Задух може би е на живот и смърт.Моля ви прочетете.

04.06.22
16:02

Здравейте направо ще карам едно по едно а вече ще видим дали някой ще отговори.

Всичко започна преди 3 седмици когато получих гнойна ангина,2 или 3 след нея получих пищене в дясното си ухо и първите дни не ми правеше впечатление,но после дойде истинският ад.

Сливиците отминаха,не шума в ухото остана,когато говоря с хора или има някакъв друг звук не се чува,но стане ли съвсем тихо се чува нещо като пищене.Но това е едва началото.

След това започна един огромен стрес,потене,сърцебиене и задух(или спиране на процеса на дишане) за някакъв период от време.Има го и през деня при онасяне и когато спя.Всичко това придружено с изтръпване в крайниците,потене и спряха да ми зарастват нокти и рани.

През главата ми минаха какви ли не напреднали болести с фатален край.То тумори ли не бяха,инсулти прочие и прочие.

Ходих при личния но честно казано без особен ефект.Каза ми,че най-вероятно било паник атака и всичко било на психична основа.Бях при невролог каза ми,че нервите ми не са никак добре и каза,че най-вероятно се е натрупал много стрес.Бях дори на уши,нос,гърло същият отговор.

Започвам да си мисля или за анемия или за сънна ампнея или биотово дишане или най-лошото рак на белите дробове.Още в понеделник ще отида на пулмолог.А съм заклет непушач и много рядко пия алкохол.

Отидох и за кръвни изследвания,като те сочат леко занижени нива на желязо и повишено на еритроцити.

Ето всички симптоми които съм имал до момента.
Сухо гърло
Схващане от дясното рамо нагоре до тила и малко над него
От време на време сърцебиене
Леко замъглено зрение с дясното ухо
Загуба на паметта
Не добра концентрация
Много леки болки в корема
Слабо или да не кажа никакво либидо
Апатия
Честа нужда за тоалетна
Понякога болки в бъбреците
Лека Замаяност
Трудно преглъщане
Преглъщане чрез лигавицата на лека храчка
Болка в бъбреците
Учестено дишане със сърцебиенето
Леееко повишено кръвно
Огромен страх от задушаване и смърт
Задух при най-малкото онасяне или в съня
Честа нужда за сън(до снощи не бях спал над 30 часа)
Слаб апетит
Неспокойство
Запушена дясна ноздра

Всички ми казват на психична основа е,но аз си усещам,че не достига достатъчно кислород .

Темата беше редактирана от Nekav si Tam на 04.06.22 16:12.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

06.06.22
06:47

Прилича на сънна парализа. Провери в Гугъл за симптомите. Не е нещо, за което трябва да се притесняваш. Нещо като състояние между съня и будно състояние, в което за секунди си парализиран, но ти минава какво ли не през ума и изпитваш различни усещания, например аз съм усещала, че се задушавам, че някой ме души, а в същото време не мога да извикам  и да помръдна.  Нормално е сърцебиенето след подобен страх. След като осъзнаеш, че не е нещо страшно, а моментно ще изчезнат и страховете. От медицинска гледна точка не е страшно, само където заради страха може да си отключил паник атаки. От там замъглено зрение, чувство на тревожност и т.н. Иначе за носа и бученето, от настинката е,  явно още не си напълно здрав. Ако се задушаваш като си легнеш, просто легни на висока възглавница по гръб, по възможност на по-хладно за да имаш въздух и си вземи нещо за носа. Трябва да се наспиш, при малко сън и недоспиване също сърцебиенето е нормално и всичко, което си описал. Иначе и инсулт може да е, симптомите са сходни, не невролог ти трябва, а кардиолог, ако всичко е наред, значи най-вероятно е сънна парализа и трябава да се успокоиш.

Мнението беше редактирано от Дени на 06.06.22 07:03.

06.06.22
11:51

Отиди във фейсбук групата за Хронични възпаления, там има много хора с подобни на твоите симптоми, има и много компетентни, които ще ти кажат какво да изследваш, какво да суплементираш и т.н.

06.06.22
12:01

Личният ти лекар много точно те е насочил към паническа атака - това е най-вероятната възможност и докато не си я изключил напълно (а от споделеното личи, че не си - просто я отхвърляш по неизвестно какви причини), няма голям смисъл да търсиш други.
Паническите атаки могат да имат в основата си много неща - тревожно разстройство, стрес, фамилна анамнеза.
Това не е нещо, за което трябва да търсиш помощ по форуми и социални мрежи. Трябва ти специалист и то не невролог, а психиатър. Като се отхвърли този вариант, вече ще е време да се търсят физиологични причини.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.06.22 12:06.

06.06.22
13:16

Иначе не се притеснявай и аз съм имал подобни проблеми. Трябва да разбереш е че живота не е даденост а дар, човек е крехък и лесно умира. Разбереш ли това и оцениш ли го няма да имаш проблеми по нататък..

Но всичките тези неща се случват в едни преходни години на съзряване, много са причините и те са физиологически изцяло, естествено от там е намесена и психиката.

При мен заради стрес разнообразен, се вдигна рязко кръвното в тези години в точно определени моменти, понеже аз не познавах какво е това високо кръвно си помислих че нещо много лошо става с мен. Оказа се просто стрес, с последвало високо кръвно. И да ти кажа честно, когато съм тренирал много, няколко пъти на ден, съм подържал високо такова.. Ако го съчетаеш и с работа и други проблеми лични, става кофти.

Съвета ми към теб е , когато имаш някакъв проблем, просто недей да се товариш с други неща, които “трябва ” да направиш , а просто си остави време ако може да се отпуснеш ...

Естествено това което пиша , идва след лекарските неща, през които трябва да минеш. На мен доктори не ми помогнаха, помогнах си сам. Ако ги бях слушал сега трябваше от 10 години да пия лекарства за кръвното, а като взех мерки навреме и сега го следя а е перфектно.

П.С - даже ще ти дам и пример. Точно с окото имах проблеми виждах едни петна, които ми пречиха да виждам, даже стана зле по-едно време. Никой не можа да разбере какво става, даже доктори ме пращаха на ЯМР и там нищо не намериха. Някой ми беше споменал за разни мъртви тъкани, но ако не му обръщаш внимание, мозъка намира начин да компенсира, ако се концентрираш върху това, става зле ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.06.22 13:22.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1