Акне след прием на трибестан

08.02.21
16:55

Здравейте, след прием на трибестан преди няколко месеца се получи така ,че по гърба ми излезе акне. Започнах приемът му тъй като бях ходил при уролог тъй като имах съмнения за варикоцеле които се потвърдиха. Направих си необходимите изследвания и излезе ,че за сега не пречи по никакъв начин ,поне според него, а не било хубаво да се маха ако не пречи по някакъв начин. Препоръча ми също поне веднъж в годината да приемам трибестан въпреки, че нямам проблем щял да подпомогне работата на тестисът на който е варикоцелето. Такаа до тук добре... Тъй като тренирам от години и реших, а и не съм вземал трибестан поне 2 години (преди това съм вземал 2 пъти по месец мисля на pure nutrition и optimum nutrition ако не се бъркам). След седмица две си взех едно шишенце на някаква българска фирма био нещо си ако не се лъжа... Мисля, че го пих 15ина дена ,но нищо не усетих като ефект сравнено с предните пъти. Пиех 3 пъти по 1 (т.е. около 250мг х 3). После реших да пия по 4 на ден като 2 са преди тренировка( реших ,че е е от тея слабите) и отново никакъв ефект. Така го пих още 3 4 дена може би... И се отказах и купих от аптеките 2 или 3 блистера от тоя дето е в аптеките и го водят за качествен. Пих го 3 4 дена по 1 тбл. -3пъти...никакъв видим ефект и после по същия начин взех да го приемам по 4 като единия прием е 2 таблеткинна веднъж. Видях лек ефект от към издръжливост на 2рия ден някъде ,но нищо повече а това са 1000мг... В същото време обаче ми се появи кофти акне по целият гръб. За радост само там. Никакви др добавки не вземам ,както и тогава ,освен протеин. Спрях трибестана след няколко дена ,и реших да изчакам да отшуми акнето ,но си остана стабилно поне още месец и половина. Личната също каза да изчакам и само ще си мине ,за да не давам излишни пари за неща дето няма да ми трябват. Така и стана поотшумя след още някоя седмица ,но забелязох по същото време и липса на сексуално желание и съпътстващите го неща. И така вече месец и мисля да ходя на лекар, но мисля ,че е свързано с тоя трибестан. Направих си изследвания на тестостерона и общия тестостерон преди 20ина дни и вс е в норми ,само дето тестостерона е почети на горна граница.
Ще се радвам ако някой има опит с подобен ефект да сподели как се е оправил. За акнето съм чувал ,че се случва ,въпреки ,че предните пъти като страничен ефект само високото либидо мога да кажа.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

08.02.21
19:30

Не съм лекар. Но ще напиша някои мои хипотези. Първата, че може би имаш високо ниво на хормона и с този препарат си го вдигнал още. И е станало както при тинейджърите, акне.

Втората хипотеза, че може би имаш малко забавен метаболизъм за подобни вещества и затрудненото им отделяне и изхвърляне от организма. Трябва да си сигурен, че нямаш проблем с бъбреците или черния дроб и там всичко е наред.

08.02.21
19:34

Откога Трибестана е препарат?

Мнението беше редактирано от nervak на 08.02.21 19:35.

Hustle

08.02.21
22:26

Тая фирма “био” накрая да не излезе Бионабол...
Според мен не е възможно 1гр Трибестан да даде такива странични ефекти. Същия този от аптеката съм експериментирал до 3гр на ден и подобни странични ефекти не съм имал. Според мен,търси другаде проблема.

08.02.21
23:42

Ами и според мен така се е получило тъй като от сперматогенезата излезе ,че всичко е оптимално и според мен това значи ,че и хормоните следователно са били добре. Просто не очаквах, че е възможно да стане чак така. Нали все пак казват то е просто билка ,а и не като да съм вземал двойна доза да речем или нещо такова. Та някои от брандовете дават за дневна доза около 1250 или 1500мг... За метаболизма не мисля ,че е чак толкова бавен. Нямам проблем с килограмите.  Храня се горе-долу изчистено и дооста рядко с боклуци от сорта на пържени и бързи храни. Само ако няма какво друго... Единствения проблем свързан с черният дроб който имам е свързан със секрецията на жлъчка поради което и не мога да ям пържено, че става някъв ужас...
Фирмата е био херба сега като погледнах. Не ги знам като качество. Това имаше като наличност и аз нали да не чакам за доставка... Иначе и него от аптека взех. Чувал съм ,че при бодибилдърите които са предразположени към акне като си “стимулират” тестостерона се получава подобен ефект с акне. За това и аз мисля ,че при мен трибестана го е вдигнал над това което за мен е оптимално въпреки ,че е в границите. Но не знам как да го оптимизирам пак. Или сам ще се оправи?
Тестостерон 28.20 nmol\L (8.64-29.00)
Свободен Т. 0.462 (0.200-0.640)
SHBG 53.03 (18.30-54.10)
При повишен тестостерон не би ли трябвало либидото ми и нервите ми да са на макс? Зачудих се за Мака ,че нали уж въздействала точно върху регулирането на хормоните...

Мнението беше редактирано от GDB на 08.02.21 23:44.

09.02.21
06:15

Ами като гледам резултатите от изследванията, явно си повишил хормона до горната граница. Може дори да си я прехвърлял в някои моменти. И обърни внимание на третата проба,SHBG . Глобулина, който свързва хормона. Той също е на макс. Така, че свободния тестостерон, активния идва по средата на скалата. Тоест получаваш страничните ефекти, а лечебния ефект не толкова много. Може да се консултираш и с ендокринолог или андролог. За SHBG пише в някои сайтове, че се увеличава паралелно с увеличения тестостерон, но също така и при анорексия и заболявания на щитовидната жлеза.

А другата ми хипотеза, може също да е донякъде вярна. Някои вещества се отделят с жлъчката. И ако имаш там проблем, се задържа отделянето на метаболитите на това вещество и също получаваш увеличени странични ефекти. Когато си правиш някакви изследвания, не е лошо да прибавиш и за жлъчка АФ (алкална фосфатаза) и ГГТП. Още по добре заедно с чернодробните АСАТ и АЛАТ, въпреки, че тези две може да са и в норма.

09.02.21
10:09

Асат и алат за акне ....

Мнението беше редактирано от nervak на 09.02.21 10:09.

Т. Тодорова

09.02.21
10:48

Ако черният дроб е натоварен, като нищо. ??‍♀️

Hustle

09.02.21
13:29

казано от nervak на 09.02.21, 10:09:

Асат и алат за акне ....

Според мен е вдигнал естрогена и от там идва и акне ,и спад в либидото

09.02.21
21:10

казано от Миро на 09.02.21, 06:15:

Ами като гледам резултатите от изследванията, явно си повишил хормона до горната граница. Може дори да си я прехвърлял в някои моменти. И обърни внимание на третата проба,SHBG . Глобулина, който свързва хормона. Той също е на макс. Така, че свободния тестостерон, активния идва по средата на скалата. Тоест получаваш страничните ефекти, а лечебния ефект не толкова много. Може да се консултираш и с ендокринолог или андролог. За SHBG пише в някои сайтове, че се увеличава паралелно с увеличения тестостерон, но също така и при анорексия и заболявания на щитовидната жлеза.

А другата ми хипотеза, може също да е донякъде вярна. Някои вещества се отделят с жлъчката. И ако имаш там проблем, се задържа отделянето на метаболитите на това вещество и също получаваш увеличени странични ефекти. Когато си правиш някакви изследвания, не е лошо да прибавиш и за жлъчка АФ (алкална фосфатаза) и ГГТП. Още по добре заедно с чернодробните АСАТ и АЛАТ, въпреки, че тези две може да са и в норма.

За жалост нямам медицинско образование и това с хоромоните ми е доста мъгливо ,колкото и да изчетох из интернет покрай тоя проблем... Та до колкото и аз знам SHBG и тестостерона си се увеличават заедно ,но точно и на мен ми беше интересно ,защо свободният е останал малко над средата, а не се е покачил и той? А за това нищо не намерих. Та се чудя сега как да ги нормализирам...

От това което казваш за жлъчката до колкото разбрах имаш предвид ,че при проблем с нея какъвто аз имам е възможно да задържа нещо от добавката и в следствие на това да имам по-продължителен страничен ефект? Самият проблем го имам от около 2 години реално и винаги съм го свързвал просто с болки след ядене на мазно ,но под мазно имам предвид рафинираните като в закуски или пържено поради което ги избягвам на макс, тъй като хапчетата които имам за тоя проблем не ми въздействат мн добре... А уж артишока много помага.

Мнението беше редактирано от GDB на 09.02.21 21:13.

09.02.21
21:23

казано от GDB на 09.02.21, 21:10:

За жалост нямам медицинско образование и това с хормоните ми е доста мъгливо ,колкото и да изчетох из интернет покрай тоя проблем... Та до колкото и аз знам SHBG и тестостерона си се увеличават заедно ,но точно и на мен ми беше интересно ,защо свободният е останал малко над средата, а не се е покачил и той? А за това нищо не намерих. Та се чудя сега как да ги нормализирам....

Значи това, третото е глобулин, вид белтък който се свързва с тестостерона и го прави неактивен. Ето какво пишат за това в един чудесен сайт за медицина. Може да прочетеш и цялата статия там:
“След отделянето си част от тестостерона (около 90%) се свързва със специфичен глобулин и по този начин се транспортира в кръвта. Тази свързана фракция е неактивна. Останалите 10% от секретирания тестостерон са в свободна форма. Тази част упражнява биологичния си ефект като се свързва с рецептори в клетките и активира определени клетъчни реакции в ядрото.
На принципа на отрицателната обратна връзка при повишаване на нивата на тестостерона се потиска секрецията на гонадотропин – освобождаващ хормон от хипоталамуса.”  Арсмедика

Също така трябва да си сигурен, че това е акне, а не примерно алергия. Или някакъв вид шарка.  Ако си здрав, причината може да бъде съвсем банална. Потенето от тренировките. Веществото се отделя с потта и дразни кожата. Изглежда е трябвало да намалиш дозата.

Мнението беше редактирано от Миро на 09.02.21 21:45.

10.02.21
01:16

казано от Миро на 09.02.21, 21:23:

казано от GDB на 09.02.21, 21:10:

За жалост нямам медицинско образование и това с хормоните ми е доста мъгливо ,колкото и да изчетох из интернет покрай тоя проблем... Та до колкото и аз знам SHBG и тестостерона си се увеличават заедно ,но точно и на мен ми беше интересно ,защо свободният е останал малко над средата, а не се е покачил и той? А за това нищо не намерих. Та се чудя сега как да ги нормализирам....

Значи това, третото е глобулин, вид белтък който се свързва с тестостерона и го прави неактивен. Ето какво пишат за това в един чудесен сайт за медицина. Може да прочетеш и цялата статия там:
“След отделянето си част от тестостерона (около 90%) се свързва със специфичен глобулин и по този начин се транспортира в кръвта. Тази свързана фракция е неактивна. Останалите 10% от секретирания тестостерон са в свободна форма. Тази част упражнява биологичния си ефект като се свързва с рецептори в клетките и активира определени клетъчни реакции в ядрото.
На принципа на отрицателната обратна връзка при повишаване на нивата на тестостерона се потиска секрецията на гонадотропин – освобождаващ хормон от хипоталамуса.”  Арсмедика

Също така трябва да си сигурен, че това е акне, а не примерно алергия. Или някакъв вид шарка.  Ако си здрав, причината може да бъде съвсем банална. Потенето от тренировките. Веществото се отделя с потта и дразни кожата. Изглежда е трябвало да намалиш дозата.

Ами не мисля ,че е алергия... Акне си е. Сеедно нещо запушва пората и има логика с това което казваш. Предполагам с потенето си излиза. Сега в последно време не се потя и явно за това е понамаляло. Може би. Ами то нямаше как да разбера ,че ми идва в повече по нищо. Като получих страничните ефекти и го спрях. Ама това е в рамките на 20ина дена. Сега освен да чакам да се самоизчисти. Или някакъв друг начин ако има.

10.02.21
08:23

Къпете се....не само в неделя.

11.02.21
21:00

казано от GDB на 10.02.21, 01:16:

Сега освен да чакам да се самоизчисти. Или някакъв друг начин ако има.

То само ще се изчисти. Не е лошо да пиеш от време на време минерална вода. Промива бъбреците, черния дроб и жлъчката. В умерени количества действа лечебно. Не трябва да се пие дълго време без прекъсване, щото все пак и минералите могат да се натрупват в организма.

11.02.21
21:08

Лечебна минерална вода ... найс.

11.02.21
22:32

Ако го плакнеш в минерална вода, лекува и венерически болести :)

12.02.21
06:19

казано от Brown Bomber на 11.02.21, 22:32:

Ако го плакнеш в минерална вода, лекува и венерически болести :)

Естествено! Подкрепям напълно мнението ти. Дори ако имаш мазоли и брадавици по ръцете, само да ги топнеш в топла минерална водичка и на секундата изчезват. Много си прав за лечебния ефект. На едно мнение сме.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1