казано от Dydo на 24.05.21, 17:23:
Спирам да описвам тренировки в дневника, докато не спадна под 100 кг. или съм над 100, но под 20 % мазно 🤣 - което настъпи първо. Второто е неосъществимо, но все пак да посоча и такъв вариант.
Иначе живи и здрави ще съм си на линия чат пат, ще си пиша други неща тук ако ми е кеф, ще лайквам когато мога и така 😎
Сбогом, Дидо. :D
Мнението беше редактирано от Гордан на 24.05.21 18:08.
казано от Dydo на 24.05.21, 17:32:
А и казах за тренировки, не например за хранене и други неща от деня, ако намеря, че има смисъл.
Аз пък си мислех, че като си напишеш тренировката... храната сама идва :D:D
Мнението беше редактирано от Splash на 24.05.21 18:15.
казано от Гордан на 24.05.21, 18:08:
Сбогом, Дидо. :D
Т.е. скоро не виждаш повод за описване 😀
Ок:
Уиски-2×100….за сега
Пилешка пържола филе-1×200
Салата1×100
и т.н.
Бе тук съм, пак може да има числа и знак “×” 😎
Дидко военния, т.е. всяка заповед е предпоследна......ми не моа се запра.
Клек ХБ-5, 5, 5, 3, 1,1,1 с прогресии до тройката и после сингли;
Раменна-5, 5, 5, 1, 1, 1 по горния начин;
Набиране успореден хват-5×3.
Та липсата на пълно описание, в случая кила, си е липса на описание, демек спазвам си заръката 😎То не, че не знаете колко са ми възможностите. Ама така хем ще си държа на думата, хем няма да се вижда колко съм слаб 😉
На набиранията за първи път пусках почти до долу. Като за 111 кг. ЛТ мисля не е зле.
Не се въздържах и да не клекна. Уж не ми е любимо движение, ама явно само така си мисля и ме тегли дейба и гадията. Някак остава усещането, че без клек тренираш наполовина в най-добрия случай. Просто и на тежките серии няма да ползвам колан, за да няма допълнително притискане, а пък и на тия кила не е и необходим. Няма ядове за сега, ама да видим с времето дали пак няма да възпаля г.зо. То не е било сигурно от тягите и клековете, защото години не съм имал обостряне въпреки наличието на проблема.
Тц, сипах си бирка и сигурно ще идат 2-2.5 л.
28.05.21
10:00
#605
Честит рожден ден, бате Дидо! Бъди, жив и здрав, ти и твоето семейство, и само успехи в личен, тренировъчен и делови план. И наздраве!
28.05.21
10:58
#608
Жив и здрав, Дидо!
Апване, пийване, веселби и напомпени баници!!!
Жив и здрав!
Много хубави емоции,големи бицаги,нови китари и хубави питиета!
28.05.21
13:43
#612
ЧРД! Жив и здрав и наздраве :)
28.05.21
14:08
#614
Дидо, жив и здрав!
Големи бицаги и шест видими плочки, да расте мускулО и да изпъкват вените!
28.05.21
18:50
#617
Честит рожден ден, Дидо! Здраве, щастие и успех във всичко!
Искрено благодаря от сърце на всички, които ме поздравиха 😎
Нека пожеланията към мен да им се върнат с пълна сила.
Иначе Чичко почна 😀
29.05.2021 г.
Лег-9×5, 1х12 през 1 м.
Обръщане от под колене-10×2 през 15 сек. и след 2 мин. с 20% по-тежко 1х7….да не видя нещо 😎
Поизпотих и леко уморих на обръщането, но никакви драми иначе. Явно е било леко. Щом нали не съм повърнал 😀
Трябва малко да поработя в/у силовата издръжливост, че там съм най-зле. То не, че другаде съм много добре де.
Абе на раменна, лег по ще се справя с такива къси почивки от по около 15 сек. На клек и тяга обаче кво ша праа, ако не е с много леко, а тежестта е определена точно 🙄
Какво, какво-тягата ще я заменя с обръщане 😎
Мнението беше редактирано от Dydo на 29.05.21 17:58.
Обръщане двойки през 10 сек с подходяща тежест е глад за въздух ,колкото тягата.
казано от nervak на 29.05.21, 19:11:
Обръщане двойки през 10 сек с подходяща тежест е глад за въздух ,колкото тягата.
При мен единственото досега, което е било в състояние да се доближи до тяга за двойки през 5 секунди, са двойки тръстъри през същото време.
казано от nervak на 29.05.21, 19:11:
Обръщане двойки през 10 сек с подходяща тежест е глад за въздух ,колкото тягата.
Сигурно, ще пробвам 😅
По спомен, Сенсея преди година две каза, че 2-ките през 10 сек. трябва да са с тежест около 8 РМ. Което значи, че днес съм скътал едно 10 кг., което за обръщане е бая с оглед приблизителния ми макс. Да не говорим, че бях през поне 15 сек.
Мнението беше редактирано от Dydo на 29.05.21 19:37.
30.05.2021 г.
Клек- 4х3 загрявка и 9х3 вълни през 1.30-2 мин. 😎
Даже не помня килата-85 бе най-тежкото.
ПС...правих и повдигане за прасци с щанга. 30х50, 30х60 и 10х70, където спрях, защото усетих предстояща крампа на единия. Явно не съм го отчел за важно, щом изпуснах да го опиша.
Мнението беше редактирано от Dydo на 30.05.21 20:37.
31.05.2021 г.
Раменна на машина - 15х30, 12х40, 8х60, 15 сек. пауза, 3х60, 15 сек. пауза 2х60, като и трите с отказ, т.е. невъзможност да се направи още едно повторение;
Разтваряне встрани с дъмбели от сед-15х9, 8х12.5 на ръка с отказ;
Разтваряне встрани с кабел-1х8 с отказ;
Повдигане на дъмбели за трапец-2х15х30 на ръка;
Пуш даун с прав лост-15х25, 12х30, 10х35 с отказ на последното;
Френско от лег-12х20, 10х25 с отказ и хвърляне на щангата зад главата на пода.
Разтваряне с кабел в подхват с редуване на ръцете-1х10 с откази;
Повдигане на крака от стенд-1х21.
Като цяло по-бавни и стриктни повторения.
Чудих се въобще дали да го описвам това занимание от вчера и като цяло бях решил да не го /по обективни причини/. Но за вече 5 г. тук никога не съм имал случай да не си опиша заниманието, дори на деня. Та си спазих принципа.
Дали ми понася и харесва да тренирам по този начин-определено да. Просто нямам спотър за някои от движенията със свободни тежести.............иначе :-)
Храната за 2 дни е около 2300-2400 кк средно, като протеина е средно 170 гр.
казано от Гордан на 01.06.21, 16:26:
Много бързо спадна под 100 килограма. :D
Пф, бях забравил.......от много работа :-)
Ама пък след като това се приема, че не работи за натурали, както и, че че са използвани доста машини, то значи, че не е никаква тренировка. Следователно, щом не е тренировка, описаното е нещо друго. От което пък следва, че съм спазил обещанието си ;-)
01.06.21
18:08
#627
Гледам ти авaтара викам си бре , много стабилен излязъл, така отдалече силуета на истински атлет нали, и после се вгледах, то “Пуджан” :D
казано от Joe Musashi на 01.06.21, 18:08:
Гледам ти авaтара викам си бре , много стабилен излязъл, така отдалече силуета на истински атлет нали, и после се вгледах, то “Пуджан” :D
Дориан Йейтс е това, но най-накрая разбрах Пудз на кого ми приличал. 😀
казано от Joe Musashi на 01.06.21, 18:08:
Гледам ти авaтара викам си бре , много стабилен излязъл, така отдалече силуета на истински атлет нали, и после се вгледах, то “Пуджан” :D
Ами в дрехи и подобни стойки изглеждам почти по подобен начин. Колкото и да не ви се вЕрва. Доста по-различно от съблечен гол 😂 Един колега, дето и бизнес със зали е имал, вика: като обърната пирамида си станал. В работата почти не говоря колко, от кога и как тренирам.
Аз ако /дейба и “акО-то”/ сваля шкембето, ще видите вие какво е обърнат триъгълник 😀
Обаче ей т,ва долу не моа го запра.
Мнението беше редактирано от Dydo на 01.06.21 18:46.
02.06.21
08:49
#630
Верно ли ти е вкусно пържени картофи с .... кетчуп ?!? Бляк! :D
02.06.21
09:20
#631
С майнонеза и кашкавал са 100 пъти по-вкусни :D
казано от Alexander Krastev на 02.06.21, 08:49:
Верно ли ти е вкусно пържени картофи с .... кетчуп ?!? Бляк! :D
Да. Даже навремето не просто кетчупа изстискан отгоре, а слагах доста сирене, яко кетчуп и разбърквах. Общо взето ги ядях в тавички, че чиниите идваха малки за цял фритюрник от големите. Говоря за студентските години. 5-6 кюфтета, картофките и бирка. Общо взето мен си ме кефи стандартната бира скара, макар да съм ял какви ли не изгъзици и “модерни” ястия. Баща ми лека му пръст, като посрещахме гости си имаше класика и най го кефеше мешаната скара, включваща по-малка свинска пържолка, кюфте, кебапче, карначе, пилешко шишче.
Мнението беше редактирано от Dydo на 02.06.21 09:33.
казано от Alexander Krastev на 02.06.21, 08:49:
Верно ли ти е вкусно пържени картофи с .... кетчуп ?!? Бляк! :D
Аз също ги обичам с кетчуп, но това е нормално. Имам един приятел, който ги яде с олио. Да, излива олио обилно отгоре.
Пържени, не съм ял картофи отдавна, особено сега в сезона на малките пресни картофчета. С импровизации, си намерих вариант, който ми е по-вкусен и с по-малко калориЙ от олио. Миеш, вариш 10-тина минути, след това тръскаш яко, да се набръчка цялата кожа, която в последствие като се изпече, дава повече хрупкавост. Сол, черен пипер, малко чесън, зехтин и във фурната. Като са готови, добавям каквато зелена прясна подправка имам под ръка и някоя и друга пържола де :)
П.П. Като вариант за овкусяване на картофките, освен кетчуп и майонеза, с тоя малцовия оцет става интересни :)
Мнението беше редактирано от Splash на 02.06.21 10:49.
казано от Splash на 02.06.21, 10:46:
С импровизации, си намерих вариант, който ми е по-вкусен и с по-малко калориЙ от олио. Миеш, вариш 10-тина минути, след това тръскаш яко, да се набръчка цялата кожа, която в последствие като се изпече, дава повече хрупкавост. Сол, черен пипер, малко чесън, зехтин и във фурната.
Аз правя нещо подобно, само че дори не си правя труда да ги варя, но съм съгласен че биха станали по-меки отвътре ако предварително са сварени. Режа на ъгълчета / уеджис, овъргалвам в мазнина с подправки (червен пипер, чубрица, мащерка, чесън на прах), нареждам на хартия за печене и слагам във фурната. Отначало покрити с фолио да се изпекат равномерно, после го махам да хванат коричка. Децата ги обожават.
казано от Splash на 02.06.21, 10:46:
П.П. Като вариант за овкусяване на картофките, освен кетчуп и майонеза, с тоя малцовия оцет става интересни :)
Английска работа - половината им чипс е с оцет подправен.
казано от Димо на 02.06.21, 11:31:
Английска работа - половината им чипс е с оцет подправен.
Дам, a как върви с няколко по-силни ейл-а. Направо се размечтах, за вечер в лондонски пъб, по възможност около някой университет. Последния път, между наливането с бира, местния отбор по ръгби, пееха - carol songs и то повече от прилично. Кога ли ще може, да се пътува нормално...
П.П. Дидо, сори за спама.
Мнението беше редактирано от Splash на 02.06.21 11:58.
Картофите се пържат поне две пъти,на три стават още по добри.
Просто на определен етап(леко обезцветени,ако се пържат 3 пъти и почти готови ако е за 2 пъти) се вадят от мазнината и се отцеждат върху хартия до изстиване,след което отново се потапят в мазнината, до пълното им приготвяне.Добре е в олиото да се добави 20% свинска мас.
Абе аз не съм чак такъв табиетлия като вас :-) Жената иначе сътворява постоянно разни неща и все са много вкусни.
02.06.21
13:34
#639
Ей тоя пич си хапва пържени картофи след тренировка, като гарнитура към 8-те кюфтета с наденица, а стои по-нарязан и от Мусашито, явно хапът и кардиото си казват думата.
Е те тук си говорят по тези теми, баш същия ..
https://www.youtube.com/watch?v=DlB6fWc9Kgs&t=1818s
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече