен човек. Виждат,че колата работи, фаровете светят и са пуснати аварийни. Ами то всеки ден разни товарни коли спират за набързо да разтоварят я в магазин, я в заведение и затапват цялата улица за минута две. Налага се и хората го разбират това.
- И като се засечем какво мислиш,че ще се случи. Ще ме навикаш, набиеш :-)
Пълно е с такива по-праведни и от Създателя. В ситуацията не са претърпели никакъв негатив, обаче все да се намесят, все да направят забележка. И тия са най-големите нарушители в много от случаите.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече