24.11.23
22:06
Здравейте,
моля за съвет как да си увелича бройката лицеви опори и техниката на правенето им.
Скоро ми предстоят изпити, а не съм в най-добрата си форма..
100 кг съм в момента, ако има някакво значение и правя 20 чисти лицеви опори, като започнах да правя лицеви опори преди около 10-на дни(преди 10-на дни правех макс. 10 броя и то с 300 зора). Правя всеки ден лицеви и не съм имал почивен ден, първата серия винаги гледам да е с 1 бройка повече от предходния ден, след това правя по още 3/4 серии през 2/3 мин почивка, като при тях не правя определена бройка, а до отказ. Не знам дали е много правилно, но точно затова пиша тук, за да могат хора занимаващи се активно да ми дадат някой съвет. Искам също така да попитам, по-добрата коремна преса подобрява ли лицевите опори или е по-скоро мит и бягането дава ли някакви ползи за правенето на лицеви опори или не?
Благодаря предварително.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим24.11.23
23:52
Така както си почнал след 10 дена ше правиш 30 лицеви.
Според мен стълбовидния подход е добър , можеш да пробваш да вдигнеш стълбата от 1 до максимума ти и от максимума ти към 1 . 123 234 345 .... също работи докъдето стигнеш и така.
Къв е тоя изпит по лицеви ?
Поздрави !
25.11.23
00:46
Работя в една ИТ фирма от няколко месеца и преди 2 седмици някъде разбрах, че преди Коледа имало физически изпити. Който вземел изпита получавал бонус точки при смяна на длъжността(израстване в компанията) и отделно за поддържане на добро здраве, като ни правят и профилактични прегледи преди изпитите и след изпитите, за сравнение.
Изпита е нещо като извратена комбинация на МВР, БА и учителят по физическо в 8 клас.
Лицеви, скок от място, 1 км бягане, хвърляне на медицинска топка, коремни преси, 100 метра спринт.
Не че не съм ги правил, но малко се отпуснах последните месеци, от маса на маса и повече работа и бях оставил спорта малко встрани, за което сам съм си виновен.
П.С и планк изтървах, 2 мин планк.
Мнението беше редактирано от Zakari Zakariev на 25.11.23 00:49.
Как се оценяват - по точкова система или покрил/ непокрил?
Какви са нормативите?
Как 2 мин. планк?! ? Сигурно цялата фирма ходите и тренирате яко всеки ден.
Ей момче, ако си в ит фирма и на базата на пунта мара физически резултати, ще получавате бонуси или каквото и да е било ..... Взимай си там чашите, техниката и бягай ,и бягай бързо и много на далече .. А недей та питаш тука за планкове и лицеви опори . :)
25.11.23
14:19
казано от Гюлето на 25.11.23, 07:48:
Как се оценяват - по точкова система или покрил/ непокрил?
Какви са нормативите?Как 2 мин. планк?! ? Сигурно цялата фирма ходите и тренирате яко всеки ден.
Няма точкова система - покрил и непокрил са. Не са задължителни и съответно не тренираме цялата фирма яко, но са препоръчителни за бонус точките, които всеки ще получи при издържал
25.11.23
14:25
казано от kaloyan на 25.11.23, 12:32:
Ей момче, ако си в ит фирма и на базата на пунта мара физически резултати, ще получавате бонуси или каквото и да е било ..... Взимай си там чашите, техниката и бягай ,и бягай бързо и много на далече .. А недей та питаш тука за планкове и лицеви опори . :)
Честно казано и на мен ми се стори странно, когато разбрах че има физически изпити, но от една страна съм съгласен, понеже фирмата иска служителите да са с добра ОФП и съответно здрави. Мога да дам пример за много колеги от сектора, които по цял ден висят пред компютрите и водят застоял начин на живот и фирмата я интересува единствено печалба и не ги стимулира по никакъв друг начин освен с пари(не ги интересува с уголемен черен дроб ли си, как ти е кръвното/сърцето и т.н). Изпитите не са задължителни, но както написах по-горе дават бонус точки при смяна на позицията, защото гледат по-този начин комплексно как се представя всеки. Като пример мога да дам, че освен физическите изпити веднъж годишно имаме решаване на IQ тестове всеки месец и тестове на вътрешните правилници, различните системи и т.н. Според мен никак не е лоша политиката на фирмата, понеже иска всички да са знаещи, можещи, с работещи мозъци и в добро здраве, така че оставам :D
П.С Моля наистина за съвети, относно лицевите опори. С другото нямам проблем, тренирал съм до преди няколко месеца само в зала и едно е да блъскаш дъмбелите и лостовете и коренно различно като трябва да правя упражнения със собствено тегло.
Благодаря предварително на всички отзовали се
Мнението беше редактирано от Zakari Zakariev на 25.11.23 14:36.
Хахаха, ей веднага се разбира какъв си що си :) Даже с голяма точност мога да ти кажа, но нека да е забавно. Обаче то така или иначе ще ти отговорим тук 2-3 човека на които така или иначе ни е ясно. Не знам доколко ще постигнеш ефект различен от нулевите проценти с тези ти постове :)
25.11.23
15:06
казано от kaloyan на 25.11.23, 14:46:
Хахаха, ей веднага се разбира какъв си що си :) Даже с голяма точност мога да ти кажа, но нека да е забавно. Обаче то така или иначе ще ти отговорим тук 2-3 човека на които така или иначе ни е ясно. Не знам доколко ще постигнеш ефект различен от нулевите проценти с тези ти постове :)
Не разбирам какво имате предвид. Търся съвсем нормален съвет във форум за тренировки, вие пишете някакви глупости, не знам какъв ви е проблемът не ме и интересува. Ако не искате да помогнете или не можете, поне не пречете професоре.
Намираш приложение за лицеви опори, инсталираш го и започваш.
А иначе кажи коя е тая фирма, да й организираме едно посещение от екип на Комисията за защита от дискриминация. Да я разчекнат от санкции.
25.11.23
15:24
казано от Dydo на 25.11.23, 15:16:
Намираш приложение за лицеви опори, инсталираш го и започваш.
А иначе кажи коя е тая фирма, да й организираме едно посещение от екип на Комисията за защита от дискриминация. Да я разчекнат от санкции.
Малко се съмнявам да я разчекнат от санкции, защото нищо не е задължително и фирмата не е българска, до преди 5 месеца работих в българска фирма с българско ръководство и затова правя това сравнения, че според мен политиката на фирмата е ок.
Поставянето в по-неблагоприятно положение на служител спрямо друг въз основа на неговата физическа годност във фирма, в която още повече се касае за извършване на интелектуален труд, т.е. това са и служебните задължения, е дискриминация.
А това, че са чужденци още повече ще нахъса проверяващите, да им шибнат по-голяма санкция.
Но не вярвам на ни една дума от написаното.
25.11.23
15:39
Наистина съжалявам, че си направих отново регистрация в този форум и пуснах тема, за да искам какъвто и да е съвет, мислех че нещата са се променили спрямо преди 10 години, но явно не са. Българите явно си ни е такъв манталитетът, да се заяждаме, да сме мнителни, да сме компетентни по всички теми и да даваме мнения за работата и живота на другия, но не и да помогнем на някого. Не карам нито да ми работите работата, нито да вярвате.
Приятен уикенд!!!
Не си написал,колко правиш в момента.
Защото едно е да напреднеш от 20бройки...и съвсем друго от 50 нагоре.
Ами няма как да искаш вълшебно хапче и не знам защо се сърдиш .. Въпроса не е бройката, а тренирането и храненето и начина на живот. Ти ако тренираш и движиш редовно и правиш нещата както трябва, всичко ще си дойде с времето. Ако искаш съвет от рода на “как да направя максимално бройки лицеви опори” ами напиши в youtube и ще видиш. Но това няма да ти свърши никаква работа в живота .. Има супер много криви техники, с които да правиш повече бройки. Аз например правя стриктни лицеви опори с бавно пускане докато тялото ми не добре пода и то цялото. И познай колко бройки правя..... Може и да направиш 1 лицева опора за 1 минута. С половин минута позитивна фаза и половин негативна ..
П.С—офф айде ще пиша още малко. Тези програми за увеличаване на бройката за лицеви опори са пълна глупост, тъй като човек стига плато и нищо неправи. Не само това, но тъй като гони бройка в подобни програми, почти винаги се прецаква техниката. Затова че когато в една програма се залага на бройка, а не на качество нищо не става. Това което става е да се стигне бързо до едно плато, което след това не знаеш как да го прескочиш .. Ама обикновено в тъпата програма, това няма да го пише :) ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.11.23 15:52.
25.11.23
15:50
казано от nervak на 25.11.23, 15:41:
Не си написал,колко правиш в момента.
Защото едно е да напреднеш от 20бройки...и съвсем друго от 50 нагоре.
Здравей, първо благодаря за коментара, второ правя 22 чисти бройки, като започнах преди 10-на дни да правя и тогава правех едвам 10 с триста зора.
25.11.23
15:58
казано от kaloyan на 25.11.23, 15:47:
Ами няма как да искаш вълшебно хапче и не знам защо се сърдиш .. Въпроса не е бройката, а тренирането и храненето и начина на живот. Ти ако тренираш и движиш редовно и правиш нещата както трябва, всичко ще си дойде с времето. Ако искаш съвет от рода на “как да направя максимално бройки лицеви опори” ами напиши в youtube и ще видиш. Но това няма да ти свърши никаква работа в живота .. Има супер много криви техники, с които да правиш повече бройки. Аз например правя стриктни лицеви опори с бавно пускане докато тялото ми не добре пода и то цялото. И познай колко бройки правя..... Може и да направиш 1 лицева опора за 1 минута. С половин минута позитивна фаза и половин негативна ..
Ами ако не забелязахте вие започнахте да се заяждате с коментара си какъв съм бил и що съм бил, било забавно и т.н. Аз нищо забавно не видях, но явно моето чувство за хумор е различно. Търся съвети от спортен форум, в който има много активно трениращи, професионалисти и хора занимаващи се със спорт от дълги години, като идеята ми беше как да правя повече лицеви, може би и аз съм виновен, че обясних като нормален човек за какво ми трябват и от там се разводни темата.
По темата изгледах всички клипове в ютуб за лицеви опори и въпреки това реших да се допитам до вас. Благодаря на всички, които се помогнаха и дадоха съвет по темата.
Ами тук грешката може да е моя, аз си помислих че не си реален човек :)) ... Затова така стана ..
За самата бройка има няколко метода които може да съчетаваш, но ако нямаш опит пак няма как да стане . Например комбинация от следните ...
1. Лицеви опори с жилетка (допълнителна тежест)
2. Лицеви опори с вдигнати крака на пейка
3. Диамантени лицеви опори.
4. Експлозивни лицеви опори
5. Скорпион
6. Пайк пуш ъпс
7. Лицеви опори на халки
По - лесните са
1. Лицеви опори с ръцете по високо от краката
2. Лицеви опори от колена
.. и тн ..
... Въпроса е че трябва да се направи една много добра програма спрямо човека ... Например лицевите опори на халки са много добри, понеже подобряват цялостната стабилизираща мускулатура , докато пай пуш ъпс и да кажем диамантените поставят тялото под различен тип натоварване на близко такова движение ...
Много са вариантите .. и така .. :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.11.23 16:05.
25.11.23
16:16
Благодаря за предложенията със сигурност ще ги изпробвам, то целта ми е да увелича бройките в по-кратък срок, като гледам да ги правя чисти(правилно) гърдите да се докосват до пода и да са ми изпънати ръцете. В момента както съм писал по-горе правя всеки ден без почивен ден.
Правя ги вечер, като първата ми серия се стремя да е с повече бройки (поне 1) спрямо предната вечер, почивам 2/3 минути и правя още 3/4 серии, като там не броя колко съм направил, а докато мога. Правя ги само и единствено на пода и с ръце на широчината на раменете.
Хоум офис съм и всичко това го правя вкъщи, не ходя в зала от няколко месеца. Относно това, не съм AI, реален човек съм си, като мога да пусна снимка на л.к с имената, за невярващите. Вчера си направих отново регистрация, защото старата от преди 10-на години не успях да и нацеля мейла(може и да е изтрита поради неактивност).
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече