16.12.20
23:30
Здравейте!
Доста време направих на лостовете и смятам да продължа с тях, защото си ме кефят. Изградих сила достатъчно чрез базовите упражнения като набирания, кофи, лицеви, клекове и още много вариации на тези основни упражнения. Сега мисля да започвам да уча статики, като съм решил да се фокусирам върху една, докато не я усвоя добре, след което вече може да премина на друга. Изчел съм всички теми във форума за лостовете и все пак основният ми въпрос днес е: Как да прогресирам според Вас на лостовете? В момента тренирам цяло тяло 3 пъти седмично и тренировките са ми доста интензивни. Всяка тренировка започва със заучаване на някакво умение (статика), след което идва ред на силовата тренировка, която включва PULL, PUSH, LEGS. Правя серии и повторения до отказ буквално и всеки път се старая да увеличавам обема, но проблемът е, че тренирам така по почти 2 часа и не знам дали съм на правилен път. Другото което е, че правя упражненията бавно нарочно, за да влизат повече. Общо взето е това. Ще се радвам, ако всеки от Вас добави нещо от свой опит или даде някаква идея просто! Лека вечер и само нагоре! ??
П.С: ЗАБРАВИХ да кажа, че основната цел ми е хипертрофия (ММ).
Темата беше редактирана от Nickolay Chanev на 17.12.20 00:18.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимМного хубава тема, съжалявам че не съм я видял. Кръстена е “Прогрес” и се отнася за тренировки със собствено тегло. В залата прогреса е увеличаване а тежестта, а тук прогреса е увеличаване на сложността на движението. В залата прехода е постепенен, а тук трябва да се направи скок. А този скок е свързан с неуспешни опити, негативни движения, разделяне на сложното движение на части, които да се тренират отделно и всичко това да се сблъска с “основната цел ми е хипертрофия (ММ)” и разбиранията за това.
Това е вечната тема - научих набирания и кофи и после започвам да правя много набирания и кофи, набирания и кофи с допълнителна тежест, много набирания и кофи с допълнителна тежест, пет часа тренировки с набирания и кофи ...
Е, а стига де. Това не е прогрес, но в интерес на истината върши работа за “ММ” - вкарваш мускула по 20-40 сек. в напрежение няколко пъти и ако го правиш редовно, расте. Спираш и спада.
Nickolay Chanev, научи “номерата” и “маймунджилъците” - това е прогреса на лостовете
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече