03.07.21
00:00
Здравейте! Ето, че и на мен се наложи да свалям килограми умишлено, за пръв път в живота.
Втори ден се подлагам на въпросния дефицит, но все още не разбирам, като трябва да горя повече от приетото, колко повече трябва да е това?!
Примерно вчера съм приела около 880 калории за деня с храната, изгорила съм около 2600.
Днес- приети 1000, изгорени 2700 близо.
Това добре ли е, не е ли? По колко да очаквам да свалям при това положение и за какъв период?
От много четене, пак нищо не разбрах...
Благодаря, ако някой се включи!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
С този тренд очаквай скоро да си болна от нещо опасно.
Потърси тук статията за калориен дефицит,всичко е описано много добре и разбираемо.
А,и помисли дали реално имаш нужда от сваляне или по-скоро да си оправиш храненето и да качиш малко мускул. Може да напишеш някакви мерки и ръст кг,години.
Дневника тук не е лоша идея,ако първо си изясниш положението и целите.
Мнението беше редактирано от Веси на 03.07.21 06:07.
Благодаря за отговора, Веси! На мен също ми допаднаха дневниците и ще започна да водя такъв.
Защо мислиш, че ще се разболея, нещо неправилно ли правя? Наистина не схващам каква трябва да е разликата между изгорени и приети калории. Двойно ли, тройно ли, колко?!
Според числата които съм дала, може ли някой да каже нещо? Малко ли консумирам или много, или горя малко или е много? Не съм глупава, но това наистина ме кара да се чувствам така защото не мога да разбера колко точно е ок за мен.
Малко данни:
Години 38 почти
Вис. 165
62кг.в момента, целя 50-52 каквото е обичайното ми тегло, просто заминах за чужбина и качих.
Работя активна работа, с която покривам 10000 крачки на ден.
Отделно тренирам силово1-2 в седмицата , от два дни от както съм в дефицита, всеки ден силово на различни части+кардио преди и след тренировка. С това крачките стават над 13000.
Мускул имам най-вече бицепс, рамо, бедра и прасец.
Проблемни зони са ми бедра-задна част, получих ужасен целулит, корем най-вече в долната част и като цяло теглото, не се чувствам добре с тези 62-63 даже в някои дни.
За храненето, спрях всички вафли, гумени мечета, сладкото като цяло. И вместо хляб си взех сухарчета. Салами също не ям вече.
Общо взето за закуска (преди не закусвах) ям 2 корнита с едно кафе , обяд месо печено, със салата и сухар, вечер салата, сухар и парче кашкавал. Горе долу нещо такова ми е менюто.
Замислям се дали да не започна да ям на 3 часа по малко?
В общия случай 500 ккал дефицит от храна са ти напълно достатъчни. Т.е, ако задържаш теглото си при приети 1800 ккал, 1300-1500 са ти добра отправна точка, за да започнеш да сваляш и да видиш как работят нещата при теб. Смятам, че ядеш прекалено малко в момента.
Един килограм мазнини са около 7700 ккал, т.е. трябва да изгориш/да си в общ дефицит от 7700 ккал, за да го свалиш. С дефицит от 500 ккал и движението ти, можеш спокойно да си сваляш 2-3 килограма месечно.
Не съм сигурен, че има нужда от това сваляне, но щом твърдиш, че не се харесваш в момента - действай. :)
казано от Гордан на 03.07.21, 11:41:
В общия случай 500 ккал дефицит от храна са ти напълно достатъчни. Т.е, ако задържаш теглото си при приети 1800 ккал, 1300-1500 са ти добра отправна точка, за да започнеш да сваляш и да видиш как работят нещата при теб. Смятам, че ядеш прекалено малко в момента.
Един килограм мазнини са около 7700 ккал, т.е. трябва да изгориш/да си в общ дефицит от 7700 ккал, за да го свалиш. С дефицит от 500 ккал и движението ти, можеш спокойно да си сваляш 2-3 килограма месечно.
Не съм сигурен, че има нужда от това сваляне, но щом твърдиш, че не се харесваш в момента - действай. :)
Ако съдите по снимката, това съм аз Преди когато бях 51-52кг., сега изобщо не изглеждам добре, с целулит и шкембе. 😥 Не искам да съм такъв толуп. Китката ми е 14 см, като на дете в 5ти клас, а в останалата част от тялото, като лелка на 60. Не, че съм на 20г, ама знам как бях при 50 кг, а сега.. Леле мале.
03.07.21
12:43
Засечи си малък калориен дефицит (300-400к). Наблягай на яйца, месо, хубави млечни, животински мазнини, зеленчуци - ясно, за въглехидратите каквото ти е вкусно, за плодовете нямам мнение - все тая. Пий вода. Редовен секс и сън. Не се убивай от кардио и висок обем с много повторения. Ще изразходваш повече калории при движения, които ангажират повече моторни единици за единица време. И стига с този кантар, гледай мерките, дупките на колана, нещо от този род. Всичко това, ако искаш, разбира се.
казано от Иван _ на 03.07.21, 12:43:
Засечи си малък калориен дефицит (300-400к)......
Не се убивай от кардио и висок обем с много повторения.
Да разбирам, че ако обичайно изгарям на ден между 2400 и 2700, на ден да приемам между 1800-2200, нещо такова ли трябва да е сметката?
Кардиото ми е
10мин пътека- бягане и бързо ходене, редуване
10 мин колело
10 мин на степера със стълбичките
Силовата тренировка ми е с голяма тежет и 8 повторения. Тежестта е толкова, че на 7мо и 8мо повторение се затруднявам, но го изпълнявам все пак.
Това добре ли е?
03.07.21
13:37
Чудно е.
казано от Мира на 03.07.21, 13:04:
Да разбирам, че ако обичайно изгарям на ден между 2400 и 2700, на ден да приемам между 1800-2200, нещо такова ли трябва да е сметката?
Пробвай да ядеш поне 1200 Ккал на ден - това го препоръчват като разумния минимум. Записваш си калориите ако не са точно по 1200 на ден и си водиш сметка средно на ден колко ядеш за седмицата. Теглиш се всеки ден по едно и също време при еднакви условия и накрая на седмицата правиш средно аритметично за теглото. Втората седмица продължаваш така да си ядеш поне 1200 Ккал, пишеш си калориите и пак се теглиш. На края на втората седмица ще видиш средно аритметичносто колко калории си изяла и колко си свалила от първата и вече ще знаеш дали ти е ОК или ти е много или ти е малко калориите, които ядеш средно на ден ядене. Ако сваляш по половин-един килограм на седмица - идеално, продължавай така. Ако сваляш повече - можеш да увеличиш малко храната. Ако си задържала килограмите, трябва да видиш и огледалото какво ще каже - ако досега не си тренирала много, може да почнеш да качваш килограми в мускули, докато гориш мазнини. За това е хубаво и със шивашкия метър да измериш ключови мерки - бедра, дупе, талия.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече