Горна част на гърдите

12.09.05
11:29

Здравейте, искам да ви питам нещо - чувал съм че горната част на гърдите е тази която се вижда т.е. тази която дава обема , а сега влизам в основен период и целта ми е максимално да увелича обема на гърдите си ,защото ми изостават - та въпроса ми е , ако правя само горна част дали ще има максимален ефект т.е. горна лежанка , дъмбели на горна , флайс на горна и т.н. или имам нужда и от хоризонтален лег и ако може да ми дадете примерна програмка серии/упражнения макс - 3-4 упр (12-14 серии).  На 17 съм, тренирам от близо 1 година , правя гърди 2 пъти в седмицата - понеделник ( 1. тренировъчен ден от програмата) и петък като на осмия ден почивам за да имам време за въстановяване.

Rock_acdc

12.09.05
11:40

Имаш ли необходмата маса. Тря да ги напълниш , не стаа само с тренировки. Натрупай малко маса и после ги оформи.

12.09.05
12:07

Горната част е по - малкия мускул и общия обем на гърдите не зависи чак толкова от него. Ако имаш достатъчно маса в средната част, не е проблем да правиш само от наклон, за да развиеш максимално и горната част.
При две тренировки седмично обаче 12 - 14 серии ми се струват много.  Препоръчвам ти две различни тренировки, тоест, не прави едни и същи упражнения всеки път. В едната може да почваш с наклонена лежанка, ако искаш да дадеш приоритет на горните гърди, а в другата с хоризонтална лежанка или пак от наклон, ама с дъмбели.

12.09.05
12:37

Петко К  гърдите ми изостават затова и ги правя 2 пъти и проблема е че нямам достатъчно маса в средната част даже мисля че тя ми е по -слаба , но явно не мога да разгранича гърдите на части коя е горна долна и средна и за това се бъркам.. та основния проблем е че нямам обем като цяло в гърдите а си мислех че ако правя само горна ще постигна ефект..та мисля да пробвам пак два  пъти в седмицата но по 2 упражнения максимум 3 както казаваш че 4 (12-14 серии са много..)и мисля да ги правя само с дъмбели и двата пъти защото просто лежанките не ги усещам , предложения за упражнения ?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1