80/20

Темата е заключена.
Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

20.11.23
09:25

казано от Dydo на 20.11.23, 09:20:

казано от Гюлето на 20.11.23, 09:06:

Малко сначове с КБ12, 16, 20

“Малко” е субективно възприемане на нещата, може да значи много неща ?!

?????......с моите камъни по......
По около 2-3 серии в по 5 броя.

Ех, аэ реших, че са едни бърэи 150-200 снача, а то сега ... ??

20.11.23
10:37

казано от MotoRRhead на 20.11.23, 09:25:


Ех, аэ реших, че са едни бърэи 150-200 снача, а то сега ... ??

E, все пак предния ден натоварих задната верига и раменете, плюс което преди това бримчих разни неща.
Пф, то ако аз направя 200 снача, например с 20 кг. ще го отнеса към сериозна тренировка и ще е най-горе в описанието. Ще е болд, италик и подчертано :-)

20.11.23
10:54

Да ги беше направил дори и с 16-ка, щеше да повишиш ефективността ( здравните ползи) на тренировката в пъти.
Всъщност не си писал скоро как върви свалянето на килограми ?

20.11.23
11:28

казано от Гюлето на 20.11.23, 10:54:

Всъщност не си писал скоро как върви свалянето на килограми ?

Не върви, не мога да контролирам алкохола и храната. Вчера бях почти 115 кг.
И пак ме удари в задника тая тяга, след лашкането /разбирай сначовете/ също усещам дискомфорт. При хоризонталната лежанка също го има това, при пресата с щанга също, но доста по-малко при тези две движения. Ща не ща, яд не яд, ще трябва да се съобразявам с тези неща. Аз поради тази причина бримча и на машини, не е за друго. Да не говоря, че съм с 8 диоптъра късогледство плюс трофична дупка около ретината на едното око. Валсалвата е кажи речи е напълно непрепоръчителна, при което би трябвало тяга, клек и раменна да отпаднат автоматично. Но въпреки всички тези рискове, аз продължавам. Щото нали се чувствам ок, ама те белите стават винаги, когато уж си ок. И затова се ядосвам, когато някой каже: ами не натискаш.
Не се оплаквам, просто излагам фактите.

20.11.23
11:57

Щом не можеш да контролираш храната, ще трябва да увеличиш енергоразхода ? Друго не се сещам.
Но, определено трябва да свалиш килограми,щом имаш такива проблеми с очите! Поне кръвно няма да имаш, което е проблем в случая.

Пробвай да обърнеш реда на дишане при бутащите упражнения . И не,не се ебавам изобщо! В началото ще ти е странно и ще трябва да го правиш съзнателно. Така може да си правиш клек,тяга, раменна, лежанка и т.н.
Опитай и ще усетиш разликата.
При снача със сигурност дишаш неправилно,щом има проблем! Там изобщо не се задържа дъха.

Отделно денем ставай от стола на всеки 30-40 мин. и стягай глутеуса ( задника ?) по 15-20 пъти , да се раздвижи кръвта там. Постой прав, колкото е възможно.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 20.11.23 12:04.

20.11.23
12:23

Дидо и аз имам проблем с контролирането на храненето и приемам много излишни калории. Затова и се стремя да ходя колкото се може повече пеша и общо взето се стремя да имам възможно повече движение и като цяло да съм по- активен ежедневно.  При мен има положителен ефект и то не само по отношение на теглото. Примерно ако живееш и/или работиш в сграда с асансьор и ако го ползваш, може да пробваш да ползваш само стълбището и примерно на места, които посещаваш с автомобил и имаш възможност да посещаваш пеш, можеш да започнеш да ги посещаваш пеш. Така може ще вкараш повече активност в ежедневните дейности и то без да ти отнема допълнително или поне не много допълнително време.

20.11.23
13:29

Иво, никога не задържам дъха при пудовките, както е при щангите. Мисля при движенията съм ок от към дишане. При снача издишам нагоре и когато гирята е на върха идва това “псссъ”. От друга страна не съм от тия дето издуват бузите и вената на челото. Не усещам напъване в главата при никое упражнение като тяга, клек, преси, дори и със задържане на дъха, но това не значи, че няма риск. Това по отношение на очите. По отношение на задника /където при тежките движения не трябва да задържаш дъха/, и да задържам, и да не задържам, когато напрежението е голямо си усещам понякога дискомфорт. При пудовките, особено суинга няма значение как дишам, самото експлозивно лашкане в тазобедрената става го предизвиква. Абе всичко бе затихнало за доста дълъг период, дори след клякане с щанга. Тръгна сега веднага след тягата. Под тръгна разбирай леко кървене при изхождане, няма болки и драми, а само усещане, че нещо не е на 100%.
Ванка, аз самото основно хранене като количество мога да го контролирам. Не мога да се справя с пиенето и десертите, които са чести. Но калориите от там са много.
Абе боря се.

Мнението беше редактирано от Dydo на 20.11.23 13:40.

20.11.23
15:11

Оня ден се разправях с един същия...не можел без десерти...шоколади...и тн.
Ми хубаво бе,вземи си протеинови шоколадови барчета....има всякакви....от 2 до 7 лв...чудни...почти без разлика от шоколада...с брауни,с маскарпоне,с чийзкейк...с какво ли не.Има бисквити,бишкоти,кроасани протеинови...
Яж от тях....колко да изядеш?
Има със захар,има без захар....но при всички случаи са с по малко калории.
Аз си правя бисквити с банан,протеин,какао и овесени трици....ям на корем ако ми се прияде...и не се развалят .
За пиенето...нищо не казвам)))

Мнението беше редактирано от nervak на 20.11.23 15:14.

20.11.23
15:21

казано от nervak на 20.11.23, 15:11:

За пиенето...нищо не казвам)))

То от там иде всичко. Обикновено се посяга на шоколади и т.н., когато вече съм употребил.

20.11.23
15:27

Не,не е виновно пиенето! Нито сладкото!
А, това че нямаш достатъчно движение. Ей това е истината.
Уж всичко ти е ясно, получи и достатъчно съвети,а целта ти е....все по-далеч и недостижима.... Що така?

Отделно - пусни си едни изследвания на хормоните. Никой не те кара да показваш резултатите. Може и там да има нещо скрито.
Знам, че и за това сега ще извадиш обяснения от Сф до Шумен.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 20.11.23 15:40.

20.11.23
15:52

казано от Гюлето на 20.11.23, 15:27:

Не,не е виновно пиенето! Нито сладкото!
А, това че нямаш достатъчно движение. Ей това е истината.
Уж всичко ти е ясно, получи и достатъчно съвети,а целта ти е....все по-далеч и недостижима.... Що така?

Отделно - пусни си едни изследвания на хормоните. Никой не те кара да показваш резултатите. Може и там да има нещо скрито.
Знам, че и за това сега ще извадиш обяснения от Сф до Шумен.

Аз  реално не изглеждам като за тия кила, не пуфкам и пафкам като вървя или катеря нормално, не чувствам възпиране за нещо в ежедневието, ама килата чисто статистически са си много. Хора на моя ръст и по-леки с около 10 а дори и повече кила са много по-топчести от мен и им е тежко.
Не го казвам като обяснения от Сф до Шумен, а може би това е и причината да не взимам нещата на сериозно.

ПС....актуално фото от преди минута ?

Мнението беше редактирано от Dydo на 20.11.23 15:55.

20.11.23
16:01

С този разговор ще вземете да ме мотивирате да правя по 100 бърпита на ден/за месец да речем/, че да се установи емперично, щото Дидо така или иначе, няма да ги направи :))

20.11.23
22:48

Не знам как се намираш облечен в огледалото, но ако свалиш 15-20кг няма да се познаеш в лице. Не става с “рейки и мезета” работата, с пържени картофи “щото много ги обичаш” също, а с протеинови барове хич, от тях най-много да станеш 120кг ? Глад и кардио или яко вървене, инак няма да ти се получат нещата, тоест няма как да ти се получат. ?

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 20.11.23 22:51.

20.11.23
23:53

Повтаряте едни и същи неща за отслабването, които аз знам от години назад. Нямам нужда от съвети точно по това. Просто трябва постоянство от към хранене, което аз не прилагам. Лакомия, зависимости и т.н. Поне не пуша нормални цигари вече година и половина.
И да, глад му е майката......не гладуване като в Африка, но все ти се яде. Тия простотии как с определени хранения и вид храна (повечко протеин) си бил сит, макар в дефицит и всичко е точно, да ги прокламират на когото искат. Истината е, че все ще ти се яде, но трябва да спреш и търпиш. Прилагал съм го назад в годините и знам. Като студент например за около 4 месеца свалих 14 кг., от 97 на 83. Което прави под 4 кг. на месец, което пък прави под 1 кг. на седмица. Според предписанията и гурутата напълно нормално отслабване за този ръст и подобно тегло. Но постоянно бях гладен и мислех за храна.
Хох, одеве нямаше как да разделим едни палачинки да са по равно и аз викам, че ще апна една повече. Жената веднага у а. Но децата ме защитиха (нали и те билдъри), та казват (с намигване): ами тате е най-тежък, тренира и тялото му има нужда от най-много калории, за да е здрав и функционален? Но не мина, жената апна оставащата палачинка ?

21.11.23
08:21

казано от Brown Bomber на 20.11.23, 22:48:

, а с протеинови барове хич, от тях най-много да станеш 120кг ? Глад и кардио или яко вървене, инак няма да ти се получат нещата, тоест няма как да ти се получат. ?

За баровете съм писал,само колкото да изместят леко фокуса от шоколада и сладкото вечер....120 кила..хм,аз трябва да съм 300 по тая логика с моите 3-4…на ден.
Тва кардио....не знам,едни по тежки тренировки са с далеч по голям енерго разход...и във времето даже.
Възстановяване ... глупости....като чета тренировките на повечето от нас....ако не ходехме на работа...можем и по две такива на ден да правим без зор.

21.11.23
09:16

За да има ефект от кардиото, трябва няколко часа след това да не ядеш. Иначе гориш калории, хапваш и връщаш калориите. Ако не ядеш, организмът така или иначе трябва да възстанови изгорените калории и го прави от собствени запаси. Няма универсална рецепта за отслабване. Дидо е прав - трябва воля, за да се контролира храненето. Без това не става.

Дидо, аз в момента отслабвам с около килограм на месец. Върви бавно, но пък ми дава време да си променя постепенно храненето без да изпускам контрола. Почти не съм променил приема на калории. Просто го събирам в рамките на 4-5 часа. И полека лека се опитвам да ям по-малко, което допълнително да засили скоростта на отлабване. Но при твоето тегло може би ще върви с по 2-2,5 кг на месец, не като при мен.

21.11.23
10:14

казано от Svetoslav на 21.11.23, 09:16:

Но при твоето тегло може би ще върви с по 2-2,5 кг на месец, не като при мен.

То може, ама сметките трябва да са много тънки, ако е на месечна база. По-лесно ще е от баланса да махнеш около 500 кк и в началото ще сваляш около кило та и две на седмица. Поне при мен е така, когато съм го правил и при около 2100 кк на ден.
А иначе с ограничаване на калорийния прием ще отслабнеш на килограми дори нищо да не тренираш, по което не може да има никакъв спор. А тренировките са да запазиш колкото се може повече ММ, да си здрав и силен, и на финала да имаш и някакъв вид. Та тези неща с движението се свеждат единствено до здравословната полза, не са непременната предпоставка за отслабване, а просто спомагат същото. Колкото и да се движиш и тренираш, ако калорийният ти прием е в повече ще дебелееш. Както е казал Публий Корнелий Сципион Африкански: не можеш да надтренираш лошото хранене. Или пък друг го бе казал, няма значение :-)

21.11.23
11:53

Ако тренираш правилно,тялото ти само отхвърля вредните за него навици.
Много ми е било интересно ,как смятате калории.
Щот да ти излезе сметката ,храната трябва да е проста.
Ако пък е такава ,сметката ще ти излезе и без да смяташ калории:)

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 21.11.23 11:54.

21.11.23
12:38

казано от doni dimitrov на 21.11.23, 11:53:

Много ми е било интересно ,как смятате калории. Щот да ти излезе сметката ,храната трябва да е проста.
Ако пък е такава ,сметката ще ти излезе и без да смяташ калории:)

Ами как, меря. Не съм педант, но ако не е манджа, мога да си измеря пържолата, картофите, доматите и краставиците. Хляба, яйцето, шунката.
Но си прав, че ако се храниш “чисто” и не се надуваш, без да искаш ще си в дефицит. Ето например ако изям за деня 600 гр. /по една 200 гр. пържола на всяко хранене, дори и на закуска/ печено пилешко от червено месо са ми под 1100 калории и 140 гр. протеин. Три варени яйца по 50 гр. 255 калории. И другото като сложиш отстрани домати, краставици, някой въглен в храненията и си под 2000 кк за деня. Но дори и само така да се храня, един добавен шоколад или вафла и 2-3 ракии, и отивам на 1000-1200 калории отгоре.

21.11.23
21:14

21.11.2023 г.

Обръщане и преса в малък обем, стълби до 1х1,2 с КБ24;
Бутане за гърди, вертикално за гръб, трицепс, бицепс, хак клек на машина, повдигане за прасец прав. Всичко до най-тежко 1х10-12, за прасец 1х15.
Бягаща пътечка 20 мин. с редуване на скоростта, до няколко пъти по 5.1, 5.6 и 6 км. в час.

Добавки: магнезий и трибестан.

23.11.23
20:23

23.11.2023 г.

Обръщане и преса-до 1х7 лява и 1х5 дясна ръка с КБ24. (още си има дискомфорт)

1 Обръщане и 1 пуш с КБ20 - във всеки 30 секунди смяна на ръцете. Общо 29.47 мин. и по 30 броя на ръка.

Тъй наречената алактична (антигликолитична)+ аеробна тренировка.

Добавки: обичайните.

25.11.23
00:28

казано от Dydo на 21.11.23, 21:14:

21.11.2023 г.

Обръщане и преса в малък обем, стълби до 1х1,2 с КБ24;
Добавки: магнезий и трибестан.

С тея 1,2 стълби , ако нямаш асансъор не можеш се прибереш до вас баце Дидко. Вдигни малко стъпалата па върни после.

25.11.23
00:46

казано от Здравко Желязков на 25.11.23, 00:28:

С тея 1,2 стълби , ако нямаш асансъор не можеш се прибереш до вас баце Дидко. Вдигни малко стъпалата па върни после.

То за деня и друго съм правил. Това първо. Второ, що се хвана изборно за част от конкретно занимание.
Трето: има програми с леки дни, където имаш само 3х1 и това е. Писани разбира се от хора, дето не знам дали си им 0.0001 от нивото по 100-балната?

25.11.23
00:56

Хванах се щото стълби от 1 до 2 е все едно само да го забелиш и да си го прибереш в гащите. Другото може да е ок де не съм го го заглеждал.
Незнаех , че в делоуд дните има стълби :D И не ми раздавай квалификации ако обичаш и то на хора само които си чел в интернет. Съвсем леко те избъзиках , ако си много отворен ела да потренираме заедно да видиш в кви проценти съм.

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 25.11.23 01:10.

25.11.23
01:00

казано от Здравко Желязков на 25.11.23, 00:56:

Хванах се щото стълби от 1 до 2 е все едно само да го забелиш и да си го прибереш в гащите. Другото може да е ок де не съм го го заглеждал.
Незнаех , че в делоуд дните има стълби :D

Не иде реч за делоуд. Не съм казвал, че и правя някаква конкретна програма. Какво, не мога ей така да хвана някое гюле и да направя нещо което в момента съм решил, наред с други неща ?

казано от Здравко Желязков на 25.11.23, 00:56:

Съвсем леко те избъзиках , ако си много отворен ела да потренираме заедно да видиш в кви проценти съм.

Това, че си добър/силен в нещо не те прави добър треньор, в частност да имаш нивото да прецениш конкретния  човек и всичко около него в настоящия момент, за да му дадеш адекватна и оптимална препоръка. Просто се включваш и си даваш съвети, които работят или са работили за теб според твоето виждане.

Мнението беше редактирано от Dydo на 25.11.23 08:59.

25.11.23
12:38

Пак съм изтървал от на Дидо нещата. Относно сладкото, като шоколади и подобни, проблем е ... Има обаче един добър вариант, който може да се случи и е по-добър. Вместо да има такива неща вкъщи си вземи плодове... Колкото и странно да е, не е същото, но помага когато ти се прияде шоколад да кажем ..
Аз ти казах и преди, да дойдеш с мен на нещо леко да походиш по баир да видиш резултата какъв е ... Но ти не искаш ..

Иначе за пиенето ако някой има идея как се спира и с какво може да се замести да ми пише .. Аз досега не съм намерил еквивалент , а само мярка .. за пиенето мярката е важна .. но не виждам да има заместител ::) :)

25.11.23
14:10

25.11.2023 г.
Занимание вкъщи.

Обръщане с лек пуш с КБ20-1х5 ляво, с около минута почивка (понякога по-малко, а накрая и повече) и след това 1х5 дясно. Общо 7х1х5 на всяка ръка за 19.45 мин.

Клекове със СТ в 5-ци, размятани в по 3-5 серии за деня. До тук 21 серии, общо 105 клека. Ще гледам да ги врътна 200 поне до края на деня. Лесна и приятна работа.
Иначе яко пот при тренировки с плътност. 7-8 мин. след заниманието кръвно 122/77, пулс 75. Пулс след последния сет около 120.
Ей я мократа блузка.
Опс (т,ва за Бомбъра), ръкавиците са защото гирята е супер хлъзгава.

26.11.23
13:20

Какви са тези серии клек със СТ х 5, прави ги в серии х 50.
Мога да си представя колко са ти изнежени ръцете от ръкавиците.

26.11.23
14:05

казано от Brown Bomber на 26.11.23, 13:20:

Мога да си представя колко са ти изнежени ръцете от ръкавиците.

Някъде по средата са. Хем не ме дразни ако съм без, хем ми е по ок с тях за някои неща. Реално редувам в залата, ту с тях, ту без. Както дойде и зависи какво ще правя.
За клека.....това е просто цъкане разпръснато за деня. Не го приемам за тренировка. Ако направя няколко по 50, ще напиша:”Днес тренировка за крака” ?????

Мнението беше редактирано от Dydo на 26.11.23 14:07.

26.11.23
14:08

Добре, доста безсмислено цъкане.
Тренираш от 30 години, а ползваш ръкавици, ламерско е, да знаеш.

26.11.23
14:39

И тоя сигурно е ламер ? Щом най-големите го правят, какво остава за другите.
И не, не е само на тежките дърпания както се вижда, а си му е било постоянна практика

26.11.23
15:19

На това му се вика м а р к е т и н г  и  р е к л а м а! Наивно е да вярваш на “професионалистите”.

26.11.23
16:16

Сурови клипове на Рони, дето на ръкавиците се не види ни марка, ни нищо, колкото щеш. Пък отделно ако си рекламира, е друг въпрос.

Мнението беше редактирано от Dydo на 26.11.23 16:18.

26.11.23
17:49

Разбирам те, очевидно ръкавиците са единственото общо между теб и Рони Колман и държиш на тях. ?

26.11.23
18:55

26.11.2023 г.

Обръщане и преси с КБ20-стълби 3х1,2,3;
Сначове в по някалко 5-ци с КБ12 и КБ16;
Пътечка-20 мин. по зададена програма с бавно и по-бързо.

Вчера тренвах същите неща в друг протокол, та да не пресоля манджата.
Утре рест.

26.11.23
20:41

казано от Brown Bomber на 26.11.23, 17:49:

Разбирам те, очевидно ръкавиците са единственото общо между теб и Рони Колман и държиш на тях. ?

Хаххахахаха, тва е много яко

26.11.23
21:07

казано от starsucka на 26.11.23, 20:41:

казано от Brown Bomber на 26.11.23, 17:49:

Разбирам те, очевидно ръкавиците са единственото общо между теб и Рони Колман и държиш на тях. ?

Хаххахахаха, тва е много яко

Яко е, ама не е вЕрно. И двамата с Ронката сме родени през месец май ?????

27.11.23
21:24

27.11.2023 г.

Мобилност.

Мнението беше редактирано от Dydo на 27.11.23 21:24.

28.11.23
21:36

28.11.2023 г.

Полулег-3х8х60;
Хоризонтално бутане на машина с плочки-3х10х59;
Драг сгъване на машина с плочки-1х8х45, 1х8х41;
Скотово на машина с плочки-2х8х32;
Крънч на машина с плочки-2х15х59;
Ротации за рамо с гирички 2 кг.-1х15 нагоре надолу, 1х15 към талото и навън.

С къси почивки, някъде почти до отказ. Брей, корема щеше да крампира на крънча.

Стегнах храната-пиене и десерти тотален аут. Пък и гледам да съм в дефицит. За 2 дни минус 1.2 кг. Не се напъвам за количества протеин- има месо във всяко хранене, а като цяло млечни, всякакви салати, картофи, ориз и бобови. Гледам въглените да са по-малко в чинията. Това е.

Хе, вчера ми излезна един спомен в сурат теФтера от преди 14 г.

Мнението беше редактирано от Dydo на 28.11.23 21:36.

28.11.23
21:44

Младеж :)

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1