Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от nervak на 22.12.24, 17:51:
Тази козирка...особено с двете дължини,как я виждаш с 20-30см мокър сняг?
Ще я видим на първия такъв сняг. Монтажниците твърдят, че ням да падне от тежестта на снега. Даже при проектирането обмислях вариант с подпори на три места,но ме разубедиха,че не било необходимо. Сама по себе си е много лека. Не е поликарбонат, а еталбонд, но въпреки това е лека. Дълбочината е такава, че би трябвало да си падне на моята на терасата, ако стане такъв фал, освен ако не се откачи рязко и право надолу от всички болтове едновременно.
Самият монтаж стана добре и сега се притеснявам една идея по-малко отколкото преди да я сложат. Реално е закована с 22 анкера - половината 120, другата половина 140 мм.
Повече ме притеснява като пада сняг да не затрупа някой отдолу, че съм доста високо. Затова сложих и снегозадържащ профил де.
Ще й потреперя първата зима със сигурност.
22.12.2024 г.
Неделя
Наспах се.
После гледах клипчета за масаж на различни точки, че ги и пробвах.
Йога с детето и дядо му.
Обяд.
Дрямка.
Футболни емоции.
Тотална почивка.
А...няма ,как да падне...ама да увисне -но щом са казали ,че няма нужда от подпори , значи е така.
Единствено дето казваш,че ще иска внимание за ледени късове и тн .
23.12.24
11:33
Анкерите няма да паднат, но тази най-издадената част ти е към 70-80 см х 280 см (като гледам е около 40см квадрата) при 400кг при сняг на м2 проектни, отиваш на едни 8-9kNm въртящ момент при този надлъжния, разпределен на 7 профила имаш грубо по 1kNm на всеки от профилите. Колко е дебел този профил? Аз бих сложил колони да подпират, или ако имаш как отгоре метални въжета да го държат.
Щом е лека, като конструкция значи е от тънкостенен профил. Логика 😁
Сложи си по една колона в двата края на по-изнесената част. Сняг и висулки ще падат, но козирката не е оферта.
При сериозен сняг вероятно ще подаде в лявата страна (поглед отвътре).
Искрено се надявам да не сте прави.
То и аз малко така го написах, все едно аз съм си я сложил, та ви подвеждам.
Всичко, от проектирането до боядисването на болтовете с четка за рисуване, е направено от фирма, която се занимава само с изграждането на козирки и други метални конструкции. Слагат в цялата страна и моята я броят за малка. Затова и не сложиха колони. Категорични са, че няма нужда на този размер. 4 метра е широката част, 3 метра е тясната. Това с въжето отгоре го правят на стъклени козирки, които сами по себе си да много тежки.
На съседния вход има същата,но с поликарбонат, която не е мръднала не знам от кога. Имах съмнение, че е тяхна и ония ден като я видяха си я разпознаха, но не си спомнят кога е слагана. При равни условия сме, така че би трябвало и моята да издържи.
Пак казвам, ще й треперя първата зима със сигурност.
Едит:
Отбелязвам си вчерашните терапевтични активности - 40 минути йога, 20 минути ластик.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 24.12.24 12:14.
Откакто не съм писал до вчера успях една хубава йога да направя. Кокалите ме заболяха от лежане, но пък си отспах.
30.12.2024 г.
Понеделник
Тренировка
1. Бягане и волна програма с малката;
2. Ластик;
3. Набиране успореден хват 4х10;
4. Кофи - 4х10;
5. Разтягане.
След тренировката рязко ми паднаха батериите и до следобяд ме свали вирус, който принцесите караха по Коледа. Уж се бях разминал, но явно по-дълго се е развивал при мен. Брутален вирус с повръщане, безсилие и болки в ставите и мускулите.
Още не съм ял, та прозорецът вече е над 36 часа.
Принудителен, но прозорец.
Прескочих трапа още през старата година, но ми просветна чак на втори.
Такова чудо нямам спомен да съм карал.
В такъв цялостен спазъм съм бил, че като ме отпусна два дни не ме болят ни кръст, ни рамо, ни врат. Някак все едно рестартирах нервната система.
Забравям да си отбележа, че от месец, когато имам време, връзвам един колан на гърба за изправяне на стойката, че съм се навел много напред. Включих и малко упражнения за тези цел. С голяма степен на вероятност подозирам, че именно споменатите провокират болка във врата и лявата плешка, а от там се възпалява хроничния проблем с рамото. Напипвам болезнени места около плешката и задното рамо и сякаш има мускули,които не работят. Слаб контрол е причината.
Мажа и мазила, но не достатъчно редовно.
Ще го сборя и това.
02. и 03. с шейната на Бонсови поляни и с ролера вкъщи.
04. на терасата със заредена скара.
05. сутрешен цялостен масаж - един час мир и спокойствие за тяло и душа. Много добре ми се отрази и ще се постарая по-често да си намирам време.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 05.01.25 10:51.
06.01.2025 г.
Понеделник
Тренировка
1. Ластик;
2. Набиране успореден хват 10+10+6+5;
3. Гребане с 20 кг дъмбели - 4х10 на страна;
4. Хоризонтално набиране - 4х10;
5. Обратни хиперекстензии - 4х10;
6. Скрипец за трицепс - 4х10;
7. Кик бек - 4х10 с 10 кг дъмбели;
8. Разтягане.
Течности - три кафета с мляко, 2 литра вода.
Добавки - мултивитамин.
Храната
Обяд - ябълка, кисело мляко, няколко парчета баница със сирене, шепа орехи, три шоколадови бонбона.
Вечеря - филе от сьомгова пъстърва, туршия, чаша бира, макарони с майонеза, по няколко парченца мандарина и круша, лимчен хляб и луканка за десерт.
Въпреки скромния обяд, следобедната тренировка ми дойде тежко на стомаха или пък стомахът да беше тежък за тренировка. Нещо такова.
07.01.2025 г.
Вторник
Тренировка
1. Бягане по татамито;
2. Ластик;
3. Пилатес;
4. Корем;
5. Разтягане.
Лежерно и разпускащо.
Течности - четири кафета с мляко, 2 литра вода.
Добавки - мултивитамин.
Храната
Обяд - грейпфрут, ябълка, кисело мляко, шепа орехи, лъжица мед, четири шоколадови бонбона.
Вечеря - пилешко филе, телешка наденица, конско кебапче, салата айсберг, чери и авокадо, млечна салата, една маненка мускатова, шепа ядки за десерт.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 07.01.25 19:58.
08.01.2025 г.
Сряда
Тренировка
1. Ластик;
2. Клек с трап бара - 10х80 кг, 10х90 кг, 10х100кг, 8х105 кг, 10х80 кг;
3. БГ клек с 20 кг пудовка - 4х10 на крак;
4. Бедрено сгъване + бедрено разгъване - 3х10 ляв крак;
5. Раменна преса - 10х30 кг, 10х35 кг, 8х37.5 кг, 6х40 кг;
6. Странично рамо с 10 кг дъмбели - 4х10;
7. Трапец + задно рамо през повторение с 20 кг дъмбели - 4х20;
8. Разтягане.
БГ клек ми взе душата все едно правя максове.
Страничното рамо не го усетих както трябва,но задното влезе и за двете.
Добавки - мултивитамин.
Течности - две кафета с мляко, 1.5 литра вода.
Обяд - агнешка главичка, пърленка, тестова чашка амбър, тестова чашка пейл ейл.
Вечеря - булгур с праз и кладница, айсберг с чери и авокадо.
Нервен мач, та освен обичайните бири отидоха и много хрупайки.
Докато се готвеше манджата, свалих суджуците от простора да ги премачкам. Пробвах по няколко парченца и от него, и от пастърмата. До няколко дни ще са напълно готови.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 09.01.25 06:57.
09.01.2025 г.
Четвъртък
Тренировка
1. Бягане по татамито;
2. Ластик;
3. Пилатес;
4. Ролер и топка;
5. Дълго разтягане.
Добавки - мултивитамин.
Течности - 3 литра вода, половин литър ройбос, две кафета с мляко.
Храната
Грейпфрут към три и половина.
След 18:30 часа - ябълка, леща типов хляб, люти чушки, салата печени чушки и патладжани със сирене, орехи, тахан с мед.
10.01.2025 г.
Петък
Тренировка
1. Ластик;
2. Кофи - 10хСТ, 10х12 кг , 8х16 кг, 4х20 кг +5СТ, 8хСТ;
3. Горен лег - 10х40 кг , 10х50 кг, 6х55 кг, 8х50 кг;
4. Флайс с 15 кг - 4 х 10;
5. Скотово с 10 кг дъмбел - 3х10 на ръка без оставяне на дъмбели;
5. Сгъване с прав лост 3х21 х 20 кг.
Бицагите гръмнаха. Гърдите също влязоха добре.
Добавки - забравих;
Течности - две кафета с мляко, два литра вода.
Храната е след 18:00 часа - ябълка, телешка наденица, пилешка пържола с лют сос, пица, салата айсберг, две тъмни.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 10.01.25 21:09.
казано от nervak на 10.01.25, 23:13:
Как клякаш с трап бара?
Слагам две гумени плочки в средата, на които стъпвам. Хващам за високите дръжки, пускам колкото мога таза надолу при максимално изправен гръб и ставам с тежестта. След това си държа трап бара и си клякам/ставам контролирано и в двете посоки. Няма пълен обем на движението, но не напрягам кръста по никакъв начин, а краката се натоварват прилично.
Нещо като тоз човечец на 1:18
https://youtu.be/Fq_cT9gFWhc?si=oW9XsUm5t0Y9KwW4
Мнението беше редактирано от Маданеца на 11.01.25 11:05.
11.01.2025 г.
Събота
До обяд чистене на сняг.
После с шейната из градинките.
Следобяд пробвах продукцията.
Пастърмата е топ, суджукът иска да позасъхне още.
Уж снимки да кача, ама не става.
Не знам моя телефон ли не става, браузърите ли не стават
Мнението беше редактирано от Маданеца на 13.01.25 15:18.
казано от Маданеца на 12.01.25, 08:48:
11.01.2025 г.
СъботаУж снимки да кача, ама не става.
Не знам моя телефон ли не става, браузърите ли не стават.
Ами заради сайта е. Моите на айфона са прекалено големи и като резолюция и едва ли като размер. Затова че когато искам да кача тук снимки, ги свалям на пс-то от там ги ресизвам на 25 процента и ги запазвам като jpg и после от пс-то пиша и качвам снимките :)
казано от D_M на 12.01.25, 16:07:
Пф, започнаха да търсят запасняците и вече не си военен 🤣
Аз се писах военен, че щели заплатите да им увеличават, ама не ме огря и се отказвам :)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 13.01.25 15:17.
12.01.2025 г.
Неделя
Сутринта ролер.
Следобяд 40 минути интензивно чистене на сняг с 50 см лопата.
Добавки - мултивитамин.
Течности - 2 литра вода, три кафета с мляко.
Храната е след 17:30 часа - пилешка пържола, телешка наденица, лют сос, половин бургер, конско кебапче, салата айсберг, чери, авокадо и маслини.
13.01.2024 г.
Понеделник
Тренировка
1. Набиране раменен успореден хват -10СТ, 7х12кг, 4х16кг, 3х20кг, 5х12кг, 7СТ;
Така с пудовките е по-удобно отколкото с дисковете.
2. Гребане с 20 кг пудовка - 4х10 на ръка;
3. Скрипец подхват - 10х4, 10х5, 8х6, 10х4 плочки;
4. Обратни хиперекстензии - 4х15;
5. Френско - 4х10х22;
6. Тесен лег - 4х10х50 кг.
Добавки - мултивитамин.
Течности - 2 литра вода, две кафета с мляко.
Храната
14:30 - грейпфрут и ябълка, малко по-късно буркан кисело мляко, две шепи орехи и лъжица мед.
Вечерята ще е след 20:00 часа - ориз с конско и куркума. Към ориза имаше салата краставици и сирене, краищник хляб, че да топка чорбицата от салатата и 30 грама суджук.
Победи ме късен глад и довърших с голямо парче кашкавал, една филия хляб, едно кексче, една вафла, банан и няколко лъжици течен шоколад.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 14.01.25 12:03.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече