08.04.21
10:18
Здравейте. Дълго време се опитвах да разкажа моята история, но винаги не ми достигаше нещо. Притеснявах се от факта, че като я прочете някой друг ще ми отвори очите и ще ме накара да разбера, че единственият ми проблем и пречка съм си самата аз. Но сега започнах и дано довърша буквално тежката ми история :D .
На 29 години съм, висока съм 160см и съм заветните 83 килограма. Имам прекрасно детенце, което на 18 март навърши 4 години. Около половин година преди да забременея започнах за пръв път в живота ми да спортувам активно. Бях около 65кг, пушач с никакви хранителни навици, отпусната мускулатура , като слабото ми място винаги е бил коремът. Ходих по три пъти в седмицата но Тае Бо, като до залата стигнах с колело, като пътят отиване и връщане ми беше около 9км,а тренировката един час. Прочетох в някаква книга начин на хранене, който се определя от 20-30 въпроса, на които след като отговориш и разбирателство типът си тяло. За всеки тип имаше храни, седмично примерно меню и интересни факти. Яденето ми се състоеше предимно от ориз, грейпфрут, пуешко и зеленчуци. Ходих всеки ден с колело на работа, всичко вървеше супер, отслабвах, стягах се, тонусът не ми беше много голям, но беше по-добре от преди. След като забременях спрях цигарите веднага. За съжаление спрях и тренировките, поради дискомфорт който изпитах по време на карането на колело и от липса на информацията и поради неадекватното мнение на доктор спрях всякаква физическа активност,което с времето осъзнах, че е една от ключовите ми грешки. Ходих на работа до последно,до 45 дни преди датата термина ми. Всеки ден си носих храна в офиса, защото ресторантите около него никога не са ми харесвали. Носих нещо готвено, филия хляб,салата и много плодове. Поне по две ябълки и нещо друго, като банан, грейпфрут, портокали. Имах изключително лека бременност, но килограмите последните месеци надхвърлиха и най - смелите ми очаквания. Влязох да раждам 110кг. Няколко седмици след раждането бях 95кг. Кърмих година и половина детенцето ми, като през това време не не тренирах и не бях в никакъв хранителен режим. През тази година и половина постоянно ми се спеше, ядеше, тонусът ми липсваше изцяло, всичко ми тежеше. Дойде моментът, в който реших, че нещо трябва да се промени, защото ако продължавам така нищо добро не предстои. И така след четене, търсене и говорене, реших да повярвам на един мой приятел, който си направи домашен фитнес и като цяло се справяше много добре. Той четеше много преди да прави нещо, нестихващото му желание да се образова все повече и повече по темата спорт ме надъха още повече, че той ще ми помогне. На 10ти декември 2017 година след дълга лекция, придружена с видеа, книги и т. н., аз се запознах с негово величество лоста. Да си призная.. Беше любов от пръв поглед. Програмата която изпълнявахме беше на Mark Rippetoe, която съдържаше следните упражнения :
Клек - 5 повторения с празен лост и след това процентно според килограмите, които вдигам, увеличавам по малко, но повторенията са винаги пет, а сериите са също толкова горе долу.
Сериите и повторенията са същите на същия принцип с лежанка, военна преса и мъртва тяга. Като само на тягата имам една загрявка с повече килограми пет повторения и след това втора серия максималното с четири повторения. Карах с тази програма, с по три тренировки на седмица до 11ти април. Това са почти пет месеца, в които постигнах изключително голям прогрес в силата, но не и с килограмите. Кляках пет повторения със 102кг, лежанката ми беше 32,5кг Х 5, войнишката преса 30кг Х 5, а мъртвата тяга 90кг Х 4. Не са големи постиженията за повечето хора, но започнах от малък лост на някои упражнения, а стигнах до тези цифри и ми беше много хубаво, но не успях да продължа, защото килограмите не мърдаха. Храненето ми в този период беше без следене на калориите, пък камо ли на протеини, въглехидрати, мазнини и фибри. Като цяло не се хранех зле, но изглежда не е било достатъчно. Консумирах само домашна готвена храна, наблягах на супи, месо, яйца, салата. Та така спрях тези тренировки, разделих се с голяма мъка с тях, защото ми харесваха, но се обезкуражих много. Изпаднах в още по-дълбока дупка. Нямах подкрепа от хората до мен, което ме съсипваше още повече. На края бях толкова отчаяна, че октомври месец 2018 си взех и изпих почти цяла опаковка Липовон, което ми помогна до април 2019 да пазя кето режим, броях и четях всичко за всяка храна всичко и успях да сваля килограмите до 75. От октомври обаче започнах и много сериозно, три пъти в седмицата да ходя на подобни на Тае Бо тренировки, казваха се Моса файт, което също много ми помогна. Април 2019 спрях да съм толкова строга в режима. И от тогава до март месец 2020 бях в брутален застой. Един месец бях с режим на хранене омад, по време на който се яде по един път на ден, отслабнах три килограма, но стомахът ми не можа да свикне и един месец беше разстроен постоянно и не можах да го издържа и го спрях. В последствие посърнах още повече. Все нещо не ми стигаше, все храненето не можех да го оправя. Все броях, смятах и не излизаха нещата. Аз съм много емоционален човек, храненето ми също е такова, което ми играе изключително голяма роля в затлъстяването. От март 2020 спрях спорта и броенето на каквито и да е калории и до ден днешен април 2021, аз вече съм 83кг и погромът в емоционален план е пълен. Изпитвам глад постоянно. Дори когато съм преяла мога да ям още и го правя в повечето случаи. Затворен порочен кръг се получава, не се чувствам добре емоционално заради външния ми вид, заради липсата на вяра в мен, от човека до мен, който дори гледа подигравателно на нещата, които съм правила до сега, защото ако било както трябва, трябвало вече да съм слаба, работното ми място е отвратително, там също никой не ме оценява и от всичко това и какво ли още не, чувствам постоянен емоционален глад, който мозъкът ми все едно като защитна реакция замества с глад за храна. Осъзнавам, че имам нужда от помощ и се надявам, за мое добро, да я намеря скоро.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДобро утро,
Няма нищо за отчаяние. Да почнем от там. От това положение нещата могат да тръгнат само нагоре, т.е. да се подобрят. Промени си малко хранителните навици - ако вечеряш късно, след 1700 ч измести храненето да е по-рано и след това не яж. За няколко дена се свиква.
Увеличи си физическата активност като цяло, за момента нямаш нужда от специална програма. Ако консумираш повече тестени неща, намали ги и ги замени с нещо различно, но не въглехидрати. Прави упржнения каквито ти харесват и се запаси с голямо търпение. Това, което си качила като тегло и поддържала вече няколко години, няма да се стопи за дни. Ще минат месеци.
След първия месец като започнеш да усещаш повишаване на мускулния тонус, тогава почни да мислиш за тренировъчни програми ако има нужда. Като за начало толкова. Другото е желание и воля да постигнеш резултат.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 08.04.21 10:37.
Килограмите ,които си клякала и дърпала за начинаещ от 5 месеца са си много добри.
Една рестрикция по отношение кол.съд. на протеини,въглехидрати,мазнини си мисля,че няма, как да не доведе до желаните резултати.
Тук има хора с доста опит от към хранене и тренировки съчетани с тях... ще се включат със съвет.
Защо не се обърнеш към психолог,няма нищо лошо и срамно, след като хората до теб не те подкрепят в това,което правиш и си чак толкова емоционална ?! Помисли.
Иначе свалянето е ясно - хранителен режим( НЕ глад и тъпкане с плодове ! ),висока физическа активност и постоянство !
Успех и не се отказвай!
Добра визия - добро самочувствие:)
Мнението беше редактирано от Гюлето на 08.04.21 10:42.
Най-напред поговори с мъжа си, обясни му как се чувстваш, кажи му да спре да бъде задник и имаш нужда от неговата подкрепа :). Опитай се да намираш положителните нотки и в най-малките неща. Според мен на първо време най-важно е емоционалното ти здраве. Другото, с малко повече воля, ще си дойде.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече