Rest - Pause

Прескочи до:

10.06.23
11:17

Голяма излагация, Дидо, евала. След като ти казаха по един или друг начин, че си в грешка, ако не се лъжа - всички, ще спра дотук и няма да обърна внимание точка по точка на това, което си написал, защото едва ли аз ще съм тази, която ще успее да те сети, че такова безочие не е приемливо.

Аз иначе съм човек, който винаги се възползва от правото и възможността си да се отнесе възпитано и с уважение, и мога да те прекърша и без агресия и простащина, както се е случвало с много други. ;)

10.06.23
11:26

Ти май пак не ме четеш. Да, в нарушение съм бил, никъде не съм го отрекъл, но не моят тон и поведение бяха агресивните. То не, че и на ония са били кой знае колко,ама не им е работа. Щом си такъв отявлен защитник на правилата, кротко и спокойно, дори без въобще да ми правиш забележка и да влизаш в разговор с мен, направо звъниш в полицията и съобщаваш за нередността.

10.06.23
11:39

Напротив, чета и съм съвсем функционално грамотна.

Ти обаче пропускаш да разереш, че бидейки в това нарушение, отнемаш нечие право. Правото на тия пешеходци да минат по пешеходната пътека спокойно и да имат добра видимост, докато пресичат. От какъв зор ще ме караш да слизам на платното, без да имам видимост? От това, което си нарисувал, не само, че си спрял на пешеходната, ми си спрял и в завоя, и пречиш малко или много и на останалите водачи - и да завиват, и да виждат добре какво се случва.

И да, нормално е хората да се афектират, когато им се отнемат каквито и да било права, и ако не се дъжиш като мутра, а вдигнеш ръка извинително и кажеш: “Сори, знам, че съм в грешка, но нямаше къде да спра, ей сега тръгвам”, ситуацията ще се потуши автоматично. Не е много сложна човешката психика и хората не са толкова лоши и прости, но могат да са силно реактивни. Както си реактивен и ти, ама нямаш много право да си, щом си се оплескал.

А това с трудноподвижните хора и доставчиците, верно ли не те беше срам да го напишеш? Инвалид ли чакаше или теб те мързеше да въртиш наоколо, пък жена ти я мързеше да мине 100 метра? Разтоварваш стотици килограми, ако не и тонове на ден от буса си ли, че да ти е трудно да паркираш малко по-далеч, на гръб ли я носиш съпругата?

Де да знам, на всеки се случва да не постъпи оптимално, ама с нацапаните гащи да се караш с хората и да ги причакваш после си е срамно, а и много други неща.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.06.23 11:42.

10.06.23
12:04

Нищо не ме четеш явно. Казах вече, че за никакви пешеходни пътеки не става въпрос, няма такива. Видимост имаш който и както да е спрял. Това е едно малко и никакво кръстовище с еднопосочни улици, та и магазин на Билла в една от сградите. Постоянно е меле и не съм само аз така на аварийни. Много хора спират кофти докато чакат жените си, на фона на всичкото друго. Но не са блокирали нищо и никой, такава е ситуацията и всеки по пътя си. Всъщност там където бях спрял винаги почти има кола на аварийни, ако няма други места за спиране.
И пак ти повтарям-нямаш работа да влизаш в разговори и да правиш забележки. Звъниш в полицията.
Я да те питам като говориш за пешеходни пътеки, ти винаги ли пресичаш на пешеходни пътеки, както е по закон. Например на накоя по-широка улица обекта е пред теб от другата страна на улицата, но ти не пресичаш, а отиваш на 100 метра надолу, за да пресечеш на пешеходната пътека и после да трябва да се върнеш. Така е по закон. И ако не го правиш ти си нарушител колкото мен. Ежедневен и постоянен :-) И такива са повечето. Да обаче аз не спирам с колата и да започна: “Г-жо как не ви е срам, отидете 200 метра надолу и тогава пресечете на обозначеното място. Ганьовци такива, затова БГ е на това дередже”.
Аз не твърдя, че не съм в нарушение, а казвам,че не е работа на гражданите да скачат,еле пък да влязат в конфликт. Закона го казва, не го казвам аз. И този който влиза в самоуправство и извършва хулигански действия спрямо неправилно спрял като мен е по-голям нарушител, защото вече осъществява престъпни състави. Но в неговите очи, той има правото и си вярва, че така :-)

ПС.....ами аз в началото точно това казах със спокоен тон. Че нямаше къде да спра, налагаше ми се и тръгвам всеки момент. Но тоя продължава да се пеняви.
И на това не си обърнала внимание:-) Както и да е, явно от многото писане човек се губи.

Мнението беше редактирано от Dydo на 10.06.23 12:14.

10.06.23
12:17

Както казах горе - евала.

Да, ВИНАГИ пресичам на пешеходна пътека, не ме мързи да се мръдна, за да осигуря спокойствието на останалите участници в движението. Трябва да няма абсолютно никого или да е много длече, за да си спестя стоте метра или колкото са там. Както казах, на всеки може да се случи да не постъпи оптимално, това е повече от ясно, но ако тръгна да пресичам някъде, където не бива, а в това време изскочи някой и ми се скара какво правя там - ще се извиня, защото мястото ми е наистина другаде.

Убягват ти някои концепции, отказваш да разбереш какво ти се говори, допълнението в горния ти пост е некоректно спрямо останалата информация, която си дал, та се оттеглям от темата окончателно, защото е тотално безплодна тази комуникация.

Жив и здрав, и поздрави. 🙌🏻

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.06.23 12:22.

10.06.23
12:29

Дидо как може да преживяш подобна случка толкова време?
Извиняваш се ,отстъпваш и толкоз.

10.06.23
12:35

Оттегляш.......Нееееееее :-)
Още в отговор към Сашо казах,че не е имало пешеходна пътека.
А на теб ти убягва глобалната картина. И тя не е толкова, че съм бил виновен-така е, не е толкова, че са ми направили забележка-ок, а основното е, че някакъв чак ми се дърви извън рамките на нормалните забележки и добрия тон. То това ме издразни и това бе повода да напиша тия работи за преглъщане на его, защото ситуацията бе такава. Това въобще бе сентенцията от всичко написано. Да се възпреш да реагираш и да успееш да устискаш и дали някой е изпадал в в такава ситуация.

Дони, ами аз се извиних и отстъпих. Не влязох в по-нататъшен конфликт. Не го мисля вече, ама няма как да не отговоря на Точка :-)

Мнението беше редактирано от Dydo на 10.06.23 12:37.

10.06.23
12:50

казано от Dydo на 10.06.23, 12:35:

Оттегляш.......Нееееееее :-)
Още в отговор към Сашо казах,че не е имало пешеходна пътека.
А на теб ти убягва глобалната картина. И тя не е толкова, че съм бил виновен-така е, не е толкова, че са ми направили забележка-ок, а основното е, че някакъв чак ми се дърви извън рамките на нормалните забележки и добрия тон. То това ме издразни и това бе повода да напиша тия работи за преглъщане на его, защото ситуацията бе такава. Това въобще бе сентенцията от всичко написано. Да се възпреш да реагираш и да успееш да устискаш и дали някой е изпадал в в такава ситуация.

Дони, ами аз се извиних и отстъпих. Не влязох в по-нататъшен конфликт. Не го мисля вече, ама няма как да не отговоря на Точка :-)

Не подкрепям някой на някого да се нахвърля, но този, който най-вече трябва да подвие куйрука, е този, чието поведение е довело до ситуацията. Един скрийншот ти слагам, да видиш формулировката си, отношението си към ситуацията и хората, на които пречиш и първите си реакции. Нищо чудно и да те наритат, ако първото, което изплюеш, е “ще обикаляш, брат”. Кажи така на някой от мъжете тука, пък ходи се извинявай после. :D

В допълнение, там, дето си, дори да не е маркирана с лампи и парадни шествия, си е пешеходна пътека, освен това си на завоя, че и извън него - предницата на колата ти стърчи в другото платно. Ако си рисувал правилно, по всички параграфи си се омазал. А би трябвало да си се постарал да е правилно, защото нали представяш позиция, все пак.

Чувствай се свободен да не ми отговаряш повече - писах пак, само за да си затвърдя позицията със скрийншота, тъй като твърдиш пред всички, че не чета, а просто си говоря. Пък ти каквито искаш локуми разтягай занапред в тишината.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.06.23 12:51.

10.06.23
12:53

Мускулите не бият, ама това е отделна тема. Казвам го по принцип.
Да съм подвиел какво.....:-)

Мнението беше редактирано от Dydo на 10.06.23 13:03.

10.06.23
13:07

казано от Dydo на 10.06.23, 12:53:

Да съм подвиел какво.....:-)

Куйрука Дидо,за да не станеш куджук))).

10.06.23
13:08

Ми нека си се дърви, що да му слизаш на нивото.
Поне при мен е така.Е ако ми влезе физически в личното пространство,става иначе.
Но това е рядкост.

10.06.23
17:28

Подкрепям Точката. Така и така ще се трие ... ✌️😁

10.06.23
17:34

Има ли някой,който още да не му е сипал)))?

10.06.23
18:58

казано от nervak на 10.06.23, 17:34:

Има ли някой,който още да не му е сипал)))?

Абе има, не е като да няма :-)
Жалко, че не се схвана идеята на темата. За виновния Дидо, който брутално е нарушил закона и нагло твърди, че е прав-ясно:-)

Мнението беше редактирано от Dydo на 10.06.23 19:00.

12.06.23
13:48

казано от Dydo на 09.06.23, 13:59:

Задрасканото е тротоарите, квадратчетата са паркиралите коли. И посоката на движение, и моята кола (АЗ).

Продължението на тротоара, тоест точно там, където си бил спрял, се счита за пешеходна пътека...

казано от Brown Bomber на 10.06.23, 00:39:

Вадил съм го веднъж на едни мангали, но единственото, което може да ми излезе насреща с него е огнестрелно оръжие и вярвам, че с него, дори някой от калибъра на бат Сашо би се замислил дали да ме атакува.

Моят калибър не е кой знае какъв, но извадиш ли такъв ключ/тръба/дърво и тръгнеш ли ти да атакуваш си само в грешка, ако насреща имаш човек, който знае какво прави...Та е хубаво да се упражняваш с тоя ключ, не само да го вадиш за респект. Щото преди 15-ти на години един ми слезе така с тръба, ама не видя, че в Нисана има кована катана с 60 см острие...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.06.23 13:59.

12.06.23
14:02

Аз не държа такива неща в колата. Ок, някъде могат да помогнат ако няма накъде, за да съхраниш себе си или хората с теб, но много лесно избухвам, трудно се контролирам и може да направя беля. Защото има хора, на които не им пука какво им вадиш и ще стане още по-лошо като тръгнеш да използваш съответното. Даже съм го играл това след един купон в първи курс студент. Набихме ги, после един дойде и извади пистолет срещу мен и групата на метър разстояние и с треперещи ръце крещеше, че ще ни избие, основно мен. И един от нашите с някакви ескиважи му влезе, пистолета падна и т.н. Та като извадиш пищак или хладно оръжие може да не се стреснат и в един момент да трябва да го използваш.

12.06.23
15:14

казано от James Hinks на 12.06.23, 13:48:

казано от Dydo на 09.06.23, 13:59:

Задрасканото е тротоарите, квадратчетата са паркиралите коли. И посоката на движение, и моята кола (АЗ).

Продължението на тротоара, тоест точно там, където си бил спрял, се счита за пешеходна пътека...

казано от Brown Bomber на 10.06.23, 00:39:

Вадил съм го веднъж на едни мангали, но единственото, което може да ми излезе насреща с него е огнестрелно оръжие и вярвам, че с него, дори някой от калибъра на бат Сашо би се замислил дали да ме атакува.

Моят калибър не е кой знае какъв, но извадиш ли такъв ключ/тръба/дърво и тръгнеш ли ти да атакуваш си само в грешка, ако насреща имаш човек, който знае какво прави...Та е хубаво да се упражняваш с тоя ключ, не само да го вадиш за респект. Щото преди 15-ти на години един ми слезе така с тръба, ама не видя, че в Нисана има кована катана с 60 см острие...

Не съм мерил ключа, но не е по-къс 😄. Във форума сигурно има някой и с двуметрово копие, но не го нося да се дуелирам или да нападам хора, а точно обратното. Шансът да пропусна е малък, а където и да попадне ще е лошо - крак, ръка, ребра, не дай боже глава. Инак такива нервни, които са се боричкали последно по студентски купони бол, за тях не ми е нужен, но в тези времена е наивно да нямаш нищо в колата.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 12.06.23 16:57.

12.06.23
17:31

Аз не нося оръжия, даже и в планината когато съм сам имам на разположение само малък нож и то не за самозащита. Но специално за тези сутиации с хората и да имаш “нещо под ръка” вярвам че това може да ти донесе само проблеми. И когато го използваш е зле и когато не ги използваш пак зле, затова че по-добре без него.

12.06.23
19:44

12.06.2023 г.-Тонизиране на гърди и трицепси

Полулег-8х40, 50, 3х8х52.5;
Лег-8х50, 60, 70;
Тесен лег-8х50, 55;
Екстензии за трицепс на машина с плочки-8х36, 41, 45.

Имам дискомфорт в рамото, особено при тесния лег и по-малко при хоризонталния. При полулега напънът е от друго естество, няма я тая болка. Което е интересно, тъй като си мисля, че полулегът създава повече дискомфорт в раменете. То мен от лег преди не ме е боляло. След последната драма не ми е ок на 100%.

Мнението беше редактирано от Dydo на 12.06.23 19:48.

12.06.23
23:49

казано от kaloyan на 12.06.23, 17:31:

Аз не нося оръжия, даже и в планината когато съм сам имам на разположение само малък нож и то не за самозащита. Но специално за тези сутиации с хората и да имаш “нещо под ръка” вярвам че това може да ти донесе само проблеми. И когато го използваш е зле и когато не ги използваш пак зле, затова че по-добре без него.

Веднага се сещам за два случая - в първия, след разправия на пътя един известен градски мухльо и нещастник преби брутално с бухалка възпитан пацифист като теб, след което си я прибра в багажника и си замина. Другият е известен, защото го въртяха по медиите. Един пъзльо и ревльо беше пребит с палка от някакъв нарисуван клоун и дребен престъпник на магистралата, докато спътничката на жертвата снимаше с телефон. Имаш пълното право да бъдеш унизен и пребит, а после да чакаш нашата съдебна и правосъдна система да те овъзмезди или да се защитаваш сам, доколкото е възможно.

13.06.23
09:08

Въпроса е да не се стига до тази сутиация, да ескалира напрежението. Иначе при ситуация вече е друга работата.

13.06.23
09:10

казано от kaloyan на 13.06.23, 09:08:

Въпроса е да не се стига до тази сутиация, да ескалира напрежението. Иначе при ситуация вече е друга работата.

То...като насреща е някой татуиран урод селта,как точно да не се стигне до ситуация?-освен едно фелацио да му врътнеш..

13.06.23
09:17

Стига да не превишаваш правото на неизбежната отбрана, всичко е наред. Иначе - отиваш на съд, дори и да не си предизвикал ти ситуацията.

13.06.23
09:24

Да, нека някой селтак на амфети да те пребие пред децата ти, докато жена ти снима, а ти после си търси правата в съда.

13.06.23
10:03

казано от Brown Bomber на 13.06.23, 09:24:

Да, нека някой селтак на амфети да те пребие пред децата ти, докато жена ти снима, а ти после си търси правата в съда.

Не си ме разбрал. За да стане по-ясно ще го обясня така - ако ти скочиш на някого с гаечен ключ, а той ти извади катана, то тогава той превишава правото на неизбежна отбрана. Ако обаче те пребие с голи юмруци, докато ти си с гаечен ключ, ще му се размине в съда.

13.06.23
10:14

казано от Svetoslav на 13.06.23, 10:03:

Не си ме разбрал. За да стане по-ясно ще го обясня така - ако ти скочиш на някого с гаечен ключ, а той ти извади катана, то тогава той превишава правото на неизбежна отбрана. Ако обаче те пребие с голи юмруци, докато ти си с гаечен ключ, ще му се размине в съда.

Абе и там е спорно, зависи от всеки детайл. Законът казва противоправно нападение. И веднага се появяват разни свидетели и казват: ами той само държеше ключа и нещо говореше. И адвоката на тоя с ключа: аха, т.е. вие не сте видели нападение, не е имало атака за нанасяне на удар. От там адвоката на боеца с голи ръце просто в пледоариите започва да твърди: ами какво, той да чака да го ударят ли.
И т.н. и т.н. Държал си човека ключа, но реално не е осъществил нападение /каквото е нормално да се очаква и да се защитиш против него предварително, а не да изчакаш да те удари/ и баммм: боецът с голи юмрюци виновен :-)
Или обратното, този с голите ръце атакува и слаботелесния човечец няма друг избор пред очевидния боец, освен да се защити с ключа. Тогава какво правим, превишил ли е пределите на неизбежната отбрана този с ключа, след като онзи му е тръгнал с голи ръце. Абе м.мата си е.ало!

Мнението беше редактирано от Dydo на 13.06.23 10:19.

13.06.23
10:23

Аз само общо исках да обясня що е то незибежна отбрана. Да важно е да не нападнеш пръв и е много важно да не може да се докаже, че си трениран да се защитаваш в подобни ситуации. Останалото е въпрос на добър адвокат :).

13.06.23
10:35

Не ме устройва да ме бият и унижават за цял живот, а аз евентуално да ги съдя, но всеки сам си решава.

13.06.23
10:37

казано от Brown Bomber на 13.06.23, 10:35:

Не ме устройва да ме бият и унижават за цял живот, а аз евентуално да ги съдя, но всеки сам си решава.

Ами бий се бе, Бомбър, кой те спира. Стига да не превишаваш правото на неизбежна отбрана може да се биеш колкото искаш и няма да бъдеш съден или може да си по-спокоен в съда ако тръгнат да те съдят. Това казвам :).

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 13.06.23 10:39.

13.06.23
10:39

Ами, добре бе, Светльо 😄. Не се бий, съди се, и аз това ти казвам.

13.06.23
10:40

казано от Brown Bomber на 13.06.23, 10:39:

Ами, добре бе, Светльо 😄. Не се бий, съди се, и аз това ти казвам.

Ама аз се бия, когато се налага 😄

13.06.23
10:44

Разбира се, че говорим за бой само, когато е неизбежно.

Само ще добавя, че тук не е САЩ, “тук е някаква Жунгла”. И като тръгнете да го съдите тоя селтак, дето ви е пребил може да ударите на камък или с бая зор да вземете 1000-2000лв да си купите нова чест и самочувствие.

13.06.23
10:57

казано от Brown Bomber на 13.06.23, 10:44:

Разбира се, че говорим за бой само, когато е неизбежно.

Само ще добавя, че тук не е САЩ, “тук е някаква Жунгла”.

Затова трябва да се сбиеш, когато е неизбежно. Само казвам, да се направи по такъв начин, че селтака да не може да те осъди.

13.06.23
11:01

Е, тук в Жунглата винаги подаваш първи жалба, че са те набили, а те после нека обясняват каквото си щат.

13.06.23
11:21

казано от Brown Bomber на 13.06.23, 11:01:

Е, тук в Жунглата винаги подаваш първи жалба, че са те набили, а те после нека обясняват каквото си щат.

Така де, пуснали например Маргините (или вашия там от града Марин Митев, Иво Каменов и т.н.) жалба, че както си вървели с охраната и се отбили в някакво кафене, някакви двама 18 годишни джендъри от София Прайд са се заяли нещо и са ги пребили :-)

Мнението беше редактирано от Dydo на 13.06.23 11:22.

13.06.23
11:25

За съжаление у нас е така, може да ограбиш и набиеш невинен, но ако не той, а ти подадеш жалба срещу него, после може да осъдиш потърпевшия като стой, че гледай.

13.06.23
11:55

казано от Brown Bomber на 12.06.23, 15:14:

Не съм мерил ключа, но не е по-къс 😄. Във форума сигурно има някой и с двуметрово копие, но не го нося да се дуелирам или да нападам хора, а точно обратното. Шансът да пропусна е малък, а където и да попадне ще е лошо - крак, ръка, ребра, не дай боже глава. Инак такива нервни, които са се боричкали последно по студентски купони бол, за тях не ми е нужен, но в тези времена е наивно да нямаш нищо в колата.

Катаната и аз не я носех за дуели, не съм Миамото Мусаши :D Но почти му отсякох тръбата, защото знам какво да правя с нея и съм го тренирал, а той си мислеше, че като видя тръба ще избягам.

13.06.23
11:58

казано от Svetoslav на 13.06.23, 10:03:

За да стане по-ясно ще го обясня така - ако ти скочиш на някого с гаечен ключ, а той ти извади катана, то тогава той превишава правото на неизбежна отбрана. Ако обаче те пребие с голи юмруци, докато ти си с гаечен ключ, ще му се размине в съда.

Тези неща съвсем не са така.

13.06.23
13:13

Като стана дума кой какво носи...
Аз съм с кукри,много полезна вещ

13.06.23
13:43

Ако някой е с нож, по-добре да се бяга. Няма смисъл от конфликт в такива случаи.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1