ॐ Дзен на интервали ॐ

Прескочи до:

23.11.21
14:52

казано от Т. Тодорова на 23.11.21, 09:49:

Крайно недостатъчно, има си нужда от истинска тренировка, ама имам оправдания - студено ми е, изморена съм, не мога да се разгъна и така. А като цяло май просто съм отвикнала и не успявам да си дам газ да вляза в релси.

Тия оправдания сега защо ги пишеш? Искаш някой да ти съчувства или да ти се скара да се стягаш? Кажи, за да знам как да реагирам. :)

23.11.21
15:19

От съчувствие файда, каране ще да е 🤣

Мнението беше редактирано от Splash на 23.11.21 15:19.

Хехе, Боби, много мило и тъй наивно. :) Нищо не търся, при мен доказано не работят външни стимули. Като го ударя съвсем на разпад, сама ще се надъхам - то не е далеч, предвид болките в гърба и кръста. 😀

Ники, ти по̀ може да успееш да ме мотивираш… с храна. 😃 Клек - скарида, тяга - мида, клек - две скариди, тяга - две миди… 🤘🏻😃

Най съм склонна да вярвам, че болежките ще ме принудят да вляза в някакъв ритъм, искам или не. В момента точно нямам желание да дишам даже. 🙄

24/11/2021 (17) - 25/11/2021 (18)

Вчера цял ден центрирана на стола, дори малките почивки не си взех. Мощно мазни въглехидрати + едни желирани бонбони, дето няма да казвам кой ми ги вкара в главата предната вечер, ама не мирясах, докато не ги получих. Камен ме попита къде се намират в магазина и като се замислих - никога не съм си купувала желирани бонбони и не можах да ги визуализирам на нито едно място, в който и да е магазин. К’ъв беше тоя порив...

Днес с някакво движение сутринта, разбързахме се, че чакахме майсторите да дойдат да си довършат тръбите отвън. Не дойдоха. И телефоните не си вдигат. :D Тъй като свършиха по-кофтито работа, демек, включиха тръбата в канализацията на улицата и затвориха ровеното, единодушно решихме, че ще ги върнем, ако случайно цъфнат, б@си измекярската история. Останалото ние ще си го довършим с помощта на съседът-майстор.

Другият майстор, тоя на колата, държа реното повече от три седмици в сервиза, за да поправи моторчето на задната чистачка. Сервизът затворен, телефон се не вдига. Камен вчера го намери - ела, вика, утре сутринта ще е готова. Отива днес - направил я пред него. :D

Щом на крайно миролюбивият ми мъж му писна и взе да ги нарежда и да ги гони, значи нещата са извън всякакви граници. Не ги разбирам такива хора - ни чисто човешки, ни професионално.

Нямах време да сляза да си правя обяд, викам - ще бодна бургер от местната кръчма. Презентиран е като бургер с две телешки кюфтета, чипс от бекон, хрупкав червен лук и специален барбекю сос, плюс там другите му екстри и прясно изпържени картофки. Получих две полусурови свински кюфтета, дебело нарязан пушен бекон от възможно най-евтиния, който може да се купи от супермаркета отстрани, червен лук - йок, специалният барбекю сос беше прозрачна розова смес от кетчуп и майонеза, а картофките - верно прясно изпържени, ама не в много прясно олио. Викам: Бооооооооорииииииииссс, ила, мама, да видиш какво имам за теб...

Та в крайна сметка:
- кафе с мляко
- кюфтета от Попов, чеснов сос, препечен пз хляб, салата
- кладница в масло и какъвто друг зарзават изровя, печен
- мандаринки, ако някой ми обели :D

Движение:
- сутринта малко търчане (така съм се спихньотила, че и да ходя не ме кефи)
- тръстери с 5кг гирите, 10х5; свинки с 16-ката, 10х5
———————————————

Тая котчица я промотирам да ни стане част от интериора, ама не минава номерът. Котки бол, все някоя ще инсталирам в хола.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.11.21 15:28.

26/11/2021 (19) - 27/11/2021 (20)

Двата дни работих без да взимам почивки, с много скромни раздвижвания.

Храната... абе, не бих се хвалила :D, но в крайна сметка не беше толкоз зле - мандарини, малко шоколад, таратор, печени зеленчуци, а в петък вечерята, понеже адски ме измързя, беше огромен дюнер без картофи, с който така се лепнах, че едвам заспах, а дори не можах да го доям целия.

В събота почивах, навъртях някакви километри, раздвижих джоланчета, напазарувах пеш умишлено, за да понося тежка раница, хапнах малко бисквитена торта, после чистене, готвене, учене, 3 пъти загрявката на Вик и завърших с няколко бири и вечеря от страшна вратна пържола, 2 малки филийки ръжен хляб, препечен, пюре от карфиол. Имах мераци и за гъби в отделен тиган, но ме измързя пак и покрай бирите се отказах да се занимая и с тях.

28/11/2021 (21) - 30/11/2021 (23)

Какво да кажа, не знам. Без движение, без почивки, освен днес- днес си взех една и половина. Реално никой не издевателства над мен, аз сама се правя компот и то без особена причина.

Колегите ми са скандални - някои ходят да спят по време на работа, да си готвят, пазаруват. Кол център е. После ходят и пишат по форумите колко са лоши условията в компанията и как ги третират като трета ръка хора. Нищо подобно, разбира се, дори не знам тия хора от мениджмънта как и защо работят с такива изчадия. Дори аз един-два пъти не издържах и насметох културно двама пикльовци.

Всеки ден спихвам все повече и повече, ама утре сутринта ще си изпразня офиса и ще вкарам вътре една постелка и две пудовки, и трябва да се почна сериозно. Долу е студено, ама горе не е и няма да е оправдание. Такова гомно на дъжд (топъл дъжд) досега не съм била, ънбилийвъъл.

01/12/2021 (24)

Станах в 8 без малко - пак късно. Изпразних офиса от кашоните книги, проснах постелката, 12-ката и две гири, включих служебния компютър, избърсах праха, освободих рафта на бюрото от опаковките от шоколад и бисквити, ииииии... отидох да пия кафе и да оправям из кухнята. 😀

Закусих две яйца в тигана, брънза и домат, поразчистих из двора и седнах да работя в 11:30.

Пюре от карфиол, сирене, оризовки, домат
Печено пиле, кладница с масло и чесън, малко печен картоф, две бири.

Казах ли, че си преместих пудовка в офисчето...

02/12/2021 (25)

Ставане в 7:00 - прогрес голям..
Разходка час и нещо, на бърз ход.

- Сандвич с шунка, кашкавал, краставица и домат, кафе с мляко х2
- Мандаринки
- пиле, салата, филия
- Мандарини, бисквити
- Пиле, пюре от карфиол
- Магнебешест, родиола

3 пъти загрявката на Вик в едната почивка.

От темата с коронавируса не знам повръща ли ми се, реве ли ми се, но определено е разстройващо да гледаш как се лаят приятели и… как се губи ценно време в тъпотии.

03/12/2021 (26)

Ранно ставане, готвене, учене, мини тренировка.

10х2 гоблет @12кг
10х2 на всяка страна обръщане от земя и пуш
10х2 на всяка страна силово гребане @12кг

5 минути разтяг

- кафе с мляко
- сандвич някакъв евентуално - шунка, кашкавал, домат, краставица
- пилешка супа
- малко овче мляко с хуск
- мандаринки
- варени яйца, зеленчуков бульон

- цинк, ц, родиола, магнезий бисглицинат на Нау, на прах... бълкът вече не доставят ни до БГ, ни до ДЕ...; ДМАЕ

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.12.21 10:09.

04/12/2021 (27) - 05/12/2021 (28)

Ранно ставане и повечко движение. Пак пренареждане на положението, местене на кашони от банани, пълни догоре с книги, бюра, малко пудовка и гирички - стандартните движения, не записвам повторения и серии, само гледам да се движа по няколко пъти дневно, за да не ме болят кокалята.

Храната - заклевам се, не помня. Помня само, че правих пресни талиателе и кори за лазаня, част от които на другия ден заминаха по направление. Много удовлетворително занимание, цяла медитация.

06/12/2021 (29)

Бая ядене - филия с не помня какво, цял шоколад, шаран, малко картофена салата;

За вечеря - прясна паста “сиромашка путанеска” - така я кръстих, щото в целия квартал нямаше аншоа, та я направих без. :D

После още шаран - не обичам сладководни риби, но това се получи страхотно, вероятно защото шаранът беше дребен и чистичък, само със сол и с малко зехтин в тигана. И после лимон. Муа. 😋 👌🏻

07/12/2021 (30)

Днес загрявката на Вик мисля няколко пъти + малко разтяжки и мобилности в почивките.

Купих си магнезий бисглицинат на прах, както казах. Никога, ама никога не съм опитвала нещо по-отвратително - ни водорасли, ни лекарства, ни препарати почистване, животински храни, бе нищо, нищо по-гадно няма. 🤢😀 Но тая сутрин му намерих цаката - сок от лимон оправи нещата от раз.

Пиемесът е прекрасен, слушам К. през затворена врата как ходи напред-назад и ми иде... да направя така, че да спре да ходи. Завинаги. 🍗 😀

Добре че на работа като съм, успявам да се фокусирам и да не мисля за нищо друго, особено сега, щото буквално ни пръскат и дори да иска човек, не може да си занимае главата с някоя глупост.

- кафе с мляко
- тиква, нарязана на кубчета, изпечена в кокосово масло, с канела, малко еритритол и бадемова есенция - много вкусно
- 2 варени яйца, пюре от карфиол и картоф, пилешки и зеленчуков бульон с лимон § пипер
- мандарини
- малко прясна паста с масло и сирене, зеленчук някакъв

08/12/20201 (31) - 13/12/20201 (03)

Тоя месец мц навреме. И се надяам а е обяснение що за няколко дни изядох полвин килограм бри и сигурно още толкова шоколад.

Почнах пак да си ставам рано, към 6-6:30 и тия дни се чувствам доста по-различно.

Този дневник трябва да го водя, тъй че ще минавам всяка сутрин за по пет минути, преди да ми се е доповръщало от екрани.

Помня си подробно храната само вчера: кафе с мляко, 1 парче домашен сладкиш с маслено тесто, яйчен крем и ябълки, две мандарини, прясна паста със сос от заквасена сметана и пиле, и после пак прясна паста със зеленчуци.

+ междинно малко уиски и понякое време малък ром 😇

Движението - загрявката на Вик х3 @12кг, някакво обикаляне, но нищо сериозно.
—————

Как ще се топлим тая зима - не ми е много ясно. На тоя етап навивам шефа да сложим едно кюмбе долу поне. Само като си помисля, че може да мухляса нещо някъде и изтръпвам, а ония с газта целите в кръв ги виждам.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.12.21 09:26.

13.12.21
10:23

казано от Т. Тодорова на 13.12.21, 08:21:

е и, а ония с газта целите в кръв ги виждам.

И те МЦ?

Пожелавам им никога несвършващ мц, с всичките му екстри. Не мога да повярвам, че ми се налага да водя такива разговори и е много тъжно, че вероятно много хора им се връзват на глупостите и ги целят с пачки.

Миналата седмица беше един малък лешпер тук, на преговори. Вика:

- Понеже къщите ви са по на няколко етажа, може да разделите потреблението и всеки етаж да е отделен абонат. Това много ще помогне за одобрението на груповото заявление.
- А ще повлияе ли на цената на копането?
- Ами не, копането си е копане.
- Значи искате да платим двойни такси за включване, после да плащаме двойни ежемесечни такси пренос/обслужване и накрая пак да платим няколко хиляди за копане, което по принцип изобщо не трябва да плащаме, според КЕВР?
- Амиии...

- Като прекарате тръбата, оставяте ли отклонения към къщите, които към момента не са заявили желание за включване?
- Не, не оставяме.
- И после какво правим, ако някой иска да се включи?
- Копаем наново.
- Копаете наново?
- Да.
- Целият този цирк наново + разкопаната улица?
- Да.
- Голяма лапаница пада май, а?
- Амиии.....

:D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.12.21 10:33.

13/12/2021 (04)

Ставане: 06:30

- кафе с мляко
- две яйца, 30г бри, 3 малко по-едри черита, 20г бански старец, за който вчера гледах, че явно гугъл много се мъчи с превода:  “запечен бански старец с не знам си какво” се срещал в като “constipated old man from Bansko”, също и като “baked bathing old man”, а също и “baked old swimsuit” :D
- печена тиква + доволно тиквеник
- суджук, домат
- прчени зеленчуци, половин ужасно телешко кюфте, хумус от боб, който много вкусен се оказа
- После в леглото - 50мл ром с мандаринка

С 2х5кг гирички се раздвижих по едно време, 10 минути


14/12/2021 (05)

Ставане: 8:30
Едвам станах, алармата зазвъня от 6:30 и не знам Камен как не ме утрепа с чехъла.

- кафе без мляко
- кафе смляко
- 1/2 печена дюля с кокосово масло и подправки
- 3 варени яйца, печена чушка, хумус от боб, кисели краставички
- домашен кекс с овче мляко и мед
- гъби, моркови, лук, чесън, сладък картоф - с патешка маси подправки във фурната; чаша пасищно-пилешки бульон с лимон и пипер
- по-късно - дъра-бъра и 50мл ром с портокал

——

Днес правя лазаня за първи път, с домашни кори. Притеснена съм. 😀

15/12/2021 (06)

Цял ден на крак, без тренировка, от около 12:00 до към 17:30—18:00 се занимавах с лазанята, че и половинът помогна. Голяма врътня.

През това време малко кекс, две малки уискита и накрая изскочи някакъв суджук - няколко парченца и от него.

Душ, вечеря иии в 19:30 в кревата.

Добре се получи тази гад, с някои забележки, които ще имам предвид, ако някога пак реша да посветя цял ден на тава с милиарди калории. 😃 А именно:
- млякото в бешамела се добавя постепенно, на няколко пъти, за да не ти се скъсат нервите от бъркане
- това количество бешамел беше чувствително
по-голямо от необходимото
- корите трябва да са по-тънко разточени, на номер 2 на машинката примерно

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.12.21 20:31.

16/12/2021 (07)

Ставане в 6:30.
Действане напред-назад до към 8:30, после домакинстване вкъщи до 10, после на работа.

15 минути с 2х5кг гирички в едната почивка, после раздвижванки някакви и пак много плюскане. Ям като двама мъже, е*ати.

- кафе с мляко, кафе с мляко
- сандвич с шунка, кашкавал, домат и краставица
- лазаня на обяд
- половин шоколад
- дивечови кюфтета с голяма картофена салата
- 50мл ром (установих как най-много ме кефи да го пия - с по-голяма, тънкостенна чаша, като за червено вино, примерно, на стайна температура, чист) и още два реда шоколад с него

Много храна и съвсем неподходяща за моите нужди.
—-

Едни суджуци и конски луканки нямаше къде да ги провесим да се сушат ииии... Камен ги овеси от двете страни на лоста на лежанката долу. Джимът е зазимен. 😄😄😄

Нямам търпение да дооправим тук, дано ме огрее някакво повишение, ако не ме изритат след края на декември, заедно с останалото шкарто. Не виждам причина да го правят, ама знае ли човек.
—-

Ииии... мойта гордост, мама на 65 години, която се захвана и магистратура вече. 🤓 ❤️

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.12.21 07:36.

17.12.21
15:53

казано от Т. Тодорова на 17.12.21, 07:36:

Ииии... мойта гордост, мама на 65 години, която се захвана и магистратура вече. 🤓 ❤️

Ей, браво! Мога само да ѝ се възхищавам! :)

И аз й се възхищавам, страхотна ми е тя! 😃🥰 Форс ъв нейчър. 🤘🏻

17/12/2021 (08)

- кафе с мляко
- принцеса с кайма и кашкавал
- лазаня малко
- печени зеленчуци и после количества някакви вино, за които сега си плащам цената; не е истина алкохолът как скапва съня

Направо и за днес, че ще е доста стегнато и планирано.

18/12/2021 (09)

- кафе с мляко и едно малко кенче кола
- по часове и ред не знам как ще е, но: мандарини, портокали, печена тиква, топло какао с мляко и мед, печени зеленчуци (морков, карфиол, чушка, гъбки, черита)

Раздвижвания с пудовката - клекове, обръщания, пуш преси, суинг; раздвижвания с гиричките - разни дреболии за бицепс :Д и рамо, гребане малко

Писах се пак да работя оувъртайм, ще работя и на 24-ти, 26-ти и 29-ти. Хлъц, но ще трябва да демонстрирам качества и умения - ако ще оставам там, не трябва да е на тази позиция, поне не в този й вид, вчера съвсем претоплих жичките.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.12.21 08:22.

19/12/2021 (10)

Почивен ден, цял ден в кухнята. 😂

Пиле с ориз, стана много найс.
Една леща с патладжан и къри, и праз - по-вкусна не съм яла.
Хумус от боб - супер успешен.
Содена питка, щото много обичам.

Храната - опитване оттук-оттам, един фреш от лимон и портокал с магнезия, за да не колабират сетивата ми от тоя вкус ненадминат.

През това време малко лекциЙ, малко Хари ПотърИЙ, дъра-бъра с любимия, един ром и едно уиски, чисти и неопетнени.

Движение: 40 минути мобилност.

20/12/2021 (11)

- кафе с мляко
- кафе с мляко
- две дребни овесени палачинки (овес, яйце, кисело мляко, настъргана ябълка, мед и канела)
- 2 яйца с масло, бобен хумус, филийка от питката
- порция от лещата

10х10 суинг
10х10 суинг до вертикала
5х10 клеЦи със СТ

21/12/2021 (12)

Събудих се в 6:30, погледнах към тавана и го видях да се върти като след водка-текила пуберски купон. Станах, плетох крака, залитане, гадене, пориви за рев, като седнах да работя, виждах 2-3 монитора. Бях изпила вече две кафета, бях закусила - не и не. Мерих се с един електронен апарат, който веднъж показа 120/80, веднъж показа 144/80, като и двете нямаха нищо общо с истината. Пулсът под 60 след качване по стълби и размахване на гирички, което за мен е абсурдно. Избутах така до обяд и след един айрян със сол се оправиха нещата за няколко часа. Вечерта пак така, чак ме беше страх какво ще е тая сутрин.

Е, няма проблем днес, но това беше адски гадно, не ми се беше случвало. И пак ме лепнаха едни филми за момент - трябва съвсем целенасочено да се погрижа, за да не се повтори оня психо-кошмар, че ми замръзват чакрите като си помисля.

- кафе с мляко
- овесено-ябълково-кокосово-протеинови палачинки, 3 броя с големината на дланта ми горе-долу, с малко кленов сироп
- печени картофи и прасе
- език със зеленчуци и заквасена сметана
- два айряна за деня

Движение - размахането на гиричките
——————————————————————-

22/12/2021 (13)

- кафе с мляко
- печена тиква с кокосово масло и суров слънчоглед
- кафе с мляко
- печена дюля с краве масло и подправки, с малко сусамов тахан
- голяма вратна пържола, печени зеленчуци
- грейпфрут

Движение:

10х2 гоблет @12кг
10х2 л/д обръщане от земя и пуш преса @12кг
10х3 суинг @12кг (мързи ме да кача 16-ката в “офиса”
10х2 л/д гребане @12кг

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.12.21 10:45.

Честита Коледа, щоленчета мои! 🎄 🤗 🎄 Едно си баба знае, едно си бае - пожелавам ви да сте здрави и добри, да ви е светло и уютно в домовете и семействата. ✨
————-

Доста побачках тези дни, доста и хапнах, и съвсем малко тренирах. Днес се теглих у нашите - същият добитък на килограми, но се усеща промяната в съотношението неосолена сланина:бонфиле. От утре взимам мерки. 😅

Та, доста побачках и взе да ме кефи още повече, но тъй като полето за развитие не е кой знае какво, ще се заема с някои лични идеи и ще натисна фрийленса и квалификацията. Пише ми се, две не виждам. 🤓 📚 И може би ще си стегна един уърдпрес, на който да трупам портфолио. 👩🏻‍🎨 Ентусиазирах се, не ме свърта.

Ай дано не ме свърти тия дни и да разчистя по някакъв начин багажите около джима, да пренаредя суджуците, дет висят на лоста 😀 и да почна да го ползвам в ранни зори. Вчера ми се прииска навън да тренирам, на замръзналата трева, толкоз беше готино. 🥰 И в тоя ред на мисли, че етажът е студен, не е от значение, освен ако човек наистина не държи супер много да се оправдае.

Сега ще се повъргалям на дивана на майкини още малко, после пържоли и кот доди покрай тях, една топла баня вкъщи о дан льо креват с Матрицата 3 и чаша спайси ром.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.12.21 16:56.

26/12/2021 (16)

Айляк, отидохме у на К. сестра му след работа, вечерка, бебегушкане мощно, страховито количество месни сарми и сушени чушки, пълнени с боб... и после някакви домашно приготвени гръцки сладки, наричащи се меломакарона или нещо от сорта. Сушени пълнени чушки са ми новия фаворит.

Суингове само за раздвижване.

27/12/2021 (17)

След хубавата вечер станахме и заварихме свеки с втори инсулт. Болници, простотии. До ранния следобед висяхме пред отделението, после пихме бира и си говорихме за физика и философия 🤷‍♀️ до 20:00, щот кво да праим. После вечеря - картофки със сирена, пилешко.

28/12/2021 (18)

- кафе с мляко, кафе с мляко
- мандарини
- 1/2 пица
- телешка наденица, печени зеленчуци
- тонове вода

- загрявката на Вик х3 в едната почивка, с 12-ката

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.12.21 20:01.

29/12/2021 (19)

Нямам спомен много. Ядох чушки с боб 😃 и бисквити.

Движението - мобилност само, иначе цял ден закотвена на компа.

30/12/2021 (20)

Някви странни раЛти ми се случиха днес, сигурно е от стрес, ма за всеки случай букнах джипито утре сутрин, ще й се пльосна да ме разгледа.

Чушки с боб (Камен така ги е направил, че мога на тях да живея, жестоко просто, бисквити малко и сега шопска салата и яйца някакви.

Раздвижване:

3 пъти:
10хсуинг
5х суинг с една ръка л/д
10хсуинг до вертикала

3 пъти:
10хбицепс
10храменна
10хплие

След всяка серия (да, серия) - пулсът 150+. 🙄

Кръвното и то високо излиза, но апаратът е калпав и не знам да му вярвам ли. 🙄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.21 20:11.

ЗдравейтИ.🐒

Измързя ме съвсем да пиша вече, то не е като да има и какво толкова, ама все пак ще се напна.

На НГ си останахме вкъщи, правихме си пица, музичка, бирички, филмче - идилия. Само дето час и половина стоях при кучетата, докато всички ненормалници си изгърмят каквото са заредили. 🙄

Иначее… поработвам доволно, макар че мога и още, не ям като прасе, правя леки тренировки, абсолютно недостатъчни на този етап, не пипам цигари и не пия алкохол (не щото ме е надъхал първи януари, а защото се налага). Всичко изглежда наред, само трябва да натисна движението повече, но и то е много по—добре отколкото беше преди месец.

Днес почивах и направих 2-3 часа шопинг. В мола, дето е Икеа, никой не пожела да ми види сертификата, майна, а аз с трептящо сърце си мислих какво умиление биха изпитали някои съфорумници при тая гледка - искат ми сертификат, аз го показвам и влизам да опипвам лампи и да тествам точилки за тесто в Икеа (забавен каданс, на фона - саксофон), а зад мен - десетките чифтове насълзени очи на несертифицираното простолюдие… Е, не е Практикер, ма все пак - ехаа. 👸🏻

Майтапът настрана, ама мерките, на които днес станах свидетел, са пълен смях, напълно неефективни са и съществуват само колкото да напомнят, че нещо неприятно се случва. 🙄

Та да, купих си няколко неща, включително едни невероятно сладурски силиконови формички за мъфини, розови 😀, прибрах се, запалих си свещичка на масата, пуснах си първо филм, после музичка и се отдадох на кулинарстване.
Правих чабата, един пай-тарт-галет-все тая с тиквички, домати, козе сирене и прясна мащерка, правих шоколадови мъфини, които се получиха перфектно, междувременно и една пилешка супичка. 😄

Та, по същество с 5 приказки:

4-5км щъкане + цял ден без сядане, което не е похвално съвсем, щото талията ми тежи на джоланчетата… десетина минути чекнене по стълбите

- кафе с мляко
- чак следобед една мини порция супа
- 1/4 от пая-тарт-галет-все тая
- 1 мъфин
- 2л вода


Чал.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.22 00:59.

09.01.22
14:32

казано от Т. Тодорова на 09.01.22, 00:53:

...не пипам цигари и не пия алкохол (не щото ме е надъхал първи януари, а защото се налага).

Да няма някакви интересни новини скоро?

казано от Boby_ на 09.01.22, 14:32:

казано от Т. Тодорова на 09.01.22, 00:53:

...не пипам цигари и не пия алкохол (не щото ме е надъхал първи януари, а защото се налага).

Да няма някакви интересни новини скоро?

Неее, Боби. Ако щеше да има, нямаше да спомена тук доста време. 😀

Просто са неща, които не ми влияят добре, нямам мяра и дори бих казала, че ефектът им върху мен е повече от лош поради този факт. Е, бих си сипала едно малко, ако ми се припие, но се поуплаших и не ми хрумва засега. Цигарите няма да ги коментирам изобщо - като изключим моментния кеф, само сърцебиене, задух, миризма на пепелник и финансови загуби носят.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.22 15:30.

09/01/2022 (30)

Предните две нощи не успях да спя грам и резултатът, както винаги е, че съм налепена с първия вирус, който е минал покрай мен. Събудих се със сополи, кашлица, температура и като настъпана между очите, и съответно си казах: тако’ала съм го, няма да се мръдна грам, и така и направих. Цял ден лежах, спах, четох и гледах Emily in Paris. 😄 Просветна ми, ама нещо със сърцебиенето не можем да се разберем.

В късния следобед се размърдах и като вчера - кухненски приключения. Камен, милият, до накарах да обиколи всичко в радиус от 4км, за да ми търси голяма опаковка кокосови стърготини и точно днес нямаше никъде. 😄Провали ми се планът, нацупих се на всички кокосостъргачи и вместо кокосовите макарони, които бях наумила, изппекох чесън. 😄

И така, де, правих пилешко филе с корнфлейкс на фурна, крем от печен чесън и разни стандартни други неща, пекнах една шепа зеленчуци, вечеря, един фервекс и сега лягам. А, един айрян също - много ми се допи, а това рядко се случва.

Преди това през деня си доядох последното парченце от вчерашното галет-тарт-нещо си, няколко часа след него - малко чабата с козе сирене и лютеница, а сутринта с кафето един мъфин замина на пътешествие. Дет’ се вика, отиде във ферма. 😄

Утре, ако дишам и сърцебия приемливо, ще тренирам.

10/01/2022 (31)

Станах в 7, изчистих, а-у и дух навън. Ходих на преглед, профилактичен - час при доктор, при когото едва се вредих по НЗОК, букнала съм го преди два месеца, другите там и те такива, и пак беше пълна каратека в чакалните, повечето чакане го прекарах навън, а през другото време щях да се удуша в маската и от старание да не дишам, че нали и аз разкарвам един сопол. 😒

Прибрахме се към 16:00, че после пък майка ме привика да инсталирам принтери и да правя някакви други неща у тях, пазаруване после, готвене и така.

Сос холандез мъчих пак, пак не стана. Не знам кво да направя, за да го спася и да не изсипя 200г масло в мивката.

Пекох кокосови макарони и за пръв път докосвам кондензирано мляко - отвратителна хава, но кокоските пък станаха уникални, съъщите като едни, дето продавахме на първата бригада в бонбонения магазин 😃, обаче адски сладки и трябва да измисля някаква схема да са по̀ в норма.

После - сарми с червено зеле, обаче много се начупиха листата, докато “събличах” зелката и стана червено зеле с ориз. Сол, черен пипер, зехтин, риган, кора от лимон, орехи и салвия. Мммуа. 👌🏻

Та: 5-6км разходка, кафе с мляко, малко пиле с чеснов крем, 2 от кокосовите неща и малка порция от зелевото нещо.

10.01.22
22:15

Зелвто много сгрешено.
Червеното за да омекне се вари в много лек соден разтвор.
И иска дафин и бахар, салвия и зеле са като торта с кюфте🤗

казано от Bart Simpson на 10.01.22, 22:15:

Зелвто много сгрешено.
Червеното за да омекне се вари в много лек соден разтвор.
И иска дафин и бахар, салвия и зеле са като торта с кюфте🤗

Бланширах ги листата, да, то иначе е абсурдно.

В комбинацията, която използвах, салвията беше малко, щото не я обичам, но я имаше в рецептата пък. Стана много готино, даже почти свърши, а събудих някакво недоверие като казах какво ще правя. :)))

Ка̀жи за холандеза, че егати грозният провал, пореден, мн страдам, корасонът ми е на парчета 😃

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.01.22 23:57.

11.01.22
07:09

Тайната му е мноооого на тънка струя и много бъркане, ако нямаш кой да ти държи басана, аз си го връзвам със стреч пре, кръста.

Мерси, Васе. 🤗

11/01/2022 (01)

Без пиене и без цигари, мц навреме и без никаква драма - ни предварителен глад, ни настроения, ни нищо. Т’ва не значи, че не съм на антибиотик, с комбо от бронхит и синузит, ма ще живея.

- кафе с мляко
- мъфин с мандарина
- мъфин без мандарина
- конски суджук, доматки, кашкавал, оризовки
- оризовки, песто, домат, моцарела

- литър и половина вода, литър чай
- цинк, ц, магнезий не пих, щото само като си помислих и 🤢

Движението - с 2х5кг, само горна част, че клекнах 10 пъти и мн се задъхах. Плюс пия някакъв флудитек, от който ми се втечни карантията и се давя в собствен сос от няколко часа.

Свърших работа в 18:30 и направо си легнах да разцъквам фрийленсърските групи и сайтове. Българският пазар е много тъжен, а гледам, че има много талантливи и креативни хора. 🥰

Разтренирах се, обаче 16-ката не мога да я ползвам, тежи ми само като я погледна дори. Всеки денси правя по един лек интервал с 12-ката и по малко мобилности.

Храната е добра, само дето снощи направих една голяма тава пица и я изядохме. :D

Синузитът ми стана свиреп, 6 дни пия антибиотик и само става по-зле. Следователно не спя изобщо добре, събуждам се смазана и съм готова да се разплача, щот не ми е бухнал достатъчно хлябът, примерно. Понеже ми се стича гняс към джигера, кашлям твърде много, което е доста травматично и гръдният ми кош се усеща като в менгеме вече.

Василий, ако ти кажа как си оправих холандеза, ще ме намериш и ще ме довършиш, но тъй като това ми се струва доста приемлива опция в тоя момент, ш’ти кажа - сгъстих го с тапиока, за да не го хвърля, майна.
То пък взе, че стана доста прилично, предвид че си беше спасителна акция. Днес правих друг и стана точно както си трябва. Ще го хапнем с пиле с печени зеленчуци.

Ай чал.

18/01/2022

- кафе с мляко
- купешки тостер
- печени картофки, към 200г
- кафе с мляко
- принцеса с кашкавал и домат
- Цял шоколад

В първата почивка - нагоре-надолу по стълбите 5-6 минути

Втората почивка - загрявката на Вик, 12-ката като 20-ка

Третата почивка - интервал със СТ и 12-ката
————————-

Лежа за поредна вечер с торба гореща сол на челото, секрет почти няма вече, но кръв и дребни съсиреци - бол. В отпуск съм до понеделник, ще потърся някой УНГ специалист в Пълмед, за да огледа положението. И като ме е лепнала пак фобията покрай това… три дена преди смъртта е положението. 😄😄😄

Утре ще ходя при племенника и ще ми се успокои душата. 🥰

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.01.22 21:40.

19/01/202

Днес е по-добре всичко, но не спах цяла нощ, след като отнесох стабилно обиден фиш за декември. До 5 сутринта се отдадох на рисърч, резюмета, кавър летърс. Първо си поплаках, защото наистина е обидно. Много се надявам да е ползотворен този отпуск, който съвсем случайно имах възможност да взема. Превъртях просто.

- кафе с мляко
- телешки суджук, дето го пресуших малко, ама пак е найс, едно рохко яйчице, кисели краставички, кашкавал малко
- пъстърва на фурна, печени чери доматки, холандез и нещо по-листно и фибресто, което още не е пристигнало, за да му тегля ножа (бидейки и в настроение... :Д)
- доста вода, една сода

Вечерта не знам, ще ходим да видим малкия и ако майка му - божеството на кулинарията, се е разпищолила из кухята, няма да се циганя да внимавам. 😄

P.S. Продавам много сладки щорки от Икеа, Hoppvals, белички и сивички, и новички. Миличките те. 😄 При интерес - ЛС.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.01.22 15:47.

20/01/2022

- кафе с мляко
- два реда шоколад
- принцеса с кашкавал x2, айрян
- салата зеле и моркови
- сигурно пак някакъв шоколад

Изпратиха ми покана за интервю за възможно най-желаната позиция, във възможно най-желаната към момента компания, където шансовете ми са възможно най-нищожни. Ще получа инфаркт, заклевам се. Така ме блъсна адреналинът като отворих имейла сега, че ми идва да изляза и да тичам из квартала като Фийби от “Приятели”. 🤣🤣🤣

Хубавото е, че изобщо не очаквам да ме назначат и съм наясно, че ще ми остане само опитът от интервюто с тях. Имам предвид, че няма да се разочаровам заради нереалистични очаквания.

Движението днес - разходка и 15 мин с 12-ката.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.01.22 22:08.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1