🕉 Дзен на интервали 🕉

Прескочи до:

22.02.23
16:59

22.02.2023

Физическа активност
40 минути интензивно вело и веднага след това 4х7 обръщане с пуш-преса с лоста;

15 минути чекнения за раздвижване привечер - клеЦИ, ритници, разтяжки, кот’ доди

Хранене
- кафе с мляко сутринта
- зелена салата с копоп, репички, маслини, супена лъжица царевица, консерва риба тон, ябълков оцет, зехтин (не успях да я изям цялата), 2 рохки яйца, 1/2 ММ-тип филия; 50г кекс
- две малки принцеси от пълноърнест хляб, шунка и кашкавал
- зелена салата, прасешко контрафиле на тиган, 1/2 ММ-тип филия; киви и един мини сладолед на клечка - като за вечеря на маминия рожден ден, този план ми се струва приличен

Бележки
Райско е навън, направо ми иде да си подам молбата за напускане и да обикалям тепетата бедна, но щастлива. :))))))))

Сън
7 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 22.02.23 18:12.

23.02.23
17:58

23.02.2023

Физическа активност
- преди работа: 20 минути вело с пулс към 140
- половин час след закуската: 3х20 свинки @16кг + 3х15 раменни пресички @2х5кг гирички + oще 30 суинга, защото за токлкова ми стигна времето
- късен следобед: 4х5 клекове с 16-ката, 4х5 обръщания

Хранене
- кафе с мляко
- кисело мляко 2%, хуск, чия, замразени берита, фъстъчено масло, канела
- малко марулена салата с риба тон и останалите там мерудии (като вчерашната), половин ММ-тип филия и 50г бри
- две кюфтета, мариновани лукчета, филия ММ-тип; една лъжица нутела и две лъжици фъстъчено масло... не за друго, ми буркана да измия.. :D
- за вечеря - броколи и карфиол със сирене на фурна, костен бульон

Бележки
Минаха оценките на работа, чудесна съм била, светло бъдеще ме чакало, че и заплатата ми коригираха. Доволна съм много, но трябвало да си превъзмогна страха от публични изяви, за да го дочакам това бъдеще, та другия месец сигурно ще презентирам пред 200 души - от най-низшите позиции, до най-висш мениджмънт. Още сега мога да повърна. Напускам. :D

Сън
8 часа

24.02.23
19:42

24.02.2023

Физическа активност
При Сашо бях, да ми строши кокалите за 20 минути и да го нарече раздвижване 😅, после 20к крачки с дребния и преди т’ва 2к, докато отивах натам.

Хранене
- една фурма на клонка :D, няколко броя зрънчо
- овчарска салата без дресинг, пиле с магданоз, сметана и топка ориз, част от пълнозърнеста пърленка
- 1/2 чаша розе с лед, по-скоро лед с розе и малко бри

Бележки
Прибрах се с походка на една много развратна гугутка, направо ми треперят крайниците. Малко игра с песчетата на двора, душ и в кревата.

Племенникът демонстрира страхотна интелигентност (примерно, чувсто за хумор на година и осем месеца, богат речник, съобразителност, ала бала), нооо си вървят и стандартните фази с опакото поведение и удрянето, и по едно време ми хрумна че мога да му увия сопола около врата, както казваше баба. 😁 Голям трол е станал. 😅

Сън
8 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 24.02.23 22:18.

26.02.23
01:22

25.02.2023

Физическа активност
17500 крачки навън.

След вчера не мога да слизам по стълби, да сядам на тоалетни, да вървя, да ставам от дивана, качване и слизане от кола - мъка голяма, като пристъпвам, бедрата ми квичат, изобщо… 😂

Хранене
- кафе с мляко
- пълнозърнеста филия, шунка, авокадо, черита
- крила на фурна с барбекю сос, кисели краставички 🍔
- обидно малка селска салата без дресинг (домат, краставица, печена чушка, сирене, розмарин и червен лук), част от фокача със зехтин и розмарин; кюфтенца от червена леща и булгур + много малко хумус и шепичка зелени салатки;
- чийзкейк

Бележки
Отрязах си една педя коса и получих много приятна прическа, момичешка 😍

Вечерта среща с гигутките. Хапнахме в едно прехвалено заведение в Смирненски - шумно, скъпо за това, което предлага, обслужването - бомбок, санитарен възел - леш. 🤷🏻‍♀️ Имат роботче-сервитьор, на което се цупих, че си имам мнение по тия въпроси 🙃, но после се оказа, че е за предпочитане пред човешкия им персонал. 🙄

После чийзкейк и голяяяяяяма разходка на центъра, чак се учудих като видях гривната, но й вярвам, предвид колко съм изморена. Само се измих и пикирах. 😅 Младите тепърва почват да купонясват из Капана и къде ли не, леля Точка забрави да си сложи крем преди да се търкулне и сега я мързи да се пресегне към чекмеджето на нощното шкафче. 😅

Сън
7 часа

27.02.23
08:02

26.02.2023

Физическа активност
Цял ден на крак и 15 мин велоергометър. Мускулната треска беше страшна - чудовищни болки в бедрата, почти до рев. Такъв съм го яла само веднъж преди няколко години, пак на същото място. 🤣

Днес вече се търпи - успявам да седна без да проклинам целия свят. 😄

Хранене
- кафе с мляко
- пилешко филе, бри, черита
- стек от риба тон на тиган (получи се отлично тоя път), салата от айсберг, краставица, черита, орехи, царевица, зехтин, ябълков оцет; хумус

Бележки
Пия едно кафе и хуквам по задачи, ако спре да ме боли, ще тренирам в късен следобед, ако не - вело

Сън
8 часа

27.02.23
22:03

27.02.2023

Физическа активност
Около 30к крачки - от Смирненски до ВСИ, от ВСИ до колелото на Панаира, от там до Джумаята, Главната, през  градината, до Младежкия, Васил Априлов, Пещерско, почти до Лекси и накрая ми писна. 😄 Идеята беше на прибиране да си хвана нещо от Гладстон, ама се отплеснах с леля Ленче на телефона и рязко се озовах на майната си, та взех максимума.

Не тренирах, но май в почивни дни ще е така, много ме кефи да съм навън, а само веднъж седмично мога. Единственото гадно е тоя гомнян въздух - изкачиш някой наклон, поемеш въздух и все едно вдишваш натрошени въглища. :(

Хранене
- чак в 16:00 - моркови на пръчици с хумус и след това един 200г пълнозърнест сандвич с пуешко филе и зарзават
- вечерта вкъщи - бри, хумус, черита; после бутилка розе - добрият стар коупинг механизъм. 🙄 Добре, че някакво воднисто нацелих.

Бележки
Няк’ви гадории, за които не ми се говори, но съм припържена.

Сън
10 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.02.23 07:22.

28.02.23
20:04

28.02.2023

Физическа активност
Тренировка А:
През 10 секунди @16кг:
10х1 гоблет
10х1 силово (л/д)
10х1 обръщане с раменна преса (л/д)
3х СС:
10х Повдигане напред и разтваряне встрани @4кг гири
10х Разгъване на ластик пред гърди

Хранене
- кафе с мляко
- малко зелена салата за подложка и после препечена ММ-тип филия с пекнато на тигана бри и кисели краставички
- фъстъчено масло и половин ябълка; капучино
- салата айсберг, черита, конопено семе, зехтин, оцет, медена горчица за разкош; език с масло и чесън; печена чушка

Сън
8.5 часа

01.03.23
16:37

01.03.2023

Физическа активност
14:00
Тренировка Б:
През 10 секунди:
10х1 тяга @55кг
10х1 гребане с лост @30кг
10х1 лег @30кг
2хСС с бройки до отказ:
Повдигане на крака от лег
Повдигане на торса от лег
Планк
+разтяг

18:00
Час велоергометър, айляшката, по време на работа
+разтяг

Хранене
- капучино с канела; един орех
- чуден хумус направих и облизах бъркалката няколко пъти повече от необходимото; ред тъмен шоколад
- хумус, печени зеленчуци (цвекло, целина, червени чушки, броколи + обезмирисено кокосово масло, люто и риган... мирише на цвекло с чай Алпинист :D), 1/2 препечена ММ-тип филия, бри на тигана, 3 кисели краставички
- дребна салата, колкото да я има; пилешка супа или телешко варено, в зависимост от това как ще го почувствам като бръкна в хладилника; 1/2 грейпфрут по някое време след вечерята

Бележки
От всичко, което някога съм правила в тренировките, мисля, че тягата ми беше най-силното и добре изпълнявано движение. Шокирах се днес - глезените ми са като циментирани и понеже дисковете ми са по-малки от необходимото, а подложките - тъпи, успях и в кръста да усетя каквото не трябва.

Иначе единичките с тия килограми ми идват малко в тази тренировка, но мастърът ще каже дали да вдигна тежестта или повторенията.

Сън
9 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.03.23 16:52.

01.03.23
18:07

Ще взема и аз да си купя закачалка (велоергометър де) като чета как си въртиш докато работиш 😁
Само трябва да измисля къде да я забия тази закачалка, за да не бъде изядена от малкото зло.

Мнението беше редактирано от Веси на 01.03.23 18:16.

01.03.23
18:27

казано от Веси на 01.03.23, 18:07:

Ще взема и аз да си купя закачалка (велоергометър де) като чета как си въртиш докато работиш 😁
Само трябва да измисля къде да я забия тази закачалка, за да не бъде изядена от малкото зло.

Изключително много ме кефи, с тези работни часове и времето, с което разполагам, на тази локация - ако го нямах, щях да я втасам много сериозно. Удобно е много, бях постнала снимка преди време - обръщат му се рогaта напред и върху тях слагам масичката за лаптопа, и чики-чики... :)))

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.03.23 18:35.

01.03.23
18:33

А, Веси, намерих:

01.03.23
18:37

Йеее, то това е повече от чудесно като модел в нашето положение 😁

Ще си запазя снимката Яз!
Благодаря 🧸

02.03.23
21:33

02.03.2023

Физическа активност
- 35 минути интензивно вело
- 15к крачки разходка на бърз ход

Хранене
- капучино
- хумус, черита, половин филия, малко от печените зеленчуци
- известно количество микс бисквити у нашите, което беше мега тъпо, но пък беше най-качественото, което намерих там 🙄, а бях умряла вече
- печени зеленчуци, хумус, сирене, маслини 2/3 филия от моите; има едни дребни, черни, насипни маслини в кауфланд, направо превъртам за тях 🙈

Бележки
Понякога ми е много хубаво, когато не съм на работа. Харесвам си я по принцип и не ми тежи, но не бих казала “Не” на четиридневна работна седмица, примерно.

Купих си книгата на Матю Пери ❤️ и се гушвам с нея сега.

Сън
9 часа

03.03.23
15:15

03.03.2023

Физическа активност
Тренировка А:
През 10 секунди:
10х1 гоблет @16кг
10х1 силово (л/д) @16кг
10х1 обръщане с раменна преса (л/д) @12кг
3х СС:

Хранене
- кафе с мляко; малко хумус с бри; един банан с фъстъчено масло
- 2-3 вида тахан и равна супена лъжица мед; чай ройбос и канела
- пиле със зеле
- шкембе чорба с впечатляващо количество чесън за вечеря, препечена ММ-тип филия - ей сега го захващам да го правя и ми е много интересно ще успея ли да го докарам :D

Бележки
И*ах го. Както си седях снощи в леглото, нещо се разсополивих и след 10 минути вече бях с 38.7 температура. Днес без толкова силно изразена драма, но все пак дроб - сополи, синузити, главоболие, кашлици, 37-37.5, едното ми око рони непрекъснато крокодилски сълзи. Като Толкинов трол. :D

Тренировката си я избутах и ми просветна за известно време, но бих дремнала, ако можех.

Сън
9 часа

04.03.23
20:32

04.03.2023

Физическа активност
Никакво, тресе ме и ми е лошо.

Хранене
- капучино с канела
- две принцеси с кашкавал и малко масло под него, 8 маслини
- дюнер без картофи, с много краставици
- шкембе с яко чесън и оцет, и препечен пълнозърнест хляб

Бележки
Чесънът ми отпуши всички чакри. Ще пуснем някой филм и ще спя. Още не мога да се отърся от “The Departed”, гледахме го скоро. Скорсезе мастър клас, но много се разстроих. 😅

Сън
8 часа

08.03.23
15:06

06.03.2023

Физическа активност
- 25 минути интензивно на велоегрометъра
- Тренировка А:
През 10 секунди:
10х1 гоблет @16кг
10х1 силово (л/д) @16кг
3х СС:

Хранене
- капучино
- кисело мляко 2% + фини овесени ядки, протеин, чиа, хуск, какао и фъстъчено масло
- много работи за обяд... две филии, салата, малко картофи с наденица, 1/2 парче торта
- две големи пълнозърнести принцеси с кашкавал, айрян

Сън
7 часа

07.03.2023

Физическа активност
Тренировка Б:
** През 10 секунди:**
10х1 Тяга @55кг
10х1 Гребане с лост @35кг (друго трябва да правя по принцип, но нямам как към момента, ще си сетна в близките седмици каквото трябва)
10х1 Лег @30кг (на първия подход оставих 35, но усетих, че няма как да стигна до 10 с тях)
** После 2 пъти без почивка:**
10х повдигане на крака
10х повдигане на торс
Планк до отказ

Следобед:
45 минути велоергометър, 20 oт които доста интензивно

Хранене
- кафе с мляко
- кисело мляко, хуск, протеин, ананас
- ММ-тип филия, добро количество домашен хумус, мазничко сирене; 2/3 банан с фъстъчено масло
- айсберг, маслини, гауда, 1 ММ-тип филия и малко домашна чеснова майонеза

Сън
8 часа

08.03.2023

Физическа активност
Никакво почти, малко клекове и ластици у нашите. Все пак се надявам довечера да врътнем една разходка, че като дойда тук, тотално се бетонирам и после всичко ме боли.

Хранене
- принцеси от ММ-тип хляб - филе и кашкавал, чери доматки
- няколко бонбона линд
- купичка ягоди
- зеле с прасе за вечеря

Сън:
7 часа
-

Текат едни ремонтни планирания пак, ограда обвиъсли няма да има, защото не им се дават пари на съседите, а ние да я направим, при положение, че е почти 50м, май не е много справедливо. Ще се консултираме с някой с компетенции в озеленяването за един жив плет пред изгнилата мрежа и ми е все тая дали ще им хвърля сянка на чушките.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 08.03.23 15:06.

09.03.23
23:24

09.03.2023

Физическа активност
15 минути вело за загрявка и после:
- Тренировка А:
През 10 секунди:
10х1 гоблет @16кг
10х1 силово (л/д) @16кг
3х СС:

Станах в 7:00, тренирах, изкъпах се, вчесах се и си бих шута навън. Пролееееет! ☀️😍 Което доведе до обикаляне на целия град с племенника и завършване на деня без него с една гребна в 22:30 - общо над 30к крачки. Към 32-3 може би.

Хранене
- няколко броя капучино
- 6-7 солети
- ужасна салата Цезар, пълнозърнеста пърленка със семена, две хапки прасе и един малък печен картоф с билки
- не ми се ядеше изобщо като се прибрах, ама натъпках половин филия ММ с гауда и малко хумус наоколо, за да пия хапа

Сън
8 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 09.03.23 23:24.

11.03.23
18:55

10.03.2023

Физическа активност
10к крачки, после - филм, книга, малко в кухнята за удоволствие и после в кревата.

Хранене
- капучино с канела
- пълнозърнеста филия, малка, с пуешки гърди, авокадо, черита и яйце
- крем супа с крутони и малко от един друг хляб, че много добре изглеждаше, ма малко :)
- 4-5 бисквити с шоколадова глазура
- пиле със зеле

Бележки
Напоследък спрях да си използвам почивните дни за пазаруване, чистене, готвене и подобните там задължения, и смея да кажа, че съм много по-доволна от живота. Върша тия работи между другото в работни дни, а като почивам - почивам.

Сън
7 часа

11.03.2023

Физическа активност
Сутринта преди работа:
Тренировка Б:
** През 10 секунди:**
10х1 Тяга @60кг
10х1 Гребане с лост с подхват @30кг
10х1 Лег @30кг
** После 3 пъти, бройките до отказ:
Повдигане на крака
Повдигане на торс
Планк

Следобед велоергометър:
40 минути

Хранене
- капучино с канела
- пълнозърнеста филия с пуешко филе и малко домашна майонеза; 50г пиле с корнфлейкс, айрян
- два реда млечен шоколад
- ранна вечеря: пиле с корнфлейкс на фурна, брюкселско зеле с добре подправен доматен сос, пак на фурна; прясно сирене и а, да - преди цялата работа, хуск с чаша вода

Сън
8 часа
——-

Ей го Дембата, когото напоследък наричаме и Понзи, поради геометрични съответствия.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 11.03.23 19:03.

12.03.23
19:47

12.03.2023

Физическа активност
- 60 Минути велоергометър с пулс 130-150

Хранене
- капучино с канела
- домашно кисело мляко с хуск, чиа, малко протеин, 150г берита и 30г орехи
- кафе с мляко
- голямо плюскане в 16:00 - малко айсберг, малко пиле, малко картофена салата, сандвич от две леки пълнозърнести филии с хумус, домашна луканка, пуешко филе и още маруля, за десерт - ред от голям млечен шоколад :D; това е причината да презирам по-продължителното кардио и по-дългите тренировки като цяло
- малко пиле с айсберг и сирене, колкото да не пия хапове на празно мяхче

Бележки
Преписах от Бомбъра и ще ми докарат малко конско във вторник. Ще цвърчат кифтьета. 🥓

Сън
8 часа

12.03.23
20:03

Тук конската кайма е 15лв/кг, ти на колко го купуваш?

12.03.23
20:18

От бут - 12лв, смесената е на 10лв. Но на приятелски начала работим с момчето, не знам как продава иначе.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 12.03.23 20:22.

13.03.23
18:53

13.03.2023

Физическа активност
2 минути различни суингове с 12-ката, за загрявка + малко връткане на стави

Тренировка А:
През 10 секунди:
12х1 гоблет @16кг
12х1 силово (л/д) @16кг
12х1 обръщане с раменна преса (л/д) @12кг
3х СС:
Повдигане напред и разтваряне встрани @5кг гири: 5, 7
+ разтяг

- 30 минути вело по време на една среща + разтяг

Хранене
- капучино с канела
- две бъркани яйца с биволско масло, домашен суджук и пуешко филе, 13 дребни маслини, прясно сирене, малко хумус и малка филия пълнозърнест хляб; преди това чаша вода с хуск и капачка ябълков оцет
- пиле със зеле и малко ориз - б*си зелето безкрайно, не знам още колко манджи трябва да сготвим, че да свърши
- кисело мляко с хуск, малко протеин, ябълка, орехи и канела за вечеря

Бележки
Оградата я почваме от едната страна, откъм братчедите ще сложа пираканта и готово. Бая ще ни мине през ръцете, особено през на К., но нямам търпение да видя тоя дом завършен най-накрая и да се пльосна спокойно на въображаемия си засега диван. :D

Сън
8 часа

15.03.23
20:22

14.03.2023

Физическа активност
Домакинстване само някакво, 4к крачки напред-назад преди работа.

Хранене
- капучино с канела
- овесена каша: фини овесени ядки, биволско масло, малко прясно мляко, канела, стафиди, бананов протеин и половин банан; преди това подложих хуск
- две леки пълнопзърнести филии с масло и кашкавал
- хуск; камембер на фурна, зелена салата с микс ядки и сушени плодове, и краставица, с лимонено-зехтинов дресинг

Бележки
Снощи пихме по чаша и половина бяло вино с лед и изпушихме по няколко цигари навън, дъра-бъра, звезди, кученца, идилия - сто пъти се будих, сърцебиене, гривната пищи “Abnormal heart rate detected”, главоболие цял ден днес - свирепа гняс. Не мога да си спомня как съм се чувствала преди с по тон алкохол и по над кутия цигари, ма едва ли е било само толкова зле.

Сън
7 часа

15.03.2023

Физическа активност
20к крачки, 7к от тях - из П*лмед.

Хранене
- две малки принцеси с шунка и кашкавал, малко шумки - спанак, рукола, маруля
- малко домашен суджук, бира - идеално влезе тоя път

Бележки
Два дни обяснявам на родителите си, че майка ми трябва да отиде спешно в болница, защото десният бъбрек е запушен и днес я заведох там с двустранна хидронефроза. Капакът след всичките тъпотии в последните месеци. Така се бях избушила накрая днес, че за 35 минути се прибрах пеша от въпросната болница до Прослав - идея нямам каква крачка съм ударила, ама явно е била много фънки 😀

Бесни схемаджии иначе, почти непосредствено след “Добър ден”, в спешното ни казаха, че ще слагат стент и заедно с таксата за приема ми взеха 80лв за консултация с анестезиолог, която  и те не знаеха дали ще се наложи да направят. Ще повърна просто.

Сън
8 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 15.03.23 20:22.

16.03.23
22:21

16.03.2023

Физическа активност
18к крачки

Хранене
- чисто еспресо
- един морковен къпкейк
- бургер с козе сирене в ресторант на име Фенси, за който нямам обяснение защо се казва така :)
- дребна салата и едно конско кюфте

Бележки
Утрепах се от обикаляне пак, но имаше какво да свърша и реших да си използвам крачката, че в събота като седна и няма да стана до сряда. 🥴 Утре вече ще пропусна, но ще гледам пък да тренирам рано-рано.

По другите фронтове всичко е точно. 🍀

Сън
3 часа

Видях си любимото човече днес и му купих плюшена панда, да си я разнася. 😍

01.04.23
12:07

Тренирам си аз, както се очаква от мен, не ми се пише, но ще трябва, че като не виждам черно на бяло и като не е и публично, много плюскам и усещам, че започвам да спирам да подбирам. И вода не пия достатъчно, даже хич.

Почваме с вчера, когато беше почивен от движение ден, че в четвъртък опънах 35к крачки и още имам чувството, че ще ми се разкачи таза.

Та вчера - цял ден си бях на крак, домакинстване, готвене и покрай цялата работа:
- кафе с мляко
- кафе
- ориз със зеленчуци, добра порция
- после правих фъстъчено масло и не знам, ма може и да прекалих малко, докато наливах по буркани и почиствах блендера :)
- 2 лъжици картофена салата
- 4 бонбона линд
- айсберг, черита, краставица; пилешко филе с чевена леща, къри, куркума и кимион

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.04.23 12:09.

03.04.23
11:24

02/04/2023

- кафе с мляко
- пържола, салата, две козуначени филии с лешниково-какаов крем
- бургер в заведение

Доста обикаляне пак, ама не прекалено, към 2л вода

Днес е вече утре, отгоре на това е понеделник - то направо нов човек се е родил тука. 😂

30.04.23
16:51

Цял месец от последното писане и заричане да поддържам нещо тук. Не знам що така изведнъж ми втръсна този форум - само мога да предполагам.

Работя си, тренирам си. В последните 10 дни - много малко тренировки, че Ленчето си беше в Пловдив и й посветих цялата си отпуска. <3 Много обикаляне, естествено, така се пребих от разходки, единия ден с 10 кила тюфлек в кенгуру, че поне седмица няма да мръдна от нас сигурно. :D

Храната ми е добре, но ще е още по-добре, ако спра да дъвча непрекъснато - б@си дебелият термит, постоянно нещо ми се мята между зъбите - може да е ягодка, може да е хапка сирене, съвсем не е нужно да е нещо вредно, тежко и зло, обаче няма спиране.

С друго нямам проблем в момента и подозирам, че се дължи на факта, че спрях да ям редовно като хората - все бързам на някъде, мързи ме да седна да се храня, бодна нещо дребно, оставам си гладна, после пак нещо дребно... Дава резултати, щото без да спирам да се движа и без да прекалявам с нищо, съм качила 3-4кг и съм като... абе, подпухнала една такава, с не съвсем здравословен вид. Мисля, че ИР-то ми цъфти в това постоянно постпрандиално състояние и днес приключих с този модел. Приготвям храна цял ден - по кутии, на порции, да мога да вляза пак в някакъв режим закуска-обяд-вечеря.

Бийвъс и Бътхед на пост:

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 30.04.23 16:51.

01.05.23
21:28

01.05.2023

Физическа активност
- загрявка някаква с 12-ката + 8 единици клек с 16-ката, но ме натиснаха на работа и трябваше да прекъсна
- по-късно продължих с тренировка А: пак загрявка, интервали клек (16кг), гребане и обръщане с раменна преса (12кг) - единички, по 12 от движение + 3 СС повдигане напред и разтваряне на гирички встрани, и разгъване на ластик пред гръд
- 15 минути разтяжки в следобедната почивка
- час и половина разходка привечер

Хранене
- кафе
- йогурт кейк (кисело мляко, яйца, пакетче ванилова захар на цялата смес, малини и малко нишесте за сгъстяване), допълнително малко малинки; чаша вода с лимон и чия
- wrap от лист пълнозърнест лаваш (50г), малко Филаделфия, малко медена гочица, салата айсберг, два вида маслинки, домат, пуешки наденички, печени с лют сос от модерните (дето може и да им е минала модата, докато почна да ги ползвам :Д) и малко сос уорчестър, малко зехтин; дребно парче домашен чийзкейк (крема сирене, яйца, малко нишесте, кисело мляко, еритритол, лимонов аромат и  1/4 от указаната в рецептата захар) и една ягода
- няколко кубчета картоф от купа с картофена салата, хапка пуешко
- семки и малко фъстъци;

- 1.5л вода с лимон и чия
- 1.5л вода, чиста

Сън
7 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.05.23 21:31.

03.05.23
08:26

02.05.2023

Физическа активност
- 10 минути интензивно велоергометър в един промеждутък
- 5 минути загряване на велото + 10 интервала минута:минута, пак на него + още 5 за вкарване на корасона в норма
- 10 минути разтяжки

Хранене
- като вчерашната закуска с йогурт кейка, ама с повече малини този път
- за обяд... лист лаваш, лют сос, медена горчица, печена чушка, 150г пуешко филе и 50г пуешка наденичка, отгоре настъргано козе сирене, малко и настърган кашкавал - във фурната като пица; салата айсберг за подложка; парче от чийзкейка, топнато отгоре с течен шоколад без захар (Вики Нътс, много успешен - млечният)
- чаша студена кокосова вода с лимон и чия
- таратор

Бележки
Снощи вече спах само 6 часа - това е почти наполовина на нуждите ми и бях дроб. Ама изтиках.

Сън
6 часа

04.05.23
08:37

03.05.2023

Физическа активност
Тренировка Б:
Единички през 10 секунди, по 12 от бичим:
Тяга @55кг
Гребане с лост с подхват @30кг
Лег @30кг
СС с бройки до отказ, не ми се броят, а няма и значение:
Повдигане на крака от лег
Стандартни крънчита
Планк
- 60 минути умерено вело следобед

Хранене
- кафе с малко мазна сметана
- от кекса с кисело мляко и малини + 1/2 банан
- подложка от хуск с вода; лист лаваш, намазан с крем от див чесън и зехтин, отгоре печени зеленчуци (броколи, репички, тиквичка, сладък картоф), отгоре слайсове пуешко филе, в средата едно яйце и най-отгоре - настъргано меко сирене с подправки; чаша студееена кокосова вода
- в 18:30 - малко кефир и още едно пицоподобно от лаваш, песто, крем от див чесън и зехтин, пуешко филе, две яйца, печена чушка, натъргано козе сирене и настърган кашкавал - звучи като нещо мега огромно, ама не беше
- купичка ягоди към 20:00 и лека нощ

Сън
6 часа

05.05.23
17:02

04.05.2023

Физическа активност
Крачки някакви (към 10к, ако не вали) и малко чекнене с 2кг гирички у нашите.

Хранене
- кафе с малко сладкарска сметана, че друго нямах
- кафе с мляко
- голям сандвич с пълнозърнест хляб, варено яйце, риба тон, малко лека майонеза и айсберг; едно фитнес барче след това - 30г
- ягоди, шамфъстък - добро количество и от двете
- 4 овесени бисквити
- сьомгова пъстърва на фурна, печени зеленчуци (сладък картоф, тиквичка, чушка и кот доди), домат отделно, а преди всичко останало - хуск с малко вода

Сън
7.45 часа
——————

05.05.2023

Физическа активност
60 минути велоергометър и вечерна разходка. Много яко на Младежкия хълм, нямам търпение да приключа тук и да изчезна с 800км/ч навън.

Хранене
Тъпо, бяха излишни тия бисквити

- кафе с мляко
- лаваш, яйца, зелена салата, пуешко
- овесени бисквити, ягоди
- oще веднъж лаваш с яйца, зелена салата, малко кашкавал; после една лъжица фъстъчено масло с шоколад без захар - това към 16:00

Това ще е за днес май.

Бележки
Изключително много се вкиснах (не сама, де) на работа днес. С три приказки успяха да ми прекършат мотивацията, поне за деня, та не смятам да барна нищо до довечера. Ще се занимая с някое печиво, за да елиминирам това напрежение.

09.05.23
17:39

казано от T. Toчка на 30.04.23, 16:51:

втръсна този форум - само мога да предполагам.

:

😂😂😂

09.05.23
20:00

казано от karfi4ka на 09.05.23, 17:39:

казано от T. Toчка на 30.04.23, 16:51:

втръсна този форум - само мога да предполагам.

:

😂😂😂

Някаква форма на дипломация ще да съм решила да проявя. :D

09.05.23
20:14

Ох, активира ме Игликата, ще взема да разкажа за въглехидратно-алкохолните си похождения. (панкреас намига палаво)

Нищо особено, де - на Гергьовден уж отидохме набързо на гости на комшията, за да го уважим, почнах с една безалкохолна биричка, ама то там агнета, озвучаване, смях - завърших с небезалкохолна, ама пак бая устисках. На купон бива. То един купон - пак аз и сбирщина кочове, и аху-иху.

В другите дни идеално откъм движение - много обикаляне, много велоергометър, много разтягане. Това ми се правеше.

Вчера бяха на К. сестра му с дребния в нас - бях се отдала на кулинарни експерименти и правих един страхотен сладкиш, който видях от Силвето - бишкоти, кафе, маскарпоне, кисело мляко, праскови, вишни - божествено просто. Приготвих и много вкусен домашен сладолед. Всичко с еритритол и се получава учудващо добре. Пиле, салатки, домашна майонеза, домашен зелен дресинг, ей такива.

Днес: кокосов йогурт с много боровинки, конски кюфтета, салата, лаваш, овесени бисквити, ред много черен шоколад и две кафета, поледното ядене към 18:00

Движението: пак велоергометър, доста интензивно, друго не ми се правеше

Утре ще видим.

11.05.23
09:27

10.05.2023

Физическа активност
- само 15 минути вело успях

Хранене
- кафе с мляко
- смути от: малко вода, супена лъжица ечемичени стръкове на прах, спирулина, пчелен прашец, чия, конопено семе, тиквени семки, малко хуск и доста боровинки
- конски кюфтета, салата, ред шоколад
- “пица” от половин лист лаваш, пуешко филе, печена чушка, яйце, кашкавал и лют сос; купичка ягоди

Бележки
Пръснаха ни на работа, стоях почти до 12 през нощта да оправям неща, после не можах да заспя до 2 и днес съм смляна. Но допивам кафето и ще се освежа с една пудовка, че то май само това помага.

Сън
10 часа

12.05.23
12:10

11.05.2023

Физическа активност
- 4 пъти загрявката на Вик с 12-ката и 30 минути колело

Хранене
- кафе с мляко
- филии с кашкавал и спаначено песто (дребни)
- божествена пилешка супа с куркума и джинджифил
- пак супа
- правих руло от тиквички и ми остана от плънката от крем сирене - една лъжица
- какаови бисквити без захар и два реда шоколад

Бележки
Едва се събуждам сутрин с тая тъпа смяна.

Сън
9 часа

12.05.2023

Физическа активност
- тренировка А с 12-ка и 16-ка
- 30-40 минути вело по някое време

Хранене
- кафе с мляко
- от рулото от тиквички
- супа
- салата от домати, краставици, сирене и червен лук

Ако има нещо друго, ще добавя със следващото писане.

Бележки
Спи ми се, не ми се работи и искам да направя една Павлова с лимонов кърд в знак на протест срещу системата. :D

Грозно го навих това руло, но не бях правила досега нещо в такава форма и ме беше “страх” да натисна и завия повече.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 12.05.23 12:12.

19.05.23
09:27

Хапвам нормално - зеленчуци, ягоди, боровинки, малко диня онзи ден, пилешко, конско, черен шоколад, но адски ме мързи да пиша.

Тренировките са ежедневни, редуване на А и Б + задължително велоергометър в друга част на деня, а почивните дни - бръмкане навън. Йога ми се ще, ама КОГА?!

Правих едно забравено тае-бо, е така за фън и как се врътнах , какво направих, че кроше да ми влезе в кръста, не знам, усуках се нещо, ама с това приключи движението за деня. :D

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 19.05.23 09:27.

29.05.23
15:59

Е па в крайна сметка презентирах пред няколкостотин души - не разбрах как стана, шибнах една глътка от каквото имах (ракия с прополис, много коравa история :D) и после не помня, но няколко колеги ми писаха проактивно, че е било супер, много професионално и чудесно. Усмихвала съм се била чак, спокойно съм говорила, гладко. Бяло петно.
Ужасяващ експириънс, но поисках да го направя пак другия месец. :D

Единичките в тренировките замених вече с двойки от днес, не прекъсвам изобщо, но заглавието на дневника си е съвсем актуално - абсолютна дебелуга съм си. Едни ръце, едни неща, ужас, 4кг отгоре. Верно вече не съм в онзи хранителен режим, в който бях, ама не си позволила кой знае какви извращения. Вероятно храненията навън скапват работата. Ем, квото е.

Отвориха “Вила Росиче” в Пловдив, в уличката срещу халите - в екстаз съм. Един чийзкейк седмично няма да е драмата на света, ако всичко друго е в ред, та, сори, панкреас.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 29.05.23 20:31.

01.06.23
12:51

Много ме кефи тия дни да закусвам бадемови палачинки - бадемово брашно с кисело мляко или котидж, с домашни яйчица, хуск и ванилия, отгоре с някое друго бери и течен шоколад без захар - много гот.

Почвам да пиша, не виждам така какво точно правя, а пък с дневник, дето не е публичен - къде остава удоволствието от т’ва да ти гледат всички сеира. Неприемливо просто.

Миналия ден не тренирах, но се хванах да свалям кофражните платна от оградата и да ги чистя, и се разглобих на съставните си части за час и половина. 35кг платно, ама платно, не пудовка.

След тая работа, вчера само колелото врътнах.

Днес след ставане:

По 10 пъти, през 10 скеунди:
Двойки тяга @50кг
Двойки гребане с лост @25кг
Двойки лег @25кг
+ 20 минути колело

Следобед:
Корем и още 30 минути колело

Храната - бадемови палачинки за закуска, за обяд хуск, домат, купешки сандвич с риба тон /може би половината, от тия тригъглните/, за вечеря - апержи, тиквички, сладък картоф, репички - всичко във фурната; малко печено пиле
———

Уф, до края на другата седмица вече се надявам да е завършена пустата ограда и да хванем и от задната страна - там без бетон, ама да не прилича на дупе, все пак.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.06.23 12:53.

С тоя бетон ... хич не го обичам.

Само идея аз какво бюджетно решение измислих:

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1